Noćna šetnja
Noćna šetnja
Sinoć u 01:30 jedva gledam i pregledavam forume. Spremam se na spavanac...
Mir i tišina, kad začuju mi se vanjska ulazna vrata od dvorišta.
Skočim sa stolca i pogldam kroz prozor i nigdje nikokga. Živim u obiteljskoj kuću u suterenu(podrumske prostorije)
Gledam u auto koji mi je sparkiran ispred prozora. Ka odjednom izlazi čovjek vrlo zavidnih dimenzija oko 30-tak godina starosti. Hodao je paralelno sa mojim autom na drugu stranu ulice, tako da ga nisam odmah vidio. Kada se odmaknuo nekih 15-tak metara vidio sam ga sleđa u potpunosti kako odlazi tipkajuči nešto na mobitel. Nisam se htio derati pošto imam malo djete a i šta bih time postigao.
Pošto sam lovac imam se čime braniti, ali samo u slučaju napada u svome domu(još kad nebi imao 1000 lokota na ormaru
)
Susjeda mi je pričala o istom čovjeku po njenom opisu, za vrjeme mog ljetovanja. Da mi je virio kroz prozor...
Znači frajer uredno obilazi , ne svaki dan ali dolazi..
Što se tiče policije, dok oni dođu....
Da ja njega vidim da ulazi u dvor uzeo bi bateriju i geveru u ruku, ali....
Šta poduzeti, očekujem vaša mišljenja i prjedloge.
Mir i tišina, kad začuju mi se vanjska ulazna vrata od dvorišta.
Skočim sa stolca i pogldam kroz prozor i nigdje nikokga. Živim u obiteljskoj kuću u suterenu(podrumske prostorije)
Gledam u auto koji mi je sparkiran ispred prozora. Ka odjednom izlazi čovjek vrlo zavidnih dimenzija oko 30-tak godina starosti. Hodao je paralelno sa mojim autom na drugu stranu ulice, tako da ga nisam odmah vidio. Kada se odmaknuo nekih 15-tak metara vidio sam ga sleđa u potpunosti kako odlazi tipkajuči nešto na mobitel. Nisam se htio derati pošto imam malo djete a i šta bih time postigao.
Pošto sam lovac imam se čime braniti, ali samo u slučaju napada u svome domu(još kad nebi imao 1000 lokota na ormaru
Susjeda mi je pričala o istom čovjeku po njenom opisu, za vrjeme mog ljetovanja. Da mi je virio kroz prozor...
Znači frajer uredno obilazi , ne svaki dan ali dolazi..
Što se tiče policije, dok oni dođu....
Da ja njega vidim da ulazi u dvor uzeo bi bateriju i geveru u ruku, ali....
Šta poduzeti, očekujem vaša mišljenja i prjedloge.
Red bull daje ti krila, rakija pogon na sve četri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Noćna šetnja
Obrisao sam Poljakov post, bolje takve stvari ni ne spominjati nekada.
ti shvacas da cak i da ti krade auto nesmijes pucati na njega, a bome niti ga tući, nesmijes ga niti protupravno zadrzati (da ga privezes za auto), kakvi su nasi zakoni da ti obije ulazna vrata i da ga pogodiš kamenom u glavu još bi ti izvukao deblji kraj...
Neznam kako bi se gledalo na to da ga uhvatis dok recimo provaljuje u auto pa ga nasprejas malo sa onim K.O. sprejem po gubici, poznavajuci nase pravosuđe još bi ti na kraju morao platiti neku kaznu..
Postavi neki "prirucni" alarm ako je dvoriste tvoje, tako da ga iznenadis kad ulazi i da imas vise vremena za nekakvu reakciju. Jak snop svjetiljke uz osebujno spominjanje uže i šire rodbine, balade o ljubavi psu i majci, par kletvi itd... bilo bi dobro kad bi ga mogao uslikati s nekim fotićem da bude prepoznatljiv na slici, das printati plakate (sa naslovom VOAJER) pa poljepiš po kvartu =)
Kad budu www.HR-ORUZJE.org naljepnice dostupne za distribuciju darovat cemo ti jednu da ju lijepo stavis na dvorišna vrata, ako zna čitati možda zbroji 2 i 2 =)
ti shvacas da cak i da ti krade auto nesmijes pucati na njega, a bome niti ga tući, nesmijes ga niti protupravno zadrzati (da ga privezes za auto), kakvi su nasi zakoni da ti obije ulazna vrata i da ga pogodiš kamenom u glavu još bi ti izvukao deblji kraj...
