CHAT
Re: CHAT
Policija je represivni aparat. Niti donosi zakone niti sudi. Svima prijava pa na sud.
Ono što je u našem pravosuđu problematično je sudac istrage. Konkretno iz prve ruke, dvojica likova su počinili 24 pljačke u roku od 2 mjeseca i uvijek su unajmljivali auto u istoj firmi. Policija je pronašla firmu i ustanovili su preko gps-a da su auti uvijek bili na mjestu i za vrijeme pljačke. Sudac istrage je smatrao da to nije dovoljno za pokretanje istrage, jer nisu zatečeni na mjestu pljačke i kod njih nisu pronađeni ukradeni predmeti pa su dečki slobodno odlepršali bez suđenja.
Ono što je u našem pravosuđu problematično je sudac istrage. Konkretno iz prve ruke, dvojica likova su počinili 24 pljačke u roku od 2 mjeseca i uvijek su unajmljivali auto u istoj firmi. Policija je pronašla firmu i ustanovili su preko gps-a da su auti uvijek bili na mjestu i za vrijeme pljačke. Sudac istrage je smatrao da to nije dovoljno za pokretanje istrage, jer nisu zatečeni na mjestu pljačke i kod njih nisu pronađeni ukradeni predmeti pa su dečki slobodno odlepršali bez suđenja.
Pogrešno.
Policija utvrđuje činjenice događaja i temeljem svoga mišljenja(i zapisnika) podnosi prijavu.
Prijava ide protiv počinitelja,ne protiv žrtve.
Ni po kojemu zakonu se počinitelj i žrtva ne bi smjeli izjednačavati.
Policija utvrđuje činjenice događaja i temeljem svoga mišljenja(i zapisnika) podnosi prijavu.
Nazalost, policija digne prijavu prema svima.Mirok wrote:Pogrešno.
Njima nije bitno jel se ti branis ili ne.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/cr ... ose-537476
https://www.glas-slavonije.hr/509194/8/ ... WGCu7XaWlx
Na žalost praksa kod nas je da se gotovo uvijek počinitelj i žrtva izjednačavaju.Mirok wrote:Pogrešno.
Pa napisao sam to već.Stargazer wrote:Nazalost, policija digne prijavu prema svima.Mirok wrote:Pogrešno.
Njima nije bitno jel se ti branis ili ne.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/cr ... ose-537476
https://www.glas-slavonije.hr/509194/8/ ... WGCu7XaWlx
Istina je da policija tako radi.
Ali ne bi trebalo biti tako.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Ah, kako to samo pravedno zvuci!Mirok wrote:.
Realni zivot je nesto malo drugacije organiziran.
Evo prica iz zivota.
Moj prijatelj imao provalu ali je slucajno dosao doma, bas kad su provalnici bjezali.
Vidio je lica osoba, i vidio je auto koji su upalili i pomocu kojeg su zbrisali.
Bjezanija prema autu nije bila normalna, skuzio je da je neki marifetluk u pitanju i memorirao je broj registracije auta, ili slikao.
usao je u kucu i vidio stanje nakon provale.
Zvao mup.
Uvidjaj obavljen.
Nakon 48 sati zvali ga na prepoznavanje pocinioca. Uvatili mangupe.
Potvrdio je prepoznavanje.
Doslo do suda, pocinioci osudjeni. Mislim i pokradene stvari vracene.
Medjutim tokom razgovora u policiji, kazu mu neformalno vecina takvih prijava pada na sudu (bez obzira sto policija odradi posao):
Jer se ljudi boje svjedociti, i zrtve cesto puta ne suradjuju - ne znaju nista, ne prepoznaju nikog ili sve zaboravljaju.
Sustav bez proaktivnosti zrtve ne funkcionira. Ili funkcionira vrlo otezano.
Ljudi kad su zrtve, ocekuju da se stvari rjese same po sebi, ali cesto puta to nije tako.
U zivotu treba imati malo muda. Strasljivci losije prolaze.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Fizički napad u tramvaju:
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zet ... Naslovnica
Po meni, maloljetnik je odlično postupio, nakon eskalacije verbalnog sukoba upalio je kameru i počeo snimat.
Kada je nakon toga primio šamarolju (fizički napad na osobu), on se bez pružanja protusile samo povukao i maknuo sa mjesta incidenta i odmah išao u smejru obavještavanja javnosti (ajmo to tako skraćeno reć).
Moje pitanje je, s obzirom da se nakon primljene šamarolje (fizički napad) na snimci vidi da kontrolorka i dalje ide prema maloljetniku dok se on povlači (ide unazad), što će reć da fizički napad i dalje traje, da li bi po vama bilo opravdano koristit suzavac u ovoj situaciji ?
