Pravna država

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Pravna država

Post by Mr.Cabdriver » 29 Mar 2009, 14:17

dnevnik.hr wrote:U ultimativnoj odmazdi oko za oko koju je donio iranski sud, sudac je žrtvi dao dopuštenje da svojem napadaču vrati na isti način – osljepljivanjem kiselinom.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/moli ... e-ici.html
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Pravna država

Post by Breadfan » 29 Mar 2009, 14:38

U Iranu vlada vjerska diktatura/vjerski fašizam i oni su daleko od pravne države.
Dovoljno je za primjer spomenuti tkz. "modesty police", žene policajke koje na ulici zaustavljaju djevojke i naređuju im da se pokriju.
Zaostali divljaci. Nije ni čudo što im se ne dozvoljava nuklearka, pa makar ju zaista željeli u mirovne svrhe.
Last edited by Breadfan on 29 Mar 2009, 21:00, edited 1 time in total.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 29 Mar 2009, 14:40

Takav je zakon u "islamskim" zemljama.
Još uvijek sam pod dojmom istinite zgode koju je imao moj susjed za vrijeme privremenog rada u Iranu.
Vozeći na gradilište po magistralnoj cesti iz sporedne ceste mu je izletio Iranac i došlo je do saobraćajke.
Presuda njihovog suda je bila da je moj susjed kriv za nezgodu uz objašnjenje ....da nije došao u Irak nebi ni došlo do nezgode. NO KOMENT !
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 29 Mar 2009, 15:12

BOXI wrote: Presuda njihovog suda je bila da je moj susjed kriv za nezgodu uz objašnjenje ....da nije došao u Irak nebi ni došlo do nezgode. NO KOMENT !
Najpravičnije i najpravnije tumačenje presude koju sam ikad čuo.
Podsjeća me na snimku iz rata sa RTS-a kad su nekog čedu negdje tamo oko Borovog naselja pitali šta on radi tamo a on odgovori "Došao sam branit Srbiju". To samo u zemljama s iskrivljenim vrijednostima poput naše netko može doći, upast u kanalizacijsku šahtu (doduše vidno označenu) i onda tužit općinu i dobit spor i milijunsku odštetu zato što je glup i ćorav.
Šta je on imao tražit u Iranu, kao da to nešto nije mogao odraditi neki iranac a ne uvozni porobljivač njihove tradiciji okrenute zemlje.

Šalu na stranu, kazna je i više nego pravedna, a o pravnom sistemu i ženama pod plahtama - to je tema neke druge priče.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 05 Apr 2009, 23:45

Kazna je OK bez obzira što su primitivci i divljaci na određeni način.Stara i najbolja "oko za oko.....",tako bi i ja presudio pa bi kriminalci više razmišljali koja nedjela če učiniti znajući da im se isto to može vratiti kao bumerang. :A28:
No Peace without Justice !

J07@
Banned

Post by J07@ » 05 Apr 2009, 23:59

shooter9
a vidis da kod njih bas ne pali
pa svako malo nekog objese na trgu

a i kinezi isto
sudenje proforme
kaj imas sudit dileru il ubojici
gubljenje vremena

ovaj slucaj je okrutan i samo zato je kao takav interesantan medijima

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 06 Apr 2009, 00:14

Ja ti velim kada bi kod nas prvi diler platio glavom ,pa drugi ,pa treći ,ooooopa četvrti bi več dobro razmislio a peti vjerovatno odustao.Ovako kako se danas radi samo dobivaju stimulans za dalje,a policajci da izbjegavaju uhićenja jer zašto riskirati kada je kriminalac več sutradan na istom mjestu i u istom poslu.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Apr 2009, 10:56

Ali, to nije europski!

Pa i dileri imaju građanska prava!

Pitanje:

kako mogu pošteni građani, koji uredno plaćaju porez, rade i doprinose zajednici imati ista prava kao i kriminalci koji NE rade, NE plaćaju porez, NE doprinose zajednici, kradu, dilaju i ubijaju??

Odgovor:

pošteni građani NEMAJU ista prava kao kriminalci, IMAJU MANJA PRAVA. :A10:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 07 Apr 2009, 21:43

Danas rade i plačaju račune samo budale ,a OVI što NE PLAČAJU su pametniji jer pošteni porezni obveznici paze da njima nebi nešto pofalilo ili da kod liječnika nebi slučajno morali satima čekati po hodnicima ili nedo bog nema medićine za njiha.BRAVOOOOOO Evropo evo i nas stižemo. :A28: :A28: :A28:

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 07 Apr 2009, 21:54

Ma ne žurim se ja Dok vidiš da si ivek želi spomenik zaraditi pa nas na silu gura u taj kupleraj.Si ga vidio kak je cvjetao pored NATO bandire pun sebe i ......Nadam se da čemo popušiti i za njegove vladavine ostati izvan tog cirkusa pa neka pati jer če se prije ili poslije to kolo raspasti.Čekaj da uđu i oni sa opancima pa da vidiš odmah svađe,jer tamo gdje dođu odma' belaj rajo. :A19:

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 07 Apr 2009, 22:28

Dok obranili smo svoju zemlju i stvorili je bez NAT-oa i EU gdje su bili dok je grmilo ???? :A18: Što su za nas učinili??? :A14: LUPILI NAM EMBARGO :A10: pa se je... sami .Dokazali smo da nas ne treba braniti od neprijatelja .Problem je što nam ne mogu pomoći da se obranimo od nas samih ali to je druga tema.Pitaj janeze koliko ih to košta i koliko če ih još koštati.Mislim da se varamo sa mišlju da smo im prijeko potrebni,to je samo biznis amera i nekih naših tajkuna koliko če biti provizije.Čekaj da vidiš kada nam jeftino uvale svoje stare avione a održavanje zapapre da če nas guzica boljeti, pa promjena naoružanja t j kalibra ,samo pogledaj kolika je članarina 4,5 mil,€ A MI SMO FOL U BANANI.. :A18: :o

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Apr 2009, 15:53

Dok! wrote:mladici ne znaju rukovati osnovnim oruzjem ( pistolj, puska) a o necem specijalnom da i ne govorim
ruku na srce ali ni velika vecina branitelja nije znala rukovati osnovnim oruzjem kad je rat poceo... pa su svi brzo savladali tehniku...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 08 Apr 2009, 16:32

^^ Je, al' kolko ih je poginulo dok su se učili? To nije nešto što se preko noći svlada, a doslovce su tako dečki išli na prvu crtu..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Apr 2009, 17:06

U to doba moglo se svaki dan na TV-u vidjeti kako naši (nisu) znali koristiti oružje. Za to je ipak potrebna obuka, jer postoje neka pravila kojih se moraš držati, inače ...
Istina je da čovjek brzo nauči nešto kada mu treba, ali ipak je bolje nešto naučiti na miru, savladati osnove i tehnike, a onda to primijeniti u praksi.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Apr 2009, 17:46

dok, znam na sto ciljas, moji starci su prosli obranu i zastitu a ja doma jos uvijek imam udzbenik od istog predmeta... no svejedno imas onih kojima se to znanje nije urezalo u pamcenje a nije isto kad znas nesto o tandzari pa dobijes ak47 u ruke, razlika je... koliko ih je znalo rukovati sa osom, zoljom i slicno... vrlo malo, no sto se tice danasnje situacije i ere metrosexualaca tu si IPAK u pravu, danas bi bilo puno manje ljudi koji bi znali/htjeli uzeti oruzje u ruke, ali nije da ih nebi bilo.

Uhvatim se na momente i razmisljam, sto da se opet zaratimo i da treba ici u rat, prije bih bez razmisljanja uzeo pusku i otisao gdje treba ali sam ipak kad vidim kako se danas prema braniteljima odnosi a kako zive oni koji su "jamili" i koji su otisli u dojcland, ispadne da si zadnja budala ako postupis onako kakva ti je duznost... no ne treba za to ni rata, evo ti par godina unatrag... klasicno sluzenje vojske i civilno sluzenje... jesam ja budala sto sam 10mj isao u vojsku diljem hrvatske (pula - pozega - slunj) i dobivao 100kn mjesecno, placao si sam autobusne karte, presjedao buseve i sta ti ja znam da bi dosao doma... oces neces ides kuci ili spavaj u parku, nekad je tako bilo... i naspram mojeg prijatelja koji je civilno sluzio u starackom domu, razvozeci kombijem babe i dede na cjepljenje i slicno, dovozio im klopu i u 13h ide kuci, do koje ima manje od 2km pjesice i za to sve dobije 900kn mjesecno... sad ti meni reci tko je tu ponosna budala a tko je promisljeni lukavac i tko je na kraju bolje prosao? Da se mene pitalo, onda bi svi oni koji su sluzili vojsku imali neke privilegije pri zaposljavanju, a ovako smo samo pojeli govno... isto kao i vi starija generacija u ratu... profiteri su puno bolje prosli od vas koji ste domovinu branili sa srcem... usporedi jednog klasicnog branitelja, evo uzmi sebe za primjer i "rođu - ja sam Rojs, VOZAČ!" pa vidi koji je bolje prosao a sa istog ste startali sigurno... danas sve u nasoj drzavi pokazuje da se ne isplati biti posten.... POSTEN - JEBEN! zalosno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 08 Apr 2009, 20:55

Dok !, 91' su frendovi došli po mene u 3,30 ujutro i pitali "dali ideš?, vrijeme je, " bez razmišljanja sam uzeo svoj gan koji sam tada posjedovao u 9mm kalibru ,obukao SMB uniformu zalijepio na nju ZNG,poljubio usnulu ženu i 7 mjesečnog sina i rekao ja idem pa kada se vidimo,vidimo!.Moje današnje razočarenje je toloko veliko da to više nebih napravio niti da mi plate.To što spavam mirno je lijepo ali što imam 1800kn mirovine je strašno,uje... me moja zemlja do balčaka :A10: ,a drugi su jamili do balčaka .Što imam od toga što sam bio među prvima,statusom dragovoljca i branitelja,SRAMOTU iz dana u dan sve veču jer nas sve više gledaju kao da smo mi bili kriminalci i ubojice.Dovela nas politika po malo da se moramo stidjeti što smo branili i stvarali ovu zemju.Hm dali biti pošten ili ne pitanje je sad? :A33: :A26:
Last edited by Guest on 08 Apr 2009, 21:05, edited 1 time in total.
Reason: Nije potrebno citirati tekst na koji prvi izravno odgovaras!

