Moja osobna tragedija (ipak ispalo dobro na kraju :)

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Login
Skupnik
Skupnik

Moja osobna tragedija (ipak ispalo dobro na kraju :)

Post by Login » 09 Jun 2009, 13:36

Nekome moram dusu otvorit, curu ovo nezanima, kao ni ostale oko mene..

Zbog malo djetinjastog ponasanja i puno glupe hrvatske administracije ostao sam na neko vrijeme bez oruzja..

Naime, 2005 sam imao mali incident u jednom bircu, nebi tu nista neobicno bilo da svi nismo bili evidentirani i sve je zavrsilo na sudu, prekrsaj zbog remecenja javnog reda i mira.

Uredno sam platio kaznu cim je stigla. I mislio sam da je to iza mene.

2006 Nabavljam 2 lovačke puške.

Krajem 12mj. 2008 podnosim zahtjev za nabavku lovačkog pištolja. Ništa mi neodgovaraju 5mj. pitam se koji je vrag i zivkam ih.

svibanj 2009 Dobivam poziv da dodjem u policiju da nesto potpisem u vezi dozvole. Sav sretan odlazim tamo, misleci kako je sve rijeseno.

Kad gospodja rece sljedece: Po novom zakonu nemozete dobiti dozvolu ukoliko se vodite da imate prekršaj, prekršaj se briše nakon 3 godine. No pravomocnost mog prekrsaja iz 2005, je nastupila tek u 9mj 2006. tako da mi se prekrsaj brise tek u 9-10mj 2009 ako i to odrade kako spada, sto posto cu ih morat terat da to odrade.

Znaci zahtjev mi je odbijen za dozvolu mi odbijen, covjek s kojim sam dogovorio za pistolj ceka (svaka mu cast! i pozdravljam ga ovim putem ako cita ovo), i ja tek onda u 10mj 2009 tek mogu ponovno zatraziti dozvolu i onda sve ispocetka.

No dobro.. reko kad sam toliko cekao nema frke.

Da bi mi danas stiglo rijesenje o oduzimanju oruzja i da ga moram odjavit u roku 8dana. :shock: . Znaci one 2 puske iz 2006. .. u pič.. materinu.. sta ste mi davali uopce to ako sad moram vracat. uglavnom sad se moram jebat oko prijepisa na starog i sto stvrai taksi i gluposti. a sve zbog 3mjeseca do isteka prekrsaja. i onda opet u 9-10mj sve vracat nazad na sebe. ludnica. i k tome uzmite to da trenutno sam na faxu u drugom gradu a sve moram rijesavat doma u Brodu.

Slobodno mogu uzet te puske sto su mi jos ostale par dana i ubit se.. :A28: :x :lol:
Last edited by Login on 15 Jun 2009, 23:15, edited 1 time in total.

Oerlikon
Banned

Re: Moja osobna tragedija - ODUZELO MI PUCE

Post by Oerlikon » 09 Jun 2009, 13:41

SRAMOTA!!!

Možeš li ikoga tužiti radi spore administracije!?
Znam da Ameri mogu.

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 09 Jun 2009, 14:01

Mogu ladna govna jest.. to jedino mogu. :(

Danas u u nasoj zemlji obican covjek nema sanse protiv birokratske mašinerije.. prije par dana sam se jebo oko registracije udruge i izmjene nekog statuta (pakao, 2 puna dana pakla) , a u 8mj mi slijedi promjena osobne..9-10mj je rezerviran za vracanje oduzetog oruzja na mene i rijesavanje ovog pistolja, a kakve sam srece to ce se podebelo oduzit.. mislim da cu do kraja godine osijedit.

(izvinjavam se na rijecniku.. al skužajte me :mrgreen: )

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Jun 2009, 15:11

Login, suosjecam, samo se ti ispucaj, ovdje si medju svojima...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 09 Jun 2009, 17:17

Ovo nije vezano za tvoj incident i zašto su ti oduzeli oružje ali..

Ja sam baš o ovome nedavno pričao s kolegom na streljani. Naš zakon o oružju svojim rigoroznim uredbama potiče štetnu pasivnost kod cca. 200,000 legalnih vlasnika oružja, na način da ako nam je stalo da zadržimo svoju imovinu (oružje) ne smijemo završiti ni u kakvom zapisniku ma o kakvoj se opravdanoj samoobrani/asistenciji radilo (od fizičkog nasrtaja) jer time riskiramo dobijanje dosjea, krivičnih prijava, oduzimanja itd..

