NABAVNA DOZVOLA
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ja nemam nikakve ama bas nikakve volje, za svrljanjem po nabavnoj dozvoli - samo zato jer se to mozda moze provuci nedovoljno definiranim pravilnikom.
Ako jos i napravim pisacu gresku samo cu stvoriti problem.
Neka to rade osobe kojima je to duznost. Amen!
Ako jos i napravim pisacu gresku samo cu stvoriti problem.
Neka to rade osobe kojima je to duznost. Amen!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ja kad bi smio, a ne smijem, vrlo rado bi ispunio nabavnu kupcu koji živi daleko i radno vrijeme mu se poklapa sa MUPovim pa se ne možemo nać osim vikenda. Ne precjenjujem se, ali dovoljno sam sposoban da prepišem 5 "riječi" sa oružnog lista na papir. Ionako sve ispravne podatke MUP već ima u kompjuteru (o meni, o kupcu, o oružju).
A nabavna će ionako nakon toga otić na neku hrpu papira u neki registar, postat bezvrijedna već dan nakon što kupac registrira oružje i u narednih 5, 10, 50 godina nitko ju više nikad neće ni izvuć i pogledat.
Država nas dere porezima na CO2, a koliko su tek oni drveća indirektno uništili zahtjevajući hrpu papira za svaku glupost.
Čak se sjećam da su nas u školi učili da trošimo što manje papira i time čuvamo šume.
A nabavna će ionako nakon toga otić na neku hrpu papira u neki registar, postat bezvrijedna već dan nakon što kupac registrira oružje i u narednih 5, 10, 50 godina nitko ju više nikad neće ni izvuć i pogledat.
Država nas dere porezima na CO2, a koliko su tek oni drveća indirektno uništili zahtjevajući hrpu papira za svaku glupost.
Čak se sjećam da su nas u školi učili da trošimo što manje papira i time čuvamo šume.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja sam svaku sam ispunio i nije bilo problema.
I uzeo oružje od prodavatelja.
Drugi dan smo prepisali kod PU.
Pa i tako kod registracije,sam sam ispunio obrazac za registraciju.
A to su gotovo isti podaci .
Samo u nabavnoj još piše od koga si kupio.
I uzeo oružje od prodavatelja.
Drugi dan smo prepisali kod PU.
Pa i tako kod registracije,sam sam ispunio obrazac za registraciju.
A to su gotovo isti podaci .
Samo u nabavnoj još piše od koga si kupio.
Bog momcine, imam pitanjce prosle godine sam kupio svoju prvu pljucu, sada bi volio nabaviti jos jednu zanima me par stvari, jel prigovaraju ako imam vise od jednog komada oruzja? jel se mora ici opet na lijecnicki? clan sam streljackog kluba dakle nemam lovacku dozvolu, koliko sam razumio njima je lakse razmisljao sam cak i to izvaditi, i jos jedno pitanje jel tesko nabaviti oruzje npr iz italije ili velike britanije kakav je postupak oko toga jel moram ici fizicki po oruzje ili ?
hvala i zivili svi
hvala i zivili svi
- jolly
- Cinker - bojna

1. AKo nabavljas za sport ili lov nema prigovora. Za samoobranu bilo je svega u praksi.ciklon wrote:Bog momcine, imam pitanjce prosle godine sam kupio svoju prvu pljucu, sada bi volio nabaviti jos jednu zanima me par stvari, jel prigovaraju ako imam vise od jednog komada oruzja? jel se mora ici opet na lijecnicki? clan sam streljackog kluba dakle nemam lovacku dozvolu, koliko sam razumio njima je lakse razmisljao sam cak i to izvaditi, i jos jedno pitanje jel tesko nabaviti oruzje npr iz italije ili velike britanije kakav je postupak oko toga jel moram ici fizicki po oruzje ili ?
hvala i zivili svi
2. Lijecnicki ti je do promjene zdravstvenog stanja (trajno)
3. Iznimka je ako radis nabavnu za sportsko oruzje preko HSS, onda moras izaci na natjecanje i izaci u biltenu. Za natjecanje moras imati lijecnicki za sportasa ne stariji od 6 mjeseci. (ali to nije lijecnicki za drzanje oruzja, nego sistematski za sportasa). Lovci ne moraju raditi taj lijecnicki za sportasa
4. Iz zemlje EU - nije problem nabaviti oruzje. Nadji oruzje i trgovca, nek ti da detalje o trgovini i podatke o oruzju (tip, kalibar, serijski broj), na osnovu tog i na osnovu tvoje nabavne dozvole, mup ce ti izdati evropsku nabavnu dozvolu. To je princip, ali detalji postupka ce ovisiti o uputama EU trgovca. Pitaj ga tocno sto mu treba od papira. Ima tema o tome na forumu pa potrazi
Turn better into best!
