Napad psa i samoobrana
Re: Napad psa i samoobrana
Nitko ovdje nema ništa protiv pasa, oni su domaće životinje i nisu odgovorni za svoje postupke. Imamo protiv neodgovornih vlasnika.
Evo najnovijih vijesti:
Dok je u naramku nosila maltezericu Zaru Zadranku Valentinu Visković napala su dva mastifa. Maltezericu su doslovno rastrgali, a šokirana djevojka je završila na Hitnoj pomoći.
Šetajući Trpimirovom obalom u Zadru 18-godišnja Valentina je proživjela pravu dramu. Dok je nosila svoju kućnu ljubimicu na nju su nasrnula dva psa koji pripadaju pasmini mastif, a koji su se istrgnuli vlasniku.
Ogromni i moćni mastifi
Zadarski veterinar Mateo Mazija iznenađen je napadom jer kod nas su rijetki spi te pasmine. Objašnjava da je riječ o praiskonskoj pasmini napuljskog mastifa, koja je nekad služila u borbama koje su se vodile za vrijeme Starog Rima. Ogromni su, imaju oko 80 kg i moćni.
Pobješnjele pse je pokušao zaustaviti vlasnik i drugi prolaznici, ali nisu uspjeli. Plačući i vičući Valentina se dala u bijeg, ali su je mastifi sustigli i istrgnuli maltezericu koju je sakrila u jaknu. Ogromni psi su bili jači te su pred njenim očima rastrgnuli Zaru.
"U šoku sam. Bilo je strašno. Skrivala sam je, ali ih nisam mogla zaustavit. Udarala sam ih rukom po glavi, ali oni nisu odustajali od mojeg psa, ispričala je Valentina Slobodnoj Dalmaciji.
Djevojka je zadobila ozlijede po tijelu nastale nakon što su je mastifi bacili na pod, a jedan od njih ju je dohvatio i svojim zubima.
Napad su potvrdili u zadarskoj policiji, kao i to da su kvalificirane ozljede koje je zadobila Valentina.
Valentinin ujak Davor Bosotina je ogorčen ponašanjem vlasnika koji pse šeću bez brnjice. Upozorava da je slučaj mogao završiti još kobnije.
"Kazna od sto kuna neće nikoga dovesti u red i zato molim sve nadležne službe i gradske vlasti da se uhvate u koštac s ovim problemom", kazao Bostina koji je, kako piše Slobodna, morao pokupiti i leš Zare.
Net.hr
08.03.2009.
Evo najnovijih vijesti:
Dok je u naramku nosila maltezericu Zaru Zadranku Valentinu Visković napala su dva mastifa. Maltezericu su doslovno rastrgali, a šokirana djevojka je završila na Hitnoj pomoći.
Šetajući Trpimirovom obalom u Zadru 18-godišnja Valentina je proživjela pravu dramu. Dok je nosila svoju kućnu ljubimicu na nju su nasrnula dva psa koji pripadaju pasmini mastif, a koji su se istrgnuli vlasniku.
Ogromni i moćni mastifi
Zadarski veterinar Mateo Mazija iznenađen je napadom jer kod nas su rijetki spi te pasmine. Objašnjava da je riječ o praiskonskoj pasmini napuljskog mastifa, koja je nekad služila u borbama koje su se vodile za vrijeme Starog Rima. Ogromni su, imaju oko 80 kg i moćni.
Pobješnjele pse je pokušao zaustaviti vlasnik i drugi prolaznici, ali nisu uspjeli. Plačući i vičući Valentina se dala u bijeg, ali su je mastifi sustigli i istrgnuli maltezericu koju je sakrila u jaknu. Ogromni psi su bili jači te su pred njenim očima rastrgnuli Zaru.
"U šoku sam. Bilo je strašno. Skrivala sam je, ali ih nisam mogla zaustavit. Udarala sam ih rukom po glavi, ali oni nisu odustajali od mojeg psa, ispričala je Valentina Slobodnoj Dalmaciji.
