Civilno služenje vojnog roka i oružje
Civilno služenje vojnog roka i oružje
Imam jedno pitanje...
Prije cca 2 godine, zatražio sam potvrdu o neposjedovanju oružja u svrhu civilnog služenja vojnog roka. Na tome je pisalo da u slučaju služenja civilnog vojnog roka više ne mogu tražiti dozvolu za nabavku oružja.
Međutim, iako sam nabavio dotičnu potvrdu, nisam slao zamolbu za civilno služenje vojnog roka, niti sam služio vojni rok. (zbog zdravstvenih problema, nedugo nakon vađenja te potvrde, proglašen sam nesposobnim za vojsku).
Da li ja mogu sada tražiti dozvolu za navbavku oružja ili ne?
Prije cca 2 godine, zatražio sam potvrdu o neposjedovanju oružja u svrhu civilnog služenja vojnog roka. Na tome je pisalo da u slučaju služenja civilnog vojnog roka više ne mogu tražiti dozvolu za nabavku oružja.
Međutim, iako sam nabavio dotičnu potvrdu, nisam slao zamolbu za civilno služenje vojnog roka, niti sam služio vojni rok. (zbog zdravstvenih problema, nedugo nakon vađenja te potvrde, proglašen sam nesposobnim za vojsku).
Da li ja mogu sada tražiti dozvolu za navbavku oružja ili ne?
Re: Civilno služenje vojnog roka i oružje
ak si nesposoban za vojsku
kak onda da si sposoban za imat oruzje
Jesam li zbog hernije nesposoban pritisnuti okidač i pucati u metu?J07@ wrote:ak si nesposoban za vojsku
Molim da mi se odgovori na pitanje:
Ako sam tražio potvrdu o neposjedovanju oružja u svrhu civilnog služenja vojske, da li mogu tražiti dozvolu za nabavku oružja?
nisiTomi_S wrote: Jesam li zbog hernije nesposoban pritisnuti okidač i pucati u metu?
al kolko sam ja skuzil ti si prije nego si postal nesposoban
trazil potvrdu u svrhu sluzenja civilnog roka
kaj ne
Da. Digao sam potvrdu na MUP-u. Ali nisam služio civilni rok....J07@ wrote: al kolko sam ja skuzil ti si prije nego si postal nesposoban
trazil potvrdu u svrhu sluzenja civilnog roka
kaj ne
Da, recimo...J07@ wrote:znaci imo si prigovor savjesti da sluzis normalan rok
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ja znam odgovor na tvoje pritanje, ali prvo molim da ti odgovoris na moje
koji je bio razlog prigovora savjesti?
vjera?
nacionalnost?
jedan od onih sto ne zele drzati oruzje u rukama i pucati na druge?
nesto petnaesto?
hvala
koji je bio razlog prigovora savjesti?
vjera?
nacionalnost?
jedan od onih sto ne zele drzati oruzje u rukama i pucati na druge?
nesto petnaesto?
hvala
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sjecam se za vrijeme rata, kako su neki pojedinci trazili prijatelje preko veze da ih se napravi "ludima" i nesposobnima za vojsku da ne odu u rat...Pixy wrote:Isto sam naveo neki razlog da ne mogu zbog savjesti ili slično. Neman poima točno - to mi je nešto diktira tip u lokalnom redu za obranu.
I da me ne bi napali da ne volim svoju domovinu ili sl. razlog zašto sam išo u civilnu a ne u običnu je bio posao jer sam nakon civclne odma se tamo zapolsio.
a onda su po zavrsetku rata iste te prijatelje trazili da im srede papire za nabavku oruzja...
Smatram tko nije htio nositi oruzje na odsluženju vojnog roka da mu netreba ni sad. 
potpisujem!!!Aguila wrote:Smatram tko nije htio nositi oruzje na odsluženju vojnog roka da mu netreba ni sad.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mogu shvatiti ljude koji su se izvukli na civilno ako su kod kuce imali djecu i posao i to... no jedan lik iz knina, neki Božo, imao je 30g. i 4 djece kada je samnom sluzio vojsku... mogu shvatiti ljude koji odgadjaju sluzenje zbog skolovanja po odsluze kad zavrse... mogu shvatiti i nekoga tko ne voli ovu drzavu pa trazi civilno, mogu shvatiti nekoga tko je iz socijalne obitelji, ima posao koi mora napustiti zbog vojske a poslodavac ga nece cekati sa radnim mjestom (mada mislim da si u tom slucaju zakonom zasticen)
ono sto nemogu shvatiti... lik, godinu dvije mladji od mene... pola slovenac pola srbin - 100% hindu (vegeterijanac, i ta indijske sheme), bavi se bodybuildingom, sav napumpan, borilacki sportovi trte mrte, u svemu bolji od mene, jaci, brzi, zdraviji (ja sam u drugom srednje sjebao kicmu), kod njega sam prvi put zaigrao igricu Carmaggedon (http://en.wikipedia.org/wiki/Carmageddon) za one kojima se neda citati, tu se skupljaju bodovi gazeći pjesake autom, stariji ce se sigurno sjecati filma DeathRace2000, to je to, da ne spominjem ostale pucacke i ratne igrice, lik bi se uvijek fajtao s nekim i tako to...
