Diana 52 ili HW 80

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

ivo
Razvodnik
Razvodnik

Re: Diana 52 ili HW 80

Post by ivo » 25 Jan 2009, 00:00

BOXI wrote:Pa što se tiče nišana oni su čisto u redu za ono što bi trebalo koristiti tu pljucu.Nju sigurno ne bih koristio za gađanje meta na 20-tak metara i to meta veličine kovanice. Koristim je za gađanje na 40-50 m "mete" veličine cca flaše od coca-cole od 2 litre u trku.I moram napomenuti jako uspješno. Najbolja piz***ja je bila kad sam je htio probati i nemam metu, a žena slučajno prala posuđe i pribor poslije kolinja....i ja sa klupe u dvorištu uzmem dasku za cjepanje mesa veličine 20x30 i postavim je na cca 50-tak koraka i dum..... daska se je doslovno "rastepla" i istu sam morao sakriti da se ne vidi šteta kaj sam zajebal. Slijedeći korak će biti nabava kvalitetne optike za tu pljucu i ona će ostati primarno za long distanc.
moral bi malo svratit do tebe da ju probam

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 25 Jan 2009, 13:42

Pa jedva čekam da bar malo zatopli.....pa da malo organiziramo nekakvo druženje uz roštilj ili kakve kobasice i slično....te da oni koje nešto interesira pogledaju i da malo isprobaju te da usput napravimo neko malo testiranje dijabola.
Ja se prihvaćam kuhanja kobasa ili roštilja, a Dok će ko pravi Zagorec sigurno tankirati nešto...pa makar i Pago sokove za pojedine.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jan 2009, 14:49

yap, velika tocena i sanduk za van :twisted: :twisted: :twisted: nego ne jebite sa OT jer mi samo dajete posla da bisem, a mene navlacite s pitanjima :twisted:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

remo
Pozornik
Pozornik

Post by remo » 31 Jan 2009, 23:53

Fala na pomoči i savjetima, odluka je pala na Dianu 54 5,5cal samo vas molim koja bi bila najbolja i najkvalitetnija optika za nju do 1500kn :A25:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Feb 2009, 00:00

paaa za te novce Nikko AirKing svakako, osim ako mu cijena nije i veća, netko s foruma je kupovao nedavno pa ce znati vise, gdje i po kojoj cijeni.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 01 Feb 2009, 11:09

kontaktiraj clana necto, on ju je uvezao iz UK
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 01 Feb 2009, 18:42

Evo tu je moj post o ovoj Nikko optici.

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Ceka sam da mi dodje nekih 13ak dana, ali to se nesto bilo spojilo neradni dani s vikendom pa mi nisu poslali na vrijeme, ali ceka se tako negdi oko tjedan do tjedan i pol.

Za narudzbu samo posaljes email tom leeku, jer nema nekakav obrazac (web shop) za ispuniti na stranici. Mail je lloyd.schober@btconnect.com
I kazes da si iz Hrvatske, i da zelis naruciti, i onda ti leek da ponudu i broj racuna banke i sve, i ti uplatis i javis mu da je placeno, mozes i skenirat uplatnicu pa mu poslat ako hoces.
I onda cekas =)

Uglavnom

Optika je zakon kao i prvog dana kada je stigla, jos se nije pomakla niti milimetar (niti nosac niti optika).
Ispucano preko 500tinjak diabola.
Precizna isto kao i prvi dan kada sam je postela, a konstantno drkam po elevationu za razlicite daljine.
Slika je stvarno kristalno cista, i tek sad kuzim koliko je ovaj parax adjustement zakon i cemu to zapravo sluzi.

Znaci paralax adjustement ne sluzi da vam izostrava samu sliku, on vam izostrava koncanicu u odnosu na lece u odnosu na koju je jacinu zooma podeseno.
Tako da neovisno na kojoj zoom jacini gledali i koju daljinu gledali, samo postelate paralax na toliko i koncanica i slika vidnog polja su oboje kristalno jasni.

Ova Nikko AirKing serija je radjena na slican nacin kao i Hawke-ova AirMax serija, znaci bas za jake zracne puske s oprugom.
Hawke je malo skuplji i poznatiji i ima po netu vise feedbacka o AirMax optikama, iako ja dosada koliko sam trazija nisam uopce naletija da je netko spominjao da mu se Nikko pokvario.

A mod 54 jos ima i taj kompenzator trzaja, pa predpostavljam da on smanjuje vibracije tako da valjda mod 54 nema toliko jak trzaj kao ove ostale zracne puske magnum jacine.

Inace, korisnik rloka s airguns-hr.com foruma isto ima ovu Nikko optiku na Gamo Hunter 1250 .22 koja spada pod magnum springerice.
Pa mozda da kontaktiras njega pa vidis kako se ponasa optika na njegovoj pusci. :A25:

remo
Pozornik
Pozornik

Post by remo » 01 Feb 2009, 21:19

Da ali tu kod nas neko je spominjal da u Vinkovcima ima neki dučan za optiku pa da neidem po vodu kroz vodu

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Feb 2009, 17:06

C/P iz posta sa topica na koji ti je necto dao link u prethodnom postu -
Nino: "ej, pa Nikko Stirling program u Vinkovcima, trgovina "Ribo-lov" ili "Venatio" uvoznici."

remo
Pozornik
Pozornik

Post by remo » 02 Feb 2009, 22:21

Zvao sam u Monster i nemaju Diane54 te sam odlučio napraviti recesiju i uzeti HW80 u 5,5cal 245m/s neznam je li griješim :?:

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 02 Feb 2009, 23:23

Definitivno nisi, sve je to sam vrh springer pusaka, i Diana 48, 52, 54 i HW-80 ... razlike su u detaljima ...
Jedino 54 odskace s no-recoil sistemom, ali ja sam misljenja da je to ipak malo preveliki luksuz za springer.
Tako da bih ja vjerovatno umjesto 54 odabrao neku PCP, ali sta se tice opruge, HW-80 je definitivno odlican izbor.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 02 Feb 2009, 23:24

To ti je odlična pljuca i sigurno nećeš požaliti.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

remo
Pozornik
Pozornik

Post by remo » 03 Feb 2009, 10:30

Fala dečki još samo kaj se tiče optike koja bude bolje izdržala na HW80 do 1000-1500kn koja mi je bolja Nikko stirling u Vinkovcima ili Bushnell v Zagrebu :?:

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 04 Feb 2009, 02:57

Pazi, ta Nikko Stirling za 400kn u Vinkovcima nije AirKing serija, znaci nije napravljena za zracne puske!

Ako gledas Nikko onda gledaj samo AirKing modele.

Post Reply