Djevojka je zadobila ozlijede po tijelu nastale nakon što su je mastifi bacili na pod, a jedan od njih ju je dohvatio i svojim zubima.
Napad su potvrdili u zadarskoj policiji, kao i to da su kvalificirane ozljede koje je zadobila Valentina.
Valentinin ujak Davor Bosotina je ogorčen ponašanjem vlasnika koji pse šeću bez brnjice. Upozorava da je slučaj mogao završiti još kobnije.
"Kazna od sto kuna neće nikoga dovesti u red i zato molim sve nadležne službe i gradske vlasti da se uhvate u koštac s ovim problemom", kazao Bostina koji je, kako piše Slobodna, morao pokupiti i leš Zare.
Net.hr
08.03.2009.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ma sve je jasno. Mislim da se svi (pogotovo oni koji imaju psa) slažemo u jednom:
pas je slika i prilika vlasnika;
neke osobe u pomanjkanju vlastite (ne)mogućnosti izražavanja (isticanja)
traže to preko svog "moćnog" psa.
Vrlo rijetko je pas uzrok neprilikama (genetski poremećaj npr. šarplaninac);
uzrok je vlasnik koji ga je takvog napravio.
Rijetko koji pas je agresivan ako ga vlasnik tome nije naučio.
Ma, uostalom, čemu objašnjavanja i opravdavanja: najveća, najgrublja
i najopasnija životinja je - čovjek.
pas je slika i prilika vlasnika;
neke osobe u pomanjkanju vlastite (ne)mogućnosti izražavanja (isticanja)
traže to preko svog "moćnog" psa.
Vrlo rijetko je pas uzrok neprilikama (genetski poremećaj npr. šarplaninac);
uzrok je vlasnik koji ga je takvog napravio.
Rijetko koji pas je agresivan ako ga vlasnik tome nije naučio.
Ma, uostalom, čemu objašnjavanja i opravdavanja: najveća, najgrublja
i najopasnija životinja je - čovjek.
@nobile
nisu bili mastifi, već dogo canario. čisto za evidenciju jer se ipak radi o prilično različitim psima
nisu bili mastifi, već dogo canario. čisto za evidenciju jer se ipak radi o prilično različitim psima
volio sam rottweilerku koju sam othranio, ali i ubrzo poslao punici jer nismo imali dobre uvijete za čuvanje psa, gdje je živjela kao punopravni član obitelji. bez problema sam se i kasnije mogao kroz igru "gristi" s mrcinom od 65 kg iako više nisam bio vlasnik, čak i kad je skočila na moje djete koje je dobro poznavala, (ničim vidljivim izazvana, vjerojatno ljubomora?; do djeteta nije stigla), dozvolila mi je da ju zaustavim grabljenjem za ogrlicu. nisam ju zadavio (što mi je istina bila prvotna namjera) ali je pala.
pas sa kojim sam mogao raditi što god poželim i koji nikad nije pokazivao ikakve znakove agresivnosti (odnosno zanemareni su ili nisu bili prepoznati na vrijeme) me naučio da životinja uvijek ostaje životinja i koliko i kako god bila dresirana i kako god mazno se ponašala doma u poznatoj okolini, uvijek zadržava isti obrazac ponašanja koji je karakterističan za vrstu i uglavnom skriven od vlasnika.
što se tiče teme, nikakvo vatreno oružje se nije moglo upotrijebiti (čak i da sam ga imao napunjenog u ruci) radi brzine reakcije, betonske terase i previše ukućana u blizini.
pas sa kojim sam mogao raditi što god poželim i koji nikad nije pokazivao ikakve znakove agresivnosti (odnosno zanemareni su ili nisu bili prepoznati na vrijeme) me naučio da životinja uvijek ostaje životinja i koliko i kako god bila dresirana i kako god mazno se ponašala doma u poznatoj okolini, uvijek zadržava isti obrazac ponašanja koji je karakterističan za vrstu i uglavnom skriven od vlasnika.