Naravno, znamo da bi nadrapao od strane pravosuđa... ali nitko njemu nije garantirao da neće primit još koji udarac naknadno i biti ozljeđen.
Što mislite o korištenju suzavca u ovoj situaciji ?
Po meni, maloljetnik je odlično postupio, nakon eskalacije verbalnog sukoba upalio je kameru i počeo snimat.
Kada je nakon toga primio šamarolju (fizički napad na osobu), on se bez pružanja protusile samo povukao i maknuo sa mjesta incidenta i odmah išao u smejru obavještavanja javnosti (ajmo to tako skraćeno reć).
Moje pitanje je, s obzirom da se nakon primljene šamarolje (fizički napad) na snimci vidi da kontrolorka i dalje ide prema maloljetniku dok se on povlači (ide unazad), što će reć da fizički napad i dalje traje, da li bi po vama bilo opravdano koristit suzavac u ovoj situaciji ?
Naravno, znamo da bi nadrapao od strane pravosuđa... ali nitko njemu nije garantirao da neće primit još koji udarac naknadno i biti ozljeđen.
Baba će dobiti otkaz,prijavu za fizički napad i nasilje,narušavanjecJRiM,a da su roditelji pametni ,išla bi i privatna tužba sa zahtjevom i za odštetu.
Osobno mislim da se smio braniti sa suzavcem,ali znaš kako je kada to dođe na sud...?
Osobno mislim da se smio braniti sa suzavcem,ali znaš kako je kada to dođe na sud...?
Kada sam napadnut,moj obrambeni mehanizam mi ne da povući se,već me potencira na obranu.
Naročito ako se ide i dalje na mene i napad ne prestaje.
Ukratko ,baba bi završila na podu nakon direkta u glavu,a dalje neka sudi kako ko hoće....
Ako je prava i pravde ,bio bih oslobođen.
Mada ne vidim zašto bih bio prijavljen,ali živimo gdje živimo...
Bio sam svjedokom kada je zaposlenica u Plodinama prijetila fizičkom silom jednoj curi ,jer nije stavila rukavice na odjelu pekarstva.
Cura pristojna,tiha,gleda,pokušava razgovarati......,ali baba nastavlja kako će joj ona pokazati......,kako će joj izaći preko pulta...???
Rukavice ni ja nisam vidio,tako da ......
Prijavili smo babu,dobili izvinjenje Plodina,babu su trajno stišali.
Hoću reći,tim sileđijama treba pokazati,pa i suprotstaviti se u okviru potrebnoga da napad prestane.
Naročito ako se ide i dalje na mene i napad ne prestaje.
Ukratko ,baba bi završila na podu nakon direkta u glavu,a dalje neka sudi kako ko hoće....
Ako je prava i pravde ,bio bih oslobođen.
Mada ne vidim zašto bih bio prijavljen,ali živimo gdje živimo...
Bio sam svjedokom kada je zaposlenica u Plodinama prijetila fizičkom silom jednoj curi ,jer nije stavila rukavice na odjelu pekarstva.
Cura pristojna,tiha,gleda,pokušava razgovarati......,ali baba nastavlja kako će joj ona pokazati......,kako će joj izaći preko pulta...???
Rukavice ni ja nisam vidio,tako da ......
Prijavili smo babu,dobili izvinjenje Plodina,babu su trajno stišali.
Hoću reći,tim sileđijama treba pokazati,pa i suprotstaviti se u okviru potrebnoga da napad prestane.
Mi vlasnici oružja u tim situacijama moramo sasvim drugačije razmišljati.Marin223 wrote:Da, na žalost. Meni se isto čini da je situacija bila ok za suzavac, ali ja također nebi koristio suzavac nego bi se povukao kao on... i to najviše zbog posjedovanja oružja.
Lakše je to reći nego izvesti, ali o ovome triba razmišljati hladne glave unaprid, pa biti spreman kad uletiš i situaciju.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Provala u šupu.
Sinoć prije spavanja oko 10 žena mi kaže da sam zaboravio ugasiti svjetlo u šupi. Ustanem i pogledam kroz prozor i vidim dva lopova kako mi obijaju šupu.
Nazovem odma policiju i kažem da vidim dva lopova kako su obili vrata župe i iznose moj alat. Smirite se gospodine nema potrebe za paniku, zaključajte vrata.
Ja govorim pa požurite otići će....
On meni: trenutno nemamo nijedno auto slobodno i čim se oslobode odma dolazimo, upalite svjetlo i budite mirni.
Pokušavam brojiti da se smirim i dođem do 45, ne mogu dalje, ponovo zovem Policiju i kažem:
Nema potrebe da žurite ja sam njih obojicu ubio...i spustim slušalicu...
