Izvještaj pete kolone sa treninga IPSC-a
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Izvještaj pete kolone sa treninga IPSC-a
Započet ću odmah sa zakonom broj jedan: Onaj tko kaže da je IPSC lagan, nema pojma i bolje da se pokrije po ušima prije nego uzme srat!
Danas je po najavi održan trening Hoplološkog društva Pula održan trening na predviđenoj lokaciji od 10:00 do 14:00. Slike će dodat Nobile po potrebi a ja ću podići možda par clipova kad se admin otrijezni od noćašnje tulumarke i pošalje mi podatke za FTP pristup. Otišao sam tamo u svojstvu svjedoka (ne Jehovog, bože sačuvaj) - kao iskusni polugodišnji strijelac (službeno, neslužbeno od 7-e godine kad me prvi put razbila djedova dvocijevka) - zanimalo me da malo vidim u čemu je fora sa tim IPSC-om.
Sigurnost na strelištu je nenormalna. Ovako od prvog pogleda mi se čini da je 90% te discipline u predradnjama i postradnjama a samo 10% u pucanju. Diskvalifikaciju se dobije samo tako. Od trenutka dolaska na zonu natjecanja do trenutka odlaska s nje ima gomila mjera od kojih nisam vidio ni jednu nepotrebnu ili čudnu. Sve je logički savršeno jasno i onaj tko ima iskustva u toj disciplini može gotovo plesnim korakom odradit sve te radnje - MOŠ MISLIT!
Nakon sat vremena brifinga (za goste) o teoriji poligona na kojem se danas vježbalo (i o sigurnosti na poligonu, to je najbitnije ljudi, SIGURNOST, SIGURNOST I SAMO SIGURNOST) krenulo se pucati. Prvo se pucao krug za zagrijavanje na fiksnu metu sa 25-30 metara. Zatim se lagano prešlo na IPSC poligon. Pucalo se na mete pod kutem sa cca 9 metara udaljenosti.
Ovdje moraš biti jednako dobar strateg koliko i dobar strijelac a isto tako i dobro utreniran u pokretima između kretanja i pucanja jer se greške štancaju samo tako. Čak i oni kojima danas nije bio prvi put radili su početničke greške tipa di je prst u odnosu na okidač, usmjeravanje pištolja izvan aktivnog pucanja, itd, itd, itd.
Iako sam otišao tamo čisto informativno bez ikakve želje da probam (i iz prije viđenog poprilično uvjeren da to nije nimalo laka igra), došlo je mojih pet sekundi da se osramotim. Iako sam dobio Glocka u ruke (mislim da je deva, al to je nevažno) - marka s kojom imam dosta iskustva i općenito mi leži u ne dihaj pucanju - s ovim sam totalno zakazao. Čini mi se da sam relativno brzo ispucao zadatak, ali od 6 metaka, dva dobra (jedan do drugog), jedan loš i ostalo promašaji na čemu sam dobio kaznenih sekundi ko blata. Sad bi mogao ja reći previše kave, nepoznat pištolj, čudni nišani (a i jesu čudni, posve su mi nekontrastni, navikao sam na fosforno-bijele na glocku s kojim inače pucam) al činjenica je da ništa od toga nije faktor - ovdje igra neiskustvo. Sa 6 metaka u 6 minuta sam prešao na 6 metaka u 10 sekundi... U slučaju frke, ja prilično dobar ne-diši strijelac ne bi pogodio ništa da mi život ovisi o tome... da ne govorimo da su još mete bile pokretne. Ako je koji satelit srušen iz orbite, to je bio moj četvrti metak, al nemojte nikome reć
.
Ovo je prava stvar da vidiš koliko si dobar i mislim da bi za ekipu koji si uzimaju za doma kao za samozaštitu dozvolu ovo JEDINI ispravan način treninga sa pištoljem. Ne dihaj je nerealna u stvarnim uvjetima i u biti je jedino dobra kao sport. Praktičan strijelac nisi dok ne odeš trenirat malo po IPSC-u.
A još da napomenem skromno da sam pobrao barem dvije diskvalifikacije od trenutka kad sam dobio gan u ruke do pucanja i onda još barem jednu dok sam vratio pištolj (mislim sramote, "izbacujem" metak iz cijevi da nisam izbacio okvir sa još metaka vani, pa mislim stvarno - to mi se nikad prije nije desilo al danas totalna zbunjola). Nobile nek me ispravi ako sam zaboravio neku od diskvalifikacija.
Ovo vam je ekipa pure adrenalin. Zabava... Žurka... Fun! Definitivno ću se u budućnosti gledati baviti ovime aktivnije ako bude uvjeta al za danas sam se posve pogubio.
Danas je po najavi održan trening Hoplološkog društva Pula održan trening na predviđenoj lokaciji od 10:00 do 14:00. Slike će dodat Nobile po potrebi a ja ću podići možda par clipova kad se admin otrijezni od noćašnje tulumarke i pošalje mi podatke za FTP pristup. Otišao sam tamo u svojstvu svjedoka (ne Jehovog, bože sačuvaj) - kao iskusni polugodišnji strijelac (službeno, neslužbeno od 7-e godine kad me prvi put razbila djedova dvocijevka) - zanimalo me da malo vidim u čemu je fora sa tim IPSC-om.
Sigurnost na strelištu je nenormalna. Ovako od prvog pogleda mi se čini da je 90% te discipline u predradnjama i postradnjama a samo 10% u pucanju. Diskvalifikaciju se dobije samo tako. Od trenutka dolaska na zonu natjecanja do trenutka odlaska s nje ima gomila mjera od kojih nisam vidio ni jednu nepotrebnu ili čudnu. Sve je logički savršeno jasno i onaj tko ima iskustva u toj disciplini može gotovo plesnim korakom odradit sve te radnje - MOŠ MISLIT!
Nakon sat vremena brifinga (za goste) o teoriji poligona na kojem se danas vježbalo (i o sigurnosti na poligonu, to je najbitnije ljudi, SIGURNOST, SIGURNOST I SAMO SIGURNOST) krenulo se pucati. Prvo se pucao krug za zagrijavanje na fiksnu metu sa 25-30 metara. Zatim se lagano prešlo na IPSC poligon. Pucalo se na mete pod kutem sa cca 9 metara udaljenosti.
Ovdje moraš biti jednako dobar strateg koliko i dobar strijelac a isto tako i dobro utreniran u pokretima između kretanja i pucanja jer se greške štancaju samo tako. Čak i oni kojima danas nije bio prvi put radili su početničke greške tipa di je prst u odnosu na okidač, usmjeravanje pištolja izvan aktivnog pucanja, itd, itd, itd.
Iako sam otišao tamo čisto informativno bez ikakve želje da probam (i iz prije viđenog poprilično uvjeren da to nije nimalo laka igra), došlo je mojih pet sekundi da se osramotim. Iako sam dobio Glocka u ruke (mislim da je deva, al to je nevažno) - marka s kojom imam dosta iskustva i općenito mi leži u ne dihaj pucanju - s ovim sam totalno zakazao. Čini mi se da sam relativno brzo ispucao zadatak, ali od 6 metaka, dva dobra (jedan do drugog), jedan loš i ostalo promašaji na čemu sam dobio kaznenih sekundi ko blata. Sad bi mogao ja reći previše kave, nepoznat pištolj, čudni nišani (a i jesu čudni, posve su mi nekontrastni, navikao sam na fosforno-bijele na glocku s kojim inače pucam) al činjenica je da ništa od toga nije faktor - ovdje igra neiskustvo. Sa 6 metaka u 6 minuta sam prešao na 6 metaka u 10 sekundi... U slučaju frke, ja prilično dobar ne-diši strijelac ne bi pogodio ništa da mi život ovisi o tome... da ne govorimo da su još mete bile pokretne. Ako je koji satelit srušen iz orbite, to je bio moj četvrti metak, al nemojte nikome reć
Ovo je prava stvar da vidiš koliko si dobar i mislim da bi za ekipu koji si uzimaju za doma kao za samozaštitu dozvolu ovo JEDINI ispravan način treninga sa pištoljem. Ne dihaj je nerealna u stvarnim uvjetima i u biti je jedino dobra kao sport. Praktičan strijelac nisi dok ne odeš trenirat malo po IPSC-u.
A još da napomenem skromno da sam pobrao barem dvije diskvalifikacije od trenutka kad sam dobio gan u ruke do pucanja i onda još barem jednu dok sam vratio pištolj (mislim sramote, "izbacujem" metak iz cijevi da nisam izbacio okvir sa još metaka vani, pa mislim stvarno - to mi se nikad prije nije desilo al danas totalna zbunjola). Nobile nek me ispravi ako sam zaboravio neku od diskvalifikacija.
Ovo vam je ekipa pure adrenalin. Zabava... Žurka... Fun! Definitivno ću se u budućnosti gledati baviti ovime aktivnije ako bude uvjeta al za danas sam se posve pogubio.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Re: Izvještaj pete kolone sa treninga IPSC-a
Razocaran sam s tobom...
Mislio sam da ces ti tu disciplinu sebi prilagoditi.
Da ces nozeve bacati, rezati grkljane grudnim metama a ti tako!
