Što streljaštvo čini jedinstvenim sportom?
Što streljaštvo čini jedinstvenim sportom?
Radilo se o klasičnom ili praktičnom streljaštvu, sve ove godine nisam nikada imao onaj osjećaj "natejcateljstva" u negativnom smislu..nešto recimo, što bi bilo prisutno u drugim sportovima..ovdje jednostavno toga nema, svi pucamo i svi se radujemo kako našim, tako i tuđim rezultatima, na licu mjesta razmjenjujemo iskustva glede oružja, streljiva, tehnike gađanja i to među članovima različitih, 'suparničkih' klubova..
Na nedavnim turnirima povodom 1. maja i ovo što je gosn BlackPowder organiziro, pucanje je u biti bila sporedna stvar, pored samog druženja i piknika.
Jedino što mi je žao što sezona traje prekratko (od 5 do kraja 9. mjeseca) jer ovakve stvari su uvijek dobrodošle i preko cijele godine!
Na nedavnim turnirima povodom 1. maja i ovo što je gosn BlackPowder organiziro, pucanje je u biti bila sporedna stvar, pored samog druženja i piknika.
Jedino što mi je žao što sezona traje prekratko (od 5 do kraja 9. mjeseca) jer ovakve stvari su uvijek dobrodošle i preko cijele godine!
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Re: Što streljaštvo čini jedinstvenim sportom?
dobrim tuđim rezultatima se veselimo kurtoazije radi , svoje dobre dižemo (onako potiho) u nebesa, loše (još tiše) prepuštamo zaboravu. kao zoon politikon volimo se družiti, dobro jesti, popiti a usto i poševiti, ihhh. suparništvo će uvijek postojati, fala bogu. bez obzira što to pojedinci (svi mi koji smo pili s vrela života i "svoju" disciplinu dižemo u nebesa samo zato što smo falšali u nekoj drugoj) shvaćaju kao svetu misiju protiv krivovjernika. činjenica je, suparništvo, ono zdravo, vodi do boljih rezultata i razvitka. svi mi koji volimo oružje (tj. oruđe koje se koristi, prvenstveno, radi nanošenja ozljeda, više ili manje, drugim živim bićima) smo samo ljudi u cijeloj zavrzlami uobičajenih međuljudskih odnosa. ništa više, ništa manje. radi hajke na oružje i korisnike, zadnih desetljeća se svi pravimo pametni i držimo se "zakona". "dobri dečki vole popit i ubit", stara je poslovica ovdašnjih krajeva koja pomalo gubi smisao i održava se samo kao poštapalica nakon piva, dva previše. mali mi je, al zato brzo svršim, a ipak imam cenera. oružje nam je u krvi, a družit ćemo se ili ne radi drugih stvari. onih malo "više ljudskijih".
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us