NABAVNA DOZVOLA
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: NABAVNA DOZVOLA
Nisam mislio na izvodjenje tecaja.
U Austriji tako, u Srbiji su dali ovlastenje streljackim klubovima da rade obuku.
Nego kako bi ti to provukao kroz zakon?
U Austriji tako, u Srbiji su dali ovlastenje streljackim klubovima da rade obuku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Strucnosti i rjecima.jolly wrote:Nisam mislio na izvodjenje tecaja.![]()
Ali uglavnom zdravim razumom.
- jolly
- Cinker - bojna

Idealan zakon je da su svi gradjani i pravne osobe zadovoljni, a kriminlaci i ludjaci nisu.
Ali takav zakon ne postoji nigdje.
Medjutim uvjek moze biti bolji. To se slazem.
Struka i zdravi razum?
Tko?
Po imenu i prezimenu?
Struka i zdravi razum?
Tko?
Po imenu i prezimenu?
Turn better into best!
Nasi zakoni trebaju temeljitu i kompletnu izmjenu. Sve promjene u zadnje vrijeme su nekako nestrucno nadostukavane, a to ga je samo jos vise zapetljavalo (usprskos tome sto je bilo dosta pozitivnih izmjena).
Također je netko bio vec spomenuo, hrpa zakonskih clanaka su gramaticki neispravni, neki toliko da ih je nemoguce jedinstveno tumacit...
Također je netko bio vec spomenuo, hrpa zakonskih clanaka su gramaticki neispravni, neki toliko da ih je nemoguce jedinstveno tumacit...
jolly wrote:Idealan zakon je da su svi gradjani i pravne osobe zadovoljni, a kriminlaci i ludjaci nisu.
Struka i zdravi razum?
Tko?![]()
Po imenu i prezimenu?
Da krađa nije zabranjena zakonom jel bi krali?
Ili da ubojstvo nije zabranjeno zakonom, jel bi ubijali ljude?
Mislim da svi imamo dovoljno zdrav razum da znamo kad je nesto pravo ili krivo, moral je ipak stvar svih nas.
Isto tako imamo zlatna pravila koristenja oruzja.
Ljudi koji rade ilegalne stvari, radit ce ih i kad zakon specificira neke glupe situacije, dok ce nas taj zakon ograniciti i rezultirati da se u hrvatskoj stvari nece razvijati.
Primjer toga je ogranicenje spremnika, Zavladava nije ni usporilo, nas ogranicava kao sto smo vidili na PCC natjecanju.
- jolly
- Cinker - bojna

Dobro zvuci, ali ne mora znaciti. Moral ili savjest ima svako od nas, to je istina i to je prva kocnica bilo kakve zlouporabe oruzja.Stargazer wrote: Mislim da svi imamo dovoljno zdrav razum da znamo kad je nesto pravo ili krivo, moral je ipak stvar svih nas.
Medjutim, ako govorimo o donesnju zakona:
Ljudi koji nemaju kontakta s oruzjem, uglavnom se ne mogu orijentirati u tom smislu,da bi znali sto je potrebno
Laicko misljenje u tom dijelu drustva ide od misljenja da sve treba potpuno zabraniti, do tog da sve treba potpuno liberalizirati, ili ograniciti na samo jednu grupu - na pr, oruzje u gradjanskom drustvu je samo za lovce.
2.7% ljudi u Hrvatskoj posjeduje legalno oruzje.
Pa i od tog broja, znalci su u manjini.
Drugo sto sam primjetio, postoji jos jedno laicko uvjerenje.
Legalni posjednik oruzja je znalac o oruzju, svojevrsni majstor svog zanata!
Sto naravno ne mora znaciti. O edukaciji smo dosta razgovarali.
Znamo da je sustav skolovanja HLS tanak - imamo temu bas o tom tecaju popracenu skandalima po novinama a HSS uopce nema tecaj za sportskog strijelca.
Neznalica ima na svakom koraku.
Ako se nema znanja, ne moze se ni donijeti neki ispravni sud.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ne mora sve biti savršeno,ni idealno,ali treba se olakšati nabava.
Bitno je jedino da ne dođe do zloupotrebe oružja.
To bi trebalo biti temeljno kod procjene za nabavu.
Bitno je jedino da ne dođe do zloupotrebe oružja.
To bi trebalo biti temeljno kod procjene za nabavu.
Riješeno. Nabavna u džepu. Ima jedna firma koja radi preglede samo četvrtkom ali sve se odvija na jednom mjestu i gotovo je u jednom danu. I nakon toga odmah u MUP po nabavnu
Ako koga zanima trebalo mi je 2 tjedna od zahtjeva do nabavne. Meni se čini dovoljno brzo.
Najduže sam čekao između prouke od MUPa da mogu na liječnički i samog liječničkog, tu je prošlo nekih 8-9 dana, da sam "pogodio" četvrtak bilo bi gotovo i za 7 dana
Ako koga zanima trebalo mi je 2 tjedna od zahtjeva do nabavne. Meni se čini dovoljno brzo.
Najduže sam čekao između prouke od MUPa da mogu na liječnički i samog liječničkog, tu je prošlo nekih 8-9 dana, da sam "pogodio" četvrtak bilo bi gotovo i za 7 dana
- jolly
- Cinker - bojna

