Crvena zastava - m70A - 9mm
Crvena zastava - m70A - 9mm
Slika:
http://www.njuskalo.hr/images/image/_493e9e5a7f801.jpg
Izgled i mehanizam tetejca ,ali u 9mm kalibru, sa dodatkom kočnice na lijevoj strani navlake, drukčijom cijevi i spremnikom. Od šminka detalja razlika od tetejca su kose crte na navlaci, kocnica i oznake. To je ono sto sam po slikama vidio i čitao.. ako ima jos kakvih bitnijih razlika napisite.
Također me zanima vaše mišljenje i iskustva sa ovim pištoljem, pogotovo što se tiče pouzdanosti, preciznosti i kvalitete. Normalno da se nemoze uspoređivati sa danasnjim dugim devetkama od par tisuca kn. Cijene po oglasnicima 1500-2500kn vrijedi li to tih para.
Zanima me i povijest ovog pistolja, da li je ikada bio u sastavu naoruzanja JNA i milicije ili je bio iskljucivo za civilnu prodaju?
Hvala
http://www.njuskalo.hr/images/image/_493e9e5a7f801.jpg
Izgled i mehanizam tetejca ,ali u 9mm kalibru, sa dodatkom kočnice na lijevoj strani navlake, drukčijom cijevi i spremnikom. Od šminka detalja razlika od tetejca su kose crte na navlaci, kocnica i oznake. To je ono sto sam po slikama vidio i čitao.. ako ima jos kakvih bitnijih razlika napisite.
Također me zanima vaše mišljenje i iskustva sa ovim pištoljem, pogotovo što se tiče pouzdanosti, preciznosti i kvalitete. Normalno da se nemoze uspoređivati sa danasnjim dugim devetkama od par tisuca kn. Cijene po oglasnicima 1500-2500kn vrijedi li to tih para.
Zanima me i povijest ovog pistolja, da li je ikada bio u sastavu naoruzanja JNA i milicije ili je bio iskljucivo za civilnu prodaju?
Hvala
Re: Crvena zastava - m70A - 9mm
Ne vrijedi, za te pare možeš kupiti polovnog HS-a koji je neusporediv s ovim rudimentom prošlosti, po ničemu, kapacitet spremnika, obrada, zaštita, pouzdanost, sigurnost, ergonomija i još puno toga to je prastara kanta koju je vrijeme pregazilo, a to što je možda nekada bila u službenoj uporabi ništa ne govori gledaj što je sada u službenoj uporabi.
Uz ove drške bio bi ljepši. Moj ručni rad.Crna orahovina, stara 20 godina, parena!
- blackpowder
- Nadnarednik

Pištolj na slici nije M70A u kalibru 9mm već civilna verzija M57 u kalibru 9mm.
Civilna verzija se razlikuje od klasične teteljuge prije svega po bočnoj kočnici i naravno kalibru. TT u kalibru 9 mm nikad nije bio u službenom naoružanju ni vojske ni policije.
M70A u kalibrru 9mm nasljednik je modela u kalibru 7,65 i 9kratki
M70A TETELJUGA TETELJUGA 9mm
Civilna verzija se razlikuje od klasične teteljuge prije svega po bočnoj kočnici i naravno kalibru. TT u kalibru 9 mm nikad nije bio u službenom naoružanju ni vojske ni policije.
M70A u kalibrru 9mm nasljednik je modela u kalibru 7,65 i 9kratki
M70A TETELJUGA TETELJUGA 9mm
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

je je sve to stoji osim jednog, TTejac moze sluziti kao buzdovan kad nestane metaka i prilicno je otporan dok sa HS-ovom drskom nekozes prikucati cavle u potjernicu na drvena vrata od saloona =)Ice wrote:Ne vrijedi, za te pare možeš kupiti polovnog HS-a koji je neusporediv s ovim rudimentom prošlosti, po ničemu, kapacitet spremnika, obrada, zaštita, pouzdanost, sigurnost, ergonomija i još puno toga to je prastara kanta koju je vrijeme pregazilo, a to što je možda nekada bila u službenoj uporabi ništa ne govori gledaj što je sada u službenoj uporabi.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Istina, stoga predlažem da ga niti ne puniš streljivom već da odmah iskoristiš puni potencijal ove skalamerije ili da rađe kupiš čekić jeftinije je, nego da misliš da imaš pištolj.
- Original_G
- Cinker - bojna

kužiš a kaj ak te neko napadne dok zabijaš čavle ? praktično ustvari, to je za samoobranu stolarima i tesarima 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- blackpowder
- Nadnarednik