enivej... ja trebao odsluziti 10mj u 33klasi... no eto silom prilika od 32klase na dalje je vojni rok bio skracen sa 10 na 9mj.... sluzio sam Pula-Pozega-Slunj... povratna autobusna karta do karlovca me kostala u prosjeku 90-100kn... iz pule sam imao svaki vikend slobodno ali sam svaki drugi isao kuci a svaki drugi koji nisam bih ostajao kod ujaka (da smanjim troskove putovanja), iz pozege sam isao svaki vikend (bio bih i ostao da mi klopa nije bila losija nego u puli i jos neke sitnice, pa kad se vec moze kuci...) iz slunja sam najmanje isao kuci svaki drugi ili svaki treci vikend ali sam dobivao prenocista da si odem po cistu robu i to... mjesecno sam dobivao 100kn od vojske... dok su troskovi puta, odrzavanja uniforme i opreme (pranje i to) kostali peterostruko vise...
I sada onaj gore spomenuti lik, godinu dana nakon mene dobije poziv za vojsku, tada je redovna vojska vec bila skracena na 6mj. sto znaci da je civilno bilo svojih 9-10mj. nebih znao tocno... dobije civilno na racun prigovora savjesti jer mu VJERA NE DOZVOLJAVA DA NOSI PUŠKU (a gazenje pjesaka u igrici za bodove dozvoljava?) i dobije lik 3x sposobniji od mene civilno sluzenje... posao ionako nema, bilda po cijele dane... dobije posao u starackom domu da voza s kombijem starce na cijepljenje, dovozi im klopu i to, uglavnom recimo da je radio cak i 8h dnevno sto znam da nije... puno puta bi ranije isao kuci (pjesice do kuce cca 15min) i za sve to je dobivao 900kn mjesecno...
ja necu reci da sam ja jeo prasinu tih 9mj, jer ja se smatram jednim od sretnika koji su dobili 12-701, ali bilo je ekipe pjesaka 12-101 koji su zderali prasinu svih tih 10-9mj....
i sad vi meni recite tko je tu jeben? No, meni je savjest cista (nema prigovor) i ja sam svoju duznost odradio, upoznao puno novih prijatelja a s nekima kontaktiram i dan danas i nije mi zao (osim sto sam u vojsci ostao bez zuba, jedinice gore desno... =( )
da je bilo imalo pravde oni koji su odsluzili redovnu vojsku bi trebali imati beneficije poput prednosti prilikom zaposljavanja, i sta ti ja znam sto sve ne... ali nema... to je jedan od razloga zasto sam ja ogorcen prema onima koji su civilno sluzili vojni rok...
jos jedna stvar... cca 95% ekipe koja se bavi airsoftom ili paintballom je civilno sluzila vojni rok... za to nemaju prigovor savjesti kad pucaju jedni po drugima... taktika je ista, oruzje je isto, uniforme su iste, scenarij je isti, samo je streljivo drugacije... i kad mi netko ide reci da se oni NE IGRAJU RATA... ma daj...
sorry ekipa ali to je samo mojih 20 lipa bez imalo prigovora savjesti
ono sto nemogu shvatiti... lik, godinu dvije mladji od mene... pola slovenac pola srbin - 100% hindu (vegeterijanac, i ta indijske sheme), bavi se bodybuildingom, sav napumpan, borilacki sportovi trte mrte, u svemu bolji od mene, jaci, brzi, zdraviji (ja sam u drugom srednje sjebao kicmu), kod njega sam prvi put zaigrao igricu Carmaggedon (http://en.wikipedia.org/wiki/Carmageddon) za one kojima se neda citati, tu se skupljaju bodovi gazeći pjesake autom, stariji ce se sigurno sjecati filma DeathRace2000, to je to, da ne spominjem ostale pucacke i ratne igrice, lik bi se uvijek fajtao s nekim i tako to...