Cestitam!
Sta planiras kupiti ako se smije znati?
Turn better into best!
Uzeo bih Shadow 2, i prije sam bacio oko na njega ali nisam bio siguran ako bi mi odgovarao. Zadnji put u streljani imao sam priliku držato ga u ruci i to je to. I taman je u budgetu od cca 1500eurjolly wrote:Cestitam!![]()
E sad, imam nabavnu i za pušku. Tu mi je budget isti. E tu je problem bio sam siguran da ću uzeti VHS-2 ali proučavao sam natjecanja s puškom i skužim tu F klasu. Ali puške za ta natjecanja su skupe, ne znam jel ima neka koja bi ušla u tih 1500eur (bez optike) nemam namjeru biti u vrhu već tu negdje oko sredine
Ili ipak uzeti AR-15?
Proučiti ću još malo teme na forumu što se tiče pušaka
Sabati tactical evo 308 to je nešto malo preko tog buđeta
ali i da nebudeš u nekom vrhu puška je ok za odlaske na streljanu
jer možeš pucati popriličan broj komada a da se cijev ne ugrije i ne rasipava grupu
jer ima jako debelu cijev a preciznost je top.
AR je za neku sasvim drugu namjenu i nemam iskustva s tim ali najbolje bi bilo ako su mogućnosti
uzeti obje varijante i AR i za precizno
ali i da nebudeš u nekom vrhu puška je ok za odlaske na streljanu
jer možeš pucati popriličan broj komada a da se cijev ne ugrije i ne rasipava grupu
jer ima jako debelu cijev a preciznost je top.
AR je za neku sasvim drugu namjenu i nemam iskustva s tim ali najbolje bi bilo ako su mogućnosti
uzeti obje varijante i AR i za precizno
- jolly
- Cinker - bojna

To ti je najbolji nacin. I ne zuri.andrej wrote: Nema druge nego ovaj vikend ili sljedeci tjedan na streljanu i probati puške od kluba pa koja mi se viđe svidi
Turn better into best!
Pozdrav svima,
Jedno onako mozda banalno pitanje...
Kolike su sanse dobiti nabavnu na osnovu samoobrane, nakon visegodisnjeg posjedovanja oruzja za svrhu lova?
Neka iskustva oko toga?
Kolike su sanse dobiti nabavnu na osnovu samoobrane, nakon visegodisnjeg posjedovanja oruzja za svrhu lova?
Neka iskustva oko toga?
Ako ti sef postaje nije najbolji prijatelj, sanse su tocno 0 uz takvo opravdanje.DeVl wrote:Pozdrav svima,
Neka iskustva oko toga?
- jolly
- Cinker - bojna

Ja mislim visoke sanse, uz uvjet da trazis dozvolu za drzanje za osobnu zastitu.
Drzanje i nosenje tesko.
Odi na mup, prije predaje zahtjeva drzanje, ili drzanje i nosenje, popricaj koje su ti opcije i tako postupi.
Drzanje i nosenje tesko.
Odi na mup, prije predaje zahtjeva drzanje, ili drzanje i nosenje, popricaj koje su ti opcije i tako postupi.
Turn better into best!
Ako ima lovacko oruzje, koja mu je onda svrha oruzja za samoobranu (drzanje), sta bi tocno dobio time, pogotovo ako vec posjeduje lovacki pistolj ?jolly wrote:Ja mislim visoke sanse, uz uvjet da trazis dozvolu za drzanje za osobnu zastitu.
Drzanje i nosenje tesko.
Oruzje za osobnu sigurnost (samo drzanje) je nesto kao auto bez motora. Mozes s njime otic na more, ko kaze da nece ic ako ga guras, ali je besmisleno.
- jolly
- Cinker - bojna

Na taj nacin mozes registrirati 22lr pistolj.
Isti taj, kao lovacki, ne mozes.
Isti taj, kao lovacki, ne mozes.
Turn better into best!