Nebuloza
Re: Nebuloza
Ovo je lista, bez specificnih prioriteta:
1. Ozakonjenje prigusivaca
2. Ozakonjenje veceg spremnika od postojeceg, barem za odredjene grupe sportova.
3. Lijecnicki pregled, ima previse dijagnoza. Smanjiti listu dijagnoza
4. Postupak sa covjekom koji se razboli, a vlasnik je oruzja. (oduzimanje oruzja? nije dovoljno sto se razbolio, tretirati ga se ko kriminalca)
5. Povecati limit na barut za reloadere. 2 kila nije dosta.
6. Postupak sa oruzjem u nasljedstvu. AKo nasljednik nije lovac ili strijelac, oduzima mu se oruzje nakon 6 mjeseci ako ne rjesi nekako.
7. Bolje razraditi pravilnik o formiranju strelista. Olaksati formiranje strelista.
Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Bilo bi logično da ga nose skriveno (ako misle da imaju razlog da ga nose) a da odgovaraju za eventualnu zlouporabu.
1. Ozakonjenje prigusivaca
2. Ozakonjenje veceg spremnika od postojeceg, barem za odredjene grupe sportova.
3. Lijecnicki pregled, ima previse dijagnoza. Smanjiti listu dijagnoza
4. Postupak sa covjekom koji se razboli, a vlasnik je oruzja. (oduzimanje oruzja? nije dovoljno sto se razbolio, tretirati ga se ko kriminalca)
5. Povecati limit na barut za reloadere. 2 kila nije dosta.
6. Postupak sa oruzjem u nasljedstvu. AKo nasljednik nije lovac ili strijelac, oduzima mu se oruzje nakon 6 mjeseci ako ne rjesi nekako.
7. Bolje razraditi pravilnik o formiranju strelista. Olaksati formiranje strelista.
Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Bilo bi logično da ga nose skriveno (ako misle da imaju razlog da ga nose) a da odgovaraju za eventualnu zlouporabu.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Mislim da nece imati problem ako to nose po sumi.lampaš wrote: Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Jednom smo na forumu o tome raspravljali.
Ovdje je rijec o preklapanju dva zakona.
Ako ljudi imaju DiN, mogu ga nositi prikrivenog okolo, po ZONIPOG.
Medjutim po zakonu o lovstvu ispada, ako nosis oruzje u sumu moras imati dozvolu za lov. Jer zakon o lovstvu pretpostavlja da je covjek s oruzjem u sumi lovac.
Po tome ispada bez dozvole za lov, ne mozes unijeti oruzje u loviste.
I na kraju, ako se dobro sjecam koncenzusa na raspravi, nasa cjenjena forumska zajednica je zakljucila da se oruzje za DiN moze nositi po sumi, u planinarenju, branju gljiva i sl. jer nije lovacko oruzje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Točnojolly wrote:Mislim da nece imati problem ako to nose po sumi.lampaš wrote: Bedasto mi je da ljudi koji imaju DIN za osobnu zaštitu rade prekršaj ako naprimjer planinare ili beru gljive u lovištu a nose oružje sa sobom.
Jednom smo na forumu o tome raspravljali.
Ovdje je rijec o preklapanju dva zakona.
Ako ljudi imaju DiN, mogu ga nositi prikrivenog okolo, po ZONIPOG.
Medjutim po zakonu o lovstvu ispada, ako nosis oruzje u sumu moras imati dozvolu za lov. Jer zakon o lovstvu pretpostavlja da je covjek s oruzjem u sumi lovac.
Po tome ispada bez dozvole za lov, ne mozes unijeti oruzje u loviste.
I na kraju, ako se dobro sjecam koncenzusa na raspravi, nasa cjenjena forumska zajednica je zakljucila da se oruzje za DiN moze nositi po sumi, u planinarenju, branju gljiva i sl. jer nije lovacko oruzje.