Preklopni nožić
Preklopni nožić
Oštrica je od federplate (kaljena i popuštena), ostatak je od običnog željeza.
Htio sam samo staviti pinove ali ipak nije tako precizno izrađen, tako da sam morao staviti vijke.
Pa me je to malo zezalo sa držalicom. Inaće bi se vidjeli samo pinovi ali ovako sam morao proširiti rupe i zapuniti ih. rupe su zapunjene sa ljepilom u koje sam umješao piljevinu. Pošto je piljevina od istog
komada drveta a ljepilo prozirno mislio sam da će se manje vidjeti ali ...
Pa me je to malo zezalo sa držalicom. Inaće bi se vidjeli samo pinovi ali ovako sam morao proširiti rupe i zapuniti ih. rupe su zapunjene sa ljepilom u koje sam umješao piljevinu. Pošto je piljevina od istog
komada drveta a ljepilo prozirno mislio sam da će se manje vidjeti ali ...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Preklopni nožić
krivi odabir tipa ostrice za tu konstrukciju, pa ga nemozes zatvoriti do kraja, ali u svakom slucaju hvale vrijedan rad i svidja mi se =) i sam imam namjeru napraviti nesto preklopno... vidim tu kod pilane cijela tracna pila stoji uz cestu trebalo bi ju pokupiti za meterijal, al' imam zabranu gomilanja potencijalnih sirovina kod kuce... =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Slažem se s Mikeom. Možda je trebala oštrica biti zaobljena na vrhu. Tako bi ga mogao zatvoriti. Ali i ovako je čisto OK. Samo nastavi.Mike_Torello wrote:krivi odabir tipa ostrice za tu konstrukciju, pa ga nemozes zatvoriti do kraja, ali u svakom slucaju hvale vrijedan rad i svidja mi se...
Za promjenu jedan preklopni ...i to dobar
Meni se čini da malo igranja s kočnicom i urezima može srediti potpuno zatvaranje...
Meni se čini da malo igranja s kočnicom i urezima može srediti potpuno zatvaranje...
Si Vis Pacem,Para Bellum
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
Za promjenu su došli skandinavci, ovo je stara tema. Nezatvara se zbog oblika oštrice, tj ovo plavo bi trebalo biti niže, do ove crvene linije i onda bi bilo OK.