P-38, HP 35 i ostalo na prodaju
P-38, HP 35 i ostalo na prodaju
Frend prodaje osobama s kolekcionarskom dozvolom (isključivo) neke komade iz kolekcije:
Na PP
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: P-38, HP 35 i ostalo
Cijene su uz fotke, sve je ispravno.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sta se na kolekcionarsku dozvolu ne skuplja onesposobljeno oruzje a ne funkcionalno i ispravno?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Na kolekcionarsku dozvolu skupljaš što hoćeš, ali si po sadašnjem zakonu dužan isto oruzje privremeno onesposobiti po ovlaštenom puškaru koji ti za istu radnju izdaje i potvrdu. Novi zakon o oružju koji će stupiti sa danom ulaska RH u EU je mnogo liberalniji i po njemu se neće isto morati privremeno onesposobljavati tako da će se i kod nas moći organizirati takmičenja iz gađanja iz kolekcionarskih primjeraka, te se ujedno neće umanjivati njihova kolekcionarska vrijednost.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to je nesto novo sa "privremenim" onesposobljavanjem? kako se to privremeno radi?
Ovlašteni puškar ti "blokira" ležište metka u cijevi tako da ne možeš isti staviti u cijev. Stavi čelični umetak koji učvrsti zavarivanjem ili ga fiksira na neki drugi način i o tome ti izda potvrdu. To je privremeno onesposobljavanje po članku 5. Pravilnika o onesposobljavanju oružja. Sa puškarom se dogovoriš da to napravi pažljivo i na način da jednog dana kad se promijene zakonski uvjeti isto (uz određene zahvate) može vratiti u provobitno stanje. Bit je da se napravi na način da ga samo puškar može vratiti u prvobitno stanje , a nikako netko tko nije ovlašten. kako je svaki puškar osposobljen da napravi novi dio ili novu cijev tako isto može popraviti i ono što je "uništio" tj. cijev .
Re: P-38, HP 35 i ostalo na prodaju
Taj pravilnik se primjenjuje na oružje koje je nekad bilo USPOMENA, a po novom zakonu takve kategorije više nema. U tom slučaju, ako je ostalo oružje od nekog rođaka a ne daš ga državi ili ga prodaš, onda se onesposobljava. To ne vrijedi za staro oružje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ok, kakva onda dozvola treba biti za potpuno funkcionalno oruzje bilo ono staro ili novo?
ja mislim da najobicnija nabavna dozvola, a na kolekcionarsku se moze skupljati samo onesposobljeno. barem sam ja tako shvatio.
osim ako se sa kolekcionarskom dozvolom moze skupljati i staro ispravno oruzje ali koja je definicija STAROG, koliko godina mora biti staro da bi bilo STARO oruzje?
ja mislim da najobicnija nabavna dozvola, a na kolekcionarsku se moze skupljati samo onesposobljeno. barem sam ja tako shvatio.
osim ako se sa kolekcionarskom dozvolom moze skupljati i staro ispravno oruzje ali koja je definicija STAROG, koliko godina mora biti staro da bi bilo STARO oruzje?
Zakon je bedasto napisan, što je već uobičajeno, ali zašto bi ti trebala ikakva dozvola za komad željeza koji ne puca?????
Čim je nešto onesposobljeno, to više nije oružje, nego komad željeza, a za to ti nikakva dozvola nije potrebna.
Čim je nešto onesposobljeno, to više nije oružje, nego komad željeza, a za to ti nikakva dozvola nije potrebna.
Kolekcionari skupljaju oružje te ga po nabavi u roku od 8 dana prijavljuju nadležnoj PP, upisuju u obrazac 23 koji su dužni voditi te isti daju ovlaštenom puškaru da ga privremeno onesposobi za što isti i izdaje potvrdu.
Trajno onesposobljeno oružje se više ne smatra oružje i može ga svatko držati bez ikakve dozvole ali mora imati potvrdu da je trajno onesposobljeno. Istu potvrdu izdaje ovlašteni puškar ....nakon što....izbuši najmanje 5 rupa koje su veće od kalibra oružja ili napravi uzdužni prorez cijevi, zavari ležište metka, zavari rupu igle na zatvaraču te isti zatvarač odreže pšo kutem od 45 stupnjeva. ..../nakon tih radnji nije vam baš puno od oružja ni ostalo////
Privremeno onesposobljavanje sdam opisao u svom prethodnom postu.
