Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
Odlično izvedena operacija.Human wrote:U jednom danu izgubiti trećinu flote strateških aviona.
Kao što bi rekao predsjednik Milanović "Rusija, pa to je sila!".
I savjet za uvaženog predsjednika Putina: Ne stoj pored prozora i ako već nemaš krajnje je vrijeme za nabaviti kušača hrane.
Edit:
Doduše Milanvić je to rekao prije tri godine. Možda je do sada promijenio mišljenje.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus ... 01686.aspx
Iznad svih očekivanja
I danas je uspješno izvedena akcija unutar rusije.
-
Mirok
- Brigadni General

Do sada je potvrđeno 41 avion.andrej wrote:Pa ako rusi imaju oko 30tak aviona onda su izgubili trećinu jer se za sada može potvrditi gubitak 10 aviona :
6x Tu-95MS
4x Tu-22M3
i 3 oštećena :
1x Tu-95MS
2x An-12
Zaključno sa današnjim podacima.
Ok, tko ih je povtrdio i na koji način?Mirok wrote:Do sada je potvrđeno 41 avion.andrej wrote:Pa ako rusi imaju oko 30tak aviona onda su izgubili trećinu jer se za sada može potvrditi gubitak 10 aviona :
6x Tu-95MS
4x Tu-22M3
i 3 oštećena :
1x Tu-95MS
2x An-12
Zaključno sa današnjim podacima.
Ja sam naveo podatke za koje kažu da su skinuti sa satelitskih snimaka
SUper su mi ovi mediji !
Kada Rusi i Pakistanci poskidaju "elitu " Zapada o tome ni rijeci... no kada Ukre uz pomoc Amera, svih satelita i navigacije naprave statu Rusima onda pljuste ovacije na sve strane.
Svi znamo da ce Putin nesto spaliti do temelja " onako za primjer" ..... samo ne znamo sto i kada ??
Kada Rusi i Pakistanci poskidaju "elitu " Zapada o tome ni rijeci... no kada Ukre uz pomoc Amera, svih satelita i navigacije naprave statu Rusima onda pljuste ovacije na sve strane.
Svi znamo da ce Putin nesto spaliti do temelja " onako za primjer" ..... samo ne znamo sto i kada ??
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
O cemu ti pricas?lex-lutor wrote:
Kada Rusi i Pakistanci poskidaju "elitu " Zapada o tome ni rijeci...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
I tako, šamaraju se drug Krasnov i gospodin Elon. Društvene mreže su se usijale. Puklo je među njima. Između ostalih gadosti koje su izašle na vidjelo, u jednom trenutku je gospodin Elon rekao da je drug Krasnov u Epsteinovim dokumentima.
Gospodin Epstein je umro, pokoj mu duši. Navalilo je na gospodina Epstaina da je on, kao, bio pedofil, jelte..
Ja ne znam jel bio ili nije, ali tako je zajašilo po mrtvom čovjeku, kao da je bio.
I sad eto, kaže gospodin Elon da je tu negdje i drug Krasnov.
Zašto ovo pišem.. Pa zato jer se već mjesecima pitam čime to uvaženi gospodin predsjednik Putin drži za jaja druga Krasnova. Svašta može biti. No kako se drug Krasnov ponaša prema situaciji u Ukrajini - malo toga može biti.
To da se uvaženi predsjedik Putin miješao i utjecao na američke predsjedničke izbore već se zna i time ga ne može držati za jaja. No palo mi je na pamet da je svojevremeno drug Krasnov odlazio u Rusiju kako bi iskamčio novac za svoje nebrojene bankrote.
Rusi, poduzetni kakvi već i jesu, sigurno su mu nešto podvalili i sad ga time drže za jaja.
I sad, ja već mjesecima mislim što bi to moglo biti tako loše da se drug Krasnov tako odnosi prema ratu u Ukrajini. I padne mi na pamet - "Sigurno je bila maloljetna! Nema što drugo biti. Uvalio mu uvaženi gospodin predsjedik Putin nekakvu maloljetnicu i snimio to, kako to KGB već i snima." A drug Krasnov voli žensku čeljad što svi znaju. Pa i uvaženi gospodin predsjednik Putin to zna.
Al nisam mogao vjerovati samom sebi. Ma reko, sigurno nije to! To ima samo u krimićima. Nema toga u stvarnosti, pogotovo ne ovakvoj na "visokoj" razini.
I onda gospodin Elon u svađi s drugom Krasnovom izjavi, "drug Krasnov je u Epsteinovim dokumentima". - Kad se sad nisam šlogiro - neću nikad.
Gospodin Epstein je umro, pokoj mu duši. Navalilo je na gospodina Epstaina da je on, kao, bio pedofil, jelte..
Ja ne znam jel bio ili nije, ali tako je zajašilo po mrtvom čovjeku, kao da je bio.
I sad eto, kaže gospodin Elon da je tu negdje i drug Krasnov.
