NABAVNA DOZVOLA
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: NABAVNA DOZVOLA
Marin223
Mislim da si na krivom mjestu, na krivom forumu.
Preporucam pravnu raspravu da pokrenes ovdje.
https://legalis.hr/
Zatim, mi ti ovdje ne mozemo pomoci, ama bas nikako.
Preporucam da uzmes odvjetnika, i tuzis do ustavnog suda ako mislis da si u pravu.
Na ovom forumu samo gubis vrijeme.
Preporucam da uzmes odvjetnika, i tuzis do ustavnog suda ako mislis da si u pravu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

...
- Attachments
-
- 1687310135-571ff67b5623519f8f38e6b3904b624f.jpg (19.57 KiB) Viewed 853 times
Turn better into best!
Nije loša ideja, pokušat ću na legalis.jolly wrote:Marin223
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Znamo kako će to završiti.jolly wrote:Marin223
EU konvencija o ljudskim pravima:
Članak 5.
PRAVO NA SLOBODU I SIGURNOST
1. Svatko ima pravo na slobodu i na osobnu sigurnost.
Izgleda da čak i EU birokrati nesvjesno podržavaju "prikriveno nošenje"...
Nego, dal iko zna koja je procedura za pokretanje ocjene ustavnosti nekog zakona ? Ja sam uvjeren da zakon o oružju krši ustavna prava, a izgleda i na neki način EU konvenciju o pravima.
Problematični su članci 11 i 12 koji onemogućuju dobivanje nabavne dozvole ljudima koji nisu niti lovci niti strijelci.
Članak 5.
PRAVO NA SLOBODU I SIGURNOST
1. Svatko ima pravo na slobodu i na osobnu sigurnost.
Izgleda da čak i EU birokrati nesvjesno podržavaju "prikriveno nošenje"...
Nego, dal iko zna koja je procedura za pokretanje ocjene ustavnosti nekog zakona ? Ja sam uvjeren da zakon o oružju krši ustavna prava, a izgleda i na neki način EU konvenciju o pravima.
Problematični su članci 11 i 12 koji onemogućuju dobivanje nabavne dozvole ljudima koji nisu niti lovci niti strijelci.
Ja ću pokušat jer je to trenutno vidim kao jedinu mogućnost koja se u ovom trenutku uopće i može napravit.Mirok wrote:Kao i prije ,opet si u krivu.
Vidi,ti pokušaj što god hoćeš pa ćeš vidjeti.
Ja odustajem po ovome pitanju.
Dal vjerujem da će to uspjet, reko bi da su šanse 10% da uspije, al ne zato što sam u krivu (jer po meni je stvar kristalno jasna), nego zato što praksa pokazuje da se kod takvih odluka uvijek naginje na onu koja zahtjeva manju promjenu u sustavu, odnosno uvijek kontra pojedinca. Također smatram da je unutar MUP-a ovo ideološko pitanje, oni jednostavno iz nekih razloga ne žele da ljudi imaju oružje, klasični anti-gun stav osobe koja ima mogućnost odlučivati o tome.
Čemu?
Kada si došao ovamo, došao si s pitanjem o otvaranju strelišta. Tu te podržavam 100% jer naš najveći problem u HR je upravo kroničnih nedostatak mjesta za gađanje. Početkom godine je otvorena streljana u Vodicama, prva u županiji nakon jako dugo vremena. Sad već ima stotinjak ljudi koji tu dolazi pucati, a do prije godinu dana nismo mogli skupiti 10 ljudi koji pucaju VK. Kada bi imali više strelišta, imali bi i PUNO više strijelaca i vlasnika oružja, a s tim bi mogli stvarno promijeniti i zakone na bolje.
Ako umjesto toga kreneš u borbu s vjetrenjačama, potrošiti ćeš vrijeme, novce i energiju a nećeš ništa postići. Sa otvorenim mjestom za vježbe gađanja može se skupiti ekipa koja može napraviti puno toga.
Sent using Tapatalk Pro
Kada si došao ovamo, došao si s pitanjem o otvaranju strelišta. Tu te podržavam 100% jer naš najveći problem u HR je upravo kroničnih nedostatak mjesta za gađanje. Početkom godine je otvorena streljana u Vodicama, prva u županiji nakon jako dugo vremena. Sad već ima stotinjak ljudi koji tu dolazi pucati, a do prije godinu dana nismo mogli skupiti 10 ljudi koji pucaju VK. Kada bi imali više strelišta, imali bi i PUNO više strijelaca i vlasnika oružja, a s tim bi mogli stvarno promijeniti i zakone na bolje.
Ako umjesto toga kreneš u borbu s vjetrenjačama, potrošiti ćeš vrijeme, novce i energiju a nećeš ništa postići. Sa otvorenim mjestom za vježbe gađanja može se skupiti ekipa koja može napraviti puno toga.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
"Ako umjesto toga kreneš u borbu s vjetrenjačama, potrošiti ćeš vrijeme, novce i energiju a nećeš ništa postići"
Da, to je točno... ma ostavio sam se toga i fokusiran sam na otvaranje mjesta za vježbe gađanja.
Jedno novo "strelište" i okupljena ekipa će svakako puno više vrijedit od pravnog mrcvarenja zbog nabavne dozvole...
Da, to je točno... ma ostavio sam se toga i fokusiran sam na otvaranje mjesta za vježbe gađanja.
Jedno novo "strelište" i okupljena ekipa će svakako puno više vrijedit od pravnog mrcvarenja zbog nabavne dozvole...