Ako poželiš nekom priskočit u pomoć, možeš požaliti..a ako ne priskočiš, bit ćeš moralno osuđen zbog nepomaganja..samo što je teško onda nekog ko je uložio tisuće i tisuće kuna na oružje i opremu uvjeriti da je sve to vrijedno rizika..i onda se čudimo što su se ljudi otuđili jedni od drugih što će ti malo ko pomoći na cesti..a kamoli ako se radi o vlasnicima oružja koji moraju biti mirni ko bubice kako na svoju, tako i na štetu ostalih članova društva..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 09 Jun 2009, 17:37

Inace samo da potvrdim iz mog slucaja ovo sto kolega Breadfan kaze. Naime u incidentu sam sudjelovao u samoobrani,kada je na mene nasrnuo decko od cure s kojom sam plesao za koju nisam ni znao da ima decka. Pa se u tucnjavu ukljucila njegova ekipa pa moja i nastao sveopci picvajz u koji je uletjela murija i sve nas pohvatala jer nas je gazda lokaka sve zakljucao unutra pobjegao van i nazvao muriju.

Gledajuci s nekog laickog aspekta i pravde, nisam kriv, jbg napadnut sam bez da sam znao da mogu biti, ono sto sam napravio napravio sam u samoobrani i nisam nastavio dalje kada sam se obranio.

Pravno gledajuci svi smo isto krivi i svima nam je stigla ista kazna.

Dakle zapitajte se ubuduce sta cete napraviti u slucaju da vas netko napadne, ustvari nemozete nista,jer ukoliko nedodje do privatne parnice i kod manjeg incidenta dobit cete obojica kaznu za javni red i mir bez obzira da li si uzvratio,dovoljno je da te on udari da bi sudjelovao u tucnjavi. Najbolje se nadati da nitko neprijavi nista.

Uglavnom najbolje je neizlaziti iz kuce uopce, ako hoces zadrzati imovinu.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 09 Jun 2009, 21:07

Login wrote: Uredno sam platio kaznu cim je stigla. I mislio sam da je to iza mene.
E vidiš, to ti je bila greška.

Trebao si se žaliti, ovako si priznao da si kriv time što si prihvatio kaznu. A čim imaš ( i po prijašnjem zakonu ) prekršajnu prijavu, tj. čim je protiv tebe pokrenut prekršajni ili kazneni postupak, više ne ispunjavaš zakonske uvjete za držanje oružja.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 09 Jun 2009, 22:00

Da ali tad to mi se nije cinilo bitnim i nisam se za 300-400kn htio dalje zezat po sudu vec sam platio i čao đaci.. no ipak ima nade. u ponedjeljak sa odvjetnikom idem podnijet zalbu i jos neke cake probat napravit pa da se sve to oduzi do 9mj kad mi budu izbrisali prekrsaj.. vidjet cemo.

uglavnom luda kuca.. :mrgreen:

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 10 Jun 2009, 03:53

Ništa bez odvjetnika,to ti je najbolje,niti na zahod zgrade suda ili PPe otići !

Inaće ta je reprsija totalno imbecilan i kontraproduktivna.
Maksimalno tlače ljude koji su ionako nadprosječno poslušni,
(ne bi dali dozvolu da nisu) ito postupanjem koje te može stajati
brda živaca i kazne od više (desetaka ili stotina) tisuča kuna
dok kriminalac može nabaviti pucu za 100€ i j..e mu se hoće li mu je oduzeti,
ima li prigušivać,gdje če pucati,koga pogoditi,kakvu vrstu municije...
Tako da me ne bi ni najmanje čudilo da nekome ta represija presjedne
pa se zabarikadira i počne pucati uokolo...worst case scenario.

Ovo me podsjeća na jednu scenu iz "Cops" kada je nekog jadnog crnca zaustavila policija
a on mahnito poceo juriti po gradu prozrokujuc orgromnu štetu i sebi zatvorsku kaznu,
pretpsotavljali su da je bjegunac ili diler,ali na kraju se ispostavilo da je bježao samo zato jer nije imao vozaćku dozvolu,jer je imao je neugodnog iskustva s policijom prije.

Uglavnom ne treba izigravati nekoga i nešto,ali ako imaš oružje ne papirima,
i bio si na mjestu gdje se dogodilo neko MANJE sranje(slučajno ili ne,bio ti kriv ili ne),
MA BJEŽI KOLIKO TE NOGE NOSE!!! Ako te uhvate možeš dobiti malo veći kaznu radi bježanja,a oružje će ti tako i tako oduzeti.
Drugoga nema dok država i policja ne shvate da im nismo neprijatelji niti potencionalni kriminalci.

Lokalni dušebrižnici;pod tim mislim na gluposti poput remečenje javnog reda i mira,tuče i sl.
NE teška kaznenea djela,takvi bi ionako bježali... :lol:

Sada mi može netko pregovoriti da poticem na kazneno djelo,što ne želim...ali pokušajmo na tren zanemariti priglupu birokraciju i razmisliti...zar nije tako!?

