Pištolj STAR M28
Pištolj STAR M28
Poštovani forumaši dali se netko susreo sa navedenim pištoljem.
Imam ga na ponudi za 500kn u vrlo dobrom stanju
Star M28 9mm dugi Parabellum.
Zanimaju me karakteristike: precisnost, kvaliteta, trajnost.
Nadam se da ga je netko koristio i ima info. iz prve ruke.
Imam ga na ponudi za 500kn u vrlo dobrom stanju
Star M28 9mm dugi Parabellum.
Zanimaju me karakteristike: precisnost, kvaliteta, trajnost.
Nadam se da ga je netko koristio i ima info. iz prve ruke.
Red bull daje ti krila, rakija pogon na sve četri
Re: Pištolj STAR M28
Star 28 - u principu se radi o kvalitetnom pištolju dvostruke akcije, dvorednog kapaciteta spremnika, baziran ma CZ M75, s dobrom preciznošću. Za tu cijenu se svakako isplati, dakle što se čeka?!
Slika je s ove stranice, a tu je sve objašnjeno:
http://www.star-firearms.com/firearms/g ... ndex.shtml
P.S.
Što čekaš, odmah po pištolj!
http://www.star-firearms.com/firearms/g ... ndex.shtml
P.S.
Što čekaš, odmah po pištolj!
Nabavna u tjeku.
Ma razlog je taj što postam jer sam rekao nekim ljudima iz vojske za taj pištolj, pa su se cinički nasmijeli. Ja osobno nikad nisam čuo za marku STAR
. Pa pomislih da nije neko smeće.
Čitao sam sve po netu i nešto kao.... da ga je Španjolska radila u koorparaciji sa Amerikom za Američke snage. Pa da nešto na testiranju nije zadovoljavalo amere, stoga su oni odustali. Nakon čega Španjolska izdaje novi model STAR M30 koji ulazi kao službeni pištolj Španjolske vojske i policije.
Reko da onaj prvi(M28) nije neko smeće.
Uzeću ga za te novce svakako, pištolj nije korišten na streljani nego za samilosni hitac u lovu(koliko je prilike za takav hitac
)
Ma razlog je taj što postam jer sam rekao nekim ljudima iz vojske za taj pištolj, pa su se cinički nasmijeli. Ja osobno nikad nisam čuo za marku STAR
Čitao sam sve po netu i nešto kao.... da ga je Španjolska radila u koorparaciji sa Amerikom za Američke snage. Pa da nešto na testiranju nije zadovoljavalo amere, stoga su oni odustali. Nakon čega Španjolska izdaje novi model STAR M30 koji ulazi kao službeni pištolj Španjolske vojske i policije.
Reko da onaj prvi(M28) nije neko smeće.
Uzeću ga za te novce svakako, pištolj nije korišten na streljani nego za samilosni hitac u lovu(koliko je prilike za takav hitac
Ja posjedujem Star BM i mogu reći da ima savršeno okidanje i dosta je kvalitetno urađen.
Evo prve kvrge željeza u mojoj kolekciji.
Stavio sam par fotki pa bih molio i procjenu!!
[img][img]http://img16.imageshack.us/img16/9504/dsc00078gsh.th.jpg[/img]
[img][img]http://img190.imageshack.us/img190/5664/dsc00080fjh.th.jpg[/img][/img]
[img][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/5072/dsc00075evk.th.jpg[/img][/img]
Stavio sam par fotki pa bih molio i procjenu!!
[img][img]http://img16.imageshack.us/img16/9504/dsc00078gsh.th.jpg[/img]
[img][img]http://img190.imageshack.us/img190/5664/dsc00080fjh.th.jpg[/img][/img]
[img][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/5072/dsc00075evk.th.jpg[/img][/img]
Dobra kupovina za malo novaca.
Čini se dobro očuvan (bar ovako izvana).
Osobno sam ispucao stotinjak metaka iz jednog takvog STAR-a koji je bio dosta "raskliman", ali je grupa i dalje bila skroz OK.
Nemoj da stoji u ladici i čeka samilosni hitac... nisam baš čuo puno priča o samilosnim hicima. Lovačke puške odrađuju svoje.
Pištolj isprobaj i redovno "održavaj" pucanjem na streljani.
Pozdrav !
Čini se dobro očuvan (bar ovako izvana).
Osobno sam ispucao stotinjak metaka iz jednog takvog STAR-a koji je bio dosta "raskliman", ali je grupa i dalje bila skroz OK.
Nemoj da stoji u ladici i čeka samilosni hitac... nisam baš čuo puno priča o samilosnim hicima. Lovačke puške odrađuju svoje.
Pištolj isprobaj i redovno "održavaj" pucanjem na streljani.
