0.22LR i dozvola?
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: 0.22LR i dozvola?
hebga moderatori,k.horvat wrote:Ipak je netko bio bez dlake na "tipkovnici"!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Rasprava je na pola. Nije se izjasnio o tome da ima ilegalno oruzje
a nisam to htio naglasavati dok sam ili netko drugi to ne kaze.
Dakle, jos uvijek sam na tome da ne znam sto je htio time reci.
Pa ne trebamo mi moderatori uvijek babaroge biti.
Tko prilikom registracije procita Pravila foruma http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=11&t=675
taj bi trebao znati sto, kako i gdje. Dakle, jos uvijek je ok za sada.
a nisam to htio naglasavati dok sam ili netko drugi to ne kaze.
Dakle, jos uvijek sam na tome da ne znam sto je htio time reci.
Pa ne trebamo mi moderatori uvijek babaroge biti.
Tko prilikom registracije procita Pravila foruma http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=11&t=675
taj bi trebao znati sto, kako i gdje. Dakle, jos uvijek je ok za sada.
Iz svega iznesenoga, očito je da se radi o ilegalnom oružju. Čovjek je nov na forumu, a izgleda i nov u streljaštvu ili lovu, iako veli da puca od malena. I tu ne bi smjelo biti diskusije, jer je u pitanju neodgovornost. Ma na kojoj livadi bi pucao? Pa da čovjeka pogodi u spolovilo dok ga se spremao utrpati negdje?? Tko posjeduje oružje (legalno) zna i pravila ponašanja, što mu također nije poznato.
Do sada je rekao samo da ima 27 godina, sef i zracno oruzje u njemu.
Takodjer da zeli kupiti MK streljivo te pita da li treba dozvola.
Dakle, nije rekao da ima ilegalno oruzje!
Kad preventivno djelujem kao u slucaju Mrkog,
kaze da imam kristalnu kuglu i da sam psihoanaliticar
a sad kad cekam na reakciju da ne bih unaprijed i bez
dokaza reagirao, PONOVO NE VALJA!
Sto se mene tice, taj isti clan moze biti neki provokator
koji provjerava nasa stajalista glede posjedovanja ilegalnog oruzja!
Ajde, da cujem sto vi dragi clanovi predlazete da ucinimo
u konkretnom slucaju...
Dakle, nije rekao da ima ilegalno oruzje!
Kad preventivno djelujem kao u slucaju Mrkog,
kaze da imam kristalnu kuglu i da sam psihoanaliticar
a sad kad cekam na reakciju da ne bih unaprijed i bez
dokaza reagirao, PONOVO NE VALJA!
Sto se mene tice, taj isti clan moze biti neki provokator
koji provjerava nasa stajalista glede posjedovanja ilegalnog oruzja!
Ajde, da cujem sto vi dragi clanovi predlazete da ucinimo
u konkretnom slucaju...
Ja uvijek polazim od sebe i smatram da su svi pošteni, dok im se krivnja ne dokaže.
Što ako ima frenda koji ima oružje na dozvolu, a on želi pucati sa njim i imati nešto streljiva za tu namjenu?
Iako, ne vidim razloga da onda frend nabavi streljivo i da mu da proba pucati, na streljani ili na nekom sigurnom mjestu.
U svakom slučaju, pravila su jasno istaknuta, a modovi prilično oštri čak i na spomen kakve nezakonite radnje, a ako netko hoće provocirati, neka proba.
Mislim da smo svi u tome složni i da problema te vrste neće biti.
Što ako ima frenda koji ima oružje na dozvolu, a on želi pucati sa njim i imati nešto streljiva za tu namjenu?
Iako, ne vidim razloga da onda frend nabavi streljivo i da mu da proba pucati, na streljani ili na nekom sigurnom mjestu.
U svakom slučaju, pravila su jasno istaknuta, a modovi prilično oštri čak i na spomen kakve nezakonite radnje, a ako netko hoće provocirati, neka proba.
Mislim da smo svi u tome složni i da problema te vrste neće biti.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
[quote="k.horvat"]Do sada je rekao samo da ima 27 godina, sef i zracno oruzje u njemu.
"pucam otkad znam za sebe a imam 27 godina i imam sef di drzim zracne puske". Ovo bi meni ukazivalo da puca od malena.
