Walther P 38 vs Mauser 08
Walther P 38 vs Mauser 08
mlađi brat naspram starijeg usporedbe,,,,,
po mnogo ćemu su slični a opet različiti i tako u krug ......
neki dan imao sam u rukama P 38n i malo smo pucali i onda sam ga skužio stavim metak u cijev i kočnicu spustim na pol ao ono okidanje kao u med nema osječajakao vjetar da pirne u okidač ...... bio sam najbolji i nisu me skužili
po mnogo ćemu su slični a opet različiti i tako u krug ......
neki dan imao sam u rukama P 38n i malo smo pucali i onda sam ga skužio stavim metak u cijev i kočnicu spustim na pol ao ono okidanje kao u med nema osječajakao vjetar da pirne u okidač ...... bio sam najbolji i nisu me skužili
Re: Walther P 38 vs Mauser 08
^^Ja iako sam pročito, pravit ću se da nisam i da zapravo i dalje ne znam ništa o tome. 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
A što te zanima? Sa P38 i p08 igrao sam se negdje 80-tih, kada je M57 CZ bio ultimativno oružje kod nas. Dva stara pištolja koji danas nemaju nikakvu posebnu ulogu bilo gdje, niti se koriste, a zanimaju samo kolekcionare i ljubitelje starog oružja.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Nobile što pričaš (pišeš)
.
Luger P.08 je pištolj broj 1, stara klasična naprava neprevaziđene preciznosti, san svakog pravog ljubitelja oružja.
Jesi li čitao kalibar od siječnja 2009. Custom verzija Lugera s poligonalnom cijevi i podesivim nišanima iz Ransom rest stege je pobijedio SIG P210. Za mene je Luger vrh oružarstva, minimalne tolerancije, vrhunska izrada, onako u super očuvanom stanju čista perfekcija. Normalno da ga nećemo koristiti u IPSC-u jer nije za to, ali samo ga usporedi s 1911 iz tog perioda ili s Waltherom P.38,Kada ga kinezi nisu uspjeli kopirati dovoljno govori o njegovim neprevaziđenim kvalitetama. Sjetio se samo fima Združena braća - zbog Lugera se gine. Kada su amerikanci vidjeli Luger ili P.38 tek su shvatili šro je pištolj. Godine 2015 slavim stoti rođendan mog Lugera pa dođi na proslavu
.
Luger P.08 je pištolj broj 1, stara klasična naprava neprevaziđene preciznosti, san svakog pravog ljubitelja oružja.
Jesi li čitao kalibar od siječnja 2009. Custom verzija Lugera s poligonalnom cijevi i podesivim nišanima iz Ransom rest stege je pobijedio SIG P210. Za mene je Luger vrh oružarstva, minimalne tolerancije, vrhunska izrada, onako u super očuvanom stanju čista perfekcija. Normalno da ga nećemo koristiti u IPSC-u jer nije za to, ali samo ga usporedi s 1911 iz tog perioda ili s Waltherom P.38,Kada ga kinezi nisu uspjeli kopirati dovoljno govori o njegovim neprevaziđenim kvalitetama. Sjetio se samo fima Združena braća - zbog Lugera se gine. Kada su amerikanci vidjeli Luger ili P.38 tek su shvatili šro je pištolj. Godine 2015 slavim stoti rođendan mog Lugera pa dođi na proslavu
Hvala na pozivu, dolazim.
A napisao sam ono što je činjenica: i Luger i Walther P38 su relikti jednog prošlog vremena, bez obzira koliko netko volio njih i staro oružje. Luger je amerima bio interesantan jer ga nisu imali, isto kao i kalaš talijanima. Imao sam priliku učestvovati na nekim natjecanjima HČZ-a i talijanski časnici su pobenavili za kalašom - zašto- pa zato jer ga nisu imali.
Kažem, ne ulazim u ukuse i poštujem svačiji interes, ali generalno, to su dva stara pištolja koji danas nemaju nikakvog značaja osim za kolekcionare, bez obzira kakvima ih napravili u par skupih primjeraka.
Ovo bi prije išlo u temu - staro oružje. Jer, da su stari, stari su.
A ja ću ti reći da je po meni Browning HP bolji po svemu pištolj od ova dva, a proizvodi se i dan danas iako je napravljen prije Walthera p38. To je prvi pravi moderni pištolj velikog kapaciteta i uvijek mu dajem prednost pred ova dva u svakom pogledu.