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 08 Apr 2009, 21:03

Dok u potpunosti si u pravu da te ne citiram sada. Sve što sam znao o ratnoj vještini naučio sam što na satovima ONO u srednjoj, na faksu i na odsluženju vojnog roka. Prošao sam i studentsku obuku na Slunjskom poligonu (sve pješačko naoružanje i osnove injžinjerijske obuke) vojsku sam služio u mornarici pa sam prvo prošao pješačku obuku, pa tek onda pomorsku specijalnost i dodatno još protuminsko. Osnovna specijalnost mi je protuminsko djelovanje i brodski topnik kao dopunsko a iz JRM sam izašao kao mlađi vodnik. U ZNG sve što se dešavalo organizirano dolazilo je od ljudi koji su znanje donijeli iz JNA. Svi oni silni desetari, mlađi vodnici i rezervni poručnici svoje znanje jednostavno su stavili na raspolaganje. Da smo sve ljude morali učiti ispočetka bože moj najebali bi ko žuti micek.
Kad usporedim današnju obuku ročnika sa onom Jna mogu zaključiti samo jedno - nedo bog nekog rata. Sad srećom neke profi postrojbe imaju stvarno dobru obuku. No zanima me jedno - u vojsci više nemamo puškara, oružara, mehaničara za artiljerijsko naoružanje, nemamo intendanata, kuhara, pekara, nemamo vojnih liječnika (ispravite me ako griješim već sam dugo izvan sustava) tko će u slučaju opće mobilizacije opremati mobilizirane postrojbe? U stvari nema problema - za par godina mi iz Domovinskog rata biti ćemo prestari ili mrtvi, ročnika neće biti i nema se koga ni mobilizirati. Srećom ušli smo u NATO i u slučaju potrebe će se mobilizirati Nacionalna garda Minesote i tamo neki red neck će svoja junačka prsa izložiti braneći naše gujice.
Civilno služenje vojnog roka je demokratska stečevina i to moramo poštivati. Više volim da je pored mene u rovu netko čiji je to izbor nego netko tko je prisilno unovačen.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Apr 2009, 21:15

Jednostavno je - opće mobilizacije više neće biti jer nemaš koga mobilizirati, a nema više ni tko. A da nekoga i mobiliziraš, nikada pušku držao u rukama nije, a tko će ga podučiti???
Ono malo profija u vojsci koji su ostali ne mogu voditi postrojbe, a vrlo ih je lako potrošiti. a onda - sve ispočetka...
Pa tko ostane...

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 08 Apr 2009, 21:22

@shooter9, potpuno te razumijem i sam sam u istoj kaši. To što se sramimo našeg dragovoljstva je zato što u našim redovima (dragovoljaca) ima svakog smeća, bagre, lažnjaka a mi nismo učinili ni koraka da ih prokažemo i izbacimo iz naših redova, dapače pojedini nam vode i udruge! Što veći lažnjak - to bolji status! U rat nisam otišao zbog bilo kakvih beneficija niti sam ih ikada tražio. Država ih je sama obećavala i obećavala. Poslije demobilizacije - burza rada. Oslobođenje od participacije (na kartici piše - doživotno) trajalo je pola godine. kad sam si našao posao dobro sam pazio da slučajno ne povisim glas kako netko nebi rekao da sam prolupao. Sad kad sam u invalidskoj mirovini primam 1500kn akontacije jer netko iz ministarstva već 5 mjeseci nije u stanju dostaviti moj ratni put kako bi dobio konačni izračun a mirovinski ne priznaje vojnu knjižicu....sad ću i ja ko stari partizančine PA ZAR SMO SE ZATO BORILI?
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 08 Apr 2009, 22:18

Blackpowderu ne morem kapiti naše "prežidente"od svih udruga da onoj niškoristi od "naše srcedrapateljne ministrice"ne mogu reći da je za registar pravih i stavarnih branitelja dovoljno da svaki zapovjednik sazove zbor postrojbe i tik tak čemo mi sami pitati onog nepoznanog do sebe tko je i što radi ovdje?? :A10: :A10: Godinama su osnovavali brdo povjerenstava i utošili vagone novaca za niškoristi posao i govorili kako je to mnogo jebetežno za napraviti a garantiram da bi mi sami to napravili za max 2mj.Očigledno zmija krije noge u vrhovništvu. :A29:

Post Reply