što se tiče teme, nikakvo vatreno oružje se nije moglo upotrijebiti (čak i da sam ga imao napunjenog u ruci) radi brzine reakcije, betonske terase i previše ukućana u blizini.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
bacyc wrote:@nobile
Sorry, to je tekst sa neta.hr, samo sam ga zalijepio. Kako su novinari napisali, tako sam prenio. Ali, pasmina uopće nije bitna; pas mora kada je među ljudima imati brnjicu i povodac, tako barem kaže zakon.
Kakve veze ima KOJI PSI ?????bacyc wrote:@nobile
Digla se frka oko toga da sudac koji je koknuo đukelu koja ga je napala preblago kažnjen??? Što sada ? Dali i ove džukele zajedno sa gazdom koknuti?Sigurno DA voditi takve psine bez brnjice trebalo bi kažnjavati isto tako kao da je netko nosio sa sobom oružje nelegalno i ubio nekoga.Ništa iz nehaja nego gazdu osuditi za NAMJERNO ugrožavanje života jer i "namjerno" a ne sličajno nije bilo brnjica.
No Peace without Justice !
ma to su ti naši novinari. objave vijest i onda ju nekoliko puta ispravljaju. net.hr ju nije ispravio. ako je pas agresivan pasmina nije bitna, ali čisto da ne ostane netočan podatak.nobile157 wrote:bacyc wrote:@nobile
Sorry, to je tekst sa neta.hr, samo sam ga zalijepio. Kako su novinari napisali, tako sam prenio. Ali, pasmina uopće nije bitna; pas mora kada je među ljudima imati brnjicu i povodac, tako barem kaže zakon.
Kada smo kod agresivnosti, susjedi kod moje punice imaju maltezera koji napada sve živo što se miče, i mene je jednom ugrizao kada sm ulazio u lift. Skočio je na mene kao osmi putnik i ugrizao me za nogu!. Naravno,institiktivno sam ga zabio u špigl lifta ispred vlasnice, koja nije rekla ni riječi. Dakle, nisam dao nikakvog povoda za napad, čekao sam lift. Pas je očito istraumiran jer to nije normalno pseće ponašanje.
Ali, što bi bilo da je iz lifta izletio doberman ili njemački ovčar???
Želim reći da su takve situacije tako "brze" da jednostavno ne stigneš reagirati ili reagiraš instinktivno, obranom na ISTODOBNI napad. Pa ako imaš pri ruci gan i znaš ga koristiti, jasno je da je to jedini način samoobrane. Naravno da je problem i u blizini i nazočnosti vlasnika, jer metak može rikošetirati, proći kroz psa i nekoga raniti.
Dakle, opet se vraćamo na temu o samoobrani i stoga je jako važno da, ako netko već koristi oružje za samoobranu, DOBRO ZNA njime rukovati. A to mogu samo vrhunski osposobljeni strijelci, kakvih baš i nema na svakom koraku.
Ali, što bi bilo da je iz lifta izletio doberman ili njemački ovčar???
Želim reći da su takve situacije tako "brze" da jednostavno ne stigneš reagirati ili reagiraš instinktivno, obranom na ISTODOBNI napad. Pa ako imaš pri ruci gan i znaš ga koristiti, jasno je da je to jedini način samoobrane. Naravno da je problem i u blizini i nazočnosti vlasnika, jer metak može rikošetirati, proći kroz psa i nekoga raniti.
Dakle, opet se vraćamo na temu o samoobrani i stoga je jako važno da, ako netko već koristi oružje za samoobranu, DOBRO ZNA njime rukovati. A to mogu samo vrhunski osposobljeni strijelci, kakvih baš i nema na svakom koraku.