Već sam jednom negdje pisao o pištoljima koje bi trebao imati svaki kolekcionar koji malo drži do sebe. Pa da ponovim:
Browning - vojnodržavni
Browning HP
Colt 1911
Luger P08
Walther P38
Beretta mod34
TT
Radom VIS
ČZ Vz 52
Makarov
PHP
................
Naravno ovaj se popis može nadopuniti ali ovo smatram nekom osnovom. Svi ovi modeli su više ili manje dostupni na našem području a svojim konstrukcijskim riješenjima predstavljaju "milestone" ili po domaći "miljokaz" povijesti oružja.
Zato ako posjeduješ neku od inačica TT pištolja drži ga i dalje - bit će tvojim unucima drago!
Browning - vojnodržavni
Browning HP
Colt 1911
Luger P08
Walther P38
Beretta mod34
TT
Radom VIS
ČZ Vz 52
Makarov
PHP
................
Naravno ovaj se popis može nadopuniti ali ovo smatram nekom osnovom. Svi ovi modeli su više ili manje dostupni na našem području a svojim konstrukcijskim riješenjima predstavljaju "milestone" ili po domaći "miljokaz" povijesti oružja.
Zato ako posjeduješ neku od inačica TT pištolja drži ga i dalje - bit će tvojim unucima drago!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa nemoj bas tako zestoko, TT je sasvim solidan pistolj, rado bi imao jedan u kolekciji (imao sam prije)Ice wrote:Istina, stoga predlažem da ga niti ne puniš streljivom već da odmah iskoristiš puni potencijal ove skalamerije ili da rađe kupiš čekić jeftinije je, nego da misliš da imaš pištolj.
- BojnikPerGall
- Desetnik

M70A nije nikakav nasljednik Zastavinih modela M70 u kalibrima 7,65 ACP i 9 mm K!M70A u kalibrru 9mm nasljednik je modela u kalibru 7,65 i 9kratki
Radi se o u potpunosti konstrukcijskim različitim pištoljima tako da se ne može govoriti o nasljedniku nekog od tih modela u slabijim kalibrima.
Naime M70A kao civilna ušminkana 9 mm PARA varijanta pištolja M57 kalibra 7,62 mm TT (popularni TT-jac) koristi bravu za svoje pravilno funkciniranje dok su M70 pištolji u kalibrima 7,65 ACP i 9 mm K izrađeni po principu tzv.slobodnog zatvarača!
- blackpowder
- Nadnarednik

Super!
Po čemu se to to PHP uklapa u ovaj "miljokaz" i pitanje je bilo vrijedi li tih para?blackpowder wrote:Već sam jednom negdje pisao o pištoljima koje bi trebao imati svaki kolekcionar koji malo drži do sebe. Pa da ponovim:
Browning - vojnodržavni
Browning HP
Colt 1911
Luger P08
Walther P38
Beretta mod34
TT
Radom VIS
ČZ Vz 52
Makarov
PHP
................
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

