Možda uskoro i kod nas

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
Necto
Razvodnik
Razvodnik

Re: Možda uskoro i kod nas

Post by Necto » 10 Mar 2009, 00:10

Mislim da cijenom kojom ce biti kod nas, ili biti dobaljiv izvani, biti ce pametnije ustediti malo jos i kupiti HW100 :A20:

Ali zato je Discovery odlicna puska za ulazak u svijet PCPa :A25:

Marauder je ionako samo malkice poboljsan Discovery

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 10 Mar 2009, 12:58

Pogledamo li da hrvatski "airgunneri" nemaju para niti za Disca, nego kupuju razne Hatsane za 1100kn
tada je po meni i malo glupasto ovako razglabati cak i o HW ili AA, a kamoli Daystate ili FX.

U Detonexa su rekli da im tek oko 5og mjeseca dolazi vjerovatno Discovery, za RBS jos stanje nije poznato.

A Marauder jos nije niti izasao u prodaju, tek ce prvih 100 komada biti dano u prodaju direktno preko Crosmana, 15.3.
dolazak u ducane u USA se ocekuje pocetkom 5og mjeseca, tako da cisto sumnjam da ce Marauder tako skoro stici u HR.
Mozda za par godina.

Jedine prednosti Maraudera ce biti (ako sve bude istina), LW cijev, chokirana (vrlo vjerovatno nije), full shroud, magazin, bolji okidac i ljepsi kundak.
Ali to onda vise nije cjenovno Entry pcp puska, kakva je Discovery bio zamisljen da bude.
Marauder, JE unaprjedjeni Discovery, on je nastao jer su na bazi Discoverya radili pusku za FT, pa su se onda sjetili da bi mogli i napraviti pusku s okvirom,
jer masu ljudi po forumima gleda kako da na Discu izvedu taj okvir za municiju, a nisu ni ovi u Crosmana glupi, tako da sada stize Marauder.
I ne sumnjam da ce Marauder zasigurno biti super puska isto kao i Disco ... ali cjenu od 3100kn u HR sumnjam da cemo viditi.
Gledajuci da FX/Gehmann pumpa dodje 1300-1600kn, a neka je Crosmanova pumpa 700kn opet nevidim kako ce Disco u Detonexa ili RBSa biti 3200kn s pumpom.
Ali zivi bili pa vidili :A25:

Disco je kraci od Maraudera i laksi. 2.3kg vs 3.2kg
Sta se tice "katastrofalne" zavrsne obrade Disca ... nebih znao jer nisam jos pucao s njim, ali namjeravam uskoro napraviti recenziju pa cemo viditi stanje.

Moja high-end pcp puska koju cu nabavljati ce biti FX Gladiator.
Bila mi je dvojba izmedju njega i Daystate Air Rangera ali , Gladiator je laksi, kraci, ima vise zraka a i malo su mi drazi polimerski kundaci od drvenih.

WNSH
Pozornik
Pozornik

Post by WNSH » 10 Mar 2009, 16:03

Pozdrav

Ovo je moj prvi post na forumu

Ovu temu sam morao komentirati jer mislim da je Discovery solidna entery level PCP puška, ali mislim da je Marauder izveden dosta bolje od nje. Krenuvši od samog izgleda koji mislim da uopće ne treba komentirati jer je Discovery užasno ružan u usporedbi s Marauderom (to je moje mišljenje ali mislim da će se većina složit s tim) zatim cijev koja više nije gola i otvorena mogućnosti hrđanja te ova vrsta cijevi na Marauderu dosta smanjuje zvuk pucnja što je kod Discovery problem, zatim jedna od največih prednosti magazin za 10 dijabola ali također i mogućnost umetanja adaptera koji ga pretvara u single shot, kvalitetnije napravljen i bolje izveden sistem repetiranja, kvlitetnije izveden manometar i punjenje do 3000 psi umjesto do 2000 psi, i naravno jedna od bitnijih stvari za precizno gađanje kvalitetan okidač. Mislim da je Marauder jako dobra puška napravljena na bazi Discovery koji je poslužio Crosmanu kao dobar prototip PCP puške koji su usavršili sa izradom Maraudera. Mislim da ove promjene napravljene na Marauderu utječu na kvalitetu puške podosta i što se mene tiće ipak bi pričekao i sakupljao novce za Marauder iako na kraju krajeva obe puške imaju istu snagu i više manje jednake karakteristike.

Još jednom pozdrav svima

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 10 Mar 2009, 16:17

Nitko ni ne kaze da Marauder nije i nece biti dobra/bolja puska od Discoverya.
Ali problem je sta je to duplo skuplja puska od Disca.
A samim time nije best buy entry level puska.

WNSH
Pozornik
Pozornik

Post by WNSH » 10 Mar 2009, 20:20

Nisam ni rekao da je malkice poboljšan nego da imaju više manje iste karakteristike što se tiće snage udara i izlazne brzine. Naravno da je Marauder podosta različit i ne samo izgledom od Discovery-a.

I mislim da Marauder i nije baš entery level PCP. Više neka srednja klasa.

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Quattro » 21 Sep 2010, 09:18

Za imaoce Disca... http://www.youtube.com/watch?v=iFsXwiVvR4w

Za sve postoji solucija, nije nešto novo, ali možda ima zainteresiranih...
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

dobra kob
Razvodnik
Razvodnik

Post by dobra kob » 28 Sep 2010, 15:52

mislimda je ova pcpovka
u crosmanu u zagrebu
mislim :A28:
Ali diana 350 magnum = zakon sto se tice svih grana

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Sep 2010, 18:15

dobra kob wrote:Ali diana 350 magnum = zakon sto se tice svih grana
ali iskljucivo u 5,5mm kalibru, nikako 4,5
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Quattro » 29 Sep 2010, 21:07

Za d350m Kalibar 5,5 je ideala. Energija udarca, stabilnost zrna :A27:
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

Huho
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huho » 30 Sep 2010, 22:34

dobra kob wrote:Ali diana 350 magnum = zakon sto se tice svih grana
Svaka cast Diani i njuhovom magnumu, ali PCP-jkama nisu ravne, ni po snazi, a po preciznosti da ne govorimo. Pogotovo ovaj Marauder vs Diana Magnum.

Post Reply