Prijedlog zakona o policiji.

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Prijedlog zakona o policiji.

Post by Original_G » 11 May 2009, 11:26

Na 81. sjednici vlade donešen je prijedlog zakona o policiji, komentari?

http://www.vlada.hr/hr/content/download ... /81-03.pdf
武士道

Ognjem i mačem.

GODSKILLER
Pozornik
Pozornik

Re: Prijedlog zakona o policiji.

Post by GODSKILLER » 13 May 2009, 02:22

Najbolje da odma bez puno okllijevanja naprave što im je na pameti POLICIJSKU DRŽAVU
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 May 2009, 08:57

Ovaj zakon nema nikakve veze s policijskom državom, štoviše, u njemu nema ničeg novoga što već prije nije bilo propisano.
A problemi u društvu ne rješavaju se donošenjem novih zakona, već primjenom postojećih.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 May 2009, 10:22

Vlada kak svaki put do sad donosi vatrogasne mjere, ako ste pogledali na istoj sjednici donesen je i prijedlog Zakona o dopuni zakona o gradnji (u osnovi to je dopuna tog zakona), na jednoj sjednici mijenja na brzinu dva "teška" zakona a donosi i još neke mjere.

možemo se kladiti da niti jedan nije kvalitetno pripremljen ni isčitan, pa možemo očekivati neprovođenje istih još neko vrijeme :A21:
武士道

Ognjem i mačem.

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 17 May 2009, 00:19

Najvažnije je ;
-Osigurati kvalitetnu obuku rukovanja vatrenim oružjem(4 ispaljen metak u prazno godišnje nisu
kvalitetne obuka rukovanja vatrenim oružjem!)
-Staviti na raspolaganje više vrsta streljiva (JHP,FMJ,AP...) i educirati ih o njihovoj upotrebi,
a tim da provi spremnik u pištolju bude sa JHP municijom.
-kvalitenu i laganu pancirnu košulju za svakodnevnu upotrebu,uz pojačani oklop i
kacigu kao obaveznu mjeru u slučaju kriznih situacija.
-Jurišnu pušku,strojnicu i sačmaricu,minmalno dvije "duge cijevi" po službenom vozilu.
-Liberlaniju primjenu vatrenog oružja (kao u SAD-u,barem policija ima pravo na to!)

Tomi_S
Pozornik
Pozornik

Post by Tomi_S » 31 May 2009, 19:42

Žalosno je da sportski strijelci, pogotovo oni koji se pave praktičnim streljaštvom znaju bolje rukovati oružjem od policije...

Što se upotrebe vatrenog oružja tiče, našao sam jednom davno neku tabelu, mislim američku, o tome kako postupiti u određenim slučajevima, i ak se dobro sjećam ide otprilike ovako:

1. sumnjivac kooperativan - samo verbalna naredba
2. sumnjivac pruža pasivni otpor - fizička snaga (zahvati za privođenje)
3. sumnjvac pruža aktivni otpor - fizička snaga (zahvati imobilizacije)
4. sumnjivac napada fizičkom snagom - upotreba spreja, palice, elekrošokera.
5. sumnjivac napada nekim oružjem* - smrtonosna sila (vatreno oružje)

* nož, letva, sjekira, baseball palica, vatreno oružje...

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 18 Jun 2009, 19:43

Danas sam podojio kaznu od 300 kuna radi pojasa.Dok sam cekao da mi napiše kaznu,lik je otvorio bunker da uzme novi blok.Imao sam i što vidjeti.Smješile su mi se dva Ero-a,dve pancirke i dve maskirne torbice,valjda sa rezervnim spremnicima ili je od dalekozora pošto su im pancirke imale dodatke kao borbeni prsluk pa ipak pretpostavljam da su im tamo spremnici. :D

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 19 Jun 2009, 16:08

Pa u cijelome svijetu sportski strijelci rukuju oružjem bolje od policije,
ali treba ljudima omoguciti i poticati ih na bolju odluku;
povišicom,većim ovlastima i što ti je znam.

Tko ju zna dobro rabiti,teško da boljega od strojnice ima za policiju.
A valjda ti je samo htio porućiti da prestaneš prigovarati radi kazne,
pa je "slučanjo" pokazao argumente. :lol:

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 19 Jun 2009, 16:36

Tomi_S wrote:Žalosno je da sportski strijelci, pogotovo oni koji se pave praktičnim streljaštvom znaju bolje rukovati oružjem od policije...

Što se upotrebe vatrenog oružja tiče, našao sam jednom davno neku tabelu, mislim američku, o tome kako postupiti u određenim slučajevima, i ak se dobro sjećam ide otprilike ovako:

1. sumnjivac kooperativan - samo verbalna naredba
2. sumnjivac pruža pasivni otpor - fizička snaga (zahvati za privođenje)
3. sumnjvac pruža aktivni otpor - fizička snaga (zahvati imobilizacije)
4. sumnjivac napada fizičkom snagom - upotreba spreja, palice, elekrošokera.
5. sumnjivac napada nekim oružjem* - smrtonosna sila (vatreno oružje)

* nož, letva, sjekira, baseball palica, vatreno oružje...
Zalosno bi bilo da nam sportski strijelci oruzjem rukuju losije ud policije, nije bas neka usporedba. Ja bih prije rekao da je zalosno da kriminalci bolje rukuju oruzjem od nase policije, ali sto se moze i ocekivati dok nam policajci ne pocnu prazniti te svoje okvire bar jednom mjesecno.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 19 Jun 2009, 16:48