enivej... ja trebao odsluziti 10mj u 33klasi... no eto silom prilika od 32klase na dalje je vojni rok bio skracen sa 10 na 9mj.... sluzio sam Pula-Pozega-Slunj... povratna autobusna karta do karlovca me kostala u prosjeku 90-100kn... iz pule sam imao svaki vikend slobodno ali sam svaki drugi isao kuci a svaki drugi koji nisam bih ostajao kod ujaka (da smanjim troskove putovanja), iz pozege sam isao svaki vikend (bio bih i ostao da mi klopa nije bila losija nego u puli i jos neke sitnice, pa kad se vec moze kuci...) iz slunja sam najmanje isao kuci svaki drugi ili svaki treci vikend ali sam dobivao prenocista da si odem po cistu robu i to... mjesecno sam dobivao 100kn od vojske... dok su troskovi puta, odrzavanja uniforme i opreme (pranje i to) kostali peterostruko vise...
I sada onaj gore spomenuti lik, godinu dana nakon mene dobije poziv za vojsku, tada je redovna vojska vec bila skracena na 6mj. sto znaci da je civilno bilo svojih 9-10mj. nebih znao tocno... dobije civilno na racun prigovora savjesti jer mu VJERA NE DOZVOLJAVA DA NOSI PUŠKU (a gazenje pjesaka u igrici za bodove dozvoljava?) i dobije lik 3x sposobniji od mene civilno sluzenje... posao ionako nema, bilda po cijele dane... dobije posao u starackom domu da voza s kombijem starce na cijepljenje, dovozi im klopu i to, uglavnom recimo da je radio cak i 8h dnevno sto znam da nije... puno puta bi ranije isao kuci (pjesice do kuce cca 15min) i za sve to je dobivao 900kn mjesecno...
ja necu reci da sam ja jeo prasinu tih 9mj, jer ja se smatram jednim od sretnika koji su dobili 12-701, ali bilo je ekipe pjesaka 12-101 koji su zderali prasinu svih tih 10-9mj....
i sad vi meni recite tko je tu jeben? No, meni je savjest cista (nema prigovor) i ja sam svoju duznost odradio, upoznao puno novih prijatelja a s nekima kontaktiram i dan danas i nije mi zao (osim sto sam u vojsci ostao bez zuba, jedinice gore desno... =( )
da je bilo imalo pravde oni koji su odsluzili redovnu vojsku bi trebali imati beneficije poput prednosti prilikom zaposljavanja, i sta ti ja znam sto sve ne... ali nema... to je jedan od razloga zasto sam ja ogorcen prema onima koji su civilno sluzili vojni rok...
jos jedna stvar... cca 95% ekipe koja se bavi airsoftom ili paintballom je civilno sluzila vojni rok... za to nemaju prigovor savjesti kad pucaju jedni po drugima... taktika je ista, oruzje je isto, uniforme su iste, scenarij je isti, samo je streljivo drugacije... i kad mi netko ide reci da se oni NE IGRAJU RATA... ma daj...
sorry ekipa ali to je samo mojih 20 lipa bez imalo prigovora savjesti
- Knife_maniac
- Satnik

Jedna stvar mora biti jasna....NE POSTOJI CIVILNA VOJSKA.
Kakva je to vojska ?
Postojalo je nekada civilno sluzenje VOJNOG roka.
Da se mene pita svi ti koji su imali "prigovor savjesti" i slicne pizdarije niti bi trebali, niti bi mogli niti smjeli nositi oruzje.
AMEN
Kakva je to vojska ?
Postojalo je nekada civilno sluzenje VOJNOG roka.
Da se mene pita svi ti koji su imali "prigovor savjesti" i slicne pizdarije niti bi trebali, niti bi mogli niti smjeli nositi oruzje.
AMEN
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Nošenje oružja i igranje igrica su dvije potpuno različite stvari e u igricama stradavaju računalni likovi, a ne živi ljudi.Mike_Torello wrote: dobije civilno na racun prigovora savjesti jer mu VJERA NE DOZVOLJAVA DA NOSI PUŠKU (a gazenje pjesaka u igrici za bodove dozvoljava?) i dobije lik 3x sposobniji od mene civilno sluzenje...i
To je kako kad bi nekom odbio zamolbu za civilno služenje jer se ko mali igrao rata s drvenim puškama, pa evo sad mora služit vojsku jer mu niko ne vjeruje da je pacifist..eo, tako ja gledam na to.
Last edited by Breadfan on 01 Jun 2009, 01:47, edited 2 times in total.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Odlično. I koja je onda razlika između tebe i anti-gun ljudi koji smatraju da u biti nijedan civil ne smije posjedovati oružje?Knife_maniac wrote: Da se mene pita svi ti koji su imali "prigovor savjesti" i slicne pizdarije niti bi trebali, niti bi mogli niti smjeli nositi oruzje.
