Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Trenutni američki predsjednik ovime ide protiv mišljenja birača, prljav potez. Otprilike kao da tehnička vlada digne PDV i ostavi to dolazećoj vladi. Jasno je da će Trump nastojati prekinuti ovaj rat, a Biden koristi preostalo vrijeme mandata da mu to maksimalno oteža (svi mogući paketi pomoći i sad ovo). Ni jedan od ovih poteza neće značajno utjecati na ishod rata.
Kod ovog poteza ima samo jedna bitna stvar. Tko i kako identificira ciljeve u Rusiji? Ukrajine teško da to može. Ako to radi NATO, je li to agresija?
Ovo je prilika Trumpu da s Putinom napravi dogovor i de facto postane mirotvorac. U smislu "ne eskaliraj, a ja čim dođem na vlast poništavam ove odluke, plus još niz drugih stvari".
Kod ovog poteza ima samo jedna bitna stvar. Tko i kako identificira ciljeve u Rusiji? Ukrajine teško da to može. Ako to radi NATO, je li to agresija?
Ovo je prilika Trumpu da s Putinom napravi dogovor i de facto postane mirotvorac. U smislu "ne eskaliraj, a ja čim dođem na vlast poništavam ove odluke, plus još niz drugih stvari".
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Ko ga uopce slusao?Mirok wrote:Da,ali putko eskalira sukob.
Nije poslušao Trumpa.
https://www.youtube.com/watch?v=peRegQbtaxE
"I want you and president Putin to get togehter and solve the problem. That would be tremendous achievemnt"
Donald Trump.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Da li je meni, ocu i suprugu, koji podize obitelj u interesu da se pokrene svjetski rat, moguce i nuklearni, na evropskom tlu?
Nije.
Da li je tebi Mirok?
Ne znam.
Ja zelim da ovaj rat zavrsi, i ako ne ide vojnim putem, onda treba zavrsiti diplomatskim putem a to je trebalo na pocetku.
Nije.
Da li je tebi Mirok?
Ne znam.
Ja zelim da ovaj rat zavrsi, i ako ne ide vojnim putem, onda treba zavrsiti diplomatskim putem a to je trebalo na pocetku.
Turn better into best!
Do sad su se slična dopuštenja davala u tajnosti, a javno obznanjivala tek nakon izvedenih akcija.
Ovo je sve čudno, objavljeno dopuštenje, Ukrajine kaže evo za par dana krećemo. Nekako mi liči na političku igru ohrabrivanja Britanija i Francuske, možda i Njemačke. Uglavnom, ne sumnjam da će napada biti kad bude potrebno.
Ovo je sve čudno, objavljeno dopuštenje, Ukrajine kaže evo za par dana krećemo. Nekako mi liči na političku igru ohrabrivanja Britanija i Francuske, možda i Njemačke. Uglavnom, ne sumnjam da će napada biti kad bude potrebno.
Još jučer i meni je to palo na pamet.Ariel wrote:Do sad su se slična dopuštenja davala u tajnosti, a javno obznanjivala tek nakon izvedenih akcija.
To je pitanje za putina.jolly wrote:Da li je meni, ocu i suprugu, koji podize obitelj u interesu da se pokrene svjetski rat, moguce i nuklearni, na evropskom tlu?
Nije.
Da li je tebi Mirok?
Ne znam.
Ne za mene.
Zamisli da su nama to savjetovali 90ih?jolly wrote:Da li je meni, ocu i suprugu, koji podize obitelj u interesu da se pokrene svjetski rat, moguce i nuklearni, na evropskom tlu?
Nije.
Da li je tebi Mirok?
Ne znam.
Idemo priznati silom zauzeto,da sukob ne eskalira....
Znači,Ukrajina se trebala odmah predati ?
Da se ne talasa,ipak su rusi nuklearna sila....
Koja je to poruka za ubuduće?
Misliš ovako nešto :Mirok wrote:Zamisli da su nama to savjetovali 90ih?jolly wrote:Da li je meni, ocu i suprugu, koji podize obitelj u interesu da se pokrene svjetski rat, moguce i nuklearni, na evropskom tlu?