U roku od pet minuta dolazi pet policijskih auta, jedan kombi sa specijalnom policijom, marica i dva mrtvačka auta.
Lopovi uhvaćeni na licu mjesta.
Indsektor mi priđe i pita me zašto sam im rekao da sam ih ubio obojicu a ja njemu: a zašto ste vi meni rekli da su sve patrole zauzete?
Sinoć prije spavanja oko 10 žena mi kaže da sam zaboravio ugasiti svjetlo u šupi. Ustanem i pogledam kroz prozor i vidim dva lopova kako mi obijaju šupu.
Nazovem odma policiju i kažem da vidim dva lopova kako su obili vrata župe i iznose moj alat. Smirite se gospodine nema potrebe za paniku, zaključajte vrata.
Ja govorim pa požurite otići će....
On meni: trenutno nemamo nijedno auto slobodno i čim se oslobode odma dolazimo, upalite svjetlo i budite mirni.
Pokušavam brojiti da se smirim i dođem do 45, ne mogu dalje, ponovo zovem Policiju i kažem:
Nema potrebe da žurite ja sam njih obojicu ubio...i spustim slušalicu...
U roku od pet minuta dolazi pet policijskih auta, jedan kombi sa specijalnom policijom, marica i dva mrtvačka auta.
Lopovi uhvaćeni na licu mjesta.
Indsektor mi priđe i pita me zašto sam im rekao da sam ih ubio obojicu a ja njemu: a zašto ste vi meni rekli da su sve patrole zauzete?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Jedan moj poznati imao pokušaj krađe auta(visoka klasa),,lopovi nisu uspjeli i on obavijesti policiju.
Kaže policija da će lopovi opet pokušati,takva je praksa.
Każe čovjek,pa zaštitite me,stavite policajce da paze.
Kažu oni da nemaju raspoloživih policajaca i gotovo.
Nakon natezanja kaže on,ako lopovi dođu ,ja ću ih ubiti.
Pa ne smijete gospodine ,ni slučajno,što vam pada na pamet?
Veli on ,ja sam vas obavijestio,ako vi ne možete zaštititi me ,ja ću im presuditi.
Odmah se našlo dva policajca,koji su dežurali po noći u prizemlju kuće.
I u sitne sate dođu lopine,policajci istrčali i uhvatili ih.
Znači može se,.......kada se hoće.....
Kaže policija da će lopovi opet pokušati,takva je praksa.
Każe čovjek,pa zaštitite me,stavite policajce da paze.
Kažu oni da nemaju raspoloživih policajaca i gotovo.
Nakon natezanja kaže on,ako lopovi dođu ,ja ću ih ubiti.
Pa ne smijete gospodine ,ni slučajno,što vam pada na pamet?
Veli on ,ja sam vas obavijestio,ako vi ne možete zaštititi me ,ja ću im presuditi.
Odmah se našlo dva policajca,koji su dežurali po noći u prizemlju kuće.
I u sitne sate dođu lopine,policajci istrčali i uhvatili ih.
Znači može se,.......kada se hoće.....
Marin223 wrote:Fizički napad u tramvaju:
- jolly
- Cinker - bojna

Svi citamo dnevne vijesti na portalima.
Zadnja udarna vijest je teska prometna nezgoda, poznate osobe.
I kad se novine uhvate detalja, iscurila je vijest (ili "fake" news?), poluinfiormacija da doticna osoba ima lovacku pusku od 25.000 eur.
I to je to.
Legalno oruzje poznatijih crno-kronikasa obicno dodje u novine... pa sad jel se saznalo vise detalja o tome?
Jel neko zna o kojoj je puski rijec?
Zadnja udarna vijest je teska prometna nezgoda, poznate osobe.
I kad se novine uhvate detalja, iscurila je vijest (ili "fake" news?), poluinfiormacija da doticna osoba ima lovacku pusku od 25.000 eur.
I to je to.
Legalno oruzje poznatijih crno-kronikasa obicno dodje u novine... pa sad jel se saznalo vise detalja o tome?
Jel neko zna o kojoj je puski rijec?
Turn better into best!
Pa sad, puška od 25.000EUR nije problem, ali plaća od 3.000EUR u kombinaciji s takvom puškom možda i je. Jer to nije jedina imovina koju on ima, daleko od toga. Pitanje je odakle? Mislite li stvarno da je uzeo kredit ili štedio za tu pušku? Uz sve ostale troškove i kredite koje ima? Nisam siguran da može dokazati porijeklo imovine.
Last edited by Ariel on 18 Nov 2023, 12:13, edited 1 time in total.
