Snajper.

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
bert30-06

Re: Snajper.

Post by bert30-06 » 16 Sep 2008, 23:39

Malo sam se kasno uključil ali se spominje izrada nečega sa 12,7mm???? kaj cijev od browninga ili???

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 17 Sep 2008, 13:39

e sad čija cijev :), baš o tome raspravljamo, ako pogledaš prijašnje postove stavil sam neke linkove di se mogu kupiti cijevi...ali manje više sve je u americi, meni bi trebalo nešto bliže... zato i možda uzeti radije neki "normalni" kalibar pa da se lakše da nabaviti cijev....
武士道

Ognjem i mačem.

bert30-06

Post by bert30-06 » 17 Sep 2008, 20:10

Pa ja sam imao neke planove da od M-53 cijevi napravim zračnu pušku ili zračni top :D ali kakva repetirka hmm ima tu dosta posla oko toga ustvari največi je problem alat za izradu navoja u cijevi
nije problem napraviti ČOK za kakvu sačmaricu ili tak nekaj ali navoj je več izazov

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Sep 2008, 21:56

lakse je napraviti pusku repetirku, nego zracnicu na stlaceni zrak... navoj na cijevi uopce nije problem... VECI JE PROBLEM napraviti navoj U cijevi za sacmaricu... puno je osjetljivije. kad imas kuciste za zatvarac na kojem je vec napravljen navoj, onda napraviti navoj na cijevi kao i obraditi samo cijev nije problem, veci je problem napraviti cijev za pistolje nego cijev za repetirku...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

bert30-06

Post by bert30-06 » 18 Sep 2008, 23:20

Pa navoj u cijevi sačmarice je nemoguče izvesti jer sama stijenka cijevi nebi podnjela više obrade pa čar ni magnum cijev(pumperice) prvo kaj su konusne (čokirane) i drugo zakaj raditi navoj u njoj kad imaš kugle sa navojem na sebi ili čak ak ti se zeza uzmeš potkalibarnu kuglu to onak fino drmne i rušiš 100godišnje hrastove :D
a kaj se tiče zračnice problem mi je bio dovoljno brz elekto-magnetni ventil :(
i večina firmi koja izrađuje oružje alate za izradu navoja čuva u sefovima i da ne govorim o strojevima koji su sposobni u 0,01mm napraviti to kak treba najbliži ti je u SLO firma BOCK u Kranju puške im koštaju od 1000eura nadalje

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 28 Aug 2009, 17:02

evo,baš malo gledam...vidim da je tema zamrla,pa me zanima u kojoj je sad to fazi?
P.S.
ja se sramežljivo i polako uključujem u forum... :A17:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 28 Aug 2009, 19:04

Welcome, samo naprijed, a najviše ćeš naučiti na starim temama, ima ih više nego dovoljno. :A25:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Aug 2009, 19:19

napreduje spoooooooooro. najviše zato kaj se hoću igrati iz hobija, na kraju sam došel do toga da ću nabaviti m48 u odličnom stanju (stajalo konzervirano) ostaviti od nje cijev i zatvarač (dotjerati) izraditi kundak i tak.... jednostavno da imam pušku (karabin) te namjene s bolje od prosječnim rezultatima :A25:

čekam inventuru i rasprodaju :twisted:
武士道

Ognjem i mačem.

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 28 Aug 2009, 19:23

haha,pokrećem temu jer sam naime,zainteresiran u to da si ja isto tako napravim nešto malokalibarsko,ali me
zanima koliki je tu problem...se to da uopće registrirati?otkuda cijev i mehanizam,kundak bi dao raditi ili naručio iz USA...
hvala na odgovorima...

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Aug 2009, 19:32

ima vani firme kaj proizvode cijevi, a isto tak i okidače, nabavna pa uvoz, ili da ti uveze kaj firma za uvoz oružja
武士道

Ognjem i mačem.

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 28 Aug 2009, 19:34

a ako se to naručuje prek neta,treba ti nabavna,jel?i da,kolko su oni pametni da skuže cijev koja je sama po sebi prigušivač?