Nije.
Da li je tebi Mirok?
Ne znam.
Idemo priznati silom zauzeto,da sukob ne eskalira....
https://hr.wikipedia.org/wiki/Plan_Z-4
Upravo tako nešto.
Sjećam se toga i Tuđman je tu popustio,pristao je na plan.
Srećom,velikosrbi to nisu prihvatili.
Velikom srećom po nas !
Sjećam se toga i Tuđman je tu popustio,pristao je na plan.
Srećom,velikosrbi to nisu prihvatili.
Velikom srećom po nas !
Za zaustaviti rat ne treba ništa. Za zaustaviti rat dovoljno je da Rusija prestane napadati Ukrajinu. I to je to. Rata više nema.jolly wrote:Ko ga uopce slusao?Mirok wrote:Da,ali putko eskalira sukob.
Nije poslušao Trumpa.
https://www.youtube.com/watch?v=peRegQbtaxE
"I want you and president Putin to get togehter and solve the problem. That would be tremendous achievemnt"
Donald Trump.
Ne treba ništa drugo.
I rat u Hrvatskoj je prestao onog trenutka kad je Srbija prestala napadati Hrvatsku.
Razni pusti pregovori, dogovori, ovo ono, oružje ovakvo onakvo... Ništa od toga svega. Rat je stao kad je Srbija prestala napadati.
Rat u Ukrajini će stati kad Rusija prestane napadati. I to je to. Nema ništa drugo.
Sve ostalo je balansiranje na trepavicama.
Ovo je pitanje svih pitanja. Jer nakon ovoga kreće Tajvan, nakon ovoga kreće Bosna, nakon ovoga kreće Kosovo. Nakon ovoga kreće... Svi govnjari ovog svijeta kreću, ako Rusija ne dobije po labrnji.Mirok wrote:Znači,Ukrajina se trebala odmah predati ?
A ono "ma neće oni.." sam slušao i osamdesetih, "da neće oni nikad protiv naroda". A onda za koju godinu su došle devedesete.
Sasvim sigurno će ovaj rat biti okončan nekim pregovorima. Neće ni jedna strana biti do kraja poražena. Trenutno Rusiji ide bolje i zbog toga nije zaiteresirana za pregovore, dok Ukrajina sve više jest, iako je to bilo kojem tamošnjem političaru jako problematično priznati. Ovaj rat nikad nije bio sukob dvije susjedne zemlje, već tu treba uključiti SAD koji je itekako utjecao na izmjene vlasti u prošlosti i bez kojeg bi Ukrajina danas bila okupirana. Isti onaj SAD koji je napao i okupirao Irak pod lažnim optužbama i dopušta si napadati bilo koga bilo gdje i bilo kad u svijetu, sad je pozitivac. Ajde, da i to vidimo. Kad smo kod Iraka, je li ikad SAD doživio sankcije i osudu zbog toga? Kako god, rat šteti i Zapadu, to pišem od samog početka, a mi kao dio Zapada osjećamo sve to kroz standard. Možda nam nije loše, ali bi nam svakako moglo biti bolje. Kina čuva snagu, prati i uči, čeka svoj trenutak.
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/u-ukr ... Naslovnica
Nadam se da će kad rat završi, a završit će kad tad, Zelenski ostatak života provest u zatvoru kao i ostali zločinci.
Samo mi nije jasno zašto ovi vojnici i policajci nisu na fronti da brane državu ? Nego tu gube vrijeme i natežu nekakvu klinčadiju koja ne zna ni pušku držat.
Nadam se da će kad rat završi, a završit će kad tad, Zelenski ostatak života provest u zatvoru kao i ostali zločinci.
Samo mi nije jasno zašto ovi vojnici i policajci nisu na fronti da brane državu ? Nego tu gube vrijeme i natežu nekakvu klinčadiju koja ne zna ni pušku držat.
