Koji su vasi stavovi o "militarizaciji"?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Koji su vasi stavovi o "militarizaciji"?
Ariel wrote:Hrvatska je ionako puna Nepalaca, možda da se osnuje Gurka brigada?
Baš čitam kako je ruska vojska uvela obuku na dronovima za sve pripadnike vojske. Rat uči novim stvarima.
Kako HV stoji s tim? Jasno da imaju specijalizirane osobe, ali koliko prosječan pripadnik zna o dronovima?
Kako HV stoji s tim? Jasno da imaju specijalizirane osobe, ali koliko prosječan pripadnik zna o dronovima?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Baš sam danas razogovarao s kolegom iz Poljske. Kaže kako se tamo u školama provodi osnovna obuka airsoft replikama. Vlast potiče naoružavanje, pa čak i organiziranje stanovništva, kako bi bili što spremniji na eventualnu vanjsku agresiju. Smatra se kako su propisi i dalje prestrogi i kako Poljaci nisu dovoljno naoružani.
Nama to ništa ne treba jer imamo civilnu zaštitu, jer smo apsolutno zaštićeni samim postojanjem civilne zaštite.Ariel wrote:Baš sam danas razogovarao s kolegom iz Poljske. Kaže kako se tamo u školama provodi osnovna obuka airsoft replikama. Vlast potiče naoružavanje, pa čak i organiziranje stanovništva, kako bi bili što spremniji na eventualnu vanjsku agresiju. Smatra se kako su propisi i dalje prestrogi i kako Poljaci nisu dovoljno naoružani.
-
Mirok
- Brigadni General

Da bi bili spremniji za rusku agresiju....Ariel wrote:Baš sam danas razogovarao s kolegom iz Poljske. Kaže kako se tamo u školama provodi osnovna obuka airsoft replikama. Vlast potiče naoružavanje, pa čak i organiziranje stanovništva, kako bi bili što spremniji na eventualnu vanjsku agresiju. Smatra se kako su propisi i dalje prestrogi i kako Poljaci nisu dovoljno naoružani.
MI hvala bogu zivimo u mirnom dijelu svijeta gdje nikad nije bilo rata.Mirok wrote:Da bi bili spremniji za rusku agresiju....Ariel wrote:Baš sam danas razogovarao s kolegom iz Poljske. Kaže kako se tamo u školama provodi osnovna obuka airsoft replikama. Vlast potiče naoružavanje, pa čak i organiziranje stanovništva, kako bi bili što spremniji na eventualnu vanjsku agresiju. Smatra se kako su propisi i dalje prestrogi i kako Poljaci nisu dovoljno naoružani.
-
Mirok
- Brigadni General

Naša se država upravo tako ponaša.Stargazer wrote:MI hvala bogu zivimo u mirnom dijelu svijeta gdje nikad nije bilo rata.Mirok wrote:Da bi bili spremniji za rusku agresiju....Ariel wrote:Baš sam danas razogovarao s kolegom iz Poljske. Kaže kako se tamo u školama provodi osnovna obuka airsoft replikama. Vlast potiče naoružavanje, pa čak i organiziranje stanovništva, kako bi bili što spremniji na eventualnu vanjsku agresiju. Smatra se kako su propisi i dalje prestrogi i kako Poljaci nisu dovoljno naoružani.
A kada pogledamo jednu Švicarsku(više od 400 g bez rata),spremnija je za rat nego ikada.
I dalje se sprema i modernizira obranu.
I dalje prilagođava i civilni sektor.
Svicarska je nesluzbeno bila u drugom svjetskom ratu, britanci su ih "slucajno" bombardirali par puta jer su skrivali nacisticko zlato u svojim bankama.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aerial_in ... rld_War_II
Kao sto navodi tekst. Svicarska je slucajno bombardirana 70ak puta od strane saveznika.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aerial_in ... rld_War_II
Kao sto navodi tekst. Svicarska je slucajno bombardirana 70ak puta od strane saveznika.
Šta misliš jesu to kupili u Bosni ili su uspjeli dovuć sa odredišta sve do ovdje ?
- jolly
- Cinker - bojna

https://n1info.rs/vesti/gasic-zaplenjen ... je-sa-kim/Marin223 wrote:Šta misliš jesu to kupili u Bosni ili su uspjeli dovuć sa odredišta sve do ovdje ?
Turn better into best!
Vjerovatno u bosni nabavili.Marin223 wrote:Šta misliš jesu to kupili u Bosni ili su uspjeli dovuć sa odredišta sve do ovdje ?
Cak i onaj svedski narkoboss nedavno ubijen u bosni,vjerovatno je iso po jos oruzja za rat koji se vodi tamo.
Ali danas je do oruzja jako lagano doc generalno.
Od 3d printanja na kineskim 3d printerima od 200 eura do starih zaliha iz yuge.
Sad sam se sjetio, mislim da je jučer bila emisija na provjerenom o velikom porastu kriminala u Švedskoj. Spominjalo se i velik broj pucnjava na ulicama, ne ovih masovnih već ciljano sukobi kriminalnih bandi i ostalih jadnika bez oružja na ulici koji su završili bespomoćni, opljačkani, ozljeđeni, ubijeni... Kao glavni izvor oružja za kriminal spominjalo se da dolazi uglavnom sa balkana.
E sad, vrlo provokativno pitanje: čemu služe EU propusnice za oružje ?
EU propusnica izgleda služi da se maltretira legalne vlasnike oružja koji su prošli određene provjere da bi mogli imat oružje.
EU propusnica neće spriječit nikakav ilegalni prijenos oružja preko granice, što i vidimo. Ekipa pređe s ilegalnim oružjem 5 granica unutar EU.
EU propusnica izgleda služi da se maltretira legalne vlasnike oružja koji su prošli određene provjere da bi mogli imat oružje.
EU propusnica neće spriječit nikakav ilegalni prijenos oružja preko granice, što i vidimo. Ekipa pređe s ilegalnim oružjem 5 granica unutar EU.
- jolly
- Cinker - bojna

Ja ju imam, i niko me nije maltretirao oko izdavanja iste.Marin223 wrote:
Turn better into best!
Da, ali poanta je da ju moras izvadit, a koja je svrha postojanja neceg sto se zove EU propusnica ?
Mislim da je aludirao na to da je imas, i svejedno nemos samo prec granicu s oruzjem, nego moras imati i poziv na natjecanje/lov.jolly wrote:Ja ju imam, i niko me nije maltretirao oko izdavanja iste.Marin223 wrote:
Upravo to, znaci nemos niti otic turisticki u Njemacku i ponjet pistolj pa tamo i odradit koji trening, a zasto ?