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Aug 2009, 19:36

nemaš šanse jer ako se ne varam puška mora proći tormentaciju, a kak je prek neta, ne znam
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Aug 2009, 20:13

ako je iz inozemstva preko neta ili ne preko neta mora na carinu (vjerojatno i tormentaciju ali to je sada prica za sebe),
a uvozna dozvola + nabavna dozvola treba za sve nacine kupovine. to bi Rusan znao reci nesto vise o tome.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Aug 2009, 20:17

tu je opisano kak je kolega kupil kak fizička osoba i napravil uvoz http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=18&t=1505
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Aug 2009, 20:27

dcesarec wrote:i da, kolko su oni pametni da skuže cijev koja je sama po sebi prigušivač?
Korisniku izricem OPOMENU radi ovog napisa, predlazem prvo prouciti zakon o oruzju (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298395.html)
i pravila foruma (http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=11&t=675) stavka 6.
da nebi doveli sebe u neugodnu situaciju jer predstavnici reda i zakona također prate ovaj forum.

a tu temu smo dobrim dijelom obradili ovdje.
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... %8D#p23679
Ovo je iz starog zakona o oružju:
Zabranjena je nabavka, držanje, nošenje, proizvodnja, popravljanje i prepravljanje, promet i prijevoz:
<snip>
3. svih vrsta oružja s integralnim prigušivačem, prigušivača namijenjenih oružju, dijelova za prigušivače,

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 03 Jan 2011, 21:01

Dajte ljudi pojasnite - napraviti sportsku pušku-. Majstor puškar sa dozvolom, samogradnja uz dozvolu ili samoslaganje kupljenih dijelova uz dozvolu ???????
Ja se ozbiljno namjeravam pokrenuti u sportsko streljaštvo . Za bilo kakva takmičenja puška mora biti ( prava ) takmičarska
a ne dučansko lovačka.
Nadam se da bude ovo pročitala dobra dušica sa puno znanja o Zakonu o sportskom streljaštvu Republike Hrvatske.
Pomoć. Takmičenje . Puška.

Hvala. Brankec.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 03 Jan 2011, 21:47

ako neko treba čovijeka za arhivu, tu je . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Jan 2011, 21:54

Pusti, možda smo dobili nekog actually korisnog člana, dosad se čini da zna neke stvari, ne postavlja glupa pitanja ko mnogi

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 03 Jan 2011, 22:15

brankec wrote:Dajte ljudi pojasnite - napraviti sportsku pušku-. Majstor puškar sa dozvolom, samogradnja uz dozvolu ili samoslaganje kupljenih dijelova uz dozvolu ???????
Ja se ozbiljno namjeravam pokrenuti u sportsko streljaštvo . Za bilo kakva takmičenja puška mora biti ( prava ) takmičarska
a ne dučansko lovačka.
Nadam se da bude ovo pročitala dobra dušica sa puno znanja o Zakonu o sportskom streljaštvu Republike Hrvatske.
Pomoć. Takmičenje . Puška.

Hvala. Brankec.
Nisam shvatio čemu takva puška. Ako govorimo o velikom kalibru odnosno o 7,9mm (tandžara) ili 7,62mm (pap) prema pravilniku treba oružje biti u izvornom obliku uz neke sitne dozvoljene preinake. Ako je u pitanju mali kalibar nisam siguran koliko je to isplativo jer su današnje puške na tom nivou da je samo nebo granica.
Možda je riječ o pušci za snajper kup?

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 04 Jan 2011, 20:20

Moja isprika svima koji su se uznemirili mojim početničkim pitanjima o športskom streljaštvu. Ja jesam početnik - totalni početnik.
Ovaj forum mi jako drag a najdraže mi je da se na moje neispravno postavljeno pitanje pojavilo više odgovora.
Ako Valdop misli da sam ja čovjek od arhive, nema problema, ja sam spreman pružiti arhivsku pomoć koliko znam i mogu .
Gun-hater-u bi odgovoril da bi ja stvarno htio biti dobar član.
Tko pita taj se ne skita.
Zdebat mi je dao pojašnjenje i usmjerio me prema , ja se nadam ispravnim pitanjima.

Malokalibarka ne , papovka ne , " tanđara " možda , snajper cup - definitivno da !!!!

Pitanje : gdje, kako , od koga mogu dobiti ili kupiti pravila i Zakonske odredbe za " tanđara kup " i posebice za snajper kup .
Unaprijed puno hvala na pomoći . Brankec . :A25:
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

Post Reply