SPS Gyurza
- Josey_Wales
- Razvodnik

SPS Gyurza
Ovaj pistolj kad sam ga prvi put vidio, mislio sam da je jedan od najvecih rugoba koje sam ikada vidio(poslije onoga japanskog Nambu-a) dok nisam vidio kakvo protupancirno streljivo koristi, tada sam ostao paf...
Navodno ih je bilo i u Jugi, da li ga je itko igdje vidio ili imao priliku njime rukovati?
Type: Double Action
Caliber 9x21mm SP-10, SP-11, SP-12
Overall length 195 mm
Weight loaded 1180 g
Magazine capacity 18 rounds
Effective range: 200 meters
Muzzle Velocity: 420 m/s
Type: Double Action
Caliber 9x21mm SP-10, SP-11, SP-12
Overall length 195 mm
Weight loaded 1180 g
Magazine capacity 18 rounds
Effective range: 200 meters
Muzzle Velocity: 420 m/s
Initially this gun was designed to meet Russian Army requirements for a high capacity pistol with effective range of no less than 50 meters. To achieve such characteristics, a new cartridge was developed - SP-10 (9x21) with AP steel core bullets, designed to deal with targets in bulletproof vests or hiding in cars etc (capable of near to 100% successful penetration of 30 layers of Kevlar plus up to 2.8mm titanium plate at 100 meters).
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Re: SPS Gyurza
Čuo sam za taj gan negdje 93-94 od frenda koji je bio u vojsci. On ga je negdje na terenu vidio i probao pucati i bio je oduševljen.
Meni se baš i ne sviđa, bez obzira na impresivne karakteristike zrna. Rusi inače rade ružno, ali kvalitetno i efikasno oružje.
Meni se baš i ne sviđa, bez obzira na impresivne karakteristike zrna. Rusi inače rade ružno, ali kvalitetno i efikasno oružje.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Josey_Wales
- Razvodnik

Cujem da je popularan u "podzemlju" kao idealan za likvidacije jer strijelca nije briga nosi li meta pancirku ili ne kad joj ionako nece pomoci, a ima i pozamasan kapacitet.
Pa baš i nisam čuo da je netko to koristio, zavisi u kojem podzemlju. Ruskom možda, ovdje je to egzotičan pištolj i kalibar a baš da ga ima na svakom ćošku, i nema. Kao ni streljiva.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Josey_Wales
- Razvodnik

Vjerojatno ga ima u Bosni i u Srbiji, cak se nalazio na njihovim vojnim stranicama www.naoruzanje.paracin.co.yu ali su ugasili stranicu, nemam pojma zasto. Mozda PPU pravi SP-10 9×21mm municiju...