Isplati li se kupiti Slaviu 631?

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

bzinic
Pozornik
Pozornik

Isplati li se kupiti Slaviu 631?

Post by bzinic » 30 Nov 2008, 23:08

Dugo gledam zračnice cijene do 1200 kn i svi kažu da je Slavia 631 odlična puška, posebno što se tiče preciznosti. Možda je, ali koliki domet ima sa brzinom od 170m/s, koju probojnost ima i koja je optika preporučljiva za nju.

bzinic
Pozornik
Pozornik

Re: Isplati li se kupiti Slaviu 631?

Post by bzinic » 01 Dec 2008, 11:54

I još nešto. Isplati li se nakon nekog vremena staviti jaču oprugu radi veće snage, ili je bolje kupiti jaču zračnicu? Gdje se u Zagrebu nalaze puškari koji ih zamijenjuju i je li to skupo?

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 01 Dec 2008, 16:52

Slavia je odlična kupnja za te novce. Pravilnom upotrebom i održavanjem dočekaće i tvoje klince. O preciznosti nek ti govori to što je Slavia osnovna puška skoro svake streljačke škole u Hr. Ukoliko ti treba za pucanje u metu na 10 metara vrlo je precizna, ako želiš plinkati do 20m lijepo će potjerati konzervu od piva u zrak, no zaboravi neke daljine i neke probojnosti (zračna puška ti neće zamijeniti lovački karabin). Prije svega priznaj sam sebi zašto ti treba zračna puška i što očekuješ od nje.
Slavia je namjenjena za oprugu koja se baš nalazi u njoj i nikakve "pojačane" opruge ti nebi trebao ni jedan pošten i legalan puškar ugrađivati ni u nju ni u neku drugu. Iznimka je GAMO 1250 koja zbog Španjolske zakonske regulative u Hr dolazi sa slabijom oprugom a u paketu s njom je i jača opruga koja joj daje njenu max.izlaznu brzinu i ta se opruga ugrađuje tek u Hr, no ta je puška projektirana za oprugu veće snage.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 01 Dec 2008, 17:25

Majstor "BP" je rekao sve. Slavia je iznimno precizna puska.
Iznimno trajna i isplativa. Dakle, ako je to nesto sto ti treba,
dakle, puska za mete, "plinkanje" i da na nekih 10-20 m
smaknes nekog stakora koji ti radi probleme, :A25: ...

A, sto se tice prepravaka pusaka. Smijesno je i razmisljati
o "pojacavanju" neke puske koja ima inace cca 170m/s.
Dakle da odbijes na tom "pojacavanju" 10% brzine, sto ti to znaci!?

Potrosit ces hrpu para i unistiti prekrasnu pusku a za isti
taj uzitak nadjes za malo vise para "jacu pusku".

Dakle, za sto ti treba puska? :A26:

dobermann
Razvodnik
Razvodnik

Post by dobermann » 01 Dec 2008, 22:30

blackpowder wrote:Slavia je odlična kupnja za te novce. Pravilnom upotrebom i održavanjem dočekaće i tvoje klince. O preciznosti nek ti govori to što je Slavia osnovna puška skoro svake streljačke škole u Hr. Ukoliko ti treba za pucanje u metu na 10 metara vrlo je precizna, ako želiš plinkati do 20m lijepo će potjerati konzervu od piva u zrak, no zaboravi neke daljine i neke probojnosti (zračna puška ti neće zamijeniti lovački karabin). Prije svega priznaj sam sebi zašto ti treba zračna puška i što očekuješ od nje.
Slavia je namjenjena za oprugu koja se baš nalazi u njoj i nikakve "pojačane" opruge ti nebi trebao ni jedan pošten i legalan puškar ugrađivati ni u nju ni u neku drugu. Iznimka je GAMO 1250 koja zbog Španjolske zakonske regulative u Hr dolazi sa slabijom oprugom a u paketu s njom je i jača opruga koja joj daje njenu max.izlaznu brzinu i ta se opruga ugrađuje tek u Hr, no ta je puška projektirana za oprugu veće snage.
potpisujem, svaka cast :A25: :A25: :A25:
I might bite, if you are not polite!