AMEN
Mene uopće ne zanima ko je služio, a ko nije i koji su razlozi. Ako je pred zakonom čist i želi privatno posjedovati oružje, to je njegovo i isključivo njegovo pravo,a ne privilegija koju s nečim mora zaradit. Ti koji nisu služili vojsku i dalje na neki način doprinose društvu, poštuju zakone, plaćaju poreze itd. Šta sad..moramo se dogovoriti na čijoj smo strani, a mislim da ovdje postoje samo dvije strane i da je jasno na koju trebamo stat..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Žalosno.... izgleda da sam postavio pitanje na krivom forumu.
Dok bi odgovor na moje pitanje bilo dovoljno odgovoriti sa "Da" ili "Ne" , neki očito imaju malo preveliku potrebu za produljivanjem muškosti nepotrebnim debatama i diskusijama....
Hvala lijepa (ni za što), doviđenja....

Dok bi odgovor na moje pitanje bilo dovoljno odgovoriti sa "Da" ili "Ne" , neki očito imaju malo preveliku potrebu za produljivanjem muškosti nepotrebnim debatama i diskusijama....
Hvala lijepa (ni za što), doviđenja....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ne kao mali nego u isto to vrijeme kad je imao progovr savjesti, a nakon odsluzenja civilno se jos bavio paintballom i airsoftom sada trenutno... dakle sada moze nositi oruzje i pucati po drugima, bez obzira sto je to jedna "igra", ti eliminiras protivnicke igrace pucajuci po njima, sto je igranje rata, a IMHO netko kome vjera ne dozvoljava da nosi oruzje se nema sto igrati rata, pogotovo ne sad kad ima 27 godina...Breadfan wrote:Nošenje oružja i igranje igrica su dvije potpuno različite stvari e u igricama stradavaju računalni likovi, a ne živi ljudi.Mike_Torello wrote: dobije civilno na racun prigovora savjesti jer mu VJERA NE DOZVOLJAVA DA NOSI PUŠKU (a gazenje pjesaka u igrici za bodove dozvoljava?) i dobije lik 3x sposobniji od mene civilno sluzenje...i
To je kako kad bi nekom odbio zamolbu za civilno služenje jer se ko mali igrao rata s drvenim puškama, pa evo sad mora služit vojsku jer mu niko ne vjeruje da je pacifist..eo, tako ja gledam na to.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

NE!Tomi_S wrote:Žalosno.... izgleda da sam postavio pitanje na krivom forumu. Dok bi odgovor na moje pitanje bilo dovoljno odgovoriti sa "Da" ili "Ne" , neki očito imaju malo preveliku potrebu za produljivanjem muškosti nepotrebnim debatama i diskusijama....Hvala lijepa (ni za što), doviđenja....
- blackpowder
- Nadnarednik

civilno služenje vojnog roka je pravo svakog građanina ove države. Vi kritičari okrenite se malo oko sebe pa popljujte one koji su Domovinski rat proveli u Minken bojni ili zaždili preko granice da nebi služili ni na koji način vojni rok a kamoli civilni. Prihvatljiviji su mi oni koji su to pošteno odradili pomažući u nekim socijalnim ustanovama.
Osim toga vi koji ste zadnjih godina (dok se služio vojni rok) bili u vojsci i vi ste služili CIVILNI VOJNI ROK - pa bili ste više doma nego u vojarni ili na poligonu!
(susjedov sin je služio u Puli i susjed bi mi znao reći - Samo da ovaj vikend ne dođe doma uzme mi 100€ svaki put).
Pravo na prigovor savjesti ne odnosi se na korištenje oružja u SPORTSKE SVRHE - tada ne govorimo o ORUŽJU već o oruđu za postizanje sportskih rezultata.
Osim toga vi koji ste zadnjih godina (dok se služio vojni rok) bili u vojsci i vi ste služili CIVILNI VOJNI ROK - pa bili ste više doma nego u vojarni ili na poligonu!
Pravo na prigovor savjesti ne odnosi se na korištenje oružja u SPORTSKE SVRHE - tada ne govorimo o ORUŽJU već o oruđu za postizanje sportskih rezultata.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
I to je bilo tako jako teško napisati.... !?Mike_Torello wrote:NE!
Inače moj razlog je bio taj što su me htjeli zvati u vojsku jer je kao trebalo odlsužiti prije 27 godine, a ja sam još uvijek bio student (ne bi mogao slušati nastavu, polagati ispite, morao bi zamrzavati godinu, pitanje što bi bilo da me zahvati bolonja i tome slično...).
A moj prigovor savjesti je zapravo "prigovor savjesti"... (čitaj: ljubitelj oružja još od osnovne škole).