histerija u Srbiji
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: histerija u Srbiji
Ali je poruka negativa. Poslat cu ti objasnjenje na pm
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Čitam kako sad žele postrožiti konstrolu nabavke oružje, zbog ovog u Bosni. Kao da je netko s presudom za pokušaj ubojstva i prijave za nasilje imao legalno oružje. Samo bi mu još olakšali posao.
S druge strane, da je žena imala nešto za samoobranu i bila obučena to koristiti, možda bismo gledali drugačiji rasplet.
S druge strane, da je žena imala nešto za samoobranu i bila obučena to koristiti, možda bismo gledali drugačiji rasplet.
- jolly
- Cinker - bojna

Argument stoji.
Ali htio ili ne htio, cinjenica je da barem 98% ljudi u nasem drustvu nije zainteresirano za biti sposoban i opremljen za samoobranu, razlozi za to mogu biti svakakvi, ali ja mislim da je u osnovi zauzetost problemima svakodnevnog zivota i spajanja kraja s krajem.
Zakonodavstvo pojedine drzave ovisi o politici i dnevnoj ppolitici, a srbijanski predsjednik je zacrtao svoju politiku.
Ali htio ili ne htio, cinjenica je da barem 98% ljudi u nasem drustvu nije zainteresirano za biti sposoban i opremljen za samoobranu, razlozi za to mogu biti svakakvi, ali ja mislim da je u osnovi zauzetost problemima svakodnevnog zivota i spajanja kraja s krajem.
Zakonodavstvo pojedine drzave ovisi o politici i dnevnoj ppolitici, a srbijanski predsjednik je zacrtao svoju politiku.
Turn better into best!
Jutros mi na FB iskoči vijest iz Izraela kako su ženi uzeli mobitel, ubili je i tu snimku stavili na njezin zid. Ne pratim tu vijest, ne biram stranu ovih dana, ali par stvari me se dojmilo. Ta i takva vijest izazvala je "smajlić" reakcije. I pitam se kome može biti smiješna takva smrt i sadizam. Sve obični ljudi, ne odskači ničim, ali su stavili smajlić.
Zbog tih i takvih ljudi oružje ostaje. Jasno mi je da ima onih koji bi ubili mene i moju obitelj i najglupljih razloga, a ovakvima bi to bilo smiješno. Ni izraelski sustav nije uspio zaštititi civile, a nas EU razoružava!? Oružje ostaje u kući.
Zbog tih i takvih ljudi oružje ostaje. Jasno mi je da ima onih koji bi ubili mene i moju obitelj i najglupljih razloga, a ovakvima bi to bilo smiješno. Ni izraelski sustav nije uspio zaštititi civile, a nas EU razoružava!? Oružje ostaje u kući.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nepravda i terorizam proizvodi ekstremizam.
Trebaju svi imati pravo na život i državu.
Ne možeš nekoga držati kao u zoološkom vrtu(pa i gore) i onda se čuditi da ti se taj usprotivi.
Upotrijebiš silu i nasilje,tjeraš sa ognjišta,a onda zahtijevaš da se druga strana ponaša demokratski,bez nasilja,mirno....
Takva će mjesta uvijek biti žarišta....
Trebaju svi imati pravo na život i državu.
Ne možeš nekoga držati kao u zoološkom vrtu(pa i gore) i onda se čuditi da ti se taj usprotivi.
Upotrijebiš silu i nasilje,tjeraš sa ognjišta,a onda zahtijevaš da se druga strana ponaša demokratski,bez nasilja,mirno....
Takva će mjesta uvijek biti žarišta....
Smajlić je pretpostavljam usmjeren načinu na koji novinari izvještavaju i na komentare koje stavljaju, a ne na sam sadržaj vijesti i događaje. Meni se čini da smajliće obično stavlja ekipa kad vjeruje da je neka vijest lažna ili kad im se čini da su novinari očito pristrani, tj podržavaju suprotnu stranu od čitateljeve.Ariel wrote:Jutros mi na FB iskoči vijest iz Izraela kako su ženi uzeli mobitel, ubili je i tu snimku stavili na njezin zid. Ne pratim tu vijest, ne biram stranu ovih dana, ali par stvari me se dojmilo. Ta i takva vijest izazvala je "smajlić" reakcije. I pitam se kome može biti smiješna takva smrt i sadizam. Sve obični ljudi, ne odskači ničim, ali su stavili smajlić.
Za razliku od nas u EUSSR, izraelski sustav je bar dan nakon utvrdio i priznao grešku, nesposobnost i žaljenje. Isti dan ili dan poslije su najavili naoružavanje civila.Ariel wrote: Ni izraelski sustav nije uspio zaštititi civile, a nas EU razoružava!? Oružje ostaje u kući.
Ja osobno nikad nisam od RH ili EU sustava izjavu: "da, stvar xy koju smo smislili je pogrešna, idemo od sada pa dalje drugačije".
Put your money where your mouth is.
Čini mi se da sam unazad par mj negdje vidio izjavu nekog iz Izraela, neki političar pretpostavljam, nešto u stilu: dobro bi bilo imat naoružane civile, jer u slučaju terorističkog napada, oni su ti koji će imat mogućnost da prvi interveniraju na mjestu događaja.timmy75 wrote:
Za razliku od nas u EUSSR, izraelski sustav je bar dan nakon utvrdio i priznao grešku, nesposobnost i žaljenje. Isti dan ili dan poslije su najavili naoružavanje civila.
Ja osobno nikad nisam od RH ili EU sustava izjavu: "da, stvar xy koju smo smislili je pogrešna, idemo od sada pa dalje drugačije".
U EU vlada neki kult lijeve orijentacije koji zagovara sve odluke koje idu u skladu sa tom ideologijom, nebitno kakve su posljedice, šta se postiže, dal funkcionira.... bitno je samo da se uklapa u ideologiju, evo najbolji primjer je forsanje el vozila koje nitko ne želi kupovat bez poticaja, jer jednostavno nisu dobri. Što se tiče zagađenja koje dolazi "sa ceste", najveći problem nije nikakav ni CO2 niti ostali oksidi, već mikroplastika sa guma. Ali forsanje el vozila se uklapa u ideologiju iako neće riješit ništa.
- jolly
- Cinker - bojna