bzinic
Pozornik
Pozornik

Post by bzinic » 01 Dec 2008, 23:43

Sa zračnicom ne mislim ubijati životinje, ali bih svejedno htio neku malo jaču pušku. Očito za te novce ne mogu dobiti jačinu, kvalitetu i preciznost. Prema vašim savjetima i savjetima ljudi na drugim forumima trebao bih uštedjeti još novca da bi ispunio svoje želje. Za koliko novca mogu dobiti pusku koja bi bila dobra po svemu (ne odlična) i koja bi to puška bila? :A27:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Dec 2008, 23:50

pogledaj piramidu za nabavu zracnog oruzja pa odluci sto ti je prioritet: cijena, kvaliteta ili snaga?
po ovome sudeci ogranicen si cijenom i sada mozes samo balansirati izmedju kvalitete i snage...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

bzinic
Pozornik
Pozornik

Post by bzinic » 01 Dec 2008, 23:52

Koje je po vašem bolje?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Dec 2008, 00:10

da si kupujem slabiju pusku, i da sam vise manje ogranicen lovom uzeo bih Slaviju u svakom slucaju, to su trajne puske, pouzdane, podrska je dobra i idealne su za lagano plinkanje... osobno sam skupio vecu svotu i kupio si Weirauch HW-80 (2811kn) koja me za cash izasla oko 2500kn... i nije mi zao ni kune... da imam viska love kupio bi si jos jednu za pucanje na mehanicke ciljnike jer su meni osobno najbolji koje sam probao, usudim se tvrditi da su bolji i od dianinih...

moj izbor kod kupovine je isao ovim redom HW80(4,5mm), Diana 350Magnum (5,5mm) i Diana Panther 31 (4,5mm), ali sad bi rado jednu slaviju ili zastavu kad samnom puca netko od klinaca iz susjedstva ili moja cura da moze preklopiti pusku sama... jer HW80 nemoze... to je puska sa stvarnih 295m/s, zvuci manje od 300m/s koje ima panther ali kad se sve one istestiraju sa odredjenom municijom te reklamne brzine se dosta splasnu... kod HW80 je deklarirana brzina bliza stvarnoj nego kod nekih drugih proizvodjaca.
Uglavnom zavisi s cime se testira, ako testiras kao gamo onda kazu da puska puca do 1600fps (i onda sitnim slovima pise da je to za gamo raptor municiju) dok je sa najbrzom olovnom 1250 sto na kraju spadne na nekih 1100 ako ne i manje kad pucas sa teskom municjom, a iz tih jakih pusaka moras pucati tesku municiju jer lagana zbog brzine gubi na preciznosti... dakle kod jakih pusaka sto teze zrnje = veca stabilnost = vec preciznost

uglavnom, svaka puska voli neke diabole, cak i dvije iste puske mogu davati razlicite rezultate s istim streljivom, tako npr imas 2 slavije iste jedna bolje puca sa promagnum dok druga vise voli recimo crosman premier, pod "voli" misli na ono s kojim daje najbolje rezultate.

ja sam otkrio da moja "voli" diana high power i jsb exact i crosman premier za vece udaljenosti... interesantno je to da DHP koji je tezi ima vislje pogodke na istoj udaljenosti od lakseg jsb exact... sa premierom mi nekada malo vise rasipa ali to bi mogao pripisati i neucvrscenoj optici, a posto ih malo imam nisam puno testirao.

da se vratim na temu, u svakom slucaju neces pogresiti sa slavijom ako zelis pusku za lezerno puckanje (plinkanje) po kojekakvim metama, uz vrhunsku preciznost.
ako zelis sirovu snagu za istu cijenu uzmi crosman ili hatsan, no tu ces dobiti losiju povrsinsku obradu i materijale... ti sad moras odluciti zasto kupujes pusku
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

bzinic
Pozornik
Pozornik

Post by bzinic » 02 Dec 2008, 09:57

Po cijeni su Slavia 631, Diana Mod. 21 Panther i Diana Mod. 24 gotovo iste. Jesu li kvalitete kao i Slavia i jel bi izdržale toliko godina koliko i Slavia? Vjerojatno ne, ali svi govore na su Diane najkvalitetnije i da će dugo trajati (bar duže od Hatsana; bez uvrede Hatsanu).

