Novi High Power od FN-a
Novi High Power od FN-a
FN je napravio novi High Power. Moddificirali su stari, biti će interesantno vidjeti cijenu u Hrvatskoj. Stavljam link prezentacije.
https://youtu.be/2lmngK4QDmw?si=YD1TLYASQnIyO08d
https://youtu.be/2lmngK4QDmw?si=YD1TLYASQnIyO08d
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Re: Novi High Power od FN-a
Lijep komad, cijeli od čelika, mogao bi lijepo ležati u rukama. Što se dizajna tiče, volim kad tvrtke uspiju napravit nasljednika legendarnog oružja koji izgleda moderno, a opet se ne razlikuje do te mjere da ga se ne može prepoznati (iako čovjek govori da dijelovi nisu kompatibilni sa starim high powerom). Boja mu lijepo stoji, inače nisam fan ne-crnih pištolja.
Preporučena cijena u americi je oko 1400 USD, s time da u njih nije uobičajeno PDV uključiti u cijenu.
Preporučena cijena u americi je oko 1400 USD, s time da u njih nije uobičajeno PDV uključiti u cijenu.
Svima su te stvari lijepe, ali kad treba kupiti, sakriju se u mišju rupu. Primjer je Springfield 1911 modeli, cijena 1000EUR, pa se pored njih prolazi kao pored turskog groblja. Jedno je na društvenim mrežama, a drugo je stvarna prodaja. Bar u Hrvatskoj.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ariel wrote:Svima su te stvari lijepe, ali kad treba kupiti, sakriju se u mišju rupu.
Ja mislim da je tu puno istine!!!!
A gle, za samilosni tihac, HS9 je dovoljan
A za streljastvo, ovo nije prvi izbor. Vjerojanto je bolji izbor CZ75B i nesto jeftiniji.
Kolekcionari ce radije uzeti HP35 iz onog doba.
I onda ko to kupuje?
Samo specificna grupa, koja je u manjini, koja cijeni povijest i razvoj oruzja i ima ukus ka klasici, itd.
Ili konzervativci koji hoce pistolj od celika (za razliku od tapperware opcije)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Najpopularniji pištolj je onaj na akciji, taman da je iz dreka napravljen
. Sve dugo je samo u tragovima i palamuđenje po Internetu.
Usporedi cijene u americi i tu, pa jos i kupovnu moc...Ariel wrote:Svima su te stvari lijepe, ali kad treba kupiti, sakriju se u mišju rupu. Primjer je Springfield 1911 modeli, cijena 1000EUR, pa se pored njih prolazi kao pored turskog groblja. Jedno je na društvenim mrežama, a drugo je stvarna prodaja. Bar u Hrvatskoj.
Na 6 rata to je 163eur mjesečno za najjeftiniji 1911. Otprilike 10% neto plaće u Zagrebu.
Uglavnom, čemu ovakve teme kad sam siguran da nitko tko u ovoj temi sudjeluje nije ozbiljan kupac tog High Powera?
Uglavnom, čemu ovakve teme kad sam siguran da nitko tko u ovoj temi sudjeluje nije ozbiljan kupac tog High Powera?
Na 12 mozda jos i manje (ako racunamo bez kamate). Ali meni je kupovina na rate "no go", iznimno samo nekretnina...Ariel wrote:Na 6 rata to je 163eur mjesečno za najjeftiniji 1911. Otprilike 10% neto plaće u Zagrebu.
Poanta je da prosjecnoj osobi u hr puno dat 1000 eura za igracku koju ce ako i 2 puta mjesecno koristit.
AKo gledamo koliko je to trajna stvar (koristilo se malo ili puno), svakako je dobra kupnja, možda čak i investicija koja drži vrijednost.
Kad smo već kod investicije, evo primjera otprije par godina. Chris Reeve Knives je prestao proizvoditi jednu seriju noževa tamo negdje sredinom 2000-ih. I rasprodalo se u cijelom svijetu, cijene su višestruko porasle kroz godinu-dvije. Pogodite gdje ih je još bilo i gdje su stajali u trgovini nekoliko godina? Da, u Hrvatskoj. Kupio sam 3 potpuno nova koji nikog u HR nisu zanimali. Isti tjedan sam ih prodao na eBayu za višestruko višu cijenu. Radilo se otprilike o 150EUR po nožu u trgovini, pa 400-700EUR na eBayu.
Kad smo već kod investicije, evo primjera otprije par godina. Chris Reeve Knives je prestao proizvoditi jednu seriju noževa tamo negdje sredinom 2000-ih. I rasprodalo se u cijelom svijetu, cijene su višestruko porasle kroz godinu-dvije. Pogodite gdje ih je još bilo i gdje su stajali u trgovini nekoliko godina? Da, u Hrvatskoj. Kupio sam 3 potpuno nova koji nikog u HR nisu zanimali. Isti tjedan sam ih prodao na eBayu za višestruko višu cijenu. Radilo se otprilike o 150EUR po nožu u trgovini, pa 400-700EUR na eBayu.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Istina 100%Ariel wrote:Svima su te stvari lijepe, ali kad treba kupiti, sakriju se u mišju rupu. Primjer je Springfield 1911 modeli, cijena 1000EUR, pa se pored njih prolazi kao pored turskog groblja. Jedno je na društvenim mrežama, a drugo je stvarna prodaja. Bar u Hrvatskoj.