Pozdrav !
I tako tece jos jedan dan manje do penzije...
Pištolj je sav zategnut, ništa se neklima. Brunaža je dobra. Okidač je super mekan za razliku od TT-a. A na spremnicima se jedva očitavaju tragovi upotrebe.
Neznam dali kao lovac sa lovačkom dozvolom mogu ići na streljanu. Imam frenda koji ima od streljačkog saveza dozvolu za držanje i nošenje kao i moja. Ali ja sam svoju dobio u svrhu lova.
Rado bi sa frendom na streljanu da probam njegov S&W 38 specijal.
Neznam dali kao lovac sa lovačkom dozvolom mogu ići na streljanu. Imam frenda koji ima od streljačkog saveza dozvolu za držanje i nošenje kao i moja. Ali ja sam svoju dobio u svrhu lova.
Rado bi sa frendom na streljanu da probam njegov S&W 38 specijal.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

naravno da mozes na streljanu, oruzje zakljucano u koferu odvojeno od streljiva, dodjes na streljanu i onda punis i pucas...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mada sam"tetu" na mupu zateko pitanjem. Ona mi je odgovorila da NE. Da ga smijem koristiti samo u svrhu lova. Za što mi je i odobren.
Pitat ću sutra jednu drugu. Hvala Bogu da su dvije na odjelu.
Pitat ću sutra jednu drugu. Hvala Bogu da su dvije na odjelu.
Ma naravno da možeš i to baš onako kako ti je Mike Torello odgovorio.
U citatu čl.32.st.3. Zakona o oružju: "Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja" što znači da smiješ ići na strelište sa lovačkim pištoljem.
Pozdrav i dobru zabavu na strelištu.
U citatu čl.32.st.3. Zakona o oružju: "Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja" što znači da smiješ ići na strelište sa lovačkim pištoljem.
Pozdrav i dobru zabavu na strelištu.
Naravno da oružje možeš koristiti na streljani, a možeš pucati i u lovištu. Službenice u MUP-u koje nazivaš "tetama" po mojem dosadašnjem iskustvu vrlo malo znaju o vatrenom oružju (pištolj = revolver ?), a o zakonima da ne pričam. Znaju samo dio oko registracije oružja, a za drugo ne pitaj jer u pravilu ćeš dobiti negativan odgovor. Ljudski je priznati da ne znaš neke stvari, a ne ljudima odgovarati da ne mogu ovo, ne mogu ono...!
Ovdje ti je mjesto za točne odgovore, na forumu ima više policijskih službenika koji se bave vatrenim oružje (lovci, stijelci, sakupljači), pravnika, pa ti toplo savjetujem da ne pitaš neku drugu "tetu" jer će ta "teta" pitati onu prvu "tetu".
Ovdje ti je mjesto za točne odgovore, na forumu ima više policijskih službenika koji se bave vatrenim oružje (lovci, stijelci, sakupljači), pravnika, pa ti toplo savjetujem da ne pitaš neku drugu "tetu" jer će ta "teta" pitati onu prvu "tetu".
Jedva čekam da ga isprobam, još neznam ni dali puca.
Za 500 kn čini mi se i više nego dobar
Za 500 kn čini mi se i više nego dobar
Evo, danas sam bio na Bj. Mup-u da mi pištolj upišu oružani list i ponovio pitanje o streljani i korištenju pištolja. Premda su radile neke druge dvije službenice. Obije su mi tvrdile da NESMIJEM na streljanu sa pištoljom.
Tko tu koga sad hebe??
Šta ako me zaustavi policija i tvrdi isto??
Da nije došlo do promjene zakona o držanju i nošenju oružja??
Molim Vas dajte mi neke argumente!
Tko tu koga sad hebe??
Šta ako me zaustavi policija i tvrdi isto??
Da nije došlo do promjene zakona o držanju i nošenju oružja??
Molim Vas dajte mi neke argumente!
Tommy ti je odgovorio sto slovo zakona kaze.
A sad mi reci zasto uopce pitas referenticu u MUP-u to pitanje?
Dakle, na streljanu MOZES DOCI S SVIM LEGALNIM ORUZJEM
a koristit mozes samo ono koje je predvidjeno za koristenje u tom objektu.
Uostalom, kako netko zna da li ti ides u Okucane na kavu ili u streliste!?
Hocu reci, kad putujes i sa sobom vozis oruzje koje je propisno spremljeno
(streljivo odvojeno od oruzja, oruzje u futroli koja se moze zakljucati),
tko zna ides li na streljanu ili na loviste i sto to njega uopce briga dokle
god ne krsis zakon!?
