Moja tri asa

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Moja tri asa

Post by nobile157 » 05 Apr 2009, 22:07

I mi aseve imamo :A03: :mrgreen: :A03: :A25:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

requin
Skupnik
Skupnik

Re: Moja tri asa

Post by requin » 06 Apr 2009, 00:11

Dva Ćorića i Randall??
Ma dali ti koristiš te noževe(retoričko pitanje).?
Kako stojiš s Kizlyar noževima ili Zlatoust,ljetos sam imao priliku koristiti po jedan od te dvojice,Kizlyar je po mom mišljenju vrhunski..a ni Zlatoust nije za baciti(pomalo me podsjećaju na Ćorićeve,ili njegovi na ove???)Uglavnom imam namjeru nabaviti jedan ..

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Apr 2009, 10:00

Da, dva Miletina i Randall. Ćurčić je moj omiljeni nožar a radi odlične noževe. Ova dva su mu među prvima koje je napravio.
Da budem iskren, baš ih ne koristim, u kolekciji su, a kako imam dovoljno drugih za korištenje, ove čuvam, iako su sva tri itekako dobra za korištenje.
Malo sam provjetrio i podmazao kolekciju preko vikenda pa ima i novih fotki. :A03:

Kizlyare sam pogledao na IWA 06, čak sam donio i katalog, ali sam ga nekome dao. Ima stvarno lijepih noževa, ali kako je recesija, baš i nisam nešto novo nabavljao u zadnje vrijeme.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 06 Apr 2009, 11:44

Malo ću uletiti za ovo sa Kyzliarima. Frend ga donio iz Rusije i stvarno je opak. mislim da se njegov model zove Voron ili tako nekako (upisano je ćirilicom).
Metal na prvi pogled daje super dojam, a volio bih ga malo istestirati. Upravo pregovaramo o tome.

koliko sam uspio vidjeti imaju oscilacije u seriji +/-10 mm u duljini, što mi se čini pretjeranim. Ne govorim napamet, može se vidjeti na njihovim stranicama.... Upravo zato bi bilo zanimljivo usporediti par istih komada...

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Apr 2009, 12:09

Pazi, što se tiče oscilacija u duljini, to ne mora ništa značiti. Randall ti navodi da ni jedan njegov model nije identičan bilo kojem drugom istom modelu iz iste serije, čak se i hvale unikatnošću svojih noževa.
Osim toga, iako nisam ljubitelj ruskog oružja, mora se priznati da imaju dobrih i rijetkih stvari, pa zašto ne bi bilo tako i s noževima?

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 06 Apr 2009, 12:15

nisam na to mislio.

jedna je stvar razina customizinga koja se na svakom primjerku postiže. To je recimo problem kod cold steel oštrica i načina konveksnog brušenja, ali duljina je jedna od temeljnih dimenzija noža i za jedan model prihvatljiva odstupanja bi morala biti manja. Mislim da je, kako navode na stranicama Kizlyara +/-10 mm ipak malo previše, ukoliko je točno.
Jer ako je jedan model kraći 10 mm a drugi dulji to je razlika od 20 mm između ta 2 modela...

ovo bih svakako uzeo s rezervom, ali obzirom na to da su u pitanju Rusi, ipak me nekako i ne iznenađuje. :A11:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Apr 2009, 12:20

Znaš li da su na ruskim avionima koje je nekada koristio AVIOGENEX - Tupoljev, svaka ulazna vrata na avionu bila drugačija???
Znači, ako si trebao zamijeniti vrata iz bilo kojeg razloga, nisi mogao skinuti sa drugog aviona, recimo, nego su morali naručivati posebna?
Istina je, rekli mi aviomehaničari Genexa...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 06 Apr 2009, 12:39

O tome govorim. Ipak su to Rusi. Vole predimenzionirati i dati veeelike tolerancije.

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 06 Apr 2009, 15:42

patch wrote:Malo ću uletiti za ovo sa Kyzliarima. Frend ga donio iz Rusije i stvarno je opak. mislim da se njegov model zove Voron ili tako nekako (upisano je ćirilicom).
Metal na prvi pogled daje super dojam, a volio bih ga malo istestirati. Upravo pregovaramo o tome.

koliko sam uspio vidjeti imaju oscilacije u seriji +/-10 mm u duljini, što mi se čini pretjeranim. Ne govorim napamet, može se vidjeti na njihovim stranicama.... Upravo zato bi bilo zanimljivo usporediti par istih komada...
Spomenuo sam ih jer sam vidio neku sličnost između Čorićevih i dva(Kizlyar i Zlatoust) koja su prošle godine donijeli dva Rusa na brod koji sam vozio,pa sam ih imao priliku koristiti(vlasnici su jako ponosni na njih),oba noža su polucustom,pa nije čudno to odstupanje,ipak je više ručnog rada u njima,a čim nisu kompletno strojno rađeni mora biti odstupanja,(fer je što to i navode )pa i većina oštrica s kojima radim koji su isto tako ručno izrađene navode ta odstupanja,iskreno to mi ni najmanje nesmeta i nema veze s kvalitetom ,metal koji koriste 65×13 čelik koji je nešto između 440a i 440b,ali ga mijenjaju sa z60 koji je kao 12c27,Kizlyar je bio damask a Zlatoust mi je malo davao dojam presjajnoga,obadva su solidno sastavljeni i daju osjećaj čvrstoće,vlasnici su malo strepili dok sam rezao morska jaja :mrgreen: ,to je otprilike izgledalo kao da se spremam prerezat nekakav kamen :lol:,pa sam morao prvo s svojim probiti led(Benchmade river rescue)..ali dobro su se pokazali :D ,jedino što mi se nije svidjelo su futrole.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Apr 2009, 15:53

requin wrote:Kako stojiš s Kizlyar noževima ili Zlatoust,ljetos sam imao priliku koristiti po jedan od te dvojice,Kizlyar je po mom mišljenju vrhunski..
koji Kizlyar si koristio? mene jako privlaci DV-2 i imam namjeru prije ili kasnije nabaviti jedan!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 06 Apr 2009, 16:54

Pokušat će pronaći koji je ,Rus mi je rekao da ga ima nekoliko godina i da je poklon direktno od proizvođača.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Apr 2009, 20:45

Mileta i je bio inspiriran ruskim noževima kada je počeo raditi noževe, ali Basco noževima. Međutim, Basco je očito inspiraciju našao u Buck Custom skinnerima, koje sam gledao u različitim veličinama i oblicima u Cortini. Najjeftiniji je bio oko 800,00 €, a oni sa scrimshaw ručkama i puno više. No, ni po čemu taj Buck - ni jedan, nije ništa bolji od njegovih noževa.

Post Reply