Frajer ima pusku od 25 000 eura, a kupuje stan prek apn-a, nakon sto je autom ubio covjeka razmislja o tome kako izvuc jos 6 ministarskih placa, di je granica dna ?
Bas me zanima oce mu oruzje bit oduzeto, za zatvor znam da nece ni dana vidjet.
- jolly
- Cinker - bojna

Zasto tako reagiras?Marin223 wrote:Frajer ima pusku od 25 000 eura, a kupuje stan prek apn-a, nakon sto je autom ubio covjeka razmislja o tome kako izvuc jos 6 ministarskih placa, di je granica dna ?
Tvrdis da neko ima pusku od 25k eur, a nemas pojma koja je?
Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno.
Da si procitao zakon, znao bi da se za prometne prekrsaje ne oduzima oruzje.
Zatim, registrirana puska u autu, nema veze sa uzrokom nesrece. Novine to samo ubacuju u senzacionalizam, bas radi reakcija kakve pokazujes.
A ta "puska od 25.000 eur" je upitna. Prvo definiraj model i marku puske, pa mozemo procjenjivati o vrijednosti.
Uostalom, ne tako davno spominjala se i neka puska od 5.000 eur u medijima. Mozda je ista?
Portali prepisuju jedni od drugih, i to je nacin kako fake news nastaju. Ti grizes na to.
Ja sam samo pitao, zna li se o kojoj je puski rijec?
Samo toliko.
Turn better into best!
Ovo što sam napisao pišem pod pretpostavkom da je istina, naravno, moguće da je sve krivo.
"Da si procitao zakon, znao bi da se za prometne prekrsaje ne oduzima oruzje."
Super mi je taj prekršaj di ubiješ osobu svojom lošom odlukom. A vidi ovo: zakon oružju:
3. da nije pravomoćno osuđena i da protiv nje nije pokrenut postupak za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, kazneno djelo protiv strane države ili međunarodne organizacije, kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, kazneno djelo protiv života i tijela, kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kazneno djelo protiv osobne slobode, kazneno djelo protiv spolne slobode, kazneno djelo protiv okoliša koje se odnosi na protuzakoniti lov i ubijanje ili mućenje životinja, kazneno djelo protiv zdravlja ljudi koje se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, te kazneno djelo koje u sebi sadrži elemente nasilja, a sadržano je u kaznenim djelima protiv imovine, kaznenim djelima protiv braka, obitelji i djece, kaznenim djelima protiv pravosuđa, kaznenim djelima protiv javnog reda, kaznenim djelima protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda, kaznenim djelima protiv privatnosti, kaznenim djelima protiv službene dužnosti, kaznenim djelima protiv Oružanih snaga Republike Hrvatske i u kaznenim djelima iz propisa o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima...
Inače kad ubiješ čovjeka autom, nisi mu povrijedio i pravo na život jel ? Zato što možda ide u raj na život vječni pa je teoretski i dalje živ ? Ne treba ni bit osuđen, dovoljno je da je pokrenut postupak, a pokrenut je.
Pročitao sam i njegov doktorat, frajer je teško dno od čovjeka.
"Da si procitao zakon, znao bi da se za prometne prekrsaje ne oduzima oruzje."
Super mi je taj prekršaj di ubiješ osobu svojom lošom odlukom. A vidi ovo: zakon oružju:
3. da nije pravomoćno osuđena i da protiv nje nije pokrenut postupak za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, kazneno djelo protiv strane države ili međunarodne organizacije, kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, kazneno djelo protiv života i tijela, kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kazneno djelo protiv osobne slobode, kazneno djelo protiv spolne slobode, kazneno djelo protiv okoliša koje se odnosi na protuzakoniti lov i ubijanje ili mućenje životinja, kazneno djelo protiv zdravlja ljudi koje se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, te kazneno djelo koje u sebi sadrži elemente nasilja, a sadržano je u kaznenim djelima protiv imovine, kaznenim djelima protiv braka, obitelji i djece, kaznenim djelima protiv pravosuđa, kaznenim djelima protiv javnog reda, kaznenim djelima protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda, kaznenim djelima protiv privatnosti, kaznenim djelima protiv službene dužnosti, kaznenim djelima protiv Oružanih snaga Republike Hrvatske i u kaznenim djelima iz propisa o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima...
Inače kad ubiješ čovjeka autom, nisi mu povrijedio i pravo na život jel ? Zato što možda ide u raj na život vječni pa je teoretski i dalje živ ? Ne treba ni bit osuđen, dovoljno je da je pokrenut postupak, a pokrenut je.
Pročitao sam i njegov doktorat, frajer je teško dno od čovjeka.