NABAVNA DOZVOLA
Pozdrav, drago mi je da si uspio s nabavom.
Ne smiju ti prigovarati za više komada, osim ako nabavljaš za samoobranu. Ako uzimaš kao član streljačkog kluba, možeš odmah tražiti i deset nabavnih bez problema.
Na liječnički više ne moraš ići, osim ako budeš imao problema sa zdravljem.
Ako si član streljačkog kluba, nemaš potrebe ići na lovački ispit, samo moraš ostati redovni član kluba, dakle plaćati članarinu i ponekad se pojaviti tamo.
Što se tiče uvoza, to je malo kompliciranije. Navodiš VB i Italiju. Bitno je uvoziš li iz EU ili izvan EU. Ako je unutar EU, onda na mupu vadiš prethodnu suglasnost za unos oružja s podacima za konkretno oružje (obrazac 3). Ako uvoziš izvan EU, onda ne treba, nego uvoziš na temelju nabavne. Ali u oba slučaja moraš dogovoriti se s firmom u toj zemlji koja se bavi izvozom. Znači ne ideš po to nego moraš pronaći izvoznika i s njim dogovoriti da ti napravi izvoz i pošalje oružje.
Sent using Tapatalk Pro
Ne smiju ti prigovarati za više komada, osim ako nabavljaš za samoobranu. Ako uzimaš kao član streljačkog kluba, možeš odmah tražiti i deset nabavnih bez problema.
Na liječnički više ne moraš ići, osim ako budeš imao problema sa zdravljem.
Ako si član streljačkog kluba, nemaš potrebe ići na lovački ispit, samo moraš ostati redovni član kluba, dakle plaćati članarinu i ponekad se pojaviti tamo.
Što se tiče uvoza, to je malo kompliciranije. Navodiš VB i Italiju. Bitno je uvoziš li iz EU ili izvan EU. Ako je unutar EU, onda na mupu vadiš prethodnu suglasnost za unos oružja s podacima za konkretno oružje (obrazac 3). Ako uvoziš izvan EU, onda ne treba, nego uvoziš na temelju nabavne. Ali u oba slučaja moraš dogovoriti se s firmom u toj zemlji koja se bavi izvozom. Znači ne ideš po to nego moraš pronaći izvoznika i s njim dogovoriti da ti napravi izvoz i pošalje oružje.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Slobodan sam pitati.....ciklon wrote:Bog momcine, imam pitanjce prosle godine sam kupio svoju prvu pljucu, sada bi volio nabaviti jos jednu zanima me par stvari, jel prigovaraju ako imam vise od jednog komada oruzja? jel se mora ici opet na lijecnicki? clan sam streljackog kluba dakle nemam lovacku dozvolu, koliko sam razumio njima je lakse razmisljao sam cak i to izvaditi, i jos jedno pitanje jel tesko nabaviti oruzje npr iz italije ili velike britanije kakav je postupak oko toga jel moram ici fizicki po oruzje ili ?
hvala i zivili svi
U klubu gdje si član,tamo ti nisu dali informacije oko pitanja koja si postavio ?
Puno vam hvala decki na odgovorima, inace sam u LAS-u nisam tamo nista pitao jer nisam isao sada preko ljeta, a zanimalo me za nabavku oruzja ima li problema, jako mi se svidja 2011 il 1911 platforma steta sto takvih pistolja nema u hr ili barem ja nisam naisao na nesto slicno pa me zbog toga zanimao i uvoz 
- jolly
- Cinker - bojna

Colt 1911 ima u ponudi, skoro stalno po trgovinama. Pitanja je samo da li hoces neki specificni od odredjenog proizvodjaca.