- Original_G
- Cinker - bojna

ajde još jednom
psi su prijatelji ljudi, ljudi danas ne bi bili tu di jesmo da nismo imali pse (ovčari, samoobrana, tragači, spasioci)
moj pas je meni ispred svih stranih ljudi (odmah uz bok prijatelja i obitelji), naročito isparanoiranih, ako treba njemu brnjica uz povodac onda treba i masi ljudi barem lisice, dok se kreću u javnosti!
ne podržavam puštanje pasa na javnim mjestima di se kreću ljudi naročito mala djeca, ali predmetni sudac je malo pretjeral jer se ipak radilo o polju/livadi/šumi a ne šetalištu, dovoljno da je ispružili lijevu ruku i da ga je ugrizel imal bi šanse ga upucati bez većih poslijedica po sebe, naročito jer se radilo o pasmini koji nije opasna
strah kojim se pravdal je mogel izraziti kod psihijatra kod nabave oružja pa da vidimo da li bi imal dozvolu?
ako razlikujemo opasne od manje opasnih pasmina, molim da se isto uvede i za ljude, jer čelavci bez vrata su au pari rotwailerima ili dogo canario, da ne govorim o profi boksacima, karatistima, naoružanim stočarima s prijavama za nasilničko ponašanje !!!!
i molim ne razlikovati maltezera (npr) od njemačkog ovčara (npr), jer i jedno i drugo su psi, osim ako se smatra da pizdolisci nisu psi ?
predmetni sudac a bogami i neki tu na forumu trebaju malo socijalizacije, ne predstavljaju svi psi opasnost, kako učite djecu da ne prelaze cestu na crveno, ne iskaču ispred vozila, ili ne zalaze na sumnjiva mjesta isto tak ih treba odgajati na povećani oprez kraj nepoznate životinje, ne vidim da netko predlaže micanje auti s ceste jer su opasni? nego se ponaša u skladu s tim!!
ili smo toliko napredovali da se trebamo odreći i jednih nekritičkih i vječno odanih prijatelja koje imamo, radi lažnog osjećaja sigurnosti ili nečijeg osjećaja paranoje??
psi su prijatelji ljudi, ljudi danas ne bi bili tu di jesmo da nismo imali pse (ovčari, samoobrana, tragači, spasioci)
moj pas je meni ispred svih stranih ljudi (odmah uz bok prijatelja i obitelji), naročito isparanoiranih, ako treba njemu brnjica uz povodac onda treba i masi ljudi barem lisice, dok se kreću u javnosti!
ne podržavam puštanje pasa na javnim mjestima di se kreću ljudi naročito mala djeca, ali predmetni sudac je malo pretjeral jer se ipak radilo o polju/livadi/šumi a ne šetalištu, dovoljno da je ispružili lijevu ruku i da ga je ugrizel imal bi šanse ga upucati bez većih poslijedica po sebe, naročito jer se radilo o pasmini koji nije opasna
ako razlikujemo opasne od manje opasnih pasmina, molim da se isto uvede i za ljude, jer čelavci bez vrata su au pari rotwailerima ili dogo canario, da ne govorim o profi boksacima, karatistima, naoružanim stočarima s prijavama za nasilničko ponašanje !!!!
i molim ne razlikovati maltezera (npr) od njemačkog ovčara (npr), jer i jedno i drugo su psi, osim ako se smatra da pizdolisci nisu psi ?
predmetni sudac a bogami i neki tu na forumu trebaju malo socijalizacije, ne predstavljaju svi psi opasnost, kako učite djecu da ne prelaze cestu na crveno, ne iskaču ispred vozila, ili ne zalaze na sumnjiva mjesta isto tak ih treba odgajati na povećani oprez kraj nepoznate životinje, ne vidim da netko predlaže micanje auti s ceste jer su opasni? nego se ponaša u skladu s tim!!
ili smo toliko napredovali da se trebamo odreći i jednih nekritičkih i vječno odanih prijatelja koje imamo, radi lažnog osjećaja sigurnosti ili nečijeg osjećaja paranoje??
