Pojašnjenje molim
Re: Pojašnjenje molim
Sretna Nova također ,u nadi da će u njoj prevladavati ovako lijepi tonovi rasprava.Potpuno te razumijem,ja recimo volim Ontario...croblade wrote: Najvažnije je da je netko zadovoljan oštricom, ako je netko zadovoljan AK CCCP oštricom neka je kupi i neka se veseli. Meni ta oštrica nije nekaj, no isto tako pola mojih oštrica nisu nekaj drugim kolekcionarima... Mene su mnogi napali zakaj imam u kolekciji Opinel noževe... Imam ih zato kaj su mi super i zato kaj me veseli imati ih, ne želim bolje, ne želim povoljnije, ževom svoje Opinel noževe...
Najvažnije je da smo svi zadovoljni s svojim kolekcijama!!!
Sada je 23:47 pa, sretna Nova! Puno zdravlja u 2009.!!!
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…
S ovim se apsolutno slažem, ali generalno, ako se radi o noževima low-end cijene (stavio bih granicu na npr. 250 kn) od njih se ne mogu očekivati nekakva supersvojstva tvrdoće i čvrstoće.mariobab wrote:...što nije uvijek baš tako.Cijenu određuju i druge stvari,tako da neka konfekcija dobre izrade i tvorničke kontrole kvalitete može biti daleko bolja i nekoliko puta jeftinija od sječiva kojima su dana mistična svojstva-te mogu presjeći kravu čim iskoče iz nožnice,ogule paradajz iz poteza,cijepaju drva,a kaljena su valjda na Fujijami pod punim mjesecom.jedan od bitnih parametara je i cijena
Hoću reći-tu treba biti oprezan,autorski noževi,malih serija,prigodni,mogu biti strahovito skupi na tržištu,bez obzira na kvalitetu.Primjer je za to nedavno bio nož iz filma Rambo IV.serija 100 kom-numerirani,D2 alatni čelik,Gil Hibben sa certifikatom 1200$.Takav nož je prije 30-ak godina iskovao moj tast za sječenje buči i repe od stare feder plate i imao ga je sve do nedavno,dok ga nije negdje zaturio.
Englezi imaju jednu uzrečicu: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.". A Kinezi imaju jednu suprotnu: "Jeftino je dobro.". Pa tko voli neka izvoli.
ovo se moze svakak protumacitpatch wrote: Englezi imaju jednu uzrečicu: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.". A Kinezi imaju jednu suprotnu: "Jeftino je dobro.". Pa tko voli neka izvoli.
npr. sigurno neces uzet neku mrcinu od auta od kojih 50k € i vise
jer ce te i onaj od kojih 15k € isto tak odvest kam oces
sve zavisi kaj se kupuje i kolko ce se to koristit
frend kupuje aku busilucu makitu od 1500kn jer radi sa njom svaki dan
meni je dobra i ona od 150kn
Uopće nije problem u tome što tko sakuplja. Svatko ima svoj gušt i može sakupljati što god hoće. No, to nije bio smisao posta. Činjenica je da to sa fotke ne spada u bilo koju klasu dobrih i kvalitetnih noževa niti se sa njima može uspoređivati, a ako se nekome sviđa, neka ga drži u vitrini. Ali ne može uvjeravati bilo koga da je to nešto najbolje što postoji.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Slažem se, samo bih dodao kako sve ima svoju cijenu.