FN Five-seven
FN Five-seven
Vec duze vrijeme razmisljam o ovom pištolju, pa me zanima dali je moguca kupnja i registracija istog u RH.
Re: FN Five-seven
pa koliko sam imao prilike saznati zbog potrebe za kalibrom koji je u stanju probiti pancirni prsluk(zbog sve veće upotrebe pancirnih prsluka od strane kriminalaca) napravljen je kalibar 5,7x28, koji je prvenstveno zamišljen za upotrebu u spec. policijskim postrojbama, tako je i napravljen pištolj čiji je naziv ujedno oznaka kalibra kao backup oružje istih postrojbi, tako da čisto sumljam da bi se taj pištolj mogao kupiti i legalizirati kod nas!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Da mislim na ovaj, znam da se do nedavno radio samo za Gov. potrebe. Ali sada je izasla civilna verzija.
http://www.impactguns.com/store/818513002509.html
http://www.impactguns.com/store/818513002509.html
Da mi je barem jedan metak za kolekciju,a kamoli za pucati!
Nije na listi dozvoljenih kalibara,nasi su zakonodavci teško retardirani,
u doslovnom smislu te rijeći!
Npr. na listi je kalibar 8x33kurz iako pušku u tom kalibru nije moguce legalizirati.
A nisu dozvoljeni karabinski kalibri veći od 8,6mm( a masa lovaca legalno ima 9,3)
Pa tko je tu lud?!
Nije na listi dozvoljenih kalibara,nasi su zakonodavci teško retardirani,
u doslovnom smislu te rijeći!
Npr. na listi je kalibar 8x33kurz iako pušku u tom kalibru nije moguce legalizirati.
A nisu dozvoljeni karabinski kalibri veći od 8,6mm( a masa lovaca legalno ima 9,3)
Pa tko je tu lud?!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

gdje si to procitao, moze li c/p te stavke? koliko sam ja upoznat kod nas se moze registrirati oruzje do 12,7mm kalibra... no sto ako ja pozelim neku safari pusku u recimo .600 nitro express? ili da sam pun para ko todorić pa da odlucim na kupovinu .700 nitro express? =) 17,7mm kalibarOerlikon wrote:Npr. na listi je kalibar 8x33kurz iako pušku u tom kalibru nije moguce legalizirati.
Pa tko je tu lud?!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Članak 12.
Prema ovom Zakonu pojedini pojmovi imaju ova značenja:
1. lovačko oružje je dugo vatreno oružje koje se nabavlja radi bavljenja lovom. Lovačkim oružjem smatra se i kratko vatreno oružje koje služi za zadavanje samilosnog hica divljači. Ne smatra se kratkim vatrenim lovačkim oružjem ono oružje koje je manjeg kalibra od 7,62 mm i ono koje je uređeno za prijem naboja čija je kinetička energija manja od 300 džula,
2. športsko oružje je dugo vatreno oružje glatkih cijevi do kalibra 12, užljebljenih cijevi do kalibra 8,61 mm, odnosno 0,338 inča, kratko oružje do kalibra 11,43 mm, odnosno 0,45 inča te drugo oružje koje se koristi u športskim disciplinama,...
naravno da je 9,3 i više dozvoljeno, ali u drugoj kategoriji. treba samo pročitati.
pravilnikom o načinu upotrebe lovačkog oružja ograničeno je: Najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100 m, Najmanja dopuštena težina zrna, Najveća dopuštena daljina strijeljanja za užljebljene cijevi, odn. Dopušten promjer sačme, Najveća dopuštena daljina strijeljanja za sačmu, ovisno o divljači
Prema ovom Zakonu pojedini pojmovi imaju ova značenja:
1. lovačko oružje je dugo vatreno oružje koje se nabavlja radi bavljenja lovom. Lovačkim oružjem smatra se i kratko vatreno oružje koje služi za zadavanje samilosnog hica divljači. Ne smatra se kratkim vatrenim lovačkim oružjem ono oružje koje je manjeg kalibra od 7,62 mm i ono koje je uređeno za prijem naboja čija je kinetička energija manja od 300 džula,
2. športsko oružje je dugo vatreno oružje glatkih cijevi do kalibra 12, užljebljenih cijevi do kalibra 8,61 mm, odnosno 0,338 inča, kratko oružje do kalibra 11,43 mm, odnosno 0,45 inča te drugo oružje koje se koristi u športskim disciplinama,...
naravno da je 9,3 i više dozvoljeno, ali u drugoj kategoriji. treba samo pročitati.
pravilnikom o načinu upotrebe lovačkog oružja ograničeno je: Najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100 m, Najmanja dopuštena težina zrna, Najveća dopuštena daljina strijeljanja za užljebljene cijevi, odn. Dopušten promjer sačme, Najveća dopuštena daljina strijeljanja za sačmu, ovisno o divljači
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Negdje sam nasao cijelu listu dozvoljenih kalibara i mogu reci ida je u najmanju ruku bizarna.
Kada je opet iskopam postam ju!
Kada je opet iskopam postam ju!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

da totalno je bizarana, vec se bila pojavljivala mislim davnih dana na njuzana ali pukni ju ovdje ako ju pronadjes, no otvori zasebni topic za tu listu.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"