Zašto ovo pišem.. Pa zato jer se već mjesecima pitam čime to uvaženi gospodin predsjednik Putin drži za jaja druga Krasnova. Svašta može biti. No kako se drug Krasnov ponaša prema situaciji u Ukrajini - malo toga može biti.
To da se uvaženi predsjedik Putin miješao i utjecao na američke predsjedničke izbore već se zna i time ga ne može držati za jaja. No palo mi je na pamet da je svojevremeno drug Krasnov odlazio u Rusiju kako bi iskamčio novac za svoje nebrojene bankrote.
Rusi, poduzetni kakvi već i jesu, sigurno su mu nešto podvalili i sad ga time drže za jaja.
I sad, ja već mjesecima mislim što bi to moglo biti tako loše da se drug Krasnov tako odnosi prema ratu u Ukrajini. I padne mi na pamet - "Sigurno je bila maloljetna! Nema što drugo biti. Uvalio mu uvaženi gospodin predsjedik Putin nekakvu maloljetnicu i snimio to, kako to KGB već i snima." A drug Krasnov voli žensku čeljad što svi znaju. Pa i uvaženi gospodin predsjednik Putin to zna.
Al nisam mogao vjerovati samom sebi. Ma reko, sigurno nije to! To ima samo u krimićima. Nema toga u stvarnosti, pogotovo ne ovakvoj na "visokoj" razini.
I onda gospodin Elon u svađi s drugom Krasnovom izjavi, "drug Krasnov je u Epsteinovim dokumentima". - Kad se sad nisam šlogiro - neću nikad.
-
Mirok
- Brigadni General

Mene po pitanju žutoga ništa ne može iznenaditi.
Osobno,meni nikada nije sjeo,a i svakim danom dokazuje kakav je i da sam sebi proturječi.
Svakim danom tih šarada je sve više.
Osobno,meni nikada nije sjeo,a i svakim danom dokazuje kakav je i da sam sebi proturječi.
Svakim danom tih šarada je sve više.
Previše čitate "glavne" medije a i ovo pisanje je na nivou vrtića
I sigurno bi manje ismijavali ili davali razne nadimke kada bi vam rat pokucao na vrata. Onda nikome nije na pameti ismijavanje onoga tko vas bombardira i ubija
I sigurno bi manje ismijavali ili davali razne nadimke kada bi vam rat pokucao na vrata. Onda nikome nije na pameti ismijavanje onoga tko vas bombardira i ubija
Sa drugom Krasnovom na čelu jamerike rat će nam svima SIGURNO pokucati na vrata. To jedno, a drugo, što se medija tiče - kad pišu da je Ukrajinski predsjednik narkoman jel onda dobro pišu ili i tad previše čitamo "glavne" medije?andrej wrote:Previše čitate "glavne" medije a i ovo pisanje je na nivou vrtića
-
Mirok
- Brigadni General

Taj Ukrajinski predsjednik sa Ukrajinskim narodom ,herojski brani zemlju!Human wrote:Sa drugom Krasnovom na čelu jamerike rat će nam svima SIGURNO pokucati na vrata. To jedno, a drugo, što se medija tiče - kad pišu da je Ukrajinski predsjednik narkoman jel onda dobro pišu ili i tad previše čitamo "glavne" medije?andrej wrote:Previše čitate "glavne" medije a i ovo pisanje je na nivou vrtića
Kako je rekao na početku ruske invazije.....
Meni ne treba prijevoz u drugu zemlju,meni treba oružje za obranu.....
Ostajem!
I ostao je u Kijevu!
To je rekao kada su ga saveznici htjeli evakuirati van Ukrajine.
Izgleda da je gospodina Elona prijateljski uvjerilo da makne svoju objavu o drugu Krasnovu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mus ... _vijesti_d
Da, baš su se žestoko išamarali u tih par dana. Svak na svojoj vlastitoj mreži objede pisao o onom drugom. To kao i ovi naši desničari kad se posvađaju pa kreću objede o tome kako se onaj bećar "raspištoljio", pa ovaj vraća kako je onaj u vrijeme napada JNA na Vukovar bio tamo podoficir JNA. A evo danas najveći Hrvat od svih Hrvata u desnoj stranci.
Izgleda da je tako i u jamerici. Kad se posvađaju svašta ispliva u "glavne" medije.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mus ... _vijesti_d
Da, baš su se žestoko išamarali u tih par dana. Svak na svojoj vlastitoj mreži objede pisao o onom drugom. To kao i ovi naši desničari kad se posvađaju pa kreću objede o tome kako se onaj bećar "raspištoljio", pa ovaj vraća kako je onaj u vrijeme napada JNA na Vukovar bio tamo podoficir JNA. A evo danas najveći Hrvat od svih Hrvata u desnoj stranci.
Izgleda da je tako i u jamerici. Kad se posvađaju svašta ispliva u "glavne" medije.
