Testiranje i usvajanje puške VHS
Re: Testiranje i usvajanje puške VHS
Slabe informacije na tom videu. Jel se to testiralo svaki uvijet zasebna puška ili ista za sve uvijete?
Jeli puška očišćena i podmazana nakon slane kupke? Zašto su cijev zaštitili kada su ju stavljali u pijesak i pjesak sa blatom? Dizajn mi se sviđa, izgleda kao famas.
Jeli puška očišćena i podmazana nakon slane kupke? Zašto su cijev zaštitili kada su ju stavljali u pijesak i pjesak sa blatom? Dizajn mi se sviđa, izgleda kao famas.
Glede usporedbi s FAMASom..nemojte zaboravit kad je HS izašo da su govorili da je kopija Glocka..u negativnom smislu..tako da ono..kako je HS bio totalni uspjeh, uopće ne sumnjam da je i ovaj VHS kvaliteta za sebe..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

na bullpup ne da bi mi letilo ispred nosa i zapinjalo za isti nego bi mi letilo zavrat i u kutnjake nakon sto bi mi zatvaras napravio jos jedna usta na lijevom obrazu...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- blackpowder
- Nadnarednik

Mihael Kalašnjikov! SANTO SUBITO! Mihael Kalašnjikov! SANTO SUBITO! Mihael Kalašnjikov! SANTO SUBITO! Mihael Kalašnjikov! SANTO SUBITO! .........
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