Zakone o oruzju ne treba brkati sa lijevom ili desnom politickom opcijom.
Kakav na pr komunizam pod kupolom nato pakta u EU?
To je samo prazna floskula americke dnevne politicke debate
Kakav na pr komunizam pod kupolom nato pakta u EU?
To je samo prazna floskula americke dnevne politicke debate
Turn better into best!
Da, moguće je da ti smajlići predstavljaju reakciju na način izvještavanja a ne sam sadržaj vijesti. Ali čak i tako su dosta neumjesni.
Slažem se i za smjer u kojem ide EU, a i ovi polivalentni sveznadari koji su studirali 18 godina sve znaju čak i o oružju. Sve je njima jasno i o svemu imaju stav. Imaju ga i bore se sve dok se ne uhljebe u kakav uredić, nakon toga ih nema nigdje. Možda je to i najmanja cijena koju treba platiti samo da ne rade štetu.
Slažem se i za smjer u kojem ide EU, a i ovi polivalentni sveznadari koji su studirali 18 godina sve znaju čak i o oružju. Sve je njima jasno i o svemu imaju stav. Imaju ga i bore se sve dok se ne uhljebe u kakav uredić, nakon toga ih nema nigdje. Možda je to i najmanja cijena koju treba platiti samo da ne rade štetu.
- jolly
- Cinker - bojna

Sigurno predsjednik Vucic cita svako jutro ovaj forum, pa veli, "ipak ovaj Mirok i Jolly dobro govore, mozda sam ipak malo pretjerao..."Mirok wrote:Interesantno je kako je i ta histerija prema oružju brzo splasnula.
Sva sreća...
A možda smo malo i pridonijeli...?
Problem je sta su im mjere i dalje na snazi. I ko zna kakav ce zakon donijeti. Ali istina jest da bez medijskog pritiska, lakse se stvari normaliziraju.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
A ko zna ?
Uputio sam neke dopise političkim čimbenicima,gdje sam im objasnio neke stvari....
A i još neki su napravili slično,tako da.......tko zna...?
Uputio sam neke dopise političkim čimbenicima,gdje sam im objasnio neke stvari....
A i još neki su napravili slično,tako da.......tko zna...?