Manje vlasnika ali više komada registriranog oružja

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
rubinho
Skupnik
Skupnik

Re: Manje vlasnika ali više komada registriranog oružja

Post by rubinho » 24 Sep 2009, 11:09

kad ce napokon netko pametan svatit da NIJE prirodno biti peder, a da JEST prirodno znat rukovat (i posjedovati) oruzjem :!: :?:
nije mi namjera uvrijediti clana neke skupine nego napravit usporedbu pozeljnih i nepozeljnih stvari u danasnjem drustvu
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

miki
Pozornik
Pozornik

Post by miki » 24 Sep 2009, 12:44

rubinho wrote:kad ce napokon netko pametan svatit da NIJE prirodno biti peder, a da JEST prirodno znat rukovat (i posjedovati) oruzjem :!: :?:
nije mi namjera uvrijediti clana neke skupine nego napravit usporedbu pozeljnih i nepozeljnih stvari u danasnjem drustvu

BRAVO MAJSTORE! :A25: Prirodno i poželjno! :A28:

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 24 Sep 2009, 13:10

Kako nije prirodno? Čitao sam da su pederi objašnjavali da i u životinjskom svijetu ima homoseksualizma. Dakle to bi bilo prirodno. A ni jedna životinja nije nikoga do sada napala oružjem. Dakle to bi bilo neprirodno.

Ovo nisu moje teze, već pederske teze. Zanima me kako im se suprotstaviti ..

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 24 Sep 2009, 13:25

djoko wrote:Ovo nisu moje teze, već pederske teze. Zanima me kako im se suprotstaviti ..
necu biti ko rodjo (pokoj mu dusi) ali bi bilo zanimljivo da objasne nacin reprodukcije kod homoseksualnih zivotinja i zanim me cisto hipotetski cemu medvjedu sluze sape kad je nako velik, ili cemu tigru zubi kad je nako brz, zasto ne pase travu...
po definiciji se covjek razlikuje od zivotinjâ po tome sto razmislja (iako bi istina bila zato sto radi :A03: ) i kao plod razmisljanja ( :!: ) dolazi do ratôva i ako ne posegnes za oruzjem obrane gotov si
dok stope kriminala rastu i sve su jeziviji zlocini, teze je objasniti (dokazati) razlog nabave oruzja i zato se smanjuje broj legalnih posjednika a suprotno tome nema veceg povjerenja u one koji bi trebali provodit zakon...
jedan od svjezijih primjera je pad splitskog krimovca koji je radio provjere za "odredjene" interesne skupine.....

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 24 Sep 2009, 13:34

Slažem se. Gledao sam jučer na televiziji kako je vuk ili čopor napao nekakvo stado i kako nekakva službenica komentira da iako je šteta na ovcama 100.000 kn vucima ne možeš ništa jer su zaštićene životinje.

A prije koji mjesec je isto bio slučaj negdje u Lici gdje su se ljudi goloruki suprotstavljali vuku i nije mi jasno kako je dotle došlo da se u tim krajevima ljudima ne da da se brane modernim sredstvima, a ne nekakvim priručnim toljagama i sl.

miki
Pozornik
Pozornik

Post by miki » 24 Sep 2009, 14:15

djoko wrote:Kako nije prirodno? Čitao sam da su pederi objašnjavali da i u životinjskom svijetu ima homoseksualizma. Dakle to bi bilo prirodno. A ni jedna životinja nije nikoga do sada napala oružjem. Dakle to bi bilo neprirodno.

Ovo nisu moje teze, već pederske teze. Zanima me kako im se suprotstaviti ..
npr.

VIC:

Ode mladi muškarac k lijecniku napraviti HIV test; ispuni upitnik i izvade mu krv.
Za nekoliko dana dolazi po rezultate i upita liječnika: - Gospodine doktore, kakvi su moji nalazi?
-Imam za vas lošu vijest, test je pozitivan.
Mladić je u šoku i želi saznati zar doista ne postoji lijek koji bi mu pomogao ozdraviti.
-Doktor: ..... tu navodite da ste homoseksualac ?!
- Da, istina je.
Doktor: - ... no