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Pa hajde:
Nemam ništa protiv pasa, dapače, volim životinje. Slažem se da je pas član obitelji ( i ja sam imao psa), te da ga tako treba tretirati. Ali, zakon je zakon. Pas van kuće i dvorišta mora imati brnjicu i biti na uzici. Koliko god se nekome to ne sviđalo. Sigurnije za prolaznike, a i samog psa.
Ako si pažljivo pročitao sve postove, mogao si vidjeti što kaže čovjek koji osobno poznaje tog suca o kojem je napisana ova tema. Nismo svi isti i ne reagiramo svi isto.
Spomenuo sam maltezera jer je malena pasmina, za razliku od dobermana i sličnih mrcina, koji sasvim drugačije djeluju na ljude. Ako volim životinje, to ne znači da ću dozvoliti da me izgrize kakva džukela jer je vlasnik uvjeren da je njegov ljubimac bezopasan i zato se ne pridržava zakonskih normi. Razlika je i to velika, ako uletiš nekome u dvorište ili u stan pa te njegov pas izgrize ili kada te pas napadne na ulici, cesti ili parku.
Slažem se da i neki ljudi djeluju agresivno, ali, dok me ne napadaju, baš me briga. Onog trenutka kada me netko napadne, reagiram. Bez obzira izgledao kao Hulk Hogan ili kao šmrkavac. A ovo je pas (R.I.P.) mog kuma. Prekrasno i pametno stvorenje, socijaliziran (naglašavam ovu riječ), jer opet ponavljam, da o gazdi ovisi kakav je pas.
Da li je netko nešto trebao ili nije trebao napraviti baš kako je napravio - to je tako, ali činjenica je da bih i ja isto reagirao, bez obzira da li je riječ o psu ili čovjeku koji me napada.
Nemam ništa protiv pasa, dapače, volim životinje. Slažem se da je pas član obitelji ( i ja sam imao psa), te da ga tako treba tretirati. Ali, zakon je zakon. Pas van kuće i dvorišta mora imati brnjicu i biti na uzici. Koliko god se nekome to ne sviđalo. Sigurnije za prolaznike, a i samog psa.
Ako si pažljivo pročitao sve postove, mogao si vidjeti što kaže čovjek koji osobno poznaje tog suca o kojem je napisana ova tema. Nismo svi isti i ne reagiramo svi isto.
Spomenuo sam maltezera jer je malena pasmina, za razliku od dobermana i sličnih mrcina, koji sasvim drugačije djeluju na ljude. Ako volim životinje, to ne znači da ću dozvoliti da me izgrize kakva džukela jer je vlasnik uvjeren da je njegov ljubimac bezopasan i zato se ne pridržava zakonskih normi. Razlika je i to velika, ako uletiš nekome u dvorište ili u stan pa te njegov pas izgrize ili kada te pas napadne na ulici, cesti ili parku.
Slažem se da i neki ljudi djeluju agresivno, ali, dok me ne napadaju, baš me briga. Onog trenutka kada me netko napadne, reagiram. Bez obzira izgledao kao Hulk Hogan ili kao šmrkavac. A ovo je pas (R.I.P.) mog kuma. Prekrasno i pametno stvorenje, socijaliziran (naglašavam ovu riječ), jer opet ponavljam, da o gazdi ovisi kakav je pas.
Da li je netko nešto trebao ili nije trebao napraviti baš kako je napravio - to je tako, ali činjenica je da bih i ja isto reagirao, bez obzira da li je riječ o psu ili čovjeku koji me napada.