Cisto uzmite njegov primjer gore!

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 10 Jun 2009, 09:57

jednom prilikom sam pital kolege iz kluba policajce, kak na takve gluposti, da li se braniti ili ne? veli pustiš da ti opali šamar i kidac! još moraš imati svjedoka i onda si ziher, ako mu blokiraš udarac odmah si sudionik!

tak da treniram šprint a ne borilačke vještine :A18:
武士道

Ognjem i mačem.

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 10 Jun 2009, 12:10

A gle sad ovo.. Bar po meni dostupnim informacijama, mozda grijesim.

Omjer iskoristivosti 2 nacina posjedovanja u svrhu recimo samoobrane.

Legalno posjedovanje pistolja:
- platis pistolj
- platiš dađbine državi
- vodiš računa o njemu
- pazis da slucajno nebi negdje napravio prekrsaj

Ako napravis prekršaj (tipa samoobrana) Rezultat:
- oduzeli ti oruzje
- placas dađbine odjave, prijave opet i sl.
- imaš upisan prekršaj

Ilegalno posjedovanje pistolja:

- platiš pištolj
- i samo pazis da ti ga nenađu

Ukoliko ga nađu - Rezultat:
- oduzmu ti ga
- dobiješ prekršaj (koliko sam cuo za pistilj samo prekrsajna prijava)
- platis kaznu (ukoliko je ima)

Dakle zakljucak, ako ilegalno imas pistolj kad i ako uopce ti ga nađu dobijes prekrsaj, a ako kod legalnog posjedovanja pistolja napravis prekrsaj oduzimaju ti ga. Dakle u oba najgora scenarija zavrsavas sa prekrsajem i bez oruzja. Samo s ilegalnim izbjegavas 100 zajebancija i restrikcija..

Bravo naši dragi zakonodavci.. Bravo :A28:

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 10 Jun 2009, 16:02

Pametnome dosta.

Josey_Wales
Razvodnik
Razvodnik

Post by Josey_Wales » 15 Jun 2009, 18:05

Ma ako vec nikako sa njima ne mozes izaci na kraj i moras predati oruzje stavi ga na panj, odvali ga batom par puta i unisti totalno pa im ga onda predaj. Bar ces znati da ga neki tamo mlatimudan nece kuci nositi.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 15 Jun 2009, 20:12

Login wrote:ako ilegalno imas pistolj kad i ako uopce ti ga nađu dobijes prekrsaj, a ako kod legalnog posjedovanja pistolja napravis prekrsaj oduzimaju ti ga. Dakle u oba najgora scenarija zavrsavas sa prekrsajem i bez oruzja. Samo s ilegalnim izbjegavas 100 zajebancija i restrikcija..
Koliko ja znam (a unaprijed postoji mogućnost da krivo znam) dobije se kaznena prijava i lijepa zatvorska kazna za posjedovanje ilegalnog oružja. Čak i za posjedovanje komada municije za koju nemaš oružje registrirano u istom kalibru su navodno ljudi dobivali lijepe zatvorske kazne.
Rekla-kazala, ali tako sam čuo.
Ako je tako kako ti kažeš, onda zbilja, zašto bi netko za po-kućnu samoobranu uopće išao radit papire za oružje kad ga samo mogu guzit do mile volje ako znaju da ima oružje.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 15 Jun 2009, 20:37

Mislim da ovo sto ti pticas vazi za oruzje A kategorije (recimo kalašnjikov) ,dakle vojno i zabrenjeno.. Ako posjedujes pod B (recimo revolver) bez dozvole ide samo prekrsaj. Tako sam ja cuo..

Uglavnom razvoj situacije je ipak malo svjetliji. S odvjetnikom sam sve pregledao i ispitao i nece mi oduzeti nista. Totalno su pogrijesili.

Naime našao je da je pravomočnost presude bezrazlozno kasno nastupila i nekako ishodovao ranije brisanje prekrsaja. Nece mi uzet puce i dobit cu trazenu dozvolu u najkracem mogucem roku. weeehuuuuu ;) :A25:

Dakle,svakako se u ovakvim situacijama konzultirati sa strucnjacima..

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 15 Jun 2009, 21:12

^^Ajde baš mi je drago da si uspio! :A25:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Oerlikon
Banned

Re: Moja osobna tragedija (ipak ispalo dobro na kraju :)

Post by Oerlikon » 16 Jun 2009, 03:00

Jeeeeeeee!!!!

Ap jors,birokracija! :mrgreen:

Post Reply