Ponekad idem na streljanu a usput stanem u ducan, i kaj sad, ne smijem ici
u ducan ako mi je streljivo u kabini, zakljucano u malom metalnom sefu
a oruzje u prtljazniku (pistolj zakljucan u metalni kofer, puske u futrolama
s lokotima), auto zakljucan, ukljucen alarm.
NE ZNAM KAJ JOS DA RADIM, DA ISKOPAM ROV OKO AUTA I PUSTIM
KROKODILE!?

A sad mi reci zasto uopce pitas referenticu u MUP-u to pitanje?
Dakle, na streljanu MOZES DOCI S SVIM LEGALNIM ORUZJEM
a koristit mozes samo ono koje je predvidjeno za koristenje u tom objektu.
Uostalom, kako netko zna da li ti ides u Okucane na kavu ili u streliste!?
Hocu reci, kad putujes i sa sobom vozis oruzje koje je propisno spremljeno
(streljivo odvojeno od oruzja, oruzje u futroli koja se moze zakljucati),
tko zna ides li na streljanu ili na loviste i sto to njega uopce briga dokle
god ne krsis zakon!?
Ponekad idem na streljanu a usput stanem u ducan, i kaj sad, ne smijem ici
u ducan ako mi je streljivo u kabini, zakljucano u malom metalnom sefu
a oruzje u prtljazniku (pistolj zakljucan u metalni kofer, puske u futrolama
s lokotima), auto zakljucan, ukljucen alarm.
NE ZNAM KAJ JOS DA RADIM, DA ISKOPAM ROV OKO AUTA I PUSTIM
KROKODILE!?
Još da malo pojasnim, jedna od žena sa mup-a je od moje supruge frendica. Zvao sam i nju osobno, doma i čitao joj citat iz narodnih novina. I ona tuče dalje po istom. Ali hebe se meni za njih. Nago ako me murijak u Bjelovarskoj- bilogorskoj županiji zaustavi, vjerovatno je njihovog mišljenja. Pa da nebi imao komplikacije bezveze. Dok oni skuže šta u n.n piše ja budem škljico ali praznih ruku.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

lijepo si isprintas tu stavku zakona o oruzju, (a mozes i cijeli) i stavis ju u kofer skupa s oruzjem, kad ides nekuda ako naletis na nekoga nadobudnog da nebi bilo ovo ili ono pozoves se na zakon i bok
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Legendo!k.horvat wrote: NE ZNAM KAJ JOS DA RADIM, DA ISKOPAM ROV OKO AUTA I PUSTIM
KROKODILE!?
![]()
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Ja da sam na tvom mjestu, raspitao bih se ko je tim dvjema djelatnicama šef, otišao do njihovog nadređenog, pokazao mu zakon o oružju (članak koji jasno kaže da možeš ići na streljanu) i potužio se da dotične, namjerno ili zbog neznanja/nemara, šire DEZINFORMACIJE, pogotovo što se radi o uporabi oružja. Očito je da je njihovo znanje jednako onoj na pjaci što prodaje pomidore. Koju god da staviš, poznavanje zakona im je na istom nivou. Strašno..pajdo wrote:Evo, danas sam bio na Bj. Mup-u da mi pištolj upišu oružani list i ponovio pitanje o streljani i korištenju pištolja. Premda su radile neke druge dvije službenice. Obije su mi tvrdile da NESMIJEM na streljanu sa pištoljom.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
NE ovo nije ni mala ni banalna stvar. Najvjerovatnije tako tumače zakon na cjelom području Bjelovarsko-Bilogorske županije.
Ja sam im danas citirao navod iz narodnih novina i ništa. One tvrde svoje. Da sa pištoljem kojeg si dobijo u svrhu lova nemožeš na streljanu, osim ako nisi i član streljačkog društva.
Poznam neke inspektore kriminalistike pa ču vidjet dali oni isto djele njihovo mišljenje. Probat ču nešto poduzeti. Jedan frend mi je odvjetnik ali je trenutno u inozemztvu....
Ovo me jako živcira
Nemoguće je da Hrvatska ima zakone po regijama.
Ja sam im danas citirao navod iz narodnih novina i ništa. One tvrde svoje. Da sa pištoljem kojeg si dobijo u svrhu lova nemožeš na streljanu, osim ako nisi i član streljačkog društva.
Poznam neke inspektore kriminalistike pa ču vidjet dali oni isto djele njihovo mišljenje. Probat ču nešto poduzeti. Jedan frend mi je odvjetnik ali je trenutno u inozemztvu....
Ovo me jako živcira
Nemoguće je da Hrvatska ima zakone po regijama.
Ma pusti babetine one neznaju kak se zovu, pištoj u kofer i piči na streljanu. A kaj da treba pištolj k puškaru, kak češ ga odnjet-pod policijskom pratnjom? Bedastoće.