Provalnici u stanu
Provalnici u stanu
Evo interesantne teme u novom KALIBRU:
http://www.kalibar.rs/code/navigate.php ... ticleId=83
Što kada vas po noći posjete provalnici, a imate oružje?
Oni koji ga nemaju, mogu šutjeti i praviti se da spavaju...
http://www.kalibar.rs/code/navigate.php ... ticleId=83
Što kada vas po noći posjete provalnici, a imate oružje?
Oni koji ga nemaju, mogu šutjeti i praviti se da spavaju...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: Provalnici u stanu
Po ovom zakonu o oruzju i ostalim zakonima kod
nas, i kad imas oruzje, moras se praviti da spavas
jer ti je oruzje u drugom dijelu kuce, zakljucano u
sefu a kljuc je sakriven i od tebe i od ostalih.
Jos ih moras moliti da uzmu zlatninu a ne diraju oruzje!
Ne treba zakon shvaćati i tumačiti kontra sebe. Oružje mora biti pod ključem u sefu kad vlasnika nema doma, a dok je doma, nitko mu ne brani da ga nosi za pasom. U vlastitoj kući ti si gazda i možeš raditi što hoćeš, sve dok ne smetaš nekom drugom. A kako ti nitko drugi ne smije u kuću ako ga ne pustiš, sve je jasno.k.horvat wrote:Po ovom zakonu o oruzju i ostalim zakonima kod
- Original_G
- Cinker - bojna

Nobile jednom si rekao i ja se odlucio drzat ko zlatnog pravila
"bolje da me dvojica vode nego cetvorica nose"
"bolje da me dvojica vode nego cetvorica nose"
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Nezavidna situacija. Ovo što kaže Nobile možeš nositi oružje po kući, ali ga ne smiješ upotrijebiti.
Iz novina (valjda ima tome već godina dana) je vidljivo da strada onaj
koji je branio sebe i svoju imovinu pištoljem.
Lopov je valjda dobio ukor. Sud je bio koncentriran na čovjeka koji je posegnuo za pištoljem. Nevjerojatno, ali istinito.
Apsurd.
Da mi se lopov vrzma oko kuće odlučio bih se na "manje težak zločin". Pustio bih psa koji bi obavio svoju dužnost 100%
(i ne ponosim se time), i tada bih opet išao na sud.
No, tu bih lakše prošao; pas (njegov ugriz) osiguran je u paketu osiguranja kuće
pa bi mu eventualnu štetu isplatilo osiguravajuće društvo.
Kažem eventualnu, jer za takve nema štete.
Iz novina (valjda ima tome već godina dana) je vidljivo da strada onaj
koji je branio sebe i svoju imovinu pištoljem.
Lopov je valjda dobio ukor. Sud je bio koncentriran na čovjeka koji je posegnuo za pištoljem. Nevjerojatno, ali istinito.
Apsurd.
Da mi se lopov vrzma oko kuće odlučio bih se na "manje težak zločin". Pustio bih psa koji bi obavio svoju dužnost 100%
(i ne ponosim se time), i tada bih opet išao na sud.
No, tu bih lakše prošao; pas (njegov ugriz) osiguran je u paketu osiguranja kuće
pa bi mu eventualnu štetu isplatilo osiguravajuće društvo.
Kažem eventualnu, jer za takve nema štete.
Naravoučenije:
Treba tražiti promjenu zakona u smislu da svaki građanin ima puno pravo uporabiti oružje da bi zaštitio sebe i svoje vlasništvo na svom posjedu.
Ovakav zakon donijeli su i talijani (kao nama najbliža zemlja i to europska).
Zašto???
Pa dozlogrdilo im da manijaci i divljaci haraju nekažnjeno
Treba tražiti promjenu zakona u smislu da svaki građanin ima puno pravo uporabiti oružje da bi zaštitio sebe i svoje vlasništvo na svom posjedu.
Ovakav zakon donijeli su i talijani (kao nama najbliža zemlja i to europska).
Zašto???
Pa dozlogrdilo im da manijaci i divljaci haraju nekažnjeno
Američkog staforda imam, pa sam naglasio da mi ne služi na čast i ponos,
jer sam svrstan u skupinu luđaka koji drže borbene pse,
ali smo nas nekolicina ipak spriječili da ti psi odu u borbu
smještajući ih u svoje domove i socijalizirali ih.
Ostao je izvanredan čuvar.
U potpunosti podržavam nobila u traženju zakona o zaštiti svoje imovine.
Na koncu, već spomenuto: onaj koji je branio svoje živote i imovinu odgovara na sudu, a počinitelj kaznenog djela biva ukoren!!
O čemu onda pričamo??
jer sam svrstan u skupinu luđaka koji drže borbene pse,
ali smo nas nekolicina ipak spriječili da ti psi odu u borbu
smještajući ih u svoje domove i socijalizirali ih.
Ostao je izvanredan čuvar.
U potpunosti podržavam nobila u traženju zakona o zaštiti svoje imovine.
Na koncu, već spomenuto: onaj koji je branio svoje živote i imovinu odgovara na sudu, a počinitelj kaznenog djela biva ukoren!!
O čemu onda pričamo??
ne mogu se sjetiti naslova knjige u kojoj sam procitao zabiljesku nekog mirovnjaka iz bosne, bosnu je opisao kao cudnu zemlju u kojoj se kava pece, pita kuva a sir se cuje
tako nesto je i kod nas kad se donose zakoni a blizu je i kad se provode
uglavnom, dok se ovim "mrčim ti roga, ko je jamio jamio" oprasta i ne sudi, nama koji pokusmo zastititi sebe i krvavo zaradjenu stecevinu je unaprijed izrecena kazna i stup srama je spreman
tako nesto je i kod nas kad se donose zakoni a blizu je i kad se provode
uglavnom, dok se ovim "mrčim ti roga, ko je jamio jamio" oprasta i ne sudi, nama koji pokusmo zastititi sebe i krvavo zaradjenu stecevinu je unaprijed izrecena kazna i stup srama je spreman
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
pa kako to nebi bio problem kod nas? nama zakone donose ljudi koji "sjede u klupama" i manje-više su pod prismotrom da im se nešto ne desi... a ako se nama nešto desi onda nas žale,a nedaju nam priliku da se branimo... ako se pak branimo i napadač strada,e onda smo mi "napadač" pa nas tako i tretiraju...
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
bez obzira na ameriku iz filmova gdje se provalnici skidaju gatlingom, uvijek se sjetim časopisa survival gdje su lijepo navodili teme tipa kakve su biljke ( čitaj kaktusi, trnje, bršljani...) lijepi i pogodni za obranu prve crte dvorišta, kako se treba postaviti prema policiji nakon sukoba i na koji sve način zanijekati da se zadnjih 20 godina bavite borilačkim sportom i da ste zapravo uz puku sreću zavezali zločestog napadača u mašnu. tada mi je to bilo pomalo nastrano, no kad bolje razmislim....
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Ako ti neko u 2 ujutro u mrklom mraku provali u stan, prvo moraš ga pitat ko je, pa tek onda ako ti odgovori da je provalnik, moraš ga pitat je li naoružan. Ako ima samo kacavidu il nešto slično, onda nije strašno. Ako ima nož, ključ ili pištolj, onda ga moraš zamolit da ti kaže njegove prave namjere tj. je li došo samo da opljačka imovinu ili da naudi nekome. Ako je došo da naudi nekome onda ga moraš zamolit dok ciljaš na njega da je okrenut prema tebi.
Dakle, sve je jasno. Moli Boga da ti nikad neko ne provali u stan jer kako god da se završi, tebe će država je*at, a ne provalnika. Pod uvjetom da preživiš noć..
Dakle, sve je jasno. Moli Boga da ti nikad neko ne provali u stan jer kako god da se završi, tebe će država je*at, a ne provalnika. Pod uvjetom da preživiš noć..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Original_G
- Cinker - bojna