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 02 Dec 2008, 10:39

Diana 21 i 24 su najjeftinija ponuda u Dijaninoj paleti. Njihova best by kombinacija je u segmentu srednje i više kategorije gdje 21 i 24 ne ulaze (na mene baš nisu ostavile neki dojam). Slavia 631 je vrh produkcije u CZ paleti pušaka na oprugu i predpostavka je da za svoj novac dobijete maksimum.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 02 Dec 2008, 12:59

Evo, mislim da povoljnije necete naci:

http://lovac-sesvete.hr/Artikli/zracno_oruzje.htm

Edit by minimi: Procitaj dva posta dolje :A10:
(ne brisem ovaj post da bi vidjeli koliko sam razocaran!!!) :A26:

bzinic
Pozornik
Pozornik

Post by bzinic » 02 Dec 2008, 13:30

Hvala vam puno. Odluka je pala na Slaviu. Ali ne živim u Sesvetama i treba mi dosta do tamo, pa cu ju kupiti u monster-rbsu. Znam da je tamo skuplja ali me nitko ne bi vozio do sesveta.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 02 Dec 2008, 14:12

Banana! Zvao sam gospodu u Lovcu u Sesvetama.
KRIVE CIJENE SU NA STRANICI!!!
I KOD NJIH JE MOD 631 1199 KN!!!
:A24: :A24: :A24:

johnson
Civil
Civil

Post by johnson » 18 Jan 2009, 15:37

Bog, i jesi je kupio? Eto ja je imam vec godinama i prezadovoljan sam tom puskicom. Kao sto su ti cijenjeni forumaši napomenuli, prvenstveno moras znati za sto ti puska treba. Slavia 631 je takmicarska puska za precizno pucanje u metu do 10 m. i samo to. nikakve probijačine i slicno ne smoijes ocekivati od te puske. Za takove zabave se kupuje Hastan, Gamo...da ne nabrajam. Slavia je ozbiljna puska izradjena u ozbiljnoj tvornici. to se vidi po izradi cijevi i kvalitetnoj izradi ostalih dijelova. Postoje i bolje, ali, naravno, cijena im je znatno veca. Poanta je da su inžinjeri proračunali. da za tezinu diabole od 4,5 mm, idealna brzina koja pruza najvecu tocnost pogodaka, je izmedju 150 i 200m/s. Slavia ima 175, znaci zlatnu sredinu.iPojacanjem opruge, narusavas parametre i puska vise nija ono sto bi trebala biti. Pravilnim odrzavanjem, docekat ce ti i unuke. Pricuvna (rezervna) original opruga i tlacni vrh klipa u pevecu stoje oko 100 kn. i eto, uz malo truda, napravis generalku na puski. ako si je kupio, nova je, niposto je ne rastavlljaj zbog podmazivanja i sl. Za rastavit takovu puskicu ipak moras imati malo predznanja... da ne duljim. Ukratko, za te novce, jako dobra puska!

Pozdrav svim forumasima!

ivo
Razvodnik
Razvodnik

Post by ivo » 18 Jan 2009, 18:29

ako si se odlučio za slaviju ja ti predlažem uzmi 634 model malo je jača mislim da oko 220 m/s , bez problema možeš gađati na 20 m čepove
usput znam za jednu s optikom mislim da bi išla za 1000 kn , stara 1,5 g. ispucano oko 1000 metaka , stoji već skoro godinu dana , vlasnik kupio dianu 52
pozdrav

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 21 Jan 2009, 15:01

imam slaviu 631 i iako uzimam dianu 48 ovu ostavljam definitivno
na slici su pogodci s 20 m gamo diabolama koje i inace koristim
20072008283 (1024 x 768).jpg
sredila mi je jednu optiku ali poslije sa drugom sam prezadovoljan pogodcima i balansom pri nisanjenju iako sam razmisljao o izradi tega na kraju cijevi za jos malo bolji balans kod pucanja s ruke
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

GODSKILLER
Pozornik
Pozornik

Post by GODSKILLER » 21 Jan 2009, 22:20

ja isto imam slaviu 631...kupljena točno 29.svibnja 1997..još do danas u perfektnom stanju...nikad podmazivana..cijev nikad čiščena...evo prije par dana gađa čep od coca cole onaj metalni od staklene boce na 12 metara 80% šansa pogotka..šta se tiče probojnosti na 12 metara može bez problema probiti dasku od 1cm...sad ove godine namjeravam kupiti napokon drugu zračnicu...vjerovatno diana 350 mag ili mod.48 samo mislim se oko kalibra
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Jan 2009, 01:25

meni se ova .34 Permium zbog naprijed produzenog kundaka sada svidja puno vise od 350 Magnum
http://www.diana-airguns.de/index.php?i ... eight=1050
i jedina u .34 klasi sa prednjim "diopter" nisanom... da mi je u taj kundak utrpati 350 Magnum, kupio bih ju odmah cini mi se =)

ivo
Razvodnik
Razvodnik

Post by ivo » 23 Jan 2009, 16:37

ma nije problem napraviti kundak , bitno je nekaj pravoga stavit u njega

Post Reply