Nebuloza

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
lampaš
Razvodnik
Razvodnik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Nebuloza

Post by lampaš » 29 Oct 2024, 12:36

Ovo je lista, bez specificnih prioriteta:
1. Ozakonjenje prigusivaca
2. Ozakonjenje veceg spremnika od postojeceg, barem za odredjene grupe sportova.
3. Lijecnicki pregled, ima previse dijagnoza. Smanjiti listu dijagnoza
4. Postupak sa covjekom koji se razboli, a vlasnik je oruzja. (oduzimanje oruzja? nije dovoljno sto se razbolio, tretirati ga se ko kriminalca)
5. Povecati limit na barut za reloadere. 2 kila nije dosta.
6. Postupak sa oruzjem u nasljedstvu. AKo nasljednik nije lovac ili strijelac, oduzima mu se oruzje nakon 6 mjeseci ako ne rjesi nekako.
7. Bolje razraditi pravilnik o formiranju strelista. Olaksati formiranje strelista.

Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Bilo bi logično da ga nose skriveno (ako misle da imaju razlog da ga nose) a da odgovaraju za eventualnu zlouporabu.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 29 Oct 2024, 13:36

lampaš wrote: Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Bilo bi logično da ga nose skriveno (ako misle da imaju razlog da ga nose) a da odgovaraju za eventualnu zlouporabu.
Mislim da nece imati problem ako to nose po sumi.
Jednom smo na forumu o tome raspravljali.
Ovdje je rijec o preklapanju dva zakona.
Ako ljudi imaju DiN, mogu ga nositi prikrivenog okolo, po ZONIPOG.
Medjutim po zakonu o lovstvu ispada, ako nosis oruzje u sumu moras imati dozvolu za lov. Jer zakon o lovstvu pretpostavlja da je covjek s oruzjem u sumi lovac.
Po tome ispada bez dozvole za lov, ne mozes unijeti oruzje u loviste.

I na kraju, ako se dobro sjecam koncenzusa na raspravi, nasa cjenjena forumska zajednica je zakljucila da se oruzje za DiN moze nositi po sumi, u planinarenju, branju gljiva i sl. jer nije lovacko oruzje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 29 Oct 2024, 14:13

jolly wrote:
lampaš wrote: Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Mislim da nece imati problem ako to nose po sumi.
Jednom smo na forumu o tome raspravljali.
Ovdje je rijec o preklapanju dva zakona.
Ako ljudi imaju DiN, mogu ga nositi prikrivenog okolo, po ZONIPOG.
Medjutim po zakonu o lovstvu ispada, ako nosis oruzje u sumu moras imati dozvolu za lov. Jer zakon o lovstvu pretpostavlja da je covjek s oruzjem u sumi lovac.
Po tome ispada bez dozvole za lov, ne mozes unijeti oruzje u loviste.

I na kraju, ako se dobro sjecam koncenzusa na raspravi, nasa cjenjena forumska zajednica je zakljucila da se oruzje za DiN moze nositi po sumi, u planinarenju, branju gljiva i sl. jer nije lovacko oruzje.
Točno

Post Reply