Evo još jednog idiota

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Evo još jednog idiota

Post by Tomy » 06 Aug 2009, 23:17

Članak iz Jutarnjeg lista.

POŽEGA - Željko Odoljević (46) poginuo je jutros oko 8.40 sati u vatrenom sukobu s policijom koji se zbio na pragu njegova obiteljskoga doma u mjestu Podgorje nedaleko od Požege. Za Odoljevićem i njegovom suprugom Snježanom raspisana je tjeralica zbog počinjenja više kaznenih djela među kojima je najviše prijevara.
U požeškom županijskom sudu doznajemo da je Snježana Odoljević (39) zbog prijevare pravomoćno osuđena na 10 mjeseci zatvora, Željko Odoljević tri puta je pravomoćno osuđen i to na godinu dana pred Županijskom sudom u Osijeku i dva puta na Općinskom sudu u Virovitici, prvi puta na godinu dana, a drugi na šest mjeseci.

Trojica sinova gledala očevu pogibiju

Supružnici su tražili odgodu izdražavanja zatvorske kazne što im je i uvaženo, no na ponovni poziv su pobjegli zbog čega je u srpnju 2007. godine za njima raspisana tjeralica. Snježana Odoljević, majka 23-godišnjeg Miroslava, 13-godišnjeg Karla i 16-godišnjeg Hrvoja, danas je temeljem naloga Županijskoga suda u Požegi uhićena, a dvojica njezinih sinova koji su u trenutku tragedije bili u kući, nalaze se u policiji te će im biti pružena psihološka pomoć.
Jutros je policija u njihov dom stigla temeljem naloga istražnoga suca jer je postojala osnovana sumnja da je Odoljević u kući neovlašteno držao oružje. Neslužbeno doznajemo da je Željko Odoljević, nakon što mu je u tučnjavi 2005. godine na smrt izboden 16-godišnji sin Valentin, mnogima prijetio smrću što je bio još jedan od razloga zbog kojih je izdan nalog za pretragu.

Pogođen u rame

Odoljević je, kako doznajemo, pucnjem iz pištolja pogođen u rame, no, kako se nije odmah htio predati policiji došlo je do iskrvarenja, te je ukazana liječnička pomoć bila bezuspješna.
Odoljevići su optuživali policiju da je štitila ubojicu, osuđenoga na 10 godina zatvora, koji je tada nasmrt izbo i 23-godišnjeg konobara Antu Piličića, a ranjen je bio i Valentinov stariji brat Miroslav.
Nakon što su prozvali policiju, uskoro se i obitelj Odoljević pojavila na sudu u svojstvu optuženika. Ona je 2007. godine zbog 20-ak tisuća kuna duga optužena na 10 mjeseci zatvora, a on je optužen za nelegalnu kupnju traktora. Od tada su oboje u bijegu.
Kako doznajemo, izdržavanje kazne izbjegavali su odlaskom u BiH zbog čega je i raspisana tjeralica.

Tražili ga kod punice

- Jutros mi je policija došla na vrata. Pitali su za kćer i zeta, rekla sam da nisu kod mene jer sa zetom ne razgovaram već tri godine, kazala je Kata Pavlović, punica poginuloga Odoljevića. Nakon tog policajci su otišli do stotinjak metara udaljene kuće Odoljevićevih gdje ih je dočekao razjareni Željko s kojim je u kući bila supruga Snježana i pretpostavlja se barem jedan od još trojice sinova koliko ih imaju Odoljevići.
Nakon verbalnoga sukoba, te psovki koje je uputio prema policiji Odoljević je zapucao, navodno iz kalašnjikova, prema policajcima koji su uzvratili vatru. Tom prilikom Odoljević je teško ranjen, a tijekom pružanja liječničke pomoći podlegao je ozljedama.

Policija je štura u informacijama.