Turn better into best!
pa ima ih vise koji mi se svidjaju doduse ti spadaju u 2011 willson combat, staccato, cak ni onaj springfield prodigy nije los po recenzijama, problem mi je jedino sto takav pistolj nebi mogao isprobati a meni je grip uzasno bitan.
Dal' službene osobe iz službe(MUP, MORH), lakše dolaze do više primjeraka oružja?
Nisam u toj poziciji, nego me zanima informativno.
Nisam u toj poziciji, nego me zanima informativno.
dzg
U Hrvatskoj nema racioniranja oružja.
Sent using Tapatalk Pro
Imaš različitih 2011-ca za probati u trgovinama u Sloveniji.ciklon wrote:pa ima ih vise koji mi se svidjaju doduse ti spadaju u 2011 willson combat, staccato, cak ni onaj springfield prodigy nije los po recenzijama, problem mi je jedino sto takav pistolj nebi mogao isprobati a meni je grip uzasno bitan.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Soldier1210
- Pozornik

Poz svima, imam jedno pitanje pa mozda ce neko znati odgovor haha, ovako predao sam sve papire i ljekarsko u Mup i referentica mi je rekla kao da ce odma izdat tu neku potvrdu, međutim proslo je 13 dana od tog dana a meni nabavne nema jos, to jest ne zovu me, inace sam iz BiH al msm da je slicno to, ili mozda ima neko jos pa da podijeli informaciju za koliko bi to trebalo biti gotovo, naime vadio sam je 2020 isto za oruzje al se ne mogu sjetiti klk sam dugo cekao, hvala unaprijed.
-
Soldier1210
- Pozornik

Hvala, valjda ce biti za koji danMirok wrote:Ne možeš odmah dobiti nabavnu.
Postupak ti je u toku i dobiti ćeš kada se odradi.
Pričekaj još malo.
Nema nekog propisanog roka za to.
Pitanje za iskusnije:
Ukoliko je netko napravio liječnički 2019., imao oružni list za lovačko oružje, a 2022. prodao svo lovačko oružje te time ostao bez ikakvog oružja...Mora li sada ako se želi baviti streljaštvom ponovno na liječnički za nabavnu?
Nažalost mislim da je odgovor da mora ponovno, ali čisto da čujem iskustva.
Ukoliko je netko napravio liječnički 2019., imao oružni list za lovačko oružje, a 2022. prodao svo lovačko oružje te time ostao bez ikakvog oružja...Mora li sada ako se želi baviti streljaštvom ponovno na liječnički za nabavnu?
Nažalost mislim da je odgovor da mora ponovno, ali čisto da čujem iskustva.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Realna iskustva nemam. Ali mislim ako je lijecnicki napravljen nakon izglasavanja ZONIPOG zakona 2018, onda mu je vazeci, za svaki oruzni list ili nabavnu dozvolu iza 2018.
Naravno, ovisit ce o misljenu lokalnog sluzbenika.
Najbolje upitati direktno u lokalnu PP.
Naravno, ovisit ce o misljenu lokalnog sluzbenika.
Najbolje upitati direktno u lokalnu PP.
Turn better into best!
Pozdrav svima,
Upravo sam u postupku traženja nabavne dozvole u PUZ, za držanje u svrhu sportskog streljaštva. Pročitao sam višekratno zakon, upute na stranicama MUPa, vaše postove, razgovarao sa kolegama u klubu i dobivam donekle kontradiktorne informacije, uglavnom putanje je da li se za sve nove nabavne dozvole (meni je doduše i prva) traži liječnički Pregled za držanje i nošenje (točno tako se zove )
? Za potrebe saveza odrađen je Sportski pregled, ide svakih 6 rmjeseci redovito, pretopstavljam da se taj ne računa za nabavnu?
Upravo sam u postupku traženja nabavne dozvole u PUZ, za držanje u svrhu sportskog streljaštva. Pročitao sam višekratno zakon, upute na stranicama MUPa, vaše postove, razgovarao sa kolegama u klubu i dobivam donekle kontradiktorne informacije, uglavnom putanje je da li se za sve nove nabavne dozvole (meni je doduše i prva) traži liječnički Pregled za držanje i nošenje (točno tako se zove )