"pucam otkad znam za sebe a imam 27 godina i imam sef di drzim zracne puske". Ovo bi meni ukazivalo da puca od malena.
...a ovo meni ukazuje da je musko... bitno isto koliko i to da puca od malena!kupio a ja cekao iza ugla
btw. admin je dao mogucnost da se editiraju postovi.
Ayde pliz ispravi svoj post, Gutenberg.
Ovo je sve jako dobro napisano, ali ja moram dopisati svoj put do dozvole za pištolj (koji još uvijek nije završen):Breadfan wrote:Ma kako ne možeš dobit dozvolu..ako imaš čist dosje (tj. ako nije niko vidio da si susjedi objesio mačku za mesopust), odeš u svoju najbližu policijsku upravu i kažeš lijepo:
"Dobar dan!"
"Dobar dan."
"Ja bi si iskemijao ovu nabavnu dozvolu za oružje."...
..."E sad s druge strane formulara imate tamo, morate upisat razlog za nabavku."
"Aha. I što da napišem?"
"Kako što da napišete? Pa valjda znate što će vam oružje?!"
"Pa da. Ja sam u biti lud za oružjem i volim pucat. Oće li to biti dovoljno?"
"Hmm..znate šta, probajte izostavit onaj dio o ludilu."
Znači sve isto kako je naveo Breadfan, samo ja nisam rekao da sam "lud za oružjem" nego jednostavo samo da volim oružje i da mi treba za samoobranu i smatrao da je to dovoljno dobar razlog zašto bi netko tko već posjeduje oružje (dvije puške) sada još želio kupiti i pištolj. No gospođe koje rade na oružju i koje oružje mrze (nisam šovinista ali to mi je suludo, i kako sam naveo u žalbi koju sam upravo poslao, to je kao da u mesnici zaposlite vegetrijanca
Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!
k.horvat wrote:...a ovo meni ukazuje da je musko... bitno isto koliko i to da puca od malena!kupio a ja cekao iza ugla![]()
btw. admin je dao mogucnost da se editiraju postovi.
Ayde pliz ispravi svoj post, Gutenberg.
Ništa bitno ne mijenja, samo sam nadopunio ono što sam uočio, tj. da puca od malena.
I da je imao namjeru baviti se lovom ili streljaštvom, već bi to učinio.
Sve u svemu, nešto mi govori da tu nije sve čisto. Ako netko ima toliku ljubav prema oružju, nastojat će to i legalizirati, da ne dovodi u opasnost sebe i okolinu pucajući po šumama i gorama. Možda sam u krivu, jer polazim od sebe: od rane mladosti sam htio imati revolver i svim silama sam htio to legalno imati.
Za Smolec:
Upravni postupak su nadležni organi dužni riješiti za 30, najduže 60 dana.
Pošalji predstavku ministru UP i požali se da službenici ne poštuju zakon, napiši da su te maltretirali pri traženju dozvole i reci da ćeš, ako ne budeš zadovoljan odgovorom sve dati u javnost.
Pošalji predstavku ministru UP i požali se da službenici ne poštuju zakon, napiši da su te maltretirali pri traženju dozvole i reci da ćeš, ako ne budeš zadovoljan odgovorom sve dati u javnost.
^^Apsolutno se slažem s gosn Nobilom.
Da sam na tvome mjestu napravio bi tu žalbu i lijepo jedan članak u medijima poslao. Njima je puno lakše ovako privatno u nekoj sobici nekom prijetit da će mu se uzet oružje koje legalno posjeduje nego čitat u jutarnjim novinama članak o tome kako krše nečija ustavna prava, a ako se sjećam dobro, tu spada i pravo na samoobranu. Pa onda neka svome šefu objašnjavaju kako su završili u novinama i što je krenulo u krivom smjeru.
Onog dana kad kriminalci svoje strojnice i puške budu prijavljivali policiji i plaćali takse i lječnički i trpili iste glupe komentare ko što ih trpi večina nas ovdje, više neću komentirati ovakve slučajeve niti se buniti na nepravdu.
BTW, još jedna opcija ti je da se učlaniš u streljački klub, odeš na neko natjecanje s puškom , dobiješ taj natjecateljski karton i onda lijepo sa potvrdom od tvog kluba odnosno HSS-a, napišeš tamo da ti treba zbog bavljenja sportskim streljaštvom.