Cc!
Mislio sam da ces ti tu disciplinu sebi prilagoditi.
Da ces nozeve bacati, rezati grkljane grudnim metama a ti tako!
Cc!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ma znaš da sam bio na rubu da postavim pitanje može li se IPSC odradit 'itanjem mesarskih noževa u mete al u zadnji čas sam se sjetio da je ono S za SHOOTING pa dobro da se nisam obruko bona.k.horvat wrote:Da ces nozeve bacati, rezati grkljane grudnim metama a ti tako! Cc!
Drago mi je da se naš Cab sam uvjerio zašto je IPSC tako zabavan i adrenalinski. A radili smo samo jednu osnovnu tehniku od njih stotinjak.
Kad se ispoštivaju sve mjere sigurnosti i kada to svima prijeđe u naviku, ostaje ono zbog čega smo u tom sportu: ZABAVA!!!
A da je zabavno, jest. Pogotovo kad odeš na pravu tekmu. Ljudski je pogriješiti, ali je glupo greške ponavljati. Zato se trenira, da se sve ono što nije dobro ispravi. DQ , kako se kaže za diskvalifikaciju u IPSC-u, se relativno lako dobije, ali samo zbog kršenja sigurnosnih mjera. Zato je i potrebna prava nastava, kako teoretska, tako i praktična, i onda to sve ide prilično lagano. Normalno je da se početnik malo zbuni jer je puno informacija odjednom, ali to se sve vrlo brzo riješi.
Slijedeći trening je u nedjelju, 9.11. u isto vrijeme i na istom mjestu, jer 8.11. pucamo Steell Challenge u Zagrebu. Tko može, neka navrati na streljanu Dotršćina, bit će interesantno i za pogledati i za učestvovati.
Za ostatak fotki, koje će biti postavljene na http://www.hoplon.infoza otprilike tjedan dana, unaprijed isprika - sređujemo forum da bude jači i jednostavniji za korištenje, pa ćete se malo morati strpiti. Inače, fotke i video clipove možete pogledati, galerija i ostatak sadržaja radi normalno.

Kad se ispoštivaju sve mjere sigurnosti i kada to svima prijeđe u naviku, ostaje ono zbog čega smo u tom sportu: ZABAVA!!!
A da je zabavno, jest. Pogotovo kad odeš na pravu tekmu. Ljudski je pogriješiti, ali je glupo greške ponavljati. Zato se trenira, da se sve ono što nije dobro ispravi. DQ , kako se kaže za diskvalifikaciju u IPSC-u, se relativno lako dobije, ali samo zbog kršenja sigurnosnih mjera. Zato je i potrebna prava nastava, kako teoretska, tako i praktična, i onda to sve ide prilično lagano. Normalno je da se početnik malo zbuni jer je puno informacija odjednom, ali to se sve vrlo brzo riješi.
Slijedeći trening je u nedjelju, 9.11. u isto vrijeme i na istom mjestu, jer 8.11. pucamo Steell Challenge u Zagrebu. Tko može, neka navrati na streljanu Dotršćina, bit će interesantno i za pogledati i za učestvovati.
Za ostatak fotki, koje će biti postavljene na http://www.hoplon.infoza otprilike tjedan dana, unaprijed isprika - sređujemo forum da bude jači i jednostavniji za korištenje, pa ćete se malo morati strpiti. Inače, fotke i video clipove možete pogledati, galerija i ostatak sadržaja radi normalno.
Last edited by nobile157 on 02 Nov 2008, 20:12, edited 1 time in total.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Koja je ova mala u zutoj majici? 
I zasto se ovaj "chiko" iza smije?
I zasto se ovaj "chiko" iza smije?
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Zabavno je pa makar i kao gledaocu! A sutra prvo u željezariju po čepove za uši i onda u obilazak naći neke dobre zaštitne đozluke. Vid mi nije stradao, al na prvi plotun iz šat-gana nisam zinuo na vrijeme (jer sam ciljao kadar sa fotićem) pa mi cijeli dan zvoni lijevo uho. Za drugi put puna oprema!nobile157 wrote:Drago mi je da se naš Cab sam uvjerio zašto je IPSC tako zabavan i adrenalinski...
...A da je zabavno, jest. Pogotovo kad odeš na pravu tekmu.
p.s. Nemoj mi reć da su samo te slike uspjele, odma će da se režem tupim kineskim tantom
p.s.2. Kako su ispali video clipovi?
Iz razloga zaštite privatnosti to ne smijem reći(
), a sudac se smješka jer mu je to prvi put da je sudio.