A napisao sam ono što je činjenica: i Luger i Walther P38 su relikti jednog prošlog vremena, bez obzira koliko netko volio njih i staro oružje. Luger je amerima bio interesantan jer ga nisu imali, isto kao i kalaš talijanima. Imao sam priliku učestvovati na nekim natjecanjima HČZ-a i talijanski časnici su pobenavili za kalašom - zašto- pa zato jer ga nisu imali.
Kažem, ne ulazim u ukuse i poštujem svačiji interes, ali generalno, to su dva stara pištolja koji danas nemaju nikakvog značaja osim za kolekcionare, bez obzira kakvima ih napravili u par skupih primjeraka.
Ovo bi prije išlo u temu - staro oružje. Jer, da su stari, stari su.
A ja ću ti reći da je po meni Browning HP bolji po svemu pištolj od ova dva, a proizvodi se i dan danas iako je napravljen prije Walthera p38. To je prvi pravi moderni pištolj velikog kapaciteta i uvijek mu dajem prednost pred ova dva u svakom pogledu.
Browning HP je doista stroj, da mi je nabaviti onaj s tangencijalnim nišanom za kolekciju.
Što se tiče Lugera, imam dva. Uskoro ću staviti zajedničku fotografiju P.08 i P.38 pa da tema bude popraćena i slikom.
Pozdrav.
P.S.
Na rođendan za tortu donesi koju kutiju svijeća kalibra 9 mm Luger.
Što se tiče Lugera, imam dva. Uskoro ću staviti zajedničku fotografiju P.08 i P.38 pa da tema bude popraćena i slikom.
Pozdrav.
P.S.
Na rođendan za tortu donesi koju kutiju svijeća kalibra 9 mm Luger.
To se podrazumijeva, a ti bi mogao napraviti i neki mali topic sa fotkama toga na streljani. Uzmi metu pa otpucaj 10 metaka, slikaj, onda drugi gan, slikaj. Čisto da oni koji to vole pogledaju kako to izgleda.
- Josey_Wales
- Razvodnik

Osobno imam Walther P-38 i za pistolj imam samo rijeci hvale. S obzirom na dob radi kao urica i sa JHP mecima. Mada ga jako rijetko koristim(iz gusta) popizdio bih da mi na njemu nesto ode pa da moram mijenjati jer su svi dijelovi na njemu original iz tvornice.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Neki dan probao opet malo pucati iz P 38 i ono sva drugi metak opali,
meci su novi, nisu vlađžni i sl, jednosavno neće svakog opaliti
na kapisli se vidi blagi utisak udarne igle kao da je nekako kratka a isti tako i na mecima koji neće opaliti ali iz drugog pištolja opale
u čemu bi mogao biti problemm
SAVJETI ????
meci su novi, nisu vlađžni i sl, jednosavno neće svakog opaliti
na kapisli se vidi blagi utisak udarne igle kao da je nekako kratka a isti tako i na mecima koji neće opaliti ali iz drugog pištolja opale
u čemu bi mogao biti problemm
SAVJETI ????
Dok! wrote:Nemoj pucati!!
i da hoću nemogu kada to želim,, kada me hebe
Vjerojatno je oslabila opruga udarne igle, odnesi puškaru... ili nabavi novi gan 
Vjerujem da je ipak oslabila udarna opruga udarača, uvjeren sam 100 %. Opruga udarne igle ne bi smjela raditi probleme. Opruga udarne igle nije jednostavna spiralna opruga, već je izvdena tako da 1/2 čini klasični dio spirale opruge a drugi se ravna tvoreći pravokutnik. Taj pravokutni dio prolazi oko indikatora napunjenosti koji se kreće u kućištu vertikalno, Ispod poklopca navlake. Kada ga otvoriš znati ćeš o čemu pričam - pišem. Kako i sam posjedujem P.38 (i niz drugih starih očuvanih oružja) koji je 100 očuvan i znam često pucati iz njega, zamijenio sam dvije glavne opruge, oprugu udarača. To učini i imati ćeš pouzdan pištolj. Ipak stare oprugu su sabijene 70-tak godina, a pitanje je što se pucalo i kako, čuvanje?