Trajno onesposobljeno oružje se više ne smatra oružje i može ga svatko držati bez ikakve dozvole ali mora imati potvrdu da je trajno onesposobljeno. Istu potvrdu izdaje ovlašteni puškar ....nakon što....izbuši najmanje 5 rupa koje su veće od kalibra oružja ili napravi uzdužni prorez cijevi, zavari ležište metka, zavari rupu igle na zatvaraču te isti zatvarač odreže pšo kutem od 45 stupnjeva. ..../nakon tih radnji nije vam baš puno od oružja ni ostalo////
Privremeno onesposobljavanje sdam opisao u svom prethodnom postu.
neznam gdje stoji odredba da se oružje, trofejno (kolekcionarski primjerak) mora u roku od 8 dana prijaviti u PP ?
a obrazac 23 nisam uspio nabaviti u NN? ja imam svoju evidenciju i u nadzoru su je prihvatili jer je dobro koncipirana i uputili su druge kolekcionare na mene, tj evidenciju.
a obrazac 23 nisam uspio nabaviti u NN? ja imam svoju evidenciju i u nadzoru su je prihvatili jer je dobro koncipirana i uputili su druge kolekcionare na mene, tj evidenciju.
Što je, svi junaci nikom ponikoše????
Nema love ili nema dozvola za sakupljanje starog oružja??
Može i na nabavnu dozvolu za vatreno oružje.
Nema love ili nema dozvola za sakupljanje starog oružja??
Može i na nabavnu dozvolu za vatreno oružje.
nažalost ima te sve komade u kolekciji pa ne bi duplirao. zanima me ako ima nešto drugo.
Pa nisam mislio samo na "kolekcionarsko" oružje. Ja oružje kupujem i u trgovinama koje imaju komisionu prodaju. Pošto je to oružje već registrirano na nekakvu dozvolu potrebno je u PP dostaviti ili račun ili kupoprodajni ugovor ili slično kako bi u evidenciji razdužili prijapnjeg vlasnika i zadužili novog.zoobar wrote:neznam gdje stoji odredba da se oružje, trofejno (kolekcionarski primjerak) mora u roku od 8 dana prijaviti u PP ?
Obrazac 23 sam dobio na uvid i po njemu na kompu napravio novi tako da evidenciju vodim po njihovim zahtjevima i od istih sam dobio pohvalu da je evidencija u jako dobrom stanju kao i način na koji je vodim. Ali sve zavisi od PP jer svaka radi drukčije, a tumačenje MUP-a o postupanju (koji sam dobio na pismeni zahtjev) je priča za sebe...nebi sad o tome.
- SnajperM76
- Banned
policija neka pripremi 10 kuna jer toliko vrijedi moje staro željezo.......0,70kn/kg
Last edited by SnajperM76 on 23 Jun 2009, 13:14, edited 1 time in total.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

dragi snajperuM76, hvala lijepo sto si obavijestio kolege policajce koji citaju ovaj forum da se na tvom tavanu nalazi podosta automatskih primjeraka naoruzanja koje si zelio legalizirati i povjesati po zidu, budi sutra kod kuce, ekipa za pretres stize oko 10h dopopodne. Ne brini, tvoju lokaciju vec znaju putem IP adrese.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa jel vidis sto sam napisao gore?
- SnajperM76
- Banned
O bože, nisam znao da to tako ide......pa zar kolekcijonarsko oružije nemora biti ispravno, naime moji lijepi komadi su kupovani na sajmu automobila, hreliću i aukcijama.hr!!!! svi su zahrđali ali skrooooz, a jedan je čak bio i zapaljen jer mu je kundak skroz pougljen!!! a o mehanizmu da i ne pričam, niti jedan dio se ne pomiče!
Zato sam pitao za savjet......
Zato sam pitao za savjet......