SVE slike su uspjele, stavio sam samo par komada na brzinu, a clipovi su odlični.p.s. Nemoj mi reć da su samo te slike uspjele, odma će da se režem tupim kineskim tantom![]()
p.s.2. Kako su ispali video clipovi?
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Idući put donosim kameru na stativu... fotić nakon što klikneš "REC" nema više zoom-unzoom opciju. Možda se nađe dovoljno materijala za neki TV prilog pa ako nađem svog pijanicu sa HRT-a možda završi u nekoj emisiji... Dnevnik je zagarantiran ako se netko propuca, samo to je previše za tražitnobile157 wrote: SVE slike su uspjele, stavio sam samo par komada na brzinu, a clipovi su odlični.
Je, to sam primijetio tek nakon kupovine, ali nema veze. A pozvat ću ja frenda sa TV da napravi reportažu, samo još ne, jer znaš gdje smo trenirali i da smo malo treninga odradili. Kad to bude malo počišćeno i seđeno, onda se može napraviti prezentacija.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Svi su izgleda takvi a i oni koji imaju zoom imaju digitalni pa ful-zoom izgleda ko proljev. Moj digić isto zajebava po tom pitanju.nobile157 wrote:Je, to sam primijetio tek nakon kupovine
Istina, istina... još sam sav napaljen od pucanja danas pa me pere entuzijazam. Znaš da kažu da je friški konvertit gori od starog vjernikanobile157 wrote:Kad to bude malo počišćeno i seđeno, onda se može napraviti prezentacija.
WELCOME TO THE CLUB!!!

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jedino sto mi se nikako ne uklapa je kamen kao pozadina metama...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Mehkan je, mehkan! Ne brini... omekšao ga je nobile sačmaricom!Mike_Torello wrote:jedino sto mi se nikako ne uklapa je kamen kao pozadina metama...
To ti je domaći istarski vapnenac, godinama korišten za puškaranje bez ikakvih problema. 
Evo još fotki sa ovog i prošlog treninga
Skoro sam zaboravio (iako sam mislio da se to podrazumijeva): vino, pivo i slično se NIKADA ne uzimaju PRIJE IPSC natjecanja. Nakon tekme, uobičajeni dobri stari domaći običaji nalažu da organizator priredi kvalitetnu zakusku sa odličnim jelom i kvalitetnim pićem.
No, bilo je i tekmi gdje si morao sam platiti pojedeno i popijeno
Naravno, ne kod nas.
NO, do sada, najbolja klopa bila je na LEVEL III DELTA CUP-u u Zagrebu

A vrlo blizu su i slovenci IASC Dakle, ovo ipak spada u IPSC, jer nakon odlične tekme dolazi opuštanje i ugodno druženje. To i je bit svega, zar ne?
No, bilo je i tekmi gdje si morao sam platiti pojedeno i popijeno
Naravno, ne kod nas.
NO, do sada, najbolja klopa bila je na LEVEL III DELTA CUP-u u Zagrebu
A vrlo blizu su i slovenci IASC Dakle, ovo ipak spada u IPSC, jer nakon odlične tekme dolazi opuštanje i ugodno druženje. To i je bit svega, zar ne?
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Subotnji trening hoplologa, prvi u sezoni 2009.
Prvo se počinje sa jutarnjim joga-razgibavanjem
Zatim neki revolveraši rade zagrijavanje... prst se na double-actionu bolje zagrije nego na single actionu
Ženski pristup onemogućavanju protivnika - prvi u međunožje, ostali u prsa!
Baletne probe pokreta - za početnike IPSC-a!
Obavezna oprema na poligonu i oko njega - naočale i uhobrtvitelji... oni koji podnose antifone, imaju njih na ušima.
Ja i mojih 17 prijatelja
Kako to rade iskusniji strijelci.
Brza IPSC vježba - odrađivanje cijlog poligona
Prvo se počinje sa jutarnjim joga-razgibavanjem
Zatim neki revolveraši rade zagrijavanje... prst se na double-actionu bolje zagrije nego na single actionu
Ženski pristup onemogućavanju protivnika - prvi u međunožje, ostali u prsa!
Baletne probe pokreta - za početnike IPSC-a!
Obavezna oprema na poligonu i oko njega - naočale i uhobrtvitelji... oni koji podnose antifone, imaju njih na ušima.
Ja i mojih 17 prijatelja
Kako to rade iskusniji strijelci.
Brza IPSC vježba - odrađivanje cijlog poligona
Ovo su službene IASC mete, a nekada su takve bile i metričke IPSC mete.
Slijedeći put pucamo u klasične ISSF mete (jer sam našao jednu hrpicu, ha, ha), pa budemo ih iskoristili