Potreban savjet...

Problemi sa postovima, slikama, korisničkim računima...
zdebat
Poručnik
Poručnik

Re: Potreban savjet...

Post by zdebat » 02 Sep 2009, 21:28

Do sada sam u životu vidio dosta mladih ljudi koji su bili kudikamo ozbiljniji za svoje godine nego li sam očekivao. Isto tako znam mnogo ljudi koji bi po godinama trebali biti zreli ali nisu, još su u glavi djeca. Zrelost se ne mjeri nužno godinama već prihvaćanjem odgovornosti za svoje postupke i sagledavanjem mogućih događaja unaprijed. To ne znači da sam ja bio velebitski cvijetak, fin, tih, poslušan, i dobar dečko. Kroz sve ove godine sam shvatio koliko sam stvari zeznuo, koliko sam toga krivo uradio. I baš zato si dopuštam savjetovati nekoga tko je sada tamo gdje sam ja nekad bio - da ne radi moje greške, da preskoči nepotrebne stvari i usmjeri se u ono što je zaista dobro. Znam, zvučim ko neki stari deda, ali eto, ja to tako vidim. Pomozimo mladom čovjeku da nađe svoj put - a da je na njemu vidi se po tome što se otvoreno i bez uvijanja obratio nama za savjet svjestan da ga neki ljudi mogu i kuditi.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 02 Sep 2009, 21:42

potpis

nije ovo vrtićki forum pa da mu objašnjavamo u rukavicama, direkt u glavu i bok

nema pucanja po štetočinama oko kuće ili bilo gdje drugdje i gotovo, točka, bez ali bez zarez bez p.s. i slično, ak ima ideje nek ih sam provodi bez dodavanja novih ideja
武士道

Ognjem i mačem.

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 03 Sep 2009, 00:39

Zar je zabranjeno gadjati štetocine zracnim oruzjem na privatnom posjedu i u lovištu!?
Oerlikon stani malo na loptu i malo razmisli što pišeš i kako pišeš, jer da se slušaju tvoji savjeti vrlo brzo bi večina nas ostala bez oružje. :A24:
Reci mi što ne valja!? Koji t ood mojih savjeta nisu dobri?!

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 03 Sep 2009, 01:10

Much Ado About Nothing se inače prevodi na hrv. kao

PUNO VIKE NIZAŠTO

Shakespeare je stvarno bio genijalac
magisches schwein

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Sep 2009, 09:38

Oerlikon wrote:Zar je zabranjeno gadjati štetocine zracnim oruzjem na privatnom posjedu i u lovištu!?
da si pozorno citao on je htjeo kupiti MK pusku i gadjati stetocine oko kuce, u prvom postnu nije bilo rijeci o zracnoj nego o pravoj puski, ne izvrći napisano.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 03 Sep 2009, 10:21

Kad smo već kod štetočina, vidim da je malo zamrlo čišćenje štetočina na ovom forumu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 03 Sep 2009, 16:44

da si pozorno citao on je htjeo kupiti MK pusku i gadjati stetocine oko kuce, u prvom postnu nije bilo rijeci o zracnoj nego o pravoj puski, ne izvrći napisano.
OVDJE NIJE RIJEC O NJEGOVU NEGO O MOJEM POSTU!
Aguila me napao da sam ga krivo savjetovao kada sam mu rekao da može koristit zracnu namjesto MK puške. To je sve.

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 03 Sep 2009, 17:03

Nikog ovdje nisam napao i ne namjeravam, a pogotovo ne tebe. A ti i dalje nastavi po svome, u biti neda mi se s tobom uopće raspravljati jer nemamo o ćemu.... :A25:

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 03 Sep 2009, 19:27

Pa bila to mk i zracnica po nekim pravilima za to postoji odredeno mjesto a za gamad postoje druga ucinkovitija sredstva.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 03 Sep 2009, 21:45

korisnik Oerlikon je trajno isključen iz foruma zbog kršenja pravila foruma, isti korisnik ni nakon više opomena i privremenih mjera nije promjenio retoriku te je zaradio trajni BAN.
武士道

Ognjem i mačem.

