sigurnost u školama

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Re: sigurnost u školama

Post by jolly » 22 Dec 2024, 03:36

Marin223 wrote:
Ariel wrote:Da san učitelj, zatražio bih dozvolu za DiN, a uložio bih i u trening.
Zamisli čak ti i odobre i onda dođeš u školu, a na vratima prekrižen pištolj.
Tocno to.
Skola, banka, bolnica.
Ne smije se unositi oruzje.

DiN, za ucitelja u skoli, nema smisla. Da, za izvan skole.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Dec 2024, 14:31

Bas sam sretan su su mi djeca SUPER SIGURNA na ulicama, igralistima i ostalim javnim prostorima... !!!

Eto ispada da je "nacionalno stanje uma" zakljucilo kako je skola naj-nesigurnije mjesto za djecu u lipoj nasoj ....????????

Pa nama je super dobro koliko smo glupi, zatucani i povodljivi, od sume stablu ni traga !
Nemoguće je Nemoguće

Groff
Razvodnik
Razvodnik

Post by Groff » 22 Dec 2024, 17:51

Poslije događaja u Beogradu naš ministar školstva g. F… je rekao kako će naše škole biti puno sigurnije da se takvo nešto neće moć dogoditi !!!
Ploviti je potrebno, živjeti nije !

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Dec 2024, 22:44

Groff wrote:Poslije događaja u Beogradu naš ministar školstva g. F… je rekao kako će naše škole biti puno sigurnije da se takvo nešto neće moć dogoditi !!!
KAda ti sustav dozvoljava da klinci jebu majku profesorima, da ih pljuju, da jedan mangup maltretira cjele razrede u vise skola... da rodotelji maltretiraju nastavnike radi lose ocijene... heloooooooooooooooo pa sto mozes ocekivati ????

Ocito pripadam manjini koja ne shvaca "novo normalno" ??????????????????????
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 22 Dec 2024, 22:59

Ministar obrazovanja ,cijeli obrazovni sustav,socijalni i dr ,nisu uspjeli riješiti jednog 10 godišnjaka ,problematičnog ponašanja.
Sa ovom tragedijom problem se produbio,država je kapitulirala.
Interesantno,nitko od vladajućih se ne osjeća krivim,nitko ne nudi ostavke....
U normalnim zemljama bi se vlada tresla,ne samo pojedini ministri....

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by Marin223 » 22 Dec 2024, 23:09

lex-lutor wrote:
KAda ti sustav dozvoljava da klinci jebu majku profesorima, da ih pljuju, da jedan mangup maltretira cjele razrede u vise skola... da rodotelji maltretiraju nastavnike radi lose ocijene... heloooooooooooooooo pa sto mozes ocekivati ????
A sto kad profesori maltretiraju ne samo klince vec cijelu naciju uzastopnim ucjenama vlade za "ocemo jos vise love, opet nam nije dosta" ?

Klincu koji nije htio nabit covid brnjicu onemogucili su da uđe u školu.
Klincu koji je bio nasilnik i maltretirao sve ostale, uredno je ulazio.

Roditelji maltretiraju nastavnike zbog lose ocjene jer je ta ocjena jedino sto vrijedi u skolama. Znanje nije jer ga ni nema. To naravno nije opravdanje da rade uciteljima to sto rade, ali je uzrok.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 23 Dec 2024, 11:29

Kao roditelj priznajem da ima pritisaka na nastavnike jer sam ih vidio. Isto tako vidio sam i poklone čija vrijednost prelazi granice normalnog. Gotovo na tjednoj bazi vidim kako različiti profesori mogu djeci ogaditi predmet i kako npr. djeca u jednoj štkoli imaju ogromne probleme s jednim predmetom, dok ga u drugoj svladavaju bez problema. Razlika je samo u nastavniku. Stoga sam itekako za da se i njih ocjenjuje,od strane učenika. Djeca nisu glupa.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 02 Jan 2025, 19:01

Evo donesene sigurnosne mjere za škole:

"Ključne promjene su:

- Zaključavanje svih ulaza tijekom radnog vremena uz strožu kontrolu pristupa.
- Sigurnosni pregledi učenika i posjetitelja (odjeća, torbe i dr.) kao obvezna mjera.
- Identifikacija posjetitelja putem dokumenata s fotografijom.
- Strože procedure za roditelje – najava dolaska i pridržavanje rasporeda.
- Formiranje sigurnosnih timova u školama radi kontinuirane procjene i nadzora sigurnosnih mjera.
- Suradnja s policijom i drugim tijelima radi pravovremenog prepoznavanja i rješavanja prijetnji."

https://www.index.hr/vijesti/clanak/don ... ostalo_d_0

Službeni dokument protokola:
https://mzom.gov.hr/UserDocsImages/doku ... 1-2025.pdf

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Jan 2025, 19:31

Zanima me tko će to provoditi ?
Naročito sigurnosne preglede i tko je u sigurnosnim timovima....?

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 02 Jan 2025, 19:52

Kolko sam skužio za pregled stvari imaju pravo da ga po potrebi naprave ako žele, ne moraju nužno baš svakog prekopavat na ulazu.
A sigurnosne timove bi trebali sačinjavati zaposlenici škole koji žele sudjelovat u tome:

"Svaka školska ustanova formirat će školski sigurnosni tim koji se sastoji od ravnatelja,
pedagoga/psihologa, učitelja/nastavnika i drugih radnika te predstavnika roditelja, a koji će na
redovitim sastancima analizirati potencijalne sigurnosne prijetnje i evaluaciju mjera.
Na sastanke sigurnosnog tima mogu biti pozvani predstavnici osnivača školske ustanove, policije,
civilne zaštite, socijalnog rada, zdravstva i drugih relevantnih dionika"

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 03 Jan 2025, 17:20

I što sad? Jednog dana će se naći neki luđak s dronom, pa će ući kroz prozor. Onda ćemo propisati oklopljene prozore.
Kad ne bude išlo tako, doći će ući peti luđak s bojnim otrovom.

Koliko znam, sociologija, psihologija, medicina i filozofija su još uvijek znanosti. Ima ih tisuće zaposlenih po školama, neka nađu rješenje da se ovo ne događa.
Put your money where your mouth is.

andrej
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 1 time

Post by andrej » 03 Jan 2025, 17:26

Društvo i obitelj osnova za razvoj djece.

U tom segmentu se moraju rješavati stvari a ne maltretirati djecu. Kažu da im je izolacija za vrijeme pandemije loše utjecala na psihu a sada rade isto.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 03 Jan 2025, 18:33

timmy75 wrote: Koliko znam, sociologija, psihologija, medicina i filozofija su još uvijek znanosti. Ima ih tisuće zaposlenih po školama, neka nađu rješenje da se ovo ne događa.
Meni se cini da te znanosti danas rade bas suprotno, guraju i pokusavaju normalizirat određene psiholoske probleme/bolesti.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Jan 2025, 18:43

Marin223 wrote:
timmy75 wrote: Koliko znam, sociologija, psihologija, medicina i filozofija su još uvijek znanosti. Ima ih tisuće zaposlenih po školama, neka nađu rješenje da se ovo ne događa.
Meni se cini da te znanosti danas rade bas suprotno, guraju i pokusavaju normalizirat određene psiholoske probleme/bolesti.
Nemaju rjesenja.

Kad je bila narodna metodologija odgoja, ovog nije bilo.
Moderna znanost, je nesposobna to rijesiti, jer to nije nigdje rjesila u svijetu ni u evropi.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kri ... 27266.aspx

Covjek je imao hrabrosti reci, ono sto mi kao starija generacija svi znamo, a ne smijemo spomenuti na glas, da nas javnost ne osudi.

Pa kaze:
"Liberalni odgoj je iznjedrio 20 i više posto maloljetničke delinkvencije"
Cvrtila se osvrnuo na to kako se odgoj djece s vremenom promijenio.

"Treba reći da u onom starom, konzervativnom, zaostalom odgoju prema djeci, koji je podrazumijevao i određene oblike fizičkog kažnjavanja, na kojima smo mi svi zapravo odrasli, tada je bilo do pet posto maloljetničke delinkvencije. Ovaj suvremeni, liberalni odgoj je iznjedrio 20 i više posto maloljetničke delinkvencije, a to podrazumijeva i ovakva teška kaznena djela", kazao je.