I nikad ne treba zaboraviti da je to rekao u četvrtak. Dakle, ne zaboraviti da je agresija krenula u srijedu s namjerom da u nedjelju paradiraju u Kijevu. Ponijeli su svečane odore za paradu. Ameri u četvrtak nude predsjedniku izvlačenje iz Kijeva. On ne zna jel će ga za vikend likvidirati ili će preživjeti i ipak kaže - ostajem!Mirok wrote: Taj Ukrajinski predsjednik sa Ukrajinskim narodom ,herojski brani zemlju!
Kako je rekao na početku ruske invazije.....
Meni ne treba prijevoz u drugu zemlju,meni treba oružje za obranu.....
Ostajem!
I ostao je u Kijevu!
To je rekao kada su ga saveznici htjeli evakuirati van Ukrajine.
To kaže u trenutku kad je cijeli svijet bio siguran da će uvaženi predsjednik Putin paradirati za vikend u Kijevu. No nekako se odužio taj vikend.
Ako se ovo pokaže točnim, netko se stvarno zajebava:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus ... 95621.aspx
- jolly
- Cinker - bojna

Mislim da je to dio psi ops i propagande.
Da su Rusi njih zarobili, najavili bi na sva zvona.
London bi reagirao u javnosti i negirao.
Internet pretragom na tu vijest nasao sam samo na mrezi X.
Dakle, neko je to bacio u opticaj i to je to.
Druga stvar su nasi novinarcici. Moraju ispuniti portal s nekim vijestima.
I onda u nedostatku senzacija na velikim portalima, prepisuju ono sto nadju na drugim portalima.
Umjesto da mrdnu dupe i odu raportirati s mjesta dogadjaja.
Da su Rusi njih zarobili, najavili bi na sva zvona.
London bi reagirao u javnosti i negirao.
Internet pretragom na tu vijest nasao sam samo na mrezi X.
Dakle, neko je to bacio u opticaj i to je to.
Druga stvar su nasi novinarcici. Moraju ispuniti portal s nekim vijestima.
I onda u nedostatku senzacija na velikim portalima, prepisuju ono sto nadju na drugim portalima.
Umjesto da mrdnu dupe i odu raportirati s mjesta dogadjaja.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Ipak je bilo.Mirok wrote:Pa bilo je već da su rusi zarobili ko zna koga,pa ništa od toga
Placenici se ne tretiraju kao ratni zarobljenici.
Ovo je Politico, pro zapadni medijski outlet. Nema razloga da ovaj dio izmisljaju.
Ali to su fizicke osobe koje nisu imale uniformu zemalja Nato pakta.
https://www.politico.eu/article/donetsk ... raine-war/
Potvrdjuje i jutarnji
https://www.vecernji.hr/vijesti/vjekosl ... ra-1780483
Turn better into best!
Naravno da se zajebava !!Ariel wrote:Ako se ovo pokaže točnim, netko se stvarno zajebava:
Pa zar stvarno mislis da bi NATO dozvolio nekome bez pedigrea pristup sustavu taktickih satelita i detaljima tehnike koji su dostupni samo debelo provjerenim osobama. Ne znam samo koliko dugo ce naivci gutati bajke o tome da Ukre imaju super pametne dronove koji mogu bez vanjskih sustava pogadjati ciljeve duboko u Rusiji ???? BAJKE
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Stvar je daleko gora od toga.lex-lutor wrote:Naravno da se zajebava !!Ariel wrote:Ako se ovo pokaže točnim, netko se stvarno zajebava:
Pa zar stvarno mislis da bi NATO dozvolio nekome bez pedigrea pristup sustavu taktickih satelita i detaljima tehnike koji su dostupni samo debelo provjerenim osobama. Ne znam samo koliko dugo ce naivci gutati bajke o tome da Ukre imaju super pametne dronove koji mogu bez vanjskih sustava pogadjati ciljeve duboko u Rusiji ???? BAJKE
Svak moze imati pristup podacima ako je pozicioniran kao duznosnik u zemlji clanici. (premijer, ili predsjednik, ili ministar obrane, ili bilo koji od visih casnika)
I tu je sad cijela teorija i opcije, za koje nema formalne procedure.
Panika je nastupila kad je Orban iz Madjarske otisao na sastanak u Moskvu pred godinu dvije.
(sta ako je odao vojne tajne?)
Ali procedure nema za izbaciti zemlju iz Nato. I sad se javlja problem sta cemo sa madjarskom?!
O tome je pisao svojevremeno, pa i sad povremeno, Politico. Evropsko inforacijsko glasilo
Znamo da postoji clanak pet.
Medjutim, Engleska i Njemacka potpisuju ugovor o vojnoj suradnji, ili uskoro potpisuju. A sta ce im to, ako je sve prethodnim ugovorima definirano?
https://www.politico.eu/article/uk-germ ... olz-joint/
Turn better into best!