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 03 Sep 2009, 22:00

...sta reci...pozdrav orelikon

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 03 Sep 2009, 22:01

Čovjek je bio preiskren i predobronamjeran
magisches schwein

MrNo
Razvodnik
Razvodnik

Post by MrNo » 03 Sep 2009, 23:08

ciao svima! da se uključim,kako sam pročitao da neko misli šetat po lovištu zračnom puškom ili MK,moram reagirati... nemože šetati,ni jednom puškom,ako nije član društva koje gospodari tim lovištem,a i onda može samo MK jer zračna se kod nas još ne tretira kao lovačko oružje (iako ih ima nekih dosta jakih izlaznih brzina zrna).
a opet doma nesmije pucat,bilo kakvim vatrenim oružjem,jer ni lovci nesmiju pucat 300 metara od granice naselja,a mi sportaši nikako ni doma ni u lovištu (no tu mu zračnica može pomoći ako skida štakore)...

bilo kako bilo,uvjek postoji mogučnost da se desi neko sranje i možeš naj... ako ne paziš,a rukuješ bilo kakvim oružjem (zračnim ili vatrenim)... zato pamet u glavu,smiri živce,duboko diši i pazi što radiš... a ako imaš od predaka "nešto" prvo provjeri za što je registrirano,pa ispitaj što SAD kaže zakon (jer se svako malo mijenja) i prilagodi se novonastaloj situaciji... ako si zakonski pokriven i ne kršiš ga ako nešto izvodiš oružjem,onda nemaš brigu... :A28:
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 03 Sep 2009, 23:11

Mike_Torello wrote:
dcesarec wrote:ok,ali ja i dalje imam jedno pitanje,moj susjed-lovac je često sa svojom puškom tamanio gamad tu okolo,i ljudi su se slagali s tim jer su im ti štakori i to radili dosta štete u dvorištima/njivama...otuda mi ideja nego,znači nije dozvoljeno,meni kao lovcu tamanit štetočine oko kuće?
a cuj, to se tolerira dok to okolina tolerira, no i dalje nije legalno.
otac mi je dosta obolio a ima nešto oružja na sebe,pa da ja to mogu preuzeti,a ne da se zaliju cijevi i makne udarna igla jer je onda to uništeno a uspomena je
na dedu lovca...
mozes traziti nabavnu za DRZANJE a svrha nabave - nasljedstvo i onda neces morati zaliti cijevi niti bilo sto drkati ako dobijes urednu dozvolu za DRZANJE oruzja. rezati/zaljevati moraju oni koji nasljeđuju oruzje a nemogu dobiti nabavne dozvole za drzanje ili drzanje i nosenje pa ili prodaju ili onesposobljavaju ako zele zadrzati pod svaku cijenu. Mozda nisam potpuno tocno napisa ali netko ce me vec ispraviti, no mislim da je to u globalu to.
Nadam se da ste me ozbiljnije shvatili,i hvala Vam na pomoći.Nadam se da se vidimo na na nekim susretima i da ćemo malo "plinkati" :A20:
shvacen si dovoljno ozbiljno i ti i tvoj problem, prvo iz razloga sto si se obratio za pomoc, i prihvatio sve dogovore i sugestije na normaljan ljudski i pristojan nacin, te se nisi isao prepirati s bilo kime kao neki koji su znali traziti savjet, od 10 ljudi dobiju odgovor A a postupe po odgovoru B koji su si sami zacrtali bez obzira na ono sto im drugi rekli da su u krivu ili ovo ili ono... samo polako i sjest ce sve na svoje mjesto.
ja sam stao na ovom postu (dalje nisam čitao ni ne ću),gdje se unaprijed spominje ono što se i dogodilo...ja sam dobio
svoje objašnjenje,upoznat sam sa zakonom i svojim pravima-na kraju ću ipak sam odlučit...
odlučio sam da ću pričekat,skupit neke pare,kroz koju godinu položit i lagano se upoznavat s oružjem (probavat razne stvari)
vidjet što mi se dalje sviđa i na kraju kupit ono što znam da želim...sad,mike je reko da sam postupio ok i da
na ovom forumu ljudi pitaju za savjet i dobe ga i na kraju nastave kenjat po svom i nastane rusvaj i elektronička pucnjava
preko interneta (kasniji scenarij)...ugl ja sam ovim sad tu (namjerno pišem priloge-nisam nepismen) postom kojeg vi sad čitate dokazao
što ja imam u glavi i koliko sam ozbiljan (za one koji dvoume u inteligenciju i ozbiljnost današnjih mladih ljudi koji se trenutno bore za tu
državicu koju su stvorili naši dečki (koje više nitko ni ne doživljava) ,no sve više vidim da se to ni ne isplati...(čisti offtopic,poneslo me)...
sad se ograđujem od mržnje bilo kojeg naroda i ljudi te životinja (osobno dijelim ljude na ljude i biološki otpad-ove druge lako je prepoznati)...
niste se trebali svađati zbog gluposti...osobno ne bih stavio permanent ban onom liku na o**** (nisam zapamtio) nego bih ga ohladio na
kojih tjedan do dva (da,tu ja molim da ga se ne isključi...)
Uglavnom...za kraj prigodna poruka;

ARGUING OVER THE INTERNET IS LIKE RUNNING ON THE SPECIAL OLYMPICS...EVEN IF YOU WIN-YOU ARE STILL RETARDED.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Sep 2009, 23:14

dcesarec wrote:osobno ne bih stavio permanent ban onom liku na o**** (nisam zapamtio) nego bih ga ohladio na kojih tjedan do dva (da,tu ja molim da ga se ne isključi...)
FYI, eto tek da te obavjestim da je imao ban prvo tjedan dana, pa 2 tjedna, pa mjesec dana i sad je dobio trajni... 'nuff said, pametnom dosta!
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 03 Sep 2009, 23:22

Čru...potpisujem

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 03 Sep 2009, 23:28

Ban je očito zaslužio iako sam se dobro nekad znao nasmijati na njegove postove.
Da samo nadodam nešto na temu radu koje je i otvorena ova tema.
Koliko puta smo kritizirali idiote koji su pogodili kozna koga svojom glupošču.Zar je pametno pucati oko kuće?
Mislim da nije i da si takvo nešto vidio od susjeda koji baš i nema kultura baratanja oružjem ko ljudi ovdje na forumu.
Ne slušaj svakog.Pametno si napravio kad si to pitao ovdje,stručne ljude i dobio si korektne odgovore.
Žalosno što nema više takvih ljudi nego svojim budalaštinama naškode sebi a i u večini slučajevima i nedužnim ljudima.

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 03 Sep 2009, 23:32

Zaboravio nadodat.To što češ pričekati još koju godinu nemora značiti da odeš ča.Do nabavke oružja stigneš na forumu naučiti sve šta če ti biti potrebno za odabir,održavanje,postupanje i kulturu držanja oružja...

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 03 Sep 2009, 23:38

quote dcesarec:
"ARGUING OVER THE INTERNET IS LIKE RUNNING ON THE SPECIAL OLYMPICS...EVEN IF YOU WIN-YOU ARE STILL RETARDED."

Ovo mi je malo licemjerno i bezobrazno napisati, s obzirom da si ti bacio ljudima bubu u uho, koji su se raspisali i dogodila se cijela rasprava koja je kulminirala time da je jedan član izbačen,
zbog tvojih inicijalih namjera da legalno gađaš okolo štakore sa vatrenim oružjem i 18 godina.
magisches schwein

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Sep 2009, 23:47

slazem se s Armaliteom, no dobro, on se nije prepirao on je trazio savjet pa nije isto... ali dobro, neka mu ovo sad bude svojevrsna opomena pa ce drugi put pametnije =)

Locked