Neznam kako bi se gledalo na to da ga uhvatis dok recimo provaljuje u auto pa ga nasprejas malo sa onim K.O. sprejem po gubici, poznavajuci nase pravosuđe još bi ti na kraju morao platiti neku kaznu..
Postavi neki "prirucni" alarm ako je dvoriste tvoje, tako da ga iznenadis kad ulazi i da imas vise vremena za nekakvu reakciju. Jak snop svjetiljke uz osebujno spominjanje uže i šire rodbine, balade o ljubavi psu i majci, par kletvi itd... bilo bi dobro kad bi ga mogao uslikati s nekim fotićem da bude prepoznatljiv na slici, das printati plakate (sa naslovom VOAJER) pa poljepiš po kvartu =)
Kad budu www.HR-ORUZJE.org naljepnice dostupne za distribuciju darovat cemo ti jednu da ju lijepo stavis na dvorišna vrata, ako zna čitati možda zbroji 2 i 2 =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Situacija je vrlo jasna..a i bilo ih je i prije, slijedi transkript iz policijske arhive br. 00-456-76553/2:
KLIK..KLAK..KLIK..ŠKLJOC..
Jozo: "Alo šta je to..ko je to tamo???"
KLIK..ŠKRIP..KLOK..KLOK..
Jozo: "Sunce ti krvavo alo bježi ća od mog auta čuješ li!!"
KLIK..KLIK..KLIK..ŠKLJOC..
Jozo: "Alo Mare? Mare je**mu budi se!"
Mare: (čisti krmeljave oči) "Oj ti Boga ča je sad?"
Jozo: "Nemoj mi ojkat nego mi dobaci onu pušku tamo!"
Mare: "Pa je l' ti vidiš kol'ko je sati?"
Jozo: "Vidim ja a je l' ti vidiš da nam se neko smuca po dvorištu i rovinja oko auta?"
Mare: "Pa zovi policiju, nek' oni to.."
Jozo: "Si sigurna? Moje je u garaži, a mota se oko tvoga a?"
Mare: "Auuu Jozice..ne daj mu! Još mi je na kredite ga otplaćujem!"
Jozo: "E pa daj mi pušku onda!"
Mare: "Evo, evo ide! Koja je ono kombinacija?"
Jozo: "Jedan šes' sedam tri četri pet!"
Mare: "Aha..jedan šes sedam četri tri pet...ne ide, neće Jozo neš' ne valja sa sefom!!"
TIK..TAK..TIK..TAK..KLOK..
Jozo: "Ma dobar je sef jes' dobro ukucala???"
Mare: "Pa jesam eo jedan šes' sedam četri.."
Jozo: "Ma ČETRI TRI PET ***EM TE BLESAVA!"
Mare: "Jooj pa dobro šta vičeš odma na mene..nemam ni cvikere nisam stavila.."
KLIK..KLAK..KLOK..KLOK...
Jozo: "Jesi li Mare, ulazi nam u auto Mareee??"
Mare: "Pa jesam al' sad treba još nešto pritisnut..je l' ono A ili B slovo?"
Jozo: "Ma A!!"
Mare: "Ok!"
Jozo: "Ne, ne, sorry, B! B pritisni!"
Mare: "A Is'sa mu, ja već utipkala sad moram ponovo.."
KLIK..KLAK..KLOK..KLAK..
Jozo: "Eo ga ušo je Mare!!"
Mare: "Ča veliš ušo je a? Jooj tresu mi se ruke!!"
Jozo: "Mare ulazi!! Eo ga ušo je!!"
Mare: "Joooj ajme meni...jedan šes' sedam tri četri pet...pristisni B..pritisni B...EO GA!"