i ako nije treba ga ako ne proglasiti svecem onda mu dati barem trg u znak zahvalnosti za doprinos u Domovinskom ratu! 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Hmm...po cemu to!?
Mislis radi stvaranja puske ili nesto u vezi politike?
Ako je ono prvo...dalo bi se o tome raspravljati.
Mislis radi stvaranja puske ili nesto u vezi politike?
Ako je ono prvo...dalo bi se o tome raspravljati.
Meni je SA-80 izgleda bolje pogledajte strijelca koji je testira sav se pogrbio. To su sad nove finte uzete u obzir kao npr. kad strijelac dolazi iza ugla kuće da se cijev ne vidi slična je izraelskoj inačici. općenito mi se ne sviđaju takve puške pooput FAMAS-a ali SA-80 da. Vjerovatno ću je i ja imat prilike isprobat. Ne ulazim u to što se piše i što oni prikazuju da ne bude kao kod EM/EMM 992 samo dobar posao. APS 95 je isto bila dobra puška samo su je trebali radit izraelci zato nije uvedena imala je loš rasap streljiva na rafalnoj.
i bolje da APS 95 nije usvojen
ta koncepcija je tak i tak "zastarjela"
vidjecemo kak ce se VHS pokazat
i kak ce ic njezina modernizacija tokom godina
i na kaj ce se imat najvise zamjerki
sad se bivse kolege bune na polozaj selektora
a bar su to mogli bolje rjesit
Jel to onaj sa švercanim cijevimaBreadfan wrote:Glede usporedbi s FAMASom..nemojte zaboravit kad je HS izašo da su govorili da je kopija Glocka..u negativnom smislu..tako da ono..kako je HS bio totalni uspjeh, uopće ne sumnjam da je i ovaj VHS kvaliteta za sebe..
nije zastarjela nego nisu znali rješit problemJ07@ wrote:i bolje da APS 95 nije usvojen
kad je budu okitili sa raznim đinđama ispast će da puška podnosi -40 stupnjeva ali laserski ciljnik ne i takve gluposti.
Inače puške koje su kratke nisu udobne zato nisam njihov fan FAL je puška po mojoj mjeri ili M76 a ne ova ko da je rađena za rahitične. Ono kalibar ko riža i onda pokazuju preciznost jača filozofija ali takvi su trendovi mogu se nekom sviđat nekom ne.
Nije uvijek zlato sve što sja bilo da je to oružje, auto, kompjuter ili nešto deseto
ma daj
ko srbi sa M21
katastrofa
ne kazem da nebi bila dobra
al treba sljedit neke trendove a ne prepravljat vec xxx puta prepravljeno
FALL i G3 samo ak sam negdje na miru
al ak se krecem onda nesto krace i lakse
npr, AK74
ko srbi sa M21
katastrofa
ne kazem da nebi bila dobra
al treba sljedit neke trendove a ne prepravljat vec xxx puta prepravljeno
FALL i G3 samo ak sam negdje na miru
al ak se krecem onda nesto krace i lakse
npr, AK74
Pušku treba malo doraditi i bila high-five kako bi Borat rekao.
Da mi je samo probati...
Trebalo bi uvesti lakopromjenjive cijevi (ali u više kalibara) kao u Stayer AUG.
.223 kao stanadard sa konverzijom za 7,62x39 i magazine od kalaša.
Za ovim bi i Ameri poludili.
Da ne govorim o idealnom kalibaru 6.8 SPC !
Ne bi na odmet bila ni verzija sa dužom cijevi kao snajper u .308 Win
Estetski bi je trebalo doraditi,ali da izrada ne bude ništa skuplja
te obavezno maknuti onaj odvratni rukohvat
Da mi je samo probati...
Trebalo bi uvesti lakopromjenjive cijevi (ali u više kalibara) kao u Stayer AUG.
.223 kao stanadard sa konverzijom za 7,62x39 i magazine od kalaša.
Za ovim bi i Ameri poludili.
Da ne govorim o idealnom kalibaru 6.8 SPC !
Ne bi na odmet bila ni verzija sa dužom cijevi kao snajper u .308 Win
Estetski bi je trebalo doraditi,ali da izrada ne bude ništa skuplja
te obavezno maknuti onaj odvratni rukohvat
puška mi se čini u redu(barem ono što su prikazali na videu), jedina stvar što me bode je ona ručka povrh ručice za zapinjanje i selektor paljbe oliti kočnica, mislim da bi se ta ručka trebala maknuti te se staviti šina slično kao na tavoru, te recimo posvetiti pažnju na sistem ciljanja sličan tavoru, naime tavor ima red-dot, s dodatkom koji se jednostavno montira(što sam imao prilike vidjeti na history chanelu kad se pričalo o izraelskom oružju) dobije se princip optike sa povećanjem te se na taj način dobije na preciznosti za veće daljine!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Lijepo i praktično za onoga tko time zna rukovati...ali PRESKUPO i NEPOTRENo za prosječnog
vojnika sa samo osnovnom obukom.(To bi trebala biti naša temeljna puška)
Kao što sam se osvrnuo u tekstu "AK47 vs. M16", ogromna je razlika između vojne doktrine zapada i istoka.Mi nismo Ameri i Cionisti da nam ratove vode grupice visokouvježbanih specijalca,više se borimo po istočnom principu,narodi ljudi koji silom prilika postanu ratnici i tako to...
Ali za specijalne jedinice bi bilo sasvim OK.
Mislim da sam to sve obuhvatio kada sam spomenuo šinu za dodatke.
vojnika sa samo osnovnom obukom.(To bi trebala biti naša temeljna puška)
Kao što sam se osvrnuo u tekstu "AK47 vs. M16", ogromna je razlika između vojne doktrine zapada i istoka.Mi nismo Ameri i Cionisti da nam ratove vode grupice visokouvježbanih specijalca,više se borimo po istočnom principu,narodi ljudi koji silom prilika postanu ratnici i tako to...
Ali za specijalne jedinice bi bilo sasvim OK.
Mislim da sam to sve obuhvatio kada sam spomenuo šinu za dodatke.
ide se tendenciji smanjivanja kalibra radi toga što je cijena izobrazbe da se dobije iznad prosječni strijelca sa većim kalibrima izuzetno skupa.
ovako mali kalibar i svi pucaju vrhunski ali im opet to ne jamči preživljavanje
ovako mali kalibar i svi pucaju vrhunski ali im opet to ne jamči preživljavanje
- Armalite Kid
- Banned
Ne volim pljuvat po domaćim proizvodima (kao što je inače navika kod nas) ali sam primjetio da je selektor paljbe problematičan, na snimci ga ovaj miče sa lijevom rukom, a valjda je bila ideja da se može sve sa jednom rukom
magisches schwein
iz licnog iskustva FAMAS moze da se prebaci za ljevoruke strjelce bez problema a koliko vidim na ovim slikama najvjerovatnije postoji opcija i na VHS pusci za istu preinaku.
uglavnom ljepo je imati domacu proizvodnju bilo cega pa makar i exera
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.
- Armalite Kid
- Banned
Nisam znao da će se VHS proizvodit u Crvenoj Zastavi ?GAGS wrote:iz licnog iskustva FAMAS moze da se prebaci za ljevoruke strjelce bez problema a koliko vidim na ovim slikama najvjerovatnije postoji opcija i na VHS pusci za istu preinaku.
magisches schwein