Kombinirka Brno ZH 324!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Kombinirka Brno ZH 324!

Post by PUNISHER1987 » 19 May 2025, 20:09

Ima li netko od članova iskustva s brno kombinirkama u cal. 7x57R/16? Isplati li ju se nabavljat jer ova koju sam našao čovjek je nije puno koristio a prodaje s nosačem optike! Svaki savjet dobro došao! LP
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Re: Kombinirka Brno ZH 324!

Post by Onty » 19 May 2025, 20:33

Imam od oca sličnu ZH. Ova je 7x57R/12, plus 12/12 cijevi. Veoma robustno oružje! Nema onu finoću boljih i skupljih prelamača, ali je tvrda puška, koja je prošla s minimalnim oštećenjima i padove u kamenjaru, koji bi svaku drugu sličnu pušku gadno oštetili.

Moj savjet: dok ju kupiš, skini drveni rukohvat ispod cijevi i pregledaj da nema korozije. U svakom slučaju, zaštiti taj dio cijevi s nekim od boljih premaza za zaštitu metala, ili nekom masti za visoke temperature.

Također, ipak bih ju dao boljem puškaru da skine usadnik, pregleda, očisti i podmaže mehanizam kvalitetnim uljem. To te ne će puno koštati, a bit će ti osiguranje da će te dobro služiti dok si živ, i još nekoliko generacija poslije.
Last edited by Onty on 19 May 2025, 20:38, edited 2 times in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 19 May 2025, 20:35

Bile su to pouzdane kombinirke.
Stvar je i cijene.
Prije kupovine bilo bi dobro probati,tu mislim na probu užljebljene cijevi(grupu) u prvome redu.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 20 May 2025, 04:38

PUNISHER1987 wrote:Ima li netko od članova iskustva s brno kombinirkama u cal. 7x57R/16? Isplati li ju se nabavljat jer ova koju sam našao čovjek je nije puno koristio a prodaje s nosačem optike! Svaki savjet dobro došao! LP
Provjeri CIP test za sacmenu cijev - za celicnu sacmu.
Drugo, provjeri kako ti lezi u ramenu i ruci. Starije ceske puske imale su izduzen rukohvat, i meni nisu dobro lezale u ramenu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 06 Aug 2025, 22:52

Ako je za malo para i u dobrom stanju uzmi ,dosta podcijenjeno oružje kod nas
a kaj se tiče praktičnosti imaš sve u jednoj puški, više od jednog metka ti netreba u lovu ,pucaš ko naši stari dok nije bilo metaka
kad si siguran da bude došao i nemaš problema .
Dobra kvaliteta izrade , malo je manji izbor streljiva ali još uvijek se nađe spce belot ,fox od ovih novijih monolita ili ako sam puniš izbor zrna je dosta velik.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 06 Aug 2025, 23:52

Genralno, da li je sacmena cijev atestirana po CIP, za neolovmpno treljivo, i koji je chok?
Ako nije to joj skracuje upotrebljivoat po bilo kojoj osnovi (realnoj ili zakonskoj), u doglednoj buducbstti.

Sve u svemu, dvocjevne pusle stare proizvodnje,imaju vrhunsku kvalitetu za svoje doba. ali novi propisi sa neolovnom sacmom daju posve novu perkspktivu na sve to. u HR, opet je novi porpis oko tog, kojeg ja ne snam protukmaciti.

Sve dok se moze pucati olovna sacma dobro, ali kasnije lako je moguce ostati na kiplaufu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply