Bear Attack Survival Kit

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Armalite Kid
Banned

Re: Bear Attack Survival Kit

Post by Armalite Kid » 25 Aug 2009, 18:21

Skupo brate skupo.

Koji su još kalibri dobri za međede ?

Što je sa uobičajenim kalibrima, tipa 9mm, bi li to moglo ikako medvjeda otjerati?
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 25 Aug 2009, 18:22

Bi.
Bukom. :A03:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 25 Aug 2009, 18:37

Da ga gađaš u glavu mislim, ne u tijelo.Trebalo bi mu valjda napravit neku štetu na glavurdi
magisches schwein

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 25 Aug 2009, 22:16

Ne bi se dobro proveo...ni ti ni medo. :lol:

Osobno bi radije uzeo .460 VXR jer iz tog revolvera možeš pucati 3 razlicita kalibra streljiva,svaki za svoju namjenu.(.45 LC,.454 Casull i .460 VXR)
Uz to .460VXR je samo neznatno slabiji od .500S&W a i trzaj bi trebao biti manji.
(NAko je kao odnos izmedju 8x57 i 30-06.
.30-06 ima neznatno manje zrno,jace punjenje a 8x57 "drma" itekako jace.)

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 25 Aug 2009, 22:58

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 26 Aug 2009, 00:32

Nije da se miješam...još nisam pucao na medu...ali gledajuči i slušajuči priče koji su se načli lice u njušku s medom ili su naletili na medu mamu sa mladunčetom mogli bi jedino pokušati gađati medu s tom kutijom dok bi je otvorili ili kad bi je otvorili pucati si u glavu da si prije skrati muke prije nego bi ga mama medo uhvatila.

Bilo je i zanimljivih dokumentaraca gdje je lik sa kčerkom naletio na mamu medu koja mu je ubila kčer jednom pljuskom,njega bacila niz planinu,pa po litici za njim,htjela mu glavu zdrobiti zubima...ma lik ni nezna kako je uspio to preživiti.

Uglavnom koji god sam dokumentarac gledao o medima znam kako bi ja postupuio,gađao ga tim prevolverom i dao petama vijetra. :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Aug 2009, 00:41

sve to stima, samo vi svi pricate o vadjenju revolvera iz kutije kad medo dodje... zamislimo scenarij ovako... srusis se s avionom i imas taj kofer... je bih odmah izvadio, napunio, zavezao spagicu i okacio oko vrata ili dovoljno dugom spagom za remen pa u dzep, ako treba da bude pri ruci i spreman... potrpao po dzepovima sve ostalo sto mi treba i ponesao kofer sa sobom... a nebi cekao da medo napadne da vadim grdosiju van(mislim na revolver perverznjaci jedni), nego da je vec vani spreman za upotrebu... medo je u sumi svakako brzi, tako da mislim da bjezanje ne daje neke sanse za preziviti... osim ako padate niz liticu obojica onda je on veci i pruza veci otpor u zraku pa bi malo zakasnio s padom u odnosu na prosjecnog covjeka ali tada to vise uopce nije vazno tko je brzi... ideja koja meni pada na pamet je popeti se na drvo i cekati da medo krene gore (tad su mu sve 4 šape u upotrebi) ili dodje u dobar domet i odozgo mu uputiti par hitaca niz grlo...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 26 Aug 2009, 00:56

Ja vec mislio da ces reci da bi ceko da su mu sve sape zauzete pa da izvedes par ju-zu-fu poteza i ubijes boga u njemu.Sve to stoji kako si reko.Dobra je to stvarcica ali ako ides na izlet sigurno ga neces nositi u depu a i da naletis na medu u nekom zavoju pedala si.
Sto se tice tvog pada aviona,hm. mala je vjerovatnost da bi prezivio

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 27 Aug 2009, 15:22

Vjerovatno bi prezivo dokle god ti na glavu ne bi opao taj kofer! :A03:

Majk, znamo da si mislio na gun kad si spominjao "grdosiju",
na sto bi ti drugo mogao misliti? :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Aug 2009, 15:40

glavke wrote:Dobra je to stvarcica ali ako ides na izlet sigurno ga neces nositi u depu
ali ga neces ni u onom koferu za rucku nositi jer bi bilo pametno da ruke budu slobodne, a i kad vec ides nekuda u opasno podrucje onda se pripremis odmah za moguci susret s međedom, i nosis pusku sa sobim pa mislim da je ovaj kofer nepotraban teret (osim dok spavas u shatoru) ali ne kazem da nebi trebalo imati kratko oruzje sa sobom, meni to vise izgleda kao kutija za prvu pomoc, poput slicnih stvari koje se pakuju u takve kofere da bi sadrzaj prezivio pad, udarce, potop i slicno, a jarkih boja su upravo zato da se lakse lociraju u slucaju nesrece. Ako je predvidjen za nosenje sa sobom mislim da bi u koferu jos trebala biti futrola i remen za to oruzje.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 27 Aug 2009, 16:56

Da,mudro zboriš.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 27 Aug 2009, 17:57

Kofer je više komercijalno dizajniran (i to veoma efektno),da dodatno prodaju ideju za lov na međede (zato je tu i knjiga),
jer u koferu bi ga mogao držati samo u nekakvome jeepu/autu/avionu, nitko normalan ne bi nosio ovaj kofer sa sobom u šumu
magisches schwein

Maximus
Pozornik
Pozornik

Post by Maximus » 27 Aug 2009, 19:50

10 mm je ok kalibar za izlete oko medinih brloga. Npr neki glock 29 lagan kompaktan cijelo vrijeme neprimjetan za pojasom. Ukoliko se pojavi potreba za trčanjem nemoraš bacit gun. A ako ti on nepomogne u takvoj situaciji neće ti pomoć ni 500 S&W od 6 ". Bolje je pogoditi sa manjim ganom nego promašiti sa velikim. Sjetimo se one snimke kad petorica gađaju razjarenog lava sa puškama itekakvog kalibra pa ga nemogu pogoditi. Nego sigurno vozilo i u prirodu :A31:

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 28 Aug 2009, 12:37

A dobro sad.Gledajte da je taj tedybear kitić napravljen uglavnom radi stanja u americi,grizliji i takve vrste medvjeda a ne ovi naši lički pijanci.Malo sam gledao po netu i par dokumentaraca i uglavnom je opče poznato da su grizliji i medvjedi njihova najprostranjenija i najopasnija vrasta u divljini,ima ih gomila i jedini tako reč naganjaju čovijeka.Njihove šume su doslovce puni grizlija.

don555
Pozornik
Pozornik

Post by don555 » 30 Jun 2010, 14:42

mislim da je 44mag sasvim dovoljan kalibar za medu!!!!!!!!
:A09:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jun 2010, 20:18

a ja znam neke kojima niti 7mm Rem.Mag. nije bio dovoljan za lickog medu... pa si ti sad misli...

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 30 Jun 2010, 20:48

Mike_Torello wrote:a ja znam neke kojima niti 7mm Rem.Mag. nije bio dovoljan za lickog medu... pa si ti sad misli...
zvuči mi nevjerovatno da ga ne bi srušio taj kalibar pogodkom u glavu...par puta

don555
Pozornik
Pozornik

Post by don555 » 30 Jun 2010, 21:04

Mike_Torello wrote:a ja znam neke kojima niti 7mm Rem.Mag. nije bio dovoljan za lickog medu... pa si ti sad misli...
Mi pričamo o pogodku u glavu, a ne u "nogu"!!!!!!!!!!!
7mm Rem.Mag. ruši medu pogodkom u vitalne organe.

44 mag s kratke distance ruši medu, naravno ne jednim pogodkom, možda 3-4 pogotka.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jun 2010, 21:08

Stvar je u tome sto se lovac bio ukenjao kad je medo dosao na mečilište i od straha (pazi, medo nije napadao) ga nije pogodio kako treba... dakle, mozes imati i 9x19mm SP i nekoliko dobro plasiranih pogodaka bi ga sigurno zaustavilo... a mozes imati i .50BMG i sjebati pogodak pa si u kurcu...

Sto zelim reci, jel' bolje u medu sloziti 15kom 9x19 SP-a ili 5-6kom .44 Magnuma (a znamo kako je magnum "ugodan" za pucanje i koliko je "lako" s njim plasirati dobar pogodak u odnosu na 9x19), tako da ta naklapanja koji je "po mojem misljenju" kalibar dovoljan za srusiti medu su pišanje u vjetar... mogu i ja reci da je po meni 9x19 dovoljan za srusiti medu... je ako ga tresnes u glavu... a ako ga fulas kao onaj lovac pa ga moras ici traziti i roknuti sa 2 šusa iz 7mm Rem.Mag... dovoljno je onda i da mu tetejcom napravis propuh u glavi... isto pada... mwah... tako da je po mojem misljenju i tetejac dovoljan da srusi medu...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 30 Jun 2010, 21:14

je, ali ovisi o udaljenosti. lako je biti hrabar na 50-60 m, a tu ti pistolj bas i nije nesto... aj ti pridji medi na 10-15 m i pucaj u njega... adrenalin ti skace na 1.000.000 i vrlo je mala sansa prosjecnoj osobi pogoditi zvijer - pogotovo u glavu....

mislim, radje bi se okrenuo i otisao svojim putem....

Post Reply