po meni zato sto je bio PRVI... i to je miljokaz... uz bok Zagiju, Pleteru i Šokcu...
I meni je drag, ali u kalibru 7,62x25 TT, to je povijest ali ako je pitanje bilo vrijedi li tih para i ako osoba traži savjet za kupnju onda mu želim pomoći a ne odmoći pa da mi se štuca jer mi netko spominje užu i širu obitelj o tome se radi.Mike_Torello wrote:pa nemoj bas tako zestoko, TT je sasvim solidan pistolj, rado bi imao jedan u kolekciji (imao sam prije)Ice wrote:Istina, stoga predlažem da ga niti ne puniš streljivom već da odmah iskoristiš puni potencijal ove skalamerije ili da rađe kupiš čekić jeftinije je, nego da misliš da imaš pištolj.
Kod kupnje ovih pištolja postoji jedan veliki problem, a to je da je teško naći savršeno očuvan primjerak koji nema nagriženu cijev, a da pritom nema cijenu za koju možeš kupiti polovnog HS-a, pa te ja pitam što je racionalna odluka i prijateljski savjet kolegi forumašu, a da pri tome nismo dotaknuli pitanja sigurnosti, ergonomije, održavanja, vatrene moći, pouzdanosti i dr.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to se podrazumjeva, svi ostali kalibri "NISU" pravi TETEJAC =)Ice wrote:I meni je drag, ali u kalibru 7,62x25 TT, to je povijest ....
Pa zar bi ga zato što je "Prvi Hrvatski Promašaj" kako su ga od milja zvali svi oni koje je iznevjerio, a bilo ih je puno, preporučio kolegi, ma daj molim te, rađe bi popis nadopunio Mauserom C96 i Waltherom PPK, a ne ovim kad je na popisu već Walther P38, što je sa ruskom verzijom koja je bila prva T-33, Berettom mod. 70 i dr. a ne PHP.Mike_Torello wrote:po meni zato sto je bio PRVI... i to je miljokaz... uz bok Zagiju, Pleteru i Šokcu...
Naravno i samo kao takav ima smisao biti u kolekciji, drugi derivati ne dolaze u obzir.Mike_Torello wrote:to se podrazumjeva, svi ostali kalibri "NISU" pravi TETEJAC =)Ice wrote:I meni je drag, ali u kalibru 7,62x25 TT, to je povijest ....
- blackpowder
- Nadnarednik

PHP je prvi Hr pištolj - takav je kakav je ali ja bi ga rado imao uz ostalo kratko koje posjedujem.
Cijene su uvijek previsoke za onoga tko kupuje a preniske za onoga tko prodaje. Smatram da ukoliko si zadovoljan primjerkom stvar je pristojnosti ponuditi 200€, za pištolj u kalibru 9mm, a i prodavač bi se morao s time zadovoljiti.
Cijene su uvijek previsoke za onoga tko kupuje a preniske za onoga tko prodaje. Smatram da ukoliko si zadovoljan primjerkom stvar je pristojnosti ponuditi 200€, za pištolj u kalibru 9mm, a i prodavač bi se morao s time zadovoljiti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ja bih tu jos dodao Mauser C96 medju one oldtimere.... nekako popunjava prazninu =)blackpowder wrote:Već sam jednom negdje pisao o pištoljima koje bi trebao imati svaki kolekcionar koji malo drži do sebe. Pa da ponovim:
Browning - vojnodržavni
Browning HP
Colt 1911
Luger P08
Walther P38
Beretta mod34
TT
Radom VIS
ČZ Vz 52
Makarov
PHP
................
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako to gledas tako onda ni TOMMY gun nebi preporucio nikome kao prijatelju niti AK47 jer koliko su te strojnice pobile neduznih ljudi pa mozda cak i necije rodbine no to ne znaci da isto tako nisu "milestones", vjerojatno je iznevjerio nekoga, mozda i vise njih kakao kazes ali to ne pobija cinjenicu da je PRVI Hrvatski pistolj i samim time ima KOLEKCIONARSKU vrijednost ako ju vec nema kao kvalitetno oruzje. Da bi imao nesto kvalitetno do toga se dolazi preko promasaja, ali to ne znaci da ti promasaji sami po sebi nemaju nikakvo znacenje, neki su donesli neke inovacije, tehnicki napredak.... ako pogledas povijest strojnica recimo, GATLING je bio velik i nezgrapan i tezak za rukovanje i cesto se zaglavljivao i mogli bi ga svrstati u "promasaj" TADA... a gledaj taj "gatling" sistem danas? Mislim da kuzis na sto mislim?Ice wrote:Pa zar bi ga zato što je "Prvi Hrvatski Promašaj" kako su ga od milja zvali svi oni koje je iznevjerio, a bilo ih je puno, preporučio kolegi, ma daj molim te, rađe bi popis nadopunio Mauserom C96 i Waltherom PPK, a ne ovim kad je na popisu već Walther P38, što je sa ruskom verzijom koja je bila prva T-33, Berettom mod. 70 i dr. a ne PHP.
P.S. tek kad sam napisao svoj reply za Mauser C96 onda sam procitao ono sto se zbivalo dok sam ja to pisao =) obojica se slazemo da "broomhandle" nedostaje na tom popisu.