- Original_G
- Cinker - bojna

Nobile, sve 5... ali izlaze mišljenja van koja nisu primjerena ovom forumu ak ništ drugo zato kaj se prema psima odnose isto kak se gun-control freakovi odnose prema vlasnicima oružja....
uvijek ali uvijek je kriv vlasnik, nikad pas, pa taman da je mali ili veliki.....
pun mi je k.... vlasnica p....lizaca koje se odnose prema svojim psima na način kao da to nisu psi nego djeca, ako ja moram na povodnik i brnjicu svaki put onda mora i taj plizavac
( a stoji i za čelavce)
a ako ja imam svog psa na povodniku i ima brnjicu (skoro svaki put kad izlazimo u grad) a razne pudle ga izazivaju, a nisu vezane i ne žele ih maknuti (uz izgovor da šta će vam taj napraviti) onda ja obično pustim svojeg psa s povodnika pa da vidiš belaja, a s obzirom da sam normalan ne skidam mu brnjicu prije toga, jer ne želim vidjeti raznesenu pudlu
uvijek ali uvijek je kriv vlasnik, nikad pas, pa taman da je mali ili veliki.....
pun mi je k.... vlasnica p....lizaca koje se odnose prema svojim psima na način kao da to nisu psi nego djeca, ako ja moram na povodnik i brnjicu svaki put onda mora i taj plizavac
a ako ja imam svog psa na povodniku i ima brnjicu (skoro svaki put kad izlazimo u grad) a razne pudle ga izazivaju, a nisu vezane i ne žele ih maknuti (uz izgovor da šta će vam taj napraviti) onda ja obično pustim svojeg psa s povodnika pa da vidiš belaja, a s obzirom da sam normalan ne skidam mu brnjicu prije toga, jer ne želim vidjeti raznesenu pudlu
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Gledaj, mislim da nigdje nisam ni jednom rječi dao naslutiti da ne volim životinje, čak sam spomenuo i par primjera mojih prijatelja koji imaju pse, ali imao sam i nekih neugodnosti i to uvijek radi glupih vlasnika. Generalno SVAKI pas mora biti na uzici i imati brnjicu, a ako nema, to je prekršaj.
Temu sam pokrenuo jer sam pratio hajku, doslovce hajku na tog čovjeka, a mislim da to nije zaslužio. I svo pisanje je bilo intonirano da ga pokaže kao luđaka s oružjem koji ubija naokolo bez razloga. To sam htio istaknuti, a iz postova se vidi da se generalno forumaši oko toga slažu. Mišljenja su otprilike ista, a nitko ne može reći da mi uvijek tražimo opravdanje za uporabu oružja. Naravno da mogu prosuditi kako su novinski napisi i izjave intonirane i svaki put to je u pravilu napad na oružje i posjednike, sjeti se samo teme o policajcu koji je u samoobrani upucao napadača. Treba je dobro pričitati, a vidim po broju otvaranja da je bila itekako čitana.
A i ova nije za zanemariti.
Temu sam pokrenuo jer sam pratio hajku, doslovce hajku na tog čovjeka, a mislim da to nije zaslužio. I svo pisanje je bilo intonirano da ga pokaže kao luđaka s oružjem koji ubija naokolo bez razloga. To sam htio istaknuti, a iz postova se vidi da se generalno forumaši oko toga slažu. Mišljenja su otprilike ista, a nitko ne može reći da mi uvijek tražimo opravdanje za uporabu oružja. Naravno da mogu prosuditi kako su novinski napisi i izjave intonirane i svaki put to je u pravilu napad na oružje i posjednike, sjeti se samo teme o policajcu koji je u samoobrani upucao napadača. Treba je dobro pričitati, a vidim po broju otvaranja da je bila itekako čitana.
A i ova nije za zanemariti.
Puno polemike oko stvari koja je u svijetu jasna ko dan.PAS MORA BITI NA POVODCU I MORA IMATI BRNJICU I GOVNA IZA NJEGA SE MORAJU POKUPITI. Fajrunt!!! U svijetu se za sve ostalo plaćaju pozamašne kazne a kod nas ko ga j.....