- Očevid je u tijeku, pozvali smo kolege iz Zagreba i tek po dovršetku očevida moći ćemo reći više podataka - bio je kratak Nenad Vlašić, istraži sudac županijskoga suda u Požegi.
Ništa više ne može se doznati niti od susjeda. Navodno policija u tri sela nije mogla pronaći svjedoke ovoga događaja. Jedna od rijetkih koja je željela pred kamere bila je Marija Vinković (77) koja stanuje u kući do Odoljevićevih.
- Bilo me jako strah, došla su dvojica policajaca, zatvorili se sa mnom u kuću i tješili me. Čula sam strašan rafal i bojala sam se za svoj život, kazala je Marija. Iako policija ne želi niti potvrditi niti opovrgnuti tu informnaciju, neslužbeno doznajemo kako je Snježana, supruga ubijenoga, privedena u policiju.

No comment.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Evo još jednog idiota

Post by Breadfan » 06 Aug 2009, 23:51

Tomy wrote:Odoljević je zapucao, navodno iz kalašnjikova
I prije par mjeseci je bio sličan slučaj u Splitu, tragediji je također kumovalo ilegalno i zakonom ZABRANJENO oružje.
I što država napravi kad se skupi više ovakvih događaja? Postrože zakon o oružju na štetu legalnih vlasnika.
Kakve su šanse da se to opet desi?
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Aug 2009, 18:22

NAžalost bi mogle biti velike.

Dok
Banned

Post by Dok » 07 Aug 2009, 21:14

Ma tako i treba nitko od nas nije veči od zakona,sustav treba poštovati kao i zakone ma koliko nam se neke stvari u njemu svidjale vise ili manje!!!

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Aug 2009, 21:50

Nitko ni ne kaže da smo iznad zakona. Mi legalni posjednici vatrenog oružja zakon poštujemo i ne vidim razloga da bi se prema nama trebalo drvljem i kamenjem zbog nekih kretena kojima je tak svejedno za bilo kakav zakon.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Aug 2009, 22:19

sve to stoji sto si rekao Tomy, ali kako ce vlast znati tko su nelegalni korisnici kad nisu registrirani, a javnost zahtjeva da se udari po vlasnicima oruzja, i po kome ces udariti nego po onima za koje znas gdje su u gdje ces ih naci, tj koji su ti registrirani i vole svoje oruzje....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Aug 2009, 22:24

To što kažeš je logično. Za vlast i to zbog punjenja proračuna. :A10:

Bolje bi bilo da se nelegalni korisnici primjerenije kažnjavaju.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 07 Aug 2009, 23:40

Mike_Torello wrote:sve to stoji sto si rekao Tomy, ali kako ce vlast znati tko su nelegalni korisnici kad nisu registrirani, a javnost zahtjeva da se udari po vlasnicima oruzja, i po kome ces udariti nego po onima za koje znas gdje su u gdje ces ih naci, tj koji su ti registrirani i vole svoje oruzje....
Točno tako. Kad se dogode ubojstva s automatskim puškama, kažnjavaju se legalci koji ih niti ne posjeduju..a lakše je političarima pretvarat se da "rade" na suzbijanju ilegalnog oružja preko leđa registriranih vlasnika i onda usput još više postrože zakon. I tako će napravit i sljedeći put kad neko poželi s kalašem počinit kazneno djelo.

BTW, čuo sam da je sam Hrvatski streljački savez bio predložio onu famoznu promjenu oružnih listova..savez koji bi kao trebao štiti naše interese.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Aug 2009, 23:44

Bravo majstore. :A28:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 09 Aug 2009, 15:26

kak sve interesne skupine imaju svoje lobije ili svoje političare/novinare tak bi i mi trebali imati nekoga, savez je skupina gerijatričara koji gledaju samo svoje interese i kratkoročne ciljeve, vraćamo se opet na HR-NRA koja bi mogla imati dovoljno utjecaja na barem neke medije da objave i drugu verziju !

btw. zna ko više detalja o oružju koje je koristila policija ?
武士道

Ognjem i mačem.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 20 Aug 2009, 04:14

Nemogu oni toliko postrožit zakone koliko ima oružja u zemlji :D
magisches schwein

Post Reply