Drago mi je da si to shvatio.
Ja već sakupljam lagano ekipu i ozbiljno razmišljamo o proširenju streljačkih aktivnosti kod nas. A 8 godina koliko smo se trudili nešto napraviti bez streljane, ništa. Mrtvilo. Klub je (jedva) preživio samo zbog 5-6 zagriženih ljubitelja streljaštva.
Strelište dovodi do pozitivnih promjena brže i efikasnije nego bilo što drugo što smo do sada pokušali. Ako nemaju gdje pucati, ljudi nemaju volju niti nabavljati oružje.
Ja već sakupljam lagano ekipu i ozbiljno razmišljamo o proširenju streljačkih aktivnosti kod nas. A 8 godina koliko smo se trudili nešto napraviti bez streljane, ništa. Mrtvilo. Klub je (jedva) preživio samo zbog 5-6 zagriženih ljubitelja streljaštva.
Strelište dovodi do pozitivnih promjena brže i efikasnije nego bilo što drugo što smo do sada pokušali. Ako nemaju gdje pucati, ljudi nemaju volju niti nabavljati oružje.
The truth is hate to those who hate the truth.
Vidim da dobar dio korisnika foruma ima puške preko lovačke dozvole.
Trenutno imam jedan sportski pištolj sa dozvolom za držanje.
Htio bih nabaviti i pušku, neki AR15 vjerojatno. Koji je postupak za to? Oružni list već imam. Imam potvrdu kluba da sam aktivan član. Da li je to dovoljno ili treba još nešto? S time idem u lokalnu PU i Zagrebu prema prebivalištu ili idem u Petrinjsku na odjel oružja?
Da li ima kod nas nekih limitacija što se tiče dužine tj. kratkoće cijevi kao u SAD-u? Kod njih je sve ispod 16" SBR i treba posebna dozvola. Koliko vidim kod nas samo piše da ne smije biti kraće od 60cm i da se ne smije moći skratiti na manje od 60cm.
Po tome bi puške s cijevi 11" normalno prolazile.
Da li je netko nedavno uzimao nabavnu za sportsku pušku? Koje su sve tehnikalije? Da ne dođem pa da mi fali jedan papir
I gdje u Zagrebu pucati iz puške? Od 100 do 500m? Ili više? Vrapčanski potok?
Trenutno imam jedan sportski pištolj sa dozvolom za držanje.
Htio bih nabaviti i pušku, neki AR15 vjerojatno. Koji je postupak za to? Oružni list već imam. Imam potvrdu kluba da sam aktivan član. Da li je to dovoljno ili treba još nešto? S time idem u lokalnu PU i Zagrebu prema prebivalištu ili idem u Petrinjsku na odjel oružja?
Da li ima kod nas nekih limitacija što se tiče dužine tj. kratkoće cijevi kao u SAD-u? Kod njih je sve ispod 16" SBR i treba posebna dozvola. Koliko vidim kod nas samo piše da ne smije biti kraće od 60cm i da se ne smije moći skratiti na manje od 60cm.
Po tome bi puške s cijevi 11" normalno prolazile.
Da li je netko nedavno uzimao nabavnu za sportsku pušku? Koje su sve tehnikalije? Da ne dođem pa da mi fali jedan papir
I gdje u Zagrebu pucati iz puške? Od 100 do 500m? Ili više? Vrapčanski potok?
- jolly
- Cinker - bojna

Sve si tocno napisao. Postupak ti je isti kao kod nabavke sportskog pistolja.
Za definiciju oruzja B kategoije prema duzini, pogledaj zakonske definicije oruzja B kategorije u zakonu o posjedovanju i nabavi oruzja gradjana.
Desestak redaka za procitati. Napamet zaista ne znam.
Za definiciju oruzja B kategoije prema duzini, pogledaj zakonske definicije oruzja B kategorije u zakonu o posjedovanju i nabavi oruzja gradjana.
Desestak redaka za procitati. Napamet zaista ne znam.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
MUP u Petrinjskoj je premješten zbog adaptacije.
Mislim da su u Vukovarskoj ...?
Zaključak za pušku ti je u redu i trebaš podnijeti zahtjev.
Za Zagreb, za pucanje na 100m+ jedino Vrapčanski.
Preko ljeta, kad sam ja ganjal papire, bili su u Branimirovoj.Mirok wrote:MUP u Petrinjskoj je premješten zbog adaptacije.
Da,u Branimirovoj su gdje je prije bila carina ured.lampaš wrote:Preko ljeta, kad sam ja ganjal papire, bili su u Branimirovoj.Mirok wrote:MUP u Petrinjskoj je premješten zbog adaptacije.
Prakticki odma prekputa Branimir mingle malla.
Tamo di se nekad išlo na carinu po pakete.
Čini mi se da rade puno bolje nego u Petrinjskoj .
Čini mi se da rade puno bolje nego u Petrinjskoj .
Da, sve
Ha ha
Ma ne čeka se toliko par puta sam bio prvi na redu tako da se ne žalim .
Ma ne čeka se toliko par puta sam bio prvi na redu tako da se ne žalim .
Evo primjer iz prve ruke, predao sam zahtjev za nabavnu u 4 mjesecu unpetrinjskoj, a diobio sam ju tek nedugo nakon 6 mjeseci, opravdavali su se sa godišnjima i štrajkom sudova u tom periodu, a vjerojatno nije pomoglo ni to seljenje u jurišićevu