Ovo je još jedan pokazatelj da nam treba jedna krovna organizacija koja će naš zaštiti od ovakvih situacija i zastupati u javnosti. Na žalost, od toga očito nema ništa pa se svako treba snalazit kako zna i umije..
Da sam na tvome mjestu napravio bi tu žalbu i lijepo jedan članak u medijima poslao. Njima je puno lakše ovako privatno u nekoj sobici nekom prijetit da će mu se uzet oružje koje legalno posjeduje nego čitat u jutarnjim novinama članak o tome kako krše nečija ustavna prava, a ako se sjećam dobro, tu spada i pravo na samoobranu. Pa onda neka svome šefu objašnjavaju kako su završili u novinama i što je krenulo u krivom smjeru.
Onog dana kad kriminalci svoje strojnice i puške budu prijavljivali policiji i plaćali takse i lječnički i trpili iste glupe komentare ko što ih trpi večina nas ovdje, više neću komentirati ovakve slučajeve niti se buniti na nepravdu.
BTW, još jedna opcija ti je da se učlaniš u streljački klub, odeš na neko natjecanje s puškom , dobiješ taj natjecateljski karton i onda lijepo sa potvrdom od tvog kluba odnosno HSS-a, napišeš tamo da ti treba zbog bavljenja sportskim streljaštvom.
Ovo je još jedan pokazatelj da nam treba jedna krovna organizacija koja će naš zaštiti od ovakvih situacija i zastupati u javnosti. Na žalost, od toga očito nema ništa pa se svako treba snalazit kako zna i umije..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
a znaš kako to ide: tajnica Ministra UP dobije prigovor i napše mi pismo da će oni provjeriti o čemu se radi te poduzeti sankcije, a u stvari ne naprave ništa. Ministar niti ne vidi to pismo jer sve rješavaju tajnice i osobe zaposlenu u Uredu.nobile157 wrote:Za Smolec:
Da, ali su ti DUŽNI odgovoriti ako pošalješ predstavku.
Mislim da njih novine previše ne diraju. Nisu oni u privatnom sektoru, niti su neko uslužno tijelo koje ima konkurenciju pa da možeš otići u drugu PU.Breadfan wrote:^^Apsolutno se slažem s gosn Nobilom.
Da sam na tvome mjestu napravio bi tu žalbu i lijepo jedan članak u medijima poslao. Njima je puno lakše ovako privatno u nekoj sobici nekom prijetit da će mu se uzet oružje koje legalno posjeduje nego čitat u jutarnjim novinama članak o tome kako krše nečija ustavna prava, a ako se sjećam dobro, tu spada i pravo na samoobranu. Pa onda neka svome šefu objašnjavaju kako su završili u novinama i što je krenulo u krivom smjeru...
Mislim da oni odlično obavljaju svoj posao jer sam siguran da imaju naputke da smanje broj oružja po stanovniku koje je nametnula EU. Pa ne želi EU da tamo neki do grla naoružani Balkanci njima prijete količinom oružja. Kao da već nismo jednom bili razoružani i to u najnezgodnijem trenutku.
To mi je zadnja opcija koju ću napraviti ako mi odbiju žalbu.Breadfan wrote:^^Onog dana kad kriminalci svoje strojnice i puške budu prijavljivali policiji i plaćali takse i lječnički i trpili iste glupe komentare ko što ih trpi večina nas ovdje, više neću komentirati ovakve slučajeve niti se buniti na nepravdu.
BTW, još jedna opcija ti je da se učlaniš u streljački klub, odeš na neko natjecanje s puškom , dobiješ taj natjecateljski karton i onda lijepo sa potvrdom od tvog kluba odnosno HSS-a, napišeš tamo da ti treba zbog bavljenja sportskim streljaštvom...
Definitivno bi nam trebala neka takva udruga, ali ako realno sagledaš, tko bi jak (od političara koji bi mogli imati utjecaja) ušao u tu udrugu. Ova nekolicina Generala koji se bave lovom nemaju senzibilizaciju za nas male pojedince jer se ne susreću sa problemima kao mi.Breadfan wrote:^^Ovo je još jedan pokazatelj da nam treba jedna krovna organizacija koja će naš zaštiti od ovakvih situacija i zastupati u javnosti. Na žalost, od toga očito nema ništa pa se svako treba snalazit kako zna i umije..
