Boker Magnum

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
requin
Skupnik
Skupnik

Boker Magnum

Post by requin » 10 Mar 2009, 23:43

Evo sam pronašao u nekoj ladici i Boker Magnum MX ,440 stainless steel,vjerovatno made in China ili Taiwan,sastrugao sam crni ""premaz s oštrice jer odavno nisam u tactical modu :lol: a i goli čelik mi je ipak najdraži.
Uglavnom,nakon par sati čišćenja i pola sata oštrenja,sasvim mi je prihvatljiv.(još uvijek ima neki tamni ton,ali zasad nemam volje da ga dalje "stružem"
)
Boker.jpg
Boker-1.jpg
Boke-2r.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Boker Magnum

Post by Mike_Torello » 10 Mar 2009, 23:52

vidis meni je bas taj tamni ton nekako simpatican =) ne bljesti jako a nije crno =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 11 Mar 2009, 00:17

Da ,izgleda kao da ima veći postotak ugljika... :D

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 02 Apr 2009, 22:35

Može li mi netko opisati gdje Böker i Böker Magnum noževi spadaju po kvaliteti ako ih uspoređujemo s npr. Benchmade, Fällkniven, Gerber i sl.
I naravno tko prednjači u omjeru cijena/kvaliteta...

Unaprijed hvala!

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 03 Apr 2009, 02:05

Boker postoji puno duže nego većina drugih kompanija(sada su to dvije glavne kompanije,Treebrand i Arbolito(Argentina) ima kao i većina proizvođača različite "linije"proizvoda,klasični preklopni i fiksni noževi,pogotovo Njemački su vrhunske kvalitete,oni rađeni u Americi,moderne linije, malo manje,a Magnum su neka donja granica..Boker pretežno koristi 440 nehrđajuči čelik i klasične sisteme otvaranja i zatvaranja,dok Benchmade,Spyderco,Fallkniven koriste modernije materijale,i svaki ima neke specifične sisteme za otvaranje i brtvljenje oštrica).tu je teško porediti..
a što se tiče modela noževa u sličnoj klasi..stvar je osobnog ukusa.
Po meni, Benchmade ima najbolji omjer kvalitete i cijene(koristio dva preklopna i još imam jedan fiksni)tu je i Spyderco a tu je već pitanje ukusa,Gerber je jeftiniji u oba smisla,Falkniven je postao preskup....(ali je jako dobar)..ukratko.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 03 Apr 2009, 12:04

Nisi spomenuo Cold Steel, koji je danas postao preskup, pogotovo za custom seriju noževa, ali još uvijek ima neke jako dobre i kvalitetne noževe u ekonomskoj klasi (Vojager npr. od preklopnih, iako ih ima puno više).
A tu je i CRKT, koji u pravilu ima jeftine i dobre noževe, KATZ nije preskup za ono što nudi. Naravno, ima još firmi, kao Zero tolerance, sa skupim i kvalitetnim noževima, ali prije navedeno i ovo je recimo, nekakav standard malo boljih a ipak ne preskupih noževa.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 03 Apr 2009, 23:52

:D A Victorinox,Venger,Case,Camilles,Emerson,Strider,Kershaw,Buck,ma znam da ih ima gomila,ali Shuro je naveo tih par,a ja sam ih uzeo kao primjer one koje sam koristioizostavio sami Buck,Kershaw,SAK-ove razne,Opinel,Languille,Letherman i još neki... :shock: :o kad malo razmislim,čini mi se da nisam baš normalan)-svi maju nešto i u bilo kojoj kompaniji se može naći nešto što privuče...stvar ukusa :roll:

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 04 Apr 2009, 09:06

Ma u biti razmišljam o kupovini preklopnog noža koji će me povremeno služiti slijedećih 5 ili više godina (ne trebam ga, ali da uvijek bude pri ruci kad ga zatrebam).
I sad malo gledam ponudu po našim webshopovima, što u zagrebu što u okolici pa čisto da se mogu pozicionirati pri izboru s obzirom na kvalitetu.
Vjerojatno ću uzeti neki nožić do 200-300 kn, pa me zanimalo što je u tom rangu koliko toliko kvalitetno (ako netko ima konkretnu preporuku, samo naprijed).

Hvala!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 04 Apr 2009, 12:49

Kada već kupuješ, plati malo više pa si kupi neki pošteni nož. Oko 500 kn već ima dobrih i kvalitetnih nožića (kershaw, CRKT, CS) i može se nešto naći, pa onda imaš nož koji će te služiti dugo vremena.

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 04 Apr 2009, 15:00

Nobile koji folder noz preporucas u cijeni cca 100€?

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 04 Apr 2009, 19:19

Za tu lovu može se naći lijepih nožića, ovisi kakva ti je ruka, da li veća ili manja, jer ima manjih i malo većih pa i ogromnih foldera(vidi Cabov). Evo par preporuka - Benchmade ima kvalitetne noževe, ovaj nije ni skup, jednostavan je.

Benchmade model 10750
CIJENA: 410,00 kn

CRKT ima puno modela za sve ukuse, nije skup, kvalitetan
model 1130, saten
CIJENA: 685,00 kn

Cold Steel - ultimate hunter, AK47, Voyager, to je sve u toj klasi.

Spyderco ima dobre noževe, samo ovisi što se tebi osobno sviđa.

pogledaj malo moje postove o folderima, ima dosta fotki, pa možeš otprilike dobiti osjećaj što bi tebi najviše odgovaralo.
Ja imam foldere za svaki dan i posao (AK47 ili CS PRO LITE), Spyderco Stretch i Katz Kagemusha nosim uz odijelo, a CS Caledonian Edge znam nositi u svim prigodama.
Pogledaj si malo po netu, odaberi par komada koji ti se uklapaju u cijenu i koji ti se sviđaju.
Jedna preporuka: probaj prije nego kupiš nož uzeti ga u ruke i pogledati kako ti leži. Da se ne razočaraš kada stigne.

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 05 Apr 2009, 13:23

E sad me jos zanima dali Replikart u Krizevcima imaju neku trgovinu ili je to iskljucivo prodaja preko neta?

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 05 Apr 2009, 13:53

Mislim da su neki moji bili u dućanu u Križevcima, pa probaj kontaktirati ili nazvati i pitaj kada rade

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 05 Apr 2009, 14:28

Da,budem. Dolazi lijepo vrijeme pa cu iskoristiti dan provozati se motorom do tamo.. :A25:

Post Reply