KUPOVINA ZRACNOG ORUZJA
Moderator: karabalic
Re: KUPOVINA ZRACNOG ORUZJA
Pozdrav, zanima me je li netko kupovao pušku c kategorije iz EU ( Njemačka, Nizozemska) preko interneta. Ima li neka posebna procedura uvoza ili je samo prijavim kada stigne poštom?
Pozdrav... evo i ja tražim zračnu pušku pa ako netko zna imena web shopova u Njemačkoj neka napiše. I kada se naruči stiže direktno na kučnu adresu? I onda samo treba ići prijaviti u MUP?
U Njemačkoj su sve zračne puške limitirane na 7,5 joula. Zračnice bez limita snage možete naručiti iz npr. Portugala, Mundilar ili iz Nizozemske Krale Shietsport. U Mundilaru se mogu naručiti zračne puške kalibra 4,5 i 5,5mm. Krale prodaje sve kalibre, ali je potrebno poslati kopiju osobne iskaznice.jungleboy wrote:Pozdrav... evo i ja tražim zračnu pušku pa ako netko zna imena web shopova u Njemačkoj neka napiše. I kada se naruči stiže direktno na kučnu adresu? I onda samo treba ići prijaviti u MUP?
Pogledao sam sve te stranice i našao sam ovu koju gledam u 6,35 mm kalibra na dva mjesta. Kod Krale u Nizozemskoj i u jednom shopu u Finskoj. U Kraleu je cca 96 eura jeftinija. Ali je dostava skuplja i košta 21,95 eura dok je iz Finske dostava 10 eura. Sve ukupmo Krale ispada jeftiniji 84 eura.Hall wrote:U Njemačkoj su sve zračne puške limitirane na 7,5 joula. Zračnice bez limita snage možete naručiti iz npr. Portugala, Mundilar ili iz Nizozemske Krale Shietsport. U Mundilaru se mogu naručiti zračne puške kalibra 4,5 i 5,5mm. Krale prodaje sve kalibre, ali je potrebno poslati kopiju osobne iskaznice.jungleboy wrote:Pozdrav... evo i ja tražim zračnu pušku pa ako netko zna imena web shopova u Njemačkoj neka napiše. I kada se naruči stiže direktno na kučnu adresu? I onda samo treba ići prijaviti u MUP?
Jesi možda naručivao šta iz Kralea?
Jesam jednom, ali samo diabole. Dođe roba jako brzo.jungleboy wrote:Pogledao sam sve te stranice i našao sam ovu koju gledam u 6,35 mm kalibra na dva mjesta. Kod Krale u Nizozemskoj i u jednom shopu u Finskoj. U Kraleu je cca 96 eura jeftinija. Ali je dostava skuplja i košta 21,95 eura dok je iz Finske dostava 10 eura. Sve ukupmo Krale ispada jeftiniji 84 eura.Hall wrote:U Njemačkoj su sve zračne puške limitirane na 7,5 joula. Zračnice bez limita snage možete naručiti iz npr. Portugala, Mundilar ili iz Nizozemske Krale Shietsport. U Mundilaru se mogu naručiti zračne puške kalibra 4,5 i 5,5mm. Krale prodaje sve kalibre, ali je potrebno poslati kopiju osobne iskaznice.jungleboy wrote:Pozdrav... evo i ja tražim zračnu pušku pa ako netko zna imena web shopova u Njemačkoj neka napiše. I kada se naruči stiže direktno na kučnu adresu? I onda samo treba ići prijaviti u MUP?
Jesi možda naručivao šta iz Kralea?
Da li se može zračno oružje prodat bez uplitanja javnog bilježnika ?
Dakle prodajem oružje drugoj osobi, u MUPu kažu da mora bit kuporodajni ugvor ovjeren kod bilježnika i to u dva primjerka, jedan meni da mogu odjavit, jedan drugoj osobi da može prijavit.
Problem je što cijena dve ovjere iznosi skoro 50% vrijednosti samog oružja, također komplicira prodaju osobi koja je daleko (jer se moramo sastat i zajedno potpisat), a kako trgovine prodaju bez ikakvih poslova sa bilježnikom, zanima me dal to baš mora biti tako ? I gdje je to definirano ?
Dakle prodajem oružje drugoj osobi, u MUPu kažu da mora bit kuporodajni ugvor ovjeren kod bilježnika i to u dva primjerka, jedan meni da mogu odjavit, jedan drugoj osobi da može prijavit.
Problem je što cijena dve ovjere iznosi skoro 50% vrijednosti samog oružja, također komplicira prodaju osobi koja je daleko (jer se moramo sastat i zajedno potpisat), a kako trgovine prodaju bez ikakvih poslova sa bilježnikom, zanima me dal to baš mora biti tako ? I gdje je to definirano ?
Da, morat ću ih zvat, jer ovo nema smisla. Uz takve uvjete prodaja polovnog zračnog oružja niže cijene postaje ptpuno neisplativa.Mirok wrote:Ja bih postavio pitanje šefu za poslove oružja u PU,upravo sa pitanjem zašto javni bilježnik,pošto zakon to ne propisuje .
Zadnji put kad sam prodavo kupac se ponudio da će platit sve ostale troškove ako spustim cijenu i tako smo se dogovorili. Na kraju ga je javni bilježnik tako opalješio da bi bolje prošo da je kupvao novo oružje...
Da, kupoprodajni ugovor, tako su rekli u MUP-u, opalješio ga sa 40 eura (dva primjerka ugovora).Mirok wrote:To su već cifre.file wrote:Vjerojatno mu je sastavljao kupoprodaji ugovor...
Ali to tu nije potrebno.
Nazalost, premalo se i inace prica o tome kako biljeznici mogu oguliti ljude koji ne znaju prava i mogućnosti ,legalno, ali ne i moralno...
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Moguće.
Ali uvijek kada idem kod bilježnika pita što trebam....
I Marin navodi da su u MUPu rekli da treba ovjera kod bilježnika.
Znači ,ne sklapanje ugovora kod bilježnika,već samo ovjera.....
To je to....
Ali uvijek kada idem kod bilježnika pita što trebam....
I Marin navodi da su u MUPu rekli da treba ovjera kod bilježnika.
Znači ,ne sklapanje ugovora kod bilježnika,već samo ovjera.....
To je to....
Ali i ovjera je problem, jer kako ćeš to izvest sa čovjekom iz... Dubrovnika.
Ne znam zašto uopče treba imat posla sa bilježnikom, kad svaka trgovina samo zatraži podatke sa osobne i pošalje ti oružje te prijavi MUP-u da je oružje poslano tebi.
Ne znam zašto uopče treba imat posla sa bilježnikom, kad svaka trgovina samo zatraži podatke sa osobne i pošalje ti oružje te prijavi MUP-u da je oružje poslano tebi.
Sad sam zvao MUP, kažu da mora bit ovjeren ugvor, a javni bilježnik kaže da se ne može ovjerit bez da obe osobe dođu fizički u ured.
S obzirom na malu cijenu polovnog zračnog oružja, prodaja nekom tko je dalje od... 50 km je neisplativa.
S obzirom na malu cijenu polovnog zračnog oružja, prodaja nekom tko je dalje od... 50 km je neisplativa.