- Original_G
- Cinker - bojna

ah jebajga u svijetu se plaća porez a kod nas je sport zaj.... državu 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a i sport jebe drzavu... koliki je dug samo Dinamu oprošten? Koliko milijona? a da ja zatajim kojih 100kn drzavi? oces k***c!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
J.... ta g.... iz Dinama na čelu sa mamićem i onom podrtinom koja je postila korijenje ko Sekvoja, markovičem ( te dvije budaletine unazadile su nogomet 20 god,) ,trebalo bi ih sve izbaciti na ulicu zajedno sa preplaćenim igračima koji mogu trčati 45 min a poslije su umorni ili bolesni.Hrvatski sportski savez bilježio je gubitak od 810 miliona kuna od toga je za NOGOMET otišlo 700 miliona tj na Dinamo 400mil i 280mil Hajduk i neka sića ostali!Mike_Torello wrote:a i sport jebe drzavu... koliki je dug samo Dinamu oprošten? Koliko milijona? a da ja zatajim kojih 100kn drzavi? oces k***c!
Evo mene opet u ovoj temi.nobile157 wrote:Ako si pažljivo pročitao sve postove, mogao si vidjeti što kaže čovjek koji osobno poznaje tog suca o kojem je napisana ova tema. Nismo svi isti i ne reagiramo svi isto.
Više-manje svi se slažemo oko držanja pasa i obveze vlasnika da o njima brinu.
Zaboravih napomenuti jednu bitnu stvar u prvom postu o sucu
(koji nikako nije zaslužio degradirenje na poslu).
Iako je svojevremeno bio predsjednik GSK Rijeka, čovjek nije mogao na 5 metara pogoditi metu.
Dakle, čista SLUČAJNOST što je psa pogodio u glavu - odnosno - najvjerojatnije ga nije ni htio upucati.
Ali, eto, stvar ode u krivom smjeru.
^^To ne mora ništa značit. Možeš imat strijelca koji na streljani super gađa, a u nedajbože situaciji promaši nepromašivo..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Mom susjedu je jednom uletio pas lutalica u dvoriše i krenuo klati zečeve,
ja i susjed gađali zračniom,on ju zgrabio i puff,po sred čela!
Brzo je uginuo.
Drugi slučaj;
Šetaju moj rođak(policajac),žena mu i beba u kolicima,ja i moji pet metara iza njih.
Odnikud dojurio fox trerijer,od prije poznat po prgavoj naravi,skočio na kolica,zgrabio dekicu i kao sumanut počeo trgati.(Zamislite da nije bilo dekice!)
Rođak izvadio zbroju,repetirao,ali je bila beba pre blizu pa nije pucao.
Žena kriči;"NE NEEEE!" i tuče ga,on ništa!
A rođo ljepo spucao pasa nogom da se čulo kako kosti pucaju,pas ščeće i leti zrakom dobrih 5m,
upao u potok kraj puta,voda ga nosi a on još ščeće,ovaj htio pucati za njim i vlasnikom koji se pravio da ništa nije vidio ali odustao...
Na kraju je preživio,ali je završio u zavojima i više nije bio tvrdoglav i agrsivan!
Eto kako se tvrdoglavost liječi!
ja i susjed gađali zračniom,on ju zgrabio i puff,po sred čela!
Brzo je uginuo.
Drugi slučaj;
Šetaju moj rođak(policajac),žena mu i beba u kolicima,ja i moji pet metara iza njih.
Odnikud dojurio fox trerijer,od prije poznat po prgavoj naravi,skočio na kolica,zgrabio dekicu i kao sumanut počeo trgati.(Zamislite da nije bilo dekice!)
Rođak izvadio zbroju,repetirao,ali je bila beba pre blizu pa nije pucao.
Žena kriči;"NE NEEEE!" i tuče ga,on ništa!