Dozvolite da iznesem mišljenje da policija generalno nije predviđena za osobnu obranu građana i ta netočna pretpostavka se provlači kroz naše medije konstantno! U bivšem socijalističkom uređenju osnovna pretpostavka je da se država brine za svaki aspekt života pa smo tako imali i policijsku državu a i represiju između ostalog. U normalnom društvu (recimo liberalna socijaldemokracija) svaki član društva je odgovoran, za svoj dio, da plati porez, da se brine o vlastitom zdravlju, da ne škodi drugima, da se OBRANI između ostalog! To preuzimanje odgovornosti je građanska obaveza, ne pravo nego obaveza, kome se ne sviđa nek ide drugdje (ima još policijskih država pa neka se odseli tamo).

Policija u tu priču oko obrane dolazi kasnije, ona je obučena i predviđena da zaustavi djelo koje je već u počinjenju, ovo oko prevencije su "priče za malu djecu" jer bi inače trebali najmanje 1 policajac na 5 stanovnika pa da drže sve pod kontrolom. Recimo u skandinaviji je razvijena svijest da građani sami prijave počinitelja nekog kaznenog djela ili čak i prekršaja.

Tako da bi u takvom društvu bilo normalno očekivati od građana da se sami znaju obraniti barem do dolaska policije, jer teško je očekivati da se može mogući protupravni napad pauzirati dok se ne nazove policija i ne stigne na lice mjesta pa da rješava obranu.

Taj ludi sklop dva sistema čistog socijalističkog (u osnovi totalitarizam/diktatura) i soc.demokracije (u osnovi slobodnog društva na principu "Live & let Live" ili ti meni ne smetaj a ja neću tebi) dovodi nas u sadašnju situaciju di nemamo totalnu i strogu kontrolu od strane policije, ali nemamo ni pravo (obvezu) na obranu tj. samoobranu.

E dok ne odlučimo koji sistem želimo tako dugo nećemo biti sigurni a nećemo dobiti niti normalan i primjenjiv Zakon o policiji, a ni obučenu i spremnu policiju ili spremnog i obučenog građanina.
武士道

Ognjem i mačem.

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 19 Jun 2009, 17:28

Policija je naoruzana formacija koja je predvidjena za obranu gradjana, kako kod nas tako i u cijelom svijetu. Amerikanci bi nadodali "to protect and serve".
Ne vidim razlog zasto nebi imali i obucenu spremnu policiju i obucenog spremnog gradjanina, a o ovoj tezi kako je obveza gradjana da se obrani bi se dalo raspravljati. Po toj logici bi policija kod taocke situacije trebala odmahnuti rukom i reci "sto cemo mu mi, nek se sam spasava" - nebi islo.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 19 Jun 2009, 17:34

ne tak ekstremno, jer je istina uvjek u sivom i razumjevanju postavljene teze a ne isključivim primjerima

kod talačke situacije baš policija dolazi na svoje, nije mogla spriječiti ili pokušati spriječiti talačku situaciju, ali da je samo jedan obučen i naoružan građanin bil recimo u banci, možda i policajac danas bil živ

govorim o problemu da sranja ne nastaju najavljeno, i da policija mora saznati i stići na mjesto zločina ili napada a vrijeme ne stoji do tog trenutka

a nadam se i da policija nije "naoružana formacija" nego servis građana sa specifičnom namjenom, vojska je naoružana formacija.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 19 Jun 2009, 17:42

Original_G wrote:kod talačke situacije baš policija dolazi na svoje, nije mogla spriječiti ili pokušati spriječiti talačku situaciju, ali da je samo jedan obučen i naoružan građanin bil recimo u banci, možda i policajac danas bil živ
samo sto bi taj gradjanin poslije bio razapet od strane medija i javnosti kao neki krvolok... to da ga "rokne" nakon sto je krimos upucao policajca mozda bi donekle dobro i prosao ali da rokne krimosa u banci cim ovaj izvuce kalash... hmmm nekako sumnjam da bi se dobro proveo... mozda nakon ovih zadnjih slucajeva bi imao neke olakotne okolnosti ali ne, i dalje mislim da bi onda taj naoruzani gradjanin ispao ubojica, raspojasani sherif, i slicno u ocima javnosti ( tu ne racunam onu nekolicinu koji razmisljaju trezveno) koja se ravnaju po napisima u zutom tisku... jos bi na kraju pisalo DIVLJI NAORUZANI CIVIL MUCKI UBIO (POSTENOG) KRIMINALCA KOJI JE SAMO POKUSAO OPLJACKATI BANKU! i onako sve si mislim, da se ja nekim slucajem naoruzan zateknem u banci za vrijeme oruzane pljacke, mislim da bi mi bilo bolje da se legnem na pod i postanem nevidljiv nego da idem "pomoci" i eliminirati kriminalca jer bi kasnije ja bio "eliminiran" od strane glupih novinara i javnosti koja im vjeruje, a nebih ispao junak jer sam spasio ljude. Kako stvari stoje, bas bi medju tim ljudima u banci mogla biti kakva anti-gun baba i istuci me torbicom jer sam pucao na eto, neduznog covjeka koji je samo pokusao prehraniti obitelj i trebali su mu novci za ljecenje bolesnog djeteta...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply