Borbeni avion
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Borbeni avion
Za nas je dostupna samo Mica IR i radarski vođena.
To je nekih do 80 km dometa .
Ali za Meteore mi je zapelo u uhu baš to, što su rekli da ih nećemo dobiti ,koliko god da ih želimo
To je nekih do 80 km dometa .
Ali za Meteore mi je zapelo u uhu baš to, što su rekli da ih nećemo dobiti ,koliko god da ih želimo
-
Mirok
- Brigadni General

Mica NG ,za Rafale,još nije u operativnoj upotrebi i mislim da je rečeno da bi trebala biti u upotrebi za cca dvije godine.
A za nas,tko zna ?
Ako nam i to uopće žele omogućiti kupnju ?
A za nas,tko zna ?
Ako nam i to uopće žele omogućiti kupnju ?
Sve stoji. Sada je najvažnije da piloti skupe pošteni nalet i steknu iskustvo, >200 sati godišnje.Za osoblje održavanja, logistiku, oružare i desetak drugih službi, također treba vremena hands on da se usvoji. Prvo da se odradi inicijalna borbena obučenost, pa onda puna. Vježba i samo vježba, To je najvažnije. Može se simulirati i upotreba tih trenutno, off limit sredstava.
I MICE NG i Meteori u sadašnjo jsituaciji nisu neophodni. Ako će, ne daj Bože zatrebati, lako se dopreme. Koliko god nekome smiješno zvučalo, dio smo južnog krila NATO. Niti ikome paše mikro utrka u naoružanju na Balkanu, niti će se ignorirati potencijalne prijetnje.
Najveći problem je sada ostvariti inicijalnu operativnost. Problema će biti, i dodatnih troškova, da se ne varamo. Uvođenje ovakvih borbenih sustava traje godinama dok se potpuno ne usvoje u maksimumu mogućnosti.
I MICE NG i Meteori u sadašnjo jsituaciji nisu neophodni. Ako će, ne daj Bože zatrebati, lako se dopreme. Koliko god nekome smiješno zvučalo, dio smo južnog krila NATO. Niti ikome paše mikro utrka u naoružanju na Balkanu, niti će se ignorirati potencijalne prijetnje.
Najveći problem je sada ostvariti inicijalnu operativnost. Problema će biti, i dodatnih troškova, da se ne varamo. Uvođenje ovakvih borbenih sustava traje godinama dok se potpuno ne usvoje u maksimumu mogućnosti.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Bez treninga ništa.
I da,200 sati naleta i po mome mišljenju.
Puno rada na simulatoru.
Kao i nastavak u obuci novih pilota.
To su godine kondicioniranja,rekao bih i desetljeće.
@Lemi......Antonovi su otišli...?
Puno rada na simulatoru.
Ne znam za Antonove.. Zadnji put su letjeli prije gotovo 10 godina. Vidio sam par natječaja RH Alana za prodaju, ali u ništa.Mirok wrote:Bez treninga ništa.
Puno rada na simulatoru.
Možda trunu negdje u Zmaju…žalosno.
μολὼν λαβέ
Mislim da najviše znači što su Rafalei oboreni kineskim oružjem. To je vrlo značajno, pa i za nas.
-
Mirok
- Brigadni General

To je jedna važna stavka.Ariel wrote:Mislim da najviše znači što su Rafalei oboreni kineskim oružjem. To je vrlo značajno, pa i za nas.
Isto tako,zračne bitke su se vodile na daljinama 150-200 km!
Samo napomena,nama sada trebaju biti isporučene Mice,a domet im je oko 60 km
Smijati se ili plakati...?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
ne mozemo nista zakljuciti, jer se tehnicke sposobnosti mjesaju sa propagandom.Mirok wrote:Skoro komično mi se čini čuđenje "znalaca"obaranjem Rafala od strane Pakistana.![]()
Dalekometnog oružje obavlja posao.
Što mislite o tome?
U zadnjih godinu dana pojavio se enorman broj novih "projekata":
Stealth avioni, ko rupa u zraku
Avionske dronovske matice, da ispustaju dronovoe u rojevima
Hipersonicne rakete (uglavnom neoborive)
razvoj lasera, koji vec skidaju dronove
razvoj elektromagnetskog oruzja
razvoj svemirskog oruzja
elektronska ometanja
Svi razvijaju sve, ne zna se ko je u kojem stupnju razvoja. A propagnada kaze da je sve to funkcionlano, a ja osobno sumnjam.
Sad je funkcionalno a pred 2 godine nije ni postojalo.
Sta se tice rafala i kineza. i ko je kog srusio.
Moze biti tehnickom prednosti, slucajnoscu, ili zbog neiskusnog pilota. A mogao je pokupiti pticu, i izgubit motor.
Amerikanci su s jednog nosaca izgubili 3 komada F18 aviona.
Jedan od friendly fire, jedan greska na slijetanju, i jedan jos nekako ne znam sad kako. Ovo nije normalan prosjek.
Ali javnost nije bas ni previse bila opterecena time, ljubaznoscu nasih medija.
Sad je senzacija kineski avion!
Sta je bilo?
necemo nikad znati.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”