A rođo ljepo spucao pasa nogom da se čulo kako kosti pucaju,pas ščeće i leti zrakom dobrih 5m,
upao u potok kraj puta,voda ga nosi a on još ščeće,ovaj htio pucati za njim i vlasnikom koji se pravio da ništa nije vidio ali odustao...
Na kraju je preživio,ali je završio u zavojima i više nije bio tvrdoglav i agrsivan!
Eto kako se tvrdoglavost liječi!
Poanta,
Od psa se može obraniti i bez oružja,ali ljpše je i sigurnije da je uz tebe!
Dosta da ga neozbiljan vlasnik psa vidi i opasnost će se brzo ukloniti!
Ja nisam neki veliki ljubitelj pasa,mačake ne mogu organski!
Ne znam zašto,jeli to do njihova smarad,buke ili što več...
jednostavno nisam na njih naviknut.
Nije da ih mrzim ili išta slično,prijatelj mi ima mnog pasa,neki su veliki
i balavi pa skaču na tebu a neki srednji/mali i umiljati pa se s njima poigram,
ujko isto ima psa koji bi zaklao svaku životinju na koju naiđe li čovjeka nikada
nije niti pomislio napasti. (njemački terijer)
Ipak,mislim da bi svatko psa smio imati i da životinje nije odgovorna
ako nekoga napadne nego vlasnik,pse treba tretirati jednako kao oružje!
Sito kao što nije važno jeli riječ o "CZ 6,35mm" ili "S&W .500 Magnum"
tako se ne bi trebala raditi razlika niti između pudlice i mastifa!
Za svakoga je zakon isti!Ali zgleda da je to nažalost samo na papiru!
Jedina je razlika što je oružje stroj,i šansa da netko strada bez direktnog
uplitanja vlasnika u tom momentu je daleko manja nego li kod psa,živog
bića sa svojom voljom i emocijama.
Uz malo više racionalne pažnje i manje idiotizma i paranoje,puno bi se
naugodnosti dalo spriječiti!
Napušeni travojedi i gospođe koji svoje pse zlostavljaju mazanjem "mačkice"
kikiriki-maslacem ne bi trebalo niti spominjati!
Od psa se može obraniti i bez oružja,ali ljpše je i sigurnije da je uz tebe!
Dosta da ga neozbiljan vlasnik psa vidi i opasnost će se brzo ukloniti!
Ja nisam neki veliki ljubitelj pasa,mačake ne mogu organski!
Ne znam zašto,jeli to do njihova smarad,buke ili što več...
jednostavno nisam na njih naviknut.
Nije da ih mrzim ili išta slično,prijatelj mi ima mnog pasa,neki su veliki
i balavi pa skaču na tebu a neki srednji/mali i umiljati pa se s njima poigram,
ujko isto ima psa koji bi zaklao svaku životinju na koju naiđe li čovjeka nikada
nije niti pomislio napasti. (njemački terijer)
Ipak,mislim da bi svatko psa smio imati i da životinje nije odgovorna
ako nekoga napadne nego vlasnik,pse treba tretirati jednako kao oružje!
Sito kao što nije važno jeli riječ o "CZ 6,35mm" ili "S&W .500 Magnum"
tako se ne bi trebala raditi razlika niti između pudlice i mastifa!
Za svakoga je zakon isti!Ali zgleda da je to nažalost samo na papiru!
Jedina je razlika što je oružje stroj,i šansa da netko strada bez direktnog
uplitanja vlasnika u tom momentu je daleko manja nego li kod psa,živog
bića sa svojom voljom i emocijama.
Uz malo više racionalne pažnje i manje idiotizma i paranoje,puno bi se
naugodnosti dalo spriječiti!
Napušeni travojedi i gospođe koji svoje pse zlostavljaju mazanjem "mačkice"
kikiriki-maslacem ne bi trebalo niti spominjati!