Istome se nadam i za Putina, samo mi se nekako čini da će on prije za Prigožinom nego u zatvor.Marin223 wrote:https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/u-ukrajini-dolazi-do-prisilnih-regrutacija-na-ulici-koncertima-svadbama---881587.html?itm_source=TopNews&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica
- jolly
- Cinker - bojna

Ni jedan rat nazalost ne prolazi bez ratnih zlocina.
S tim da Ukraina i RUsija nisu potpisale Rimski statut, ali ni sjedinjene drzave.
https://asp.icc-cpi.int/states-parties
U praksi, pojedine drzave koje nisu potpisale rimski statut povremeno interno organiziraju sudjenje svojim ratnim zlocincima, ali to je minorna brojnost u odnosu na zlocine koji se redovno desavaju po sukobima diljem svijeta.
Tako da je vrlo tesko ocekivati da ce neko od rukovodecih vojnih ili politickih kadrova iz obje drzave u ovom ratu zavrsiti u Haagu na sudjenju.
Uz povijesnu cinjenicu da ni jedan rat do sad nije prosao bez ratnih zlocina, apsurdna realnost medjunarodnog ratnog prava ne definiria sam rat kao zlocin, vec razne konvencije reguliraju tretman civila, ratnih zarobljenika, ili koristenje razne municije. Tek toliko.
Takodjer, okupacija zemlje od strane druge drzave nije medjunarodno pravno regulirana, osim da samom okupacijom okupacione vlasti ne stjecu pravo suverniteta nad drugim teritorijem. (sistem je "kad si vec okupirao, onda moras tako...")
https://www.icrc.org/en/law-and-policy/occupation
Kad spomenuh medjunarodne konvencije i ogranicenje razne muncije u ratne svrhe, postoji i Konvencija u Otawi, koja zarbanjuje koristenje protupjesackih mina.
https://disarmament.unoda.org/anti-pers ... onvention/
Potpisala je vecina drzava svijeta, petnaestak drzava nije.
Vec se da naslutiti: USA, Izrael, Ukrajina, Rusija, izmedju ostalih nisu potpisale.
S tim da Ukraina i RUsija nisu potpisale Rimski statut, ali ni sjedinjene drzave.
https://asp.icc-cpi.int/states-parties
U praksi, pojedine drzave koje nisu potpisale rimski statut povremeno interno organiziraju sudjenje svojim ratnim zlocincima, ali to je minorna brojnost u odnosu na zlocine koji se redovno desavaju po sukobima diljem svijeta.
Tako da je vrlo tesko ocekivati da ce neko od rukovodecih vojnih ili politickih kadrova iz obje drzave u ovom ratu zavrsiti u Haagu na sudjenju.
Uz povijesnu cinjenicu da ni jedan rat do sad nije prosao bez ratnih zlocina, apsurdna realnost medjunarodnog ratnog prava ne definiria sam rat kao zlocin, vec razne konvencije reguliraju tretman civila, ratnih zarobljenika, ili koristenje razne municije. Tek toliko.
Takodjer, okupacija zemlje od strane druge drzave nije medjunarodno pravno regulirana, osim da samom okupacijom okupacione vlasti ne stjecu pravo suverniteta nad drugim teritorijem. (sistem je "kad si vec okupirao, onda moras tako...")
https://www.icrc.org/en/law-and-policy/occupation
Kad spomenuh medjunarodne konvencije i ogranicenje razne muncije u ratne svrhe, postoji i Konvencija u Otawi, koja zarbanjuje koristenje protupjesackih mina.
https://disarmament.unoda.org/anti-pers ... onvention/
Potpisala je vecina drzava svijeta, petnaestak drzava nije.
Vec se da naslutiti: USA, Izrael, Ukrajina, Rusija, izmedju ostalih nisu potpisale.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Za razliku od povijesti sjedinjenih americkih drzava, povijest sovjetskog saveza i ruske federacije ne biljezi atentat na vlastitog predsjednika.Human wrote: Istome se nadam i za Putina, samo mi se nekako čini da će on prije za Prigožinom nego u zatvor.
Dakle, sumnjam.
Turn better into best!