cijena CZ 75B
- Marin Bralic
- Skupnik

cijena CZ 75B
Kolika je realna cijena za CZ 75B, ocuvanu kao iz ducana, svega 300-tinjak metaka ispucano, original sve sto dolazi s njom (pribor za ciscenje, rezervni spremnik, kutija, uputstva, ona plastika za brzo punjenje spremnika,...), te originalne plasticne korice, ali i drvene rucno radjene?
Re: cijena CZ 75B
Pa ako je zaista tako očuvana i malo metaka prošlo kroz nju, moja pretpostavka, nekih 700-800kn manje od originalne cijene.
Dakle, ako je nova recimo 4,500, tu svoju bi mogo prodat za 3,800 ili tako nešto. Znam da su neke kolege na streljani prodavali taj isti pištolj po sličnoj cijeni, ali oni nisu imali taj dodatan pribor koji spominješ.
Dakle, ako je nova recimo 4,500, tu svoju bi mogo prodat za 3,800 ili tako nešto. Znam da su neke kolege na streljani prodavali taj isti pištolj po sličnoj cijeni, ali oni nisu imali taj dodatan pribor koji spominješ.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Marin Bralic
- Skupnik

Da, tako nekako sam i ja pretpostavio i bila je u oglasniku, ali me svega par ljudi tek informativno kontaktiralo. Mislim da sam spustio cak i 1000kn ispod cijene u ducanu. Zato i pitam, reko, jel u meni i cijeni problem, ili nesto trece
Ocito se oruzje slabo prodaje, a i CZ nije nesto omiljena medju kupcima rabljenog oruzja...
Ocito se oruzje slabo prodaje, a i CZ nije nesto omiljena medju kupcima rabljenog oruzja...
Moj savjet ti je da ne spuštaš cijenu ispod ovoga što sam ti naveo. Možda ćeš malo duže čekat, al' su velike šanse da će ti se kad-tad, neko javit i biti ozbiljno zainteresiran za kupovinu. Također imaš prednost što kupcu možeš na streljani dat da ispuca par metaka i osobno se uvjeri u očuvanost i funkcionalnost pištolja (dok u dućanu s novim to nije moguće).
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Polovna ČZ M-75B po mom mišljenju ne vrijedi više od 3000 kn, pogotovo u današnje vrijeme i sa velikom ponudom na tržištu. Trebaš isto vidjeti koliko ti je star pištolj ( godište otisnuto na navlaci pištolja ), pa npr. ako ti je gun 1998.g. nemožeš ( po mom mišljenju ) spustiti samo 700-800 kn u odnosu na novog, jer će najvjerojatnije potencijalnom kupcu to biti prevelika cijena za polovno oružje staro 11 god. ( takavo je razmišljanje ljudi kod nas iako vrjednost oružje se ne određuje po god.proizvodnje) i rađe če kupiti novo. To ti govorim iz iskustva oko prodaje svojih 6 kom. takvih ČZ u proteklih par godina.
- Marin Bralic
- Skupnik

Ma ne trebas mi to govoriti, uvjerio sam se na vlastitom primjeru da se CZetke tesko prodaju
Pistolj je star nekih 9 godina, mozda godinu vise ili manje, ne da mi se sada vaditi ga iz sefa...
Kolka bi na kraju onda bila realna cijena toga?
Pistolj je star nekih 9 godina, mozda godinu vise ili manje, ne da mi se sada vaditi ga iz sefa...
Kolka bi na kraju onda bila realna cijena toga?
CZtke su popularni pistolji medju strijelcima, ali oruzje se sveukupno tesko prodaje kod nas zbog mnogo put spominjanih problema na ovom forumu. Evo i ja nabavnu za pistolj cekam vec 4-5 mjeseci iako ih imam 4 u sefu, sad opet treba provjera terena, jel posjedujem sef... a to isto mi radili pred pola godine.
Realna cijena ti je 3000 ako je u odlicnom stanju, ako ti se ne zuri trazi vise pa cekaj.
Realna cijena ti je 3000 ako je u odlicnom stanju, ako ti se ne zuri trazi vise pa cekaj.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Trazi policajca kad dodje u provjeru za sef da napise zapisnik i da ti da primjerak, pa neces imati problema sa time vise. Ja imam zapisnik o kontroli pa ju mogu predociti u mupu kada opet budem trebao kakvu nabavnu dozvolu. Al' svejedno ti mora doci provjeriti jesi li i dalje u dobrim odnosima, slaze li se obitelj sa nabavom oruzja itd itd... da se nisi u medjuvremenu svadio sa kojim susjedom (kao da ga nebi mogao napucati s necim sto vec od prije imas kod kuce registriano) itd itd...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

pa ne idu k susjedima svaki put ???? pa moji budu pomislili da sam poludel
sad sam predal za treću nabavnu u 1.5 godinu!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Neznam, ali mislim da ako je nabavna u periodu vecem od 6mj. da moraju vrsiti provjeru o nekaznjavanju i to, kuci dolaze, no neznam jeli razgovaraju sa susjedima, doduse, mozda je to zato sto sam ja prvi put uzimao za drzanje, a drugi put nakon 1g. sam uzimao 4kom na drzanje i nosenje i ono jedno od prije promjenio sa drzanja na D.i.N.. Pa je policajac dosao, napravio zapisnik o pravilnom drzanju oruzja, da imam metalni ormar itd itd. i ostavio mi kopiju tog zapisnika. Sad kako sam kupio BP revolver bas se pitam hoce li mi doci u kontrolu ili nece...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"