Izbor HS-9 ili CZ999
Re: Izbor HS-9 ili CZ999
^^A čuj, da nisu Ameri popularizirali HS, pitanje je koliko bi danas naš pištolj bio popularan. Isto može vrijedit i za Crvenu Zastavu.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Original_G
- Cinker - bojna

pa nije baš da su nam ameri otkrili HS
glocku bi konkuriral svakak, samo kaj bi se puno teže probijal na tržištu da ga ne prati Springfield Armory
glocku bi konkuriral svakak, samo kaj bi se puno teže probijal na tržištu da ga ne prati Springfield Armory
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Cz se ni po čemu ne može uspoređivati ni komparirati sa HS-om, jer je HS najnovija generacija pištolja, a CZ je već starudija. A ona priča da je potukao berettu na natjecanju za vojni pištolj je ipak samo priča, još jedna od urbanih legendi. CZ 99 počeli su proizvoditi devedesetih, a beretta je usvojena za službeni pištolj USA Army itd još 1982, dakle, kada ovaj nije ni postojao.
Hs obično uspoređuju sa Glockom i još se nije desilo da je HS izgubio, gotovo svi koji su uspoređivali tvrde da su pištolji podjednake kvalitete, sa manje ili više naklonosti prema jednom ili drugom.
Osobno koristim Glock od 1993, i sada pucan IPSC s njime,ali moram reći da mi HS 9 bolje leži u ruci od Glocka.
Hs obično uspoređuju sa Glockom i još se nije desilo da je HS izgubio, gotovo svi koji su uspoređivali tvrde da su pištolji podjednake kvalitete, sa manje ili više naklonosti prema jednom ili drugom.
Osobno koristim Glock od 1993, i sada pucan IPSC s njime,ali moram reći da mi HS 9 bolje leži u ruci od Glocka.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
HS i GLOCK su po kvaliteti tu negdje jedina razlika je cijena, budimo realni i kod nas je razlika u cijeni, naime kad sam gledao po dučanima Glock je koštao cca
7-8000 kn. dok sam ja u to vrijeme kao vojna osoba HS mogao u tvornici dobiti za 3500 kn., tako je i u americi jedan Glock je skupli skoro za duplo od HS-a a po kvaliteti su razlike male, i ameri su jednostavno vidli računicu, na kraju krajeva i ja da danas kupujem gun uzeo bi radije HS odnosno XD nego GLOCK jer mi je ovaj prvi jeftiniji! što se udarača tiče nije to niti neka prednost niti mana, naime fuka HS puca pomoću udarne igle koja je tjerana oprugom, dok pištolj s udaračem udara po udarnoj igli, jedina prednost je ta da u slučaju zatajenja opaljenja metka na pištolju s udaračem ti ponovno povučeš okidač i udarač opet opali po metku pa se dogodi opaljenje, kod HS-a nema ponovnog povlačenja okidača jer je igla u prednjem položaju i trebaš povući navlaku da napneš iglu!
7-8000 kn. dok sam ja u to vrijeme kao vojna osoba HS mogao u tvornici dobiti za 3500 kn., tako je i u americi jedan Glock je skupli skoro za duplo od HS-a a po kvaliteti su razlike male, i ameri su jednostavno vidli računicu, na kraju krajeva i ja da danas kupujem gun uzeo bi radije HS odnosno XD nego GLOCK jer mi je ovaj prvi jeftiniji! što se udarača tiče nije to niti neka prednost niti mana, naime fuka HS puca pomoću udarne igle koja je tjerana oprugom, dok pištolj s udaračem udara po udarnoj igli, jedina prednost je ta da u slučaju zatajenja opaljenja metka na pištolju s udaračem ti ponovno povučeš okidač i udarač opet opali po metku pa se dogodi opaljenje, kod HS-a nema ponovnog povlačenja okidača jer je igla u prednjem položaju i trebaš povući navlaku da napneš iglu!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
IDEŠŠŠŠ! onda naš XD odlično kotira tamo u američana svaka čast, momak kupuj HS-a i neš se zajebat nikako!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Nisam siguran da li sam to igdje do sada spomenuo, da li u ovoj temi ili negdje drugdje, ali po mom mišljenju, Glock niš ne valja i tu nema nikakve usporedbe s HS-om.
(bježi ća pred ljutom gomilom Glockaša
)
(bježi ća pred ljutom gomilom Glockaša
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nismo se razumjeli, ja sam rekao losija kopija siga a ne losa kopija opcenito, kao loš pistolj... pri tome mislim ako je sig original, CZ je losija kopija originala, sigurno nije kopija bolja od originalnog pitolja?tigi wrote:CZ nije loša kopija SIG-a
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"