Jozo: "Daj pušku vamo!" (zvuk repetiranja)
VROOOM..VROOOM...VROOOOM....FIJUUUUU...
Mare: "Ča je bilo?"
Jozo: "Uteče Mare jooooj..uteče Maree!"
Jozo: "Ej Mare..? Si dobro? Mare?"
Epilog: Jozi nisu nikad pronašli auto i u međuvremenu ga je prijavila susjeda Ankica, stara gospođa koji živi u kući pored njega i koja je čula Jozu kako u 2 ujutro repetira pušku što ju je vidno uznemirilo. Jozi su oduzeli oružje, a Mare je završila na psihijatriji zbog gubitka auta kojeg još nije ni otplatila.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Vidiš taj K.O sprej mi nije padao na pamet. Problem je u tome što ne dolazi svaki dan pa da ga sačekam. Uvjek ga skužim ili ga skuže kad je na odlasku. Neki alarm mi je već neka investicija a i neznam neki adekvatan koji bi mi poslužio a da malo košta. Pa neču da mi seronja kud me gleda sa ženom još i izbija lovu iz đepa. Radije bi ja njemu izbio, ali zube.
Uzmem li oružije u ruku, ako krene na mene ubit ču ga, nema mi druge. A onda sam najebo ali skroz,,,,to mi nepada napamet. Niti bi želio da do toga dođe.
Sinoć sam bio napet ko puška. Na svaki šušanj sam pogledavao na prozor...Jbg nisam više opušten, a ni susjedi sad znajuči da opet obilazi...
Uzmem li oružije u ruku, ako krene na mene ubit ču ga, nema mi druge. A onda sam najebo ali skroz,,,,to mi nepada napamet. Niti bi želio da do toga dođe.
Sinoć sam bio napet ko puška. Na svaki šušanj sam pogledavao na prozor...Jbg nisam više opušten, a ni susjedi sad znajuči da opet obilazi...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma ne treba ti neki skupi alarm... imas limenki od pive? npr... slozis limenke iznad neke tvrde podloge (da se bolje cuju kad padaju) zavezes konac (crni) razapet ispred prolaza u dvoriste, ili zakacis za vrata, kad ih netko po noci otvori eto galame, izletiš van sa bog mater pas mater i eto... to je samo jedna ideja... pogledaj sam u kuci par puta i spustis se na djeciju jednostavnu razinu sto se toga tice... nikakve skupe investicije...
mada sam nedavno naletio na jednu jako zanimljivu stvarcicu =) Airsoft strojnica koja se pali na senzor pokreta (onaj to pali svjetla) ok, to je skuplja investicija, ali treba ju uzeti u obzir kao ideju =) sloziti par takvih po dvoristu, molio bih Boga da netko dodje u "izvidnicu" =) i jos da je smontirati kakvu nocnu kametu da to imas na video zapisu, NEPROCJENJIVO! =)
mada sam nedavno naletio na jednu jako zanimljivu stvarcicu =) Airsoft strojnica koja se pali na senzor pokreta (onaj to pali svjetla) ok, to je skuplja investicija, ali treba ju uzeti u obzir kao ideju =) sloziti par takvih po dvoristu, molio bih Boga da netko dodje u "izvidnicu" =) i jos da je smontirati kakvu nocnu kametu da to imas na video zapisu, NEPROCJENJIVO! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Ma što ste vi prolupali????????
Ako ti netko ulazi na posjed ili je sumnjiv, nazovi 92 i prijavi sumnju na provalu u auto ili kuću. Ako treba, nazovi par puta zaredom i prijavi, to se registrira i netko će doći pogledati.
I kupi si psa od neke veće vrste i neka bude u dvorištu.
Ako ti netko ulazi na posjed ili je sumnjiv, nazovi 92 i prijavi sumnju na provalu u auto ili kuću. Ako treba, nazovi par puta zaredom i prijavi, to se registrira i netko će doći pogledati.
I kupi si psa od neke veće vrste i neka bude u dvorištu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Armalite Kid
- Banned
Neznam čime se ti baviš ili što si radio, možda imaš problema sa nekakvim kamatarima ili lihvarima (sam si rekao da je bio jač fizičke građe), ili imaš nekakve neprijatelje tko zna zbog čega, ili možda čak neki član tvoje obitelji, žena, djeca (?)
jer bi mi bilo čudno da netko ide tako očito izviđat po nekoliko puta da ga svi primjete ako želi ukrasti auto, kradljivci nisu tako blesavi, a isto vrijedi i za provalu.
Tak da malo razmisli o razlogu zašto prije nego što djeluješ
jer bi mi bilo čudno da netko ide tako očito izviđat po nekoliko puta da ga svi primjete ako želi ukrasti auto, kradljivci nisu tako blesavi, a isto vrijedi i za provalu.
Tak da malo razmisli o razlogu zašto prije nego što djeluješ
magisches schwein
a možda ga je neko s foruma poslao da te čuva...
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
ja sam iza ulaznih vrata (ne)strpljivo ocekivo ulazak u stambeni prostor dok me je dijete sa antifonima promatralo, nasrecu decki su odustali i poslije su uhiceni....
danas nakon toliko vremena nisam pametan kako bi postupio!?
da je moje dijete moralo prijeci preko necije krvi u nasem tesko stecenom domu to bi vjerojatno ostavilo teske psihicke posljedice na daljnji zivot!!
da sam se prepustio bandi bez obrane to bi ostavilo psihicke (i tjelesne) posljedice po cijelu obitelj!!
da sam omeo decke u pohodu ne bi nikad bili uhiceni (iako od toga nema koristi..)!!
.............!!
u situaciji kad je ugrozen bilo nas integritet ili goli zivot moramo ostati sabrani i djelovati preventivno koliko god je moguce!!, to je odgovor sluzbenika MUP-a poslije situacije koja mi se dogodila
necu solit pamet nikome jer sam i sâm bio u teskoj situaciji, ali, iako sam amerikomrzac volim ih zbog zakona u saveznoj drzavi texas koji kaze da je posjed nepovrjediv i da ga mozes branit svim (legalno) raspolozivim sredstvima
nazalost zahvaljujuci nasim pastirima (necu namjerno napisati cobanima) ce mo doci u "europu" di ne smijes provalnika ometati u vrsenju djela jer te moze tuzit za nanosenje dusevne boli...
ukratko, umjesto da tjeramo pozornike (ili kako se vec zovu) na obilazak podrucja koje pokrivaju i za sto primaju placu, mi razmisljamo o ugradbi razno-raznih alrmnih i inih uredjaja da bi zastitili (u vecini slucaja) krvavo stecenu imovinu umjesto da nas preskupi sustav stiti
teska i nezavidna situacija na koju nema pravog odgovora kako djelovat, a, na koju se moze primijenit gumeni paragraf zakona o sigurnosti cestovnog prometa "prilagodite brzinu uvjetima na cesti"
danas nakon toliko vremena nisam pametan kako bi postupio!?
da je moje dijete moralo prijeci preko necije krvi u nasem tesko stecenom domu to bi vjerojatno ostavilo teske psihicke posljedice na daljnji zivot!!
da sam se prepustio bandi bez obrane to bi ostavilo psihicke (i tjelesne) posljedice po cijelu obitelj!!
da sam omeo decke u pohodu ne bi nikad bili uhiceni (iako od toga nema koristi..)!!
.............!!
u situaciji kad je ugrozen bilo nas integritet ili goli zivot moramo ostati sabrani i djelovati preventivno koliko god je moguce!!, to je odgovor sluzbenika MUP-a poslije situacije koja mi se dogodila
necu solit pamet nikome jer sam i sâm bio u teskoj situaciji, ali, iako sam amerikomrzac volim ih zbog zakona u saveznoj drzavi texas koji kaze da je posjed nepovrjediv i da ga mozes branit svim (legalno) raspolozivim sredstvima
nazalost zahvaljujuci nasim pastirima (necu namjerno napisati cobanima) ce mo doci u "europu" di ne smijes provalnika ometati u vrsenju djela jer te moze tuzit za nanosenje dusevne boli...
ukratko, umjesto da tjeramo pozornike (ili kako se vec zovu) na obilazak podrucja koje pokrivaju i za sto primaju placu, mi razmisljamo o ugradbi razno-raznih alrmnih i inih uredjaja da bi zastitili (u vecini slucaja) krvavo stecenu imovinu umjesto da nas preskupi sustav stiti
teska i nezavidna situacija na koju nema pravog odgovora kako djelovat, a, na koju se moze primijenit gumeni paragraf zakona o sigurnosti cestovnog prometa "prilagodite brzinu uvjetima na cesti"
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Pa ljudi moji, imate li telefon u kući?????
Halo 92, u tijeku je provala na adresi xy, požurite.
Ponovo, isti poziv, halo, razvaljuju mi vrata, moram se braniti, imam oružje...
Halo, dođite po leš i čahure (sada zove žena jer si ti u šoku i ne sjećaš se ničega; odmah zove i odvjetnika).
Halo 92, u tijeku je provala na adresi xy, požurite.
Ponovo, isti poziv, halo, razvaljuju mi vrata, moram se braniti, imam oružje...
Halo, dođite po leš i čahure (sada zove žena jer si ti u šoku i ne sjećaš se ničega; odmah zove i odvjetnika).
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Malo sam se danas raspitao sa poznanicima iz MUP-a. Frajer i njegov otac su VOAJERI. Ništa oni ne kradu, nigdje oni ne provaljuju.
Eventualno te snimi na mob. kad sexsaš i te fore. Žena se tušira, itd...
Da meni netko provaljuje čitali bi u crnoj kronici o tome.
Sigurno bi stao i pitao ga, a šta ti imaš u ruci. Ako sam nebi počeo bježat rješio bi ga ko svinče. Alo pa imam djete 3 god. staro. Nemoram ni pisat da sam u stanju napraviti sve da zaštitim svoju obitelj.
Bila je slična priča kada je jedan pljačkao kuču i gazda se probudio, lopov je dobio 3 šusa kroz noge. I nikome ništa legalna dozvola za držanje i lik ga je napao "nožem"
Kasnije je gazda odustao od tužbe....Zašto????? Pa lik sigurno nije imao nož u ruci...Tko bi to vidio po noči i u takvoj zbrci?!
Kasnije je bilo; čuj ti reci da si me napao nožem ja povlačim tužbu i svatko na svoju stranu.
92 ti može poslati patrolno vozilo u ophodnju i to je to.
Da ga uhvatim i da mu kažem sad tu sjedni a ja ču zvati muriuju.
Nemam nikakve neprijatelje niti sam u nekoj bandi ni ništa slično. Nisam prebogat da bi se šta imalo pljačkat.
Frajer se jednostavno napali, hoda okolo i drka.
Eventualno te snimi na mob. kad sexsaš i te fore. Žena se tušira, itd...
Da meni netko provaljuje čitali bi u crnoj kronici o tome.
Sigurno bi stao i pitao ga, a šta ti imaš u ruci. Ako sam nebi počeo bježat rješio bi ga ko svinče. Alo pa imam djete 3 god. staro. Nemoram ni pisat da sam u stanju napraviti sve da zaštitim svoju obitelj.
Bila je slična priča kada je jedan pljačkao kuču i gazda se probudio, lopov je dobio 3 šusa kroz noge. I nikome ništa legalna dozvola za držanje i lik ga je napao "nožem"
Kasnije je gazda odustao od tužbe....Zašto????? Pa lik sigurno nije imao nož u ruci...Tko bi to vidio po noči i u takvoj zbrci?!
Kasnije je bilo; čuj ti reci da si me napao nožem ja povlačim tužbu i svatko na svoju stranu.
92 ti može poslati patrolno vozilo u ophodnju i to je to.
Da ga uhvatim i da mu kažem sad tu sjedni a ja ču zvati muriuju.
Nemam nikakve neprijatelje niti sam u nekoj bandi ni ništa slično. Nisam prebogat da bi se šta imalo pljačkat.
Frajer se jednostavno napali, hoda okolo i drka.