prvo "STOJ" glasno i jasno, ako ne stane onda 9mm ili nešto veće u koljeno (u tom smjeru), i mičeš se u zaklon pa ako zapuca natrag onda preostalih 14-15 kom u njegovom smjeru
i odeš lepo u zatvor, nabildaš se, završiš koji faks, pa molbe za pomilovanje i za godinu-dve si doma
a možeš kasnije i u sabor ili slično, jer ipak imaš staža 
i odeš lepo u zatvor, nabildaš se, završiš koji faks, pa molbe za pomilovanje i za godinu-dve si doma
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kako doci do toga da malo razvijemo taktiku i mi ostali? =)BoB wrote:...uvijek se sjetim časopisa survival...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

csss... kak' si krivo napisao... ovako: PAM PAM PAM PAM... "STOJ TKO IDE?" PAM PAM...itd =)Original_G wrote:prvo "STOJ" glasno i jasno, ako ne stane onda 9mm ili nešto veće u koljeno (u tom smjeru)
"gosn' sudac, casna rijec, ja se nisam ni snasao a taj revolver je sam od sebe poceo pucati rafalno svih 12 metaka!"
- Original_G
- Cinker - bojna

paf paf - STOJ - paf paf
gosn sudac, dva u zrak pa stoj pa dva u njega, mike mi
gosn sudac, dva u zrak pa stoj pa dva u njega, mike mi
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
A oni na katu?????
Opasno je pucati u zrak, nikada neznaš gdje metak može završiti (nekome na balkonu ili kroz prozor, ili pasti na nečiji auto ili nedaj bože na glavu).
A i izgubiš metak dva koji mogu puno značiti
Opasno je pucati u zrak, nikada neznaš gdje metak može završiti (nekome na balkonu ili kroz prozor, ili pasti na nečiji auto ili nedaj bože na glavu).
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nisu izgubljeni vec razumno investirani kao i ona prethodna dva koji su pogodili cilj.nobile157 wrote:A oni na katu?????
Vrlo dobra ideja Dok, samo tako

Dok! wrote:kakvog to onda psa-lava drzis ako on moze obaviti posao 100%
Evo to je taj pas. Napomenuo sam da je pošteđen borbi, socijaliziran, dobro razlikuje dobro i loše (o ljudima), izuzetno dobar u kući, maza.
Traži pažnju. Zbog njegovih genetskih osobina imamo problema, ne puštamo ga samoga, bez povoca, osim u šumi nedaleko kuće.