Najbolje svjetske opruge naručio sam i platio s MC, narudžba ne smije biti manja od 25 $, niti veća od 100 $. Prati upute.
link: http://www.gunsprings.com/SemiAuto/Walt ... tml#P38/P5
Savjetujem da naručiš kompletan paket opruga za P.38 i to extra power, jamče siguran ciklus, a uz današnje streljivo pištolj funkcionira savršeno - provjereno. U paketu dobivaš niz opruga i oprugica, ali ne i onu pomenutu oprugu udarne igle zbog njene izvedbe. Nove opruge čuvaju ostale dijelove oružja. Budi pametan i udahni Waltheru novi život.
Za sve informacije sam dostupan (ugradnja i sl.)
Ako ga se želiš riješiti tu je PM
Najbolje svjetske opruge naručio sam i platio s MC, narudžba ne smije biti manja od 25 $, niti veća od 100 $. Prati upute.
link: http://www.gunsprings.com/SemiAuto/Walt ... tml#P38/P5
Savjetujem da naručiš kompletan paket opruga za P.38 i to extra power, jamče siguran ciklus, a uz današnje streljivo pištolj funkcionira savršeno - provjereno. U paketu dobivaš niz opruga i oprugica, ali ne i onu pomenutu oprugu udarne igle zbog njene izvedbe. Nove opruge čuvaju ostale dijelove oružja. Budi pametan i udahni Waltheru novi život.
Za sve informacije sam dostupan (ugradnja i sl.)
Ako ga se želiš riješiti tu je PM
A ja kao da nisam zainteresiran?Luger wrote:Ako ga se želiš riješiti tu je PM
Ti tog imaš dosta pusti i meni jednoga !!!!
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
popravljeno za 300 kuna
- napukla udarna igla i stime se malo skratila tako da svaki metak nije htio opaliti ali sada radi sve 5
- napukla udarna igla i stime se malo skratila tako da svaki metak nije htio opaliti ali sada radi sve 5
Ti to mene hebeš ili ??????
Nemoj da ti dođem tamo i to otmem.
Nemoj da ti dođem tamo i to otmem.
- blackpowder
- Nadnarednik

neki dan na streljani malo "proluftao" cijevi moja dva dedeka. naravno kako to ide riknuo fotić baš kad ne treba pa evo dvije slike s mobitela
ovaj dedek se nije pokazao lošim!
a i ovaj je pokazao da "bez starca nema udarca"
osobni dojam - Lugi ima bolje okidanje za streljaštvo, ciljnici malo presitni za moje umorne okice, ergonomija rukohvata "ajnc A"
- Waly za mene ima predugo okidanje vučeš vučeš pa ono putujeeee (moj osobni dojam s obzirom da pucam većinom oruzje s ubrzicom) ciljnici dobri s mogućnosti izmjene i zadnjeg ciljnika za potrebe upucavanja (kod Lugia možeš se igrati samo sa prednjom mušicom)
Oba starca imaju svoje origigi futrole iz doba rata. što se tiče izvornosti oba su "virgo intacta" osim korica na Lugeru.
nastojim da im se u društvo vrati VZ52, Beretta 34, i još po neki dedek.
Srećom sad sam u mirovini i to si mogu priuštiti. želi li se netko riješiti takve željezarije neka se javi 100€ će se uvijek naći.
a i ovaj je pokazao da "bez starca nema udarca"
osobni dojam - Lugi ima bolje okidanje za streljaštvo, ciljnici malo presitni za moje umorne okice, ergonomija rukohvata "ajnc A"
- Waly za mene ima predugo okidanje vučeš vučeš pa ono putujeeee (moj osobni dojam s obzirom da pucam većinom oruzje s ubrzicom) ciljnici dobri s mogućnosti izmjene i zadnjeg ciljnika za potrebe upucavanja (kod Lugia možeš se igrati samo sa prednjom mušicom)
Oba starca imaju svoje origigi futrole iz doba rata. što se tiče izvornosti oba su "virgo intacta" osim korica na Lugeru.
nastojim da im se u društvo vrati VZ52, Beretta 34, i još po neki dedek.
Srećom sad sam u mirovini i to si mogu priuštiti. želi li se netko riješiti takve željezarije neka se javi 100€ će se uvijek naći.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Sve ovo su "niski udarci".... hoćete da me herc izda ili da patim od nesanice.
- blackpowder
- Nadnarednik

ma BOXI nedaj se zajebavat' sve je to samo "stara krama" koju je pregazilo vrijeme 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!