zbirka starog oružja - savijeti oko prodaje
Moderator: BOXI
zbirka starog oružja - savijeti oko prodaje
Pozdrav svima,
naslijedio sam od tate zbirku starog oružja, posjedujem dozvolu za sakupljanje, i sve je preneseno na mene. Nitko od mojih klinaca koji su već veliki nema afiniteta prema tome, te je ideja da se cijela zbirka u dogledno vrijeme riješi tj proda. Zanimaju me iskustva, da li je netko to već probao, tj molio bi savjet odokuda krenuti, ima li uopće interesenata kod nas za to? opcije sa egun i sl ne dolaze u obzir. u koliko nekoga zanima mogu poslati pdf sa spiskom,, ima toga dosta oko 60 komada što kratko što dugo.
probati ću dodati taj spisak u post, ne znam da li to može
lp, Davor
naslijedio sam od tate zbirku starog oružja, posjedujem dozvolu za sakupljanje, i sve je preneseno na mene. Nitko od mojih klinaca koji su već veliki nema afiniteta prema tome, te je ideja da se cijela zbirka u dogledno vrijeme riješi tj proda. Zanimaju me iskustva, da li je netko to već probao, tj molio bi savjet odokuda krenuti, ima li uopće interesenata kod nas za to? opcije sa egun i sl ne dolaze u obzir. u koliko nekoga zanima mogu poslati pdf sa spiskom,, ima toga dosta oko 60 komada što kratko što dugo.
probati ću dodati taj spisak u post, ne znam da li to može
lp, Davor
- Attachments
-
- za oglas.pdf
- (47.63 KiB) Downloaded 88 times
Re: zbirka starog oružja - savijeti oko prodaje
Paaa... Mislim da ti je egun pametna opcija.
Npr. Točka 60. je možda rijetki i vrijedni primjerak, ako ima negdje i M. Vrijedan možda i par tisuća EUR ako je dobro očuvan.
Isto vrijedi i za točku 68 Po serijskom broju bi mogao datirati iz WW2, a i ne mora.
Hajde to ti polako sve potraži na google i ne srljaj. Otac ti je ostavio vrijednu imovinu. Neka svaki komad vrijedi 100 EUR, to je već 6000 EUR. A pojedini komadi bi mogli sami vrijediti toliko. Ako su dobro očuvani i rijetki.
Npr. Točka 60. je možda rijetki i vrijedni primjerak, ako ima negdje i M. Vrijedan možda i par tisuća EUR ako je dobro očuvan.
Isto vrijedi i za točku 68 Po serijskom broju bi mogao datirati iz WW2, a i ne mora.
Hajde to ti polako sve potraži na google i ne srljaj. Otac ti je ostavio vrijednu imovinu. Neka svaki komad vrijedi 100 EUR, to je već 6000 EUR. A pojedini komadi bi mogli sami vrijediti toliko. Ako su dobro očuvani i rijetki.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
ako uspijes naci kupca, za cijelu kolekciju, izgubit ces na vrijednosti.
Istrazi svaki komad koliko vrijedi na trzistu, i nastoj prodavati komad po komad.
Trebat ce vremena, ali ces najbolje proci.
Steta je da takve zbirke ne nadju mjesta u muzeju.
Sretno.
Istrazi svaki komad koliko vrijedi na trzistu, i nastoj prodavati komad po komad.
Trebat ce vremena, ali ces najbolje proci.
Steta je da takve zbirke ne nadju mjesta u muzeju.
Sretno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Prijatelju, samo polako.
Komad po komad ,tako ćeš najbolje polučiti.
Budi strpljiv,proguglaj,raspitaj se za svaki komad.
Isplatiti će se.....
A možda će te nešto i na pokojnoga oca podsjetiti.....to je onda posebna vrijednost!
To si ostavi.... !
Komad po komad ,tako ćeš najbolje polučiti.
Budi strpljiv,proguglaj,raspitaj se za svaki komad.
Isplatiti će se.....
A možda će te nešto i na pokojnoga oca podsjetiti.....to je onda posebna vrijednost!
To si ostavi.... !
Mauser je poprilično očuvan, ima orla i wa 135 oznaku, M nisam primijetio, budem pogledao sutra,IB43 wrote:Paaa... Mislim da ti je egun pametna opcija.
.
P38 je ww2 42 god.
pitao sam u muzeju i odgovor je bio da oni nemaju adekvatan prostor i uvijete te da se svaki komad treba stručno onesposobiti i da nemaju novce za to, u glavnom nisu bili zainteresirani.jolly wrote: Steta je da takve zbirke ne nadju mjesta u muzeju.
Sretno.
Taj ti Walther iz 1942 dostiže i do 2000 USD
https://www.gunbroker.com/Walther-P38/s ... %20P38&s=f
Imaš ti tu još zanimljivih stvari. Npr točka 3 i Flobert puška iz 1911 u 8.4 kalibru.
Ne žuri. Dobro se raspitaj.
Ja nisam kolekcionar, nego samo koristim google, a listu sam brzinski preletio.
I ona kubura, ručni rad. Ako je stara sa gravurama...
https://www.gunbroker.com/Walther-P38/s ... %20P38&s=f
Imaš ti tu još zanimljivih stvari. Npr točka 3 i Flobert puška iz 1911 u 8.4 kalibru.
Ne žuri. Dobro se raspitaj.
Ja nisam kolekcionar, nego samo koristim google, a listu sam brzinski preletio.
I ona kubura, ručni rad. Ako je stara sa gravurama...
da li netko ima iskustva kako to izgleda u praksi kada se prodaje van RH, unutar EU to bi trebalo biti koliko toliko jednostavno ili se varam? kako ide van EU? na egun se može skinuti obrazac na njemačkom, i ima hodogram koji spominje posrednika tj firmu koja organizira uvoz?
lp, Davor.
lp, Davor.
Zainteresiran sam za Carcano(duge), Männlicher m95 i možda kakav PAP(u originalnoj konfiguraciji).
Imam kolekcionarsku i sportsku pa mi se javite u box.
Imam kolekcionarsku i sportsku pa mi se javite u box.