Naglašava da to ne znači da je jedna vrsta odgoja bolja od druge, ali kaže da su roditeljima i nastavnicima oduzete određene metode kojima bi se mogli poslužiti.

"A stručnjaci nisu iznjedrili nove metode koje bi bile učinkovite u odgoju djece...", rekao je Cvrtila.

Ovo je slucaj u Zagrebu, koji je zaustavio cijeli sustav. To jest svi strucnjaci ovo nisu znali rijesiti:
https://direktno.hr/zagreb/tezak-slucaj ... no-357712/
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Groff
Razvodnik
Razvodnik

Post by Groff » 03 Jan 2025, 19:08

Marin223 wrote:Kolko sam skužio za pregled stvari imaju pravo da ga po potrebi naprave ako žele, ne moraju nužno baš svakog prekopavat na ulazu.
A sigurnosne timove bi trebali sačinjavati zaposlenici škole koji žele sudjelovat u tome:

"Svaka školska ustanova formirat će školski sigurnosni tim koji se sastoji od ravnatelja,
pedagoga/psihologa, učitelja/nastavnika i drugih radnika te predstavnika roditelja, a koji će na
redovitim sastancima analizirati potencijalne sigurnosne prijetnje i evaluaciju mjera.
Na sastanke sigurnosnog tima mogu biti pozvani predstavnici osnivača školske ustanove, policije,
civilne zaštite, socijalnog rada, zdravstva i drugih relevantnih dionika"
Sve me je strah da će sve pasti na leđa jadne spremačice koja će dežurati na vratima sa metlom u ruci !

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Jan 2025, 19:23

Upravo su tako nekako to i formulirali....
Mislim da piše da će jedna DJELATNICA nadgledati ,valjda, ulazak i izlazak.
Baš piše djelatnica.
To će sigurno uvaliti kakvoj čistačici.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 04 Jan 2025, 13:02

Evo ide i pobuna protiv mjera...

"Moramo reći 'dosta', zaštitite nam djecu zakonom", rekla je jedna od majki.
"Kazala je da u protokol treba uvrstiti i vrtiće, kao da je u školama potrebna tehničko-mehanička zaštita kakva je u bankama".

Čini mi se da ovo već ide u smjeru cirkusa. Ali i dalje fascinira ta opsjednutost ljudi "zakonskim" riješenjima. Ono kao kad nešto staviš u zakon onda je to to i savršeno je i funkcionirat će. Pa eto kako je bilo sa petardama nakon "zakona".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 Jan 2025, 14:18

Petarde...?
Ide sada prijedlog da se zabrani SVA pirotehnika :A00:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 04 Jan 2025, 15:00

Marin223 wrote:.

Ali i dalje fascinira ta opsjednutost ljudi "zakonskim" riješenjima.
Novinska edukacija.

Pitam se samo koja je profesionalna podloga ovakvih roditelja i pojedinaca kad se razumiju u sve (domacica, medicinska sestra, ekonomist, itd?)
Za redovne citaoce medija, iz novina se da zakljuciti, za svaki skandalozni dogadjaj, politicka elita trazi izmjene i promjene zakona.
Znaci postojeci zakon, pravilnik ili protokol nije dobar.

I tako zadnjih 10-20 godina, i evo javnost se educirala, zakoni ne valjaju. Zna narod sve.

A kad se zakoni naprave kako treba, onda se nesrece i kriminal svode na nulu?

Da je tome tako, onda bi se negdje nasla neka pametna drzava bez problema i kriminala?
Ali Utopija ne postoji.
Zakoni su dobri, ali ni jedan nije 100% preventivan.

Sjecate se Bandica?
On je trazio najrealnije: Nek institucije rade svoj posao.
Mirok wrote:Petarde...?
Ide sada prijedlog da se zabrani SVA pirotehnika :A00:
Ako i bude, bas me zanima kako ce zabraniti pirotehniku propisanu za plovila.
Turn better into best!

Groff
Razvodnik
Razvodnik

Post by Groff » 04 Jan 2025, 15:39

Pirotehnika za plovila ne stvara buku, baklje i signalna raketa samo lagano šište a narančasti dimni signal ni to. Mislim da je glavni cilj ukinut ili smanjit buku koja smeta životinjama a bome i ljudima.

Post Reply