REGISTRACIJA ORUZJA NAKON NABAVKE

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Re: REGISTRACIJA ORUZJA NAKON NABAVKE

Post by jolly » 27 Sep 2024, 10:04

Meni nije draz u proucavanju raznih procedura i gomilanju istih.
Postoji nesto sto se zove postupanje u dobroj vjeri (i po zdravom razumu). Ne treba svaka dlaka biti definirana procedurom.

Ako smo tolike budale da ne znamo postupak s oruzjem, transport na siguran nacin, prazno, u koferu, da se ne uznemiravaju gradjani, i da se kod ulaska u ured mupa treba prijaviti dezurnoj sluzbenoj osobi, onda oruzje nije za takvu osobu. Nego skrbnistvo.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 27 Sep 2024, 10:17

marin_otto wrote:
Marin223 wrote: Kako iko igdje zna dal je netko uzorni građanin ili terorist ? A i poznato je da kad teroristi i kriminalci vide oznake zabrane unosa oružja, onda odma odustanu od svojih ideja zbog "prekriženog pištolja na papiru...
Taj incident u Rijeci je jedinstven i može se desit bilo gdje, onda niti jedna ustanova, škola, vrtić, policija, sud, trgovina nebi trebala imat javni parking ispred ?
Imenjače ne želim da se rasprava pretvori u prepucavanje pa ću tu završit… mišljenja sam da u svim poslovima vezano za oružje, a pogotovo za registraciju u MUPu, moraju postojati jasne i sigurne procedure - a čitajući ovu temu ispada da na terenu ima svakakvih (neujednačenih) praksi. A takva odstupanja nisu nikome u interesu, ni sustavu ni građanima…
Ovako ili onako.....problema nigdje nema.
To je jedino važno.
Čemu inzistiranje na nečemu,a vidimo da svugdje sve dobro funkcionira i da nema ekscesa.
Pa ako se okolnosti promijene,uvijek se može uvesti strožije kontrole i postupke.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 29 Sep 2024, 14:34

marin_otto wrote:
Marin223 wrote: Kako iko igdje zna dal je netko uzorni građanin ili terorist ? A i poznato je da kad teroristi i kriminalci vide oznake zabrane unosa oružja, onda odma odustanu od svojih ideja zbog "prekriženog pištolja na papiru...
Taj incident u Rijeci je jedinstven i može se desit bilo gdje, onda niti jedna ustanova, škola, vrtić, policija, sud, trgovina nebi trebala imat javni parking ispred ?
Imenjače ne želim da se rasprava pretvori u prepucavanje pa ću tu završit… mišljenja sam da u svim poslovima vezano za oružje, a pogotovo za registraciju u MUPu, moraju postojati jasne i sigurne procedure - a čitajući ovu temu ispada da na terenu ima svakakvih (neujednačenih) praksi. A takva odstupanja nisu nikome u interesu, ni sustavu ni građanima…
Ima jedna anegdota na ovo sto se dogodila u americi.

Bio je buyback, ali se moralo parkirati malo dalje i donjeti oruzje, naravno to su uzorni gradjani iskoristili da napadnu ljude koji su nosili oruzje da im ukradu oruzje.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 27 Aug 2025, 23:03

Terorist neće ušetati u PU sa oružjem u koferu ili futroli i pitati gdje ga treba prijaviti
tako da je takva paranoja totalno nepotrebna .

Osobno nikad nisam imao bilo kakvih čudnih pitanja na PU
ili problema prilikom registracije oružja ako je oružje prenošeno prema zakonu u futroli ili koferu .
Jedina bizarna situacija koju sam imao je bila prilikom prijave zračne puške kad je kraj mene sjedio pripadnik specijalne policije naoružan
pod svom opremom i čekao u redu da prijavi svoju zračnu pušku kad je bio rok za prijavu to mi je stvarno glupo da se nije moglo nekako to jednostavnije riješiti
ako je čovjeku posao da je policajac da sjedi tamo i gubi vrijeme a država ga je ovlastila da provodi zakon i nosi oružje po službenoj dužnosti .
Malo previše administracije .

Post Reply