Pa odgovoriti će oni, samo nikakve koristi od toga, no ništa me ne košta probati.nobile157 wrote:Da, ali su ti DUŽNI odgovoriti ako pošalješ predstavku.
Ne podcjenjuj moć medija.smolec wrote:
Mislim da njih novine previše ne diraju. Nisu oni u privatnom sektoru, niti su neko uslužno tijelo koje ima konkurenciju pa da možeš otići u drugu PU.![]()
Ako se neko izdrkava na tebi pod plaštom svoje administrativne pozicije i gazi ti ustavna prava, iznosi svoje osobne sudove za šta nije mjerodavan i time krši etiku svog posla, (jer je posao komisije ili koga već da donese odluku oćeš li dobit nabavnu ili ne, a ne tamo neke tajnice) onda ih lijepo treba razotkrit u medijima na način da se prepoznaju tamo.
Ako probaš sve opcije i na kraju izvisiš, savjetujem ti da ovo napraviš kao posljednju mogućnost, sve u okviru legalne borbe za tvoja prava...ne sjećam se da kriminalci trpe ovakve glupe komentare i plaćaju takse..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Očito je da su iskustva vrlo različita. Pravila su za svih jednaka, a opet nismo svi jednaki! Točno se zna procedura u traženju dozvole.
Nisam nikada imao takvih problema, dapače, moram pohvaliti PU Rijeka u tome (makar u mom slučaju).
Uvijek se je rješavalo u roku od par dana.
Možda ipak ima utjecaja na dobivanje dozvole navođenje "ljubavi prema oružju", "za samoobranu" i slično tome.
Ja sam pak svaki puta navodio jedno te isto: bavljenje streljaštvom.
Jer, u biti kažu za samoobranu - pa imamo mi tko će voditi reda u društvu (iako to nije tako).
Stoga, preporučam ipak učlanjenje u neko streljačko društvo iz više razloga.
Prvenstveno savladavanje baratanja oružjem, radi vlastite, a i sigurnosti ukućana.
Dešavale su se nezgode pri pokazivanju (da ne kažem hvalisanju) oružja prijateljima.
I treba posjednik oružja makar svako toliko posjetiti streljanu, jer edukacije nikad dosta, ma koliko god bili tašti.
Nisam nikada imao takvih problema, dapače, moram pohvaliti PU Rijeka u tome (makar u mom slučaju).
Uvijek se je rješavalo u roku od par dana.
Možda ipak ima utjecaja na dobivanje dozvole navođenje "ljubavi prema oružju", "za samoobranu" i slično tome.
Ja sam pak svaki puta navodio jedno te isto: bavljenje streljaštvom.
Jer, u biti kažu za samoobranu - pa imamo mi tko će voditi reda u društvu (iako to nije tako).
Stoga, preporučam ipak učlanjenje u neko streljačko društvo iz više razloga.
Prvenstveno savladavanje baratanja oružjem, radi vlastite, a i sigurnosti ukućana.
Dešavale su se nezgode pri pokazivanju (da ne kažem hvalisanju) oružja prijateljima.
I treba posjednik oružja makar svako toliko posjetiti streljanu, jer edukacije nikad dosta, ma koliko god bili tašti.
Imati oružje a ne pucati iz njega je isto kao imati dobar auto i držati ga u garaži.
A tko jednom proba praktično streljaštvo u bilo kojoj inačici, ostaje mu u krvi. Zašto?
Pa zato jer je zabavno, gušt u svakom pogledu, a tekme su tek prava stvar.
Tko živi (i puca) sam, uvijek je sam. A samoća nije za ljude, druženje jest.
A druženje uz oružje je još bolje.

A tko jednom proba praktično streljaštvo u bilo kojoj inačici, ostaje mu u krvi. Zašto?
Pa zato jer je zabavno, gušt u svakom pogledu, a tekme su tek prava stvar.
Tko živi (i puca) sam, uvijek je sam. A samoća nije za ljude, druženje jest.
A druženje uz oružje je još bolje.
- blackpowder
- Nadnarednik

Riječka PU je svijetla točka u mupovskim administrativnim bespućima. prvi su uredno registrirali oružje na CB još kad je bilo potrebna nabavna dozvola za njega a sad po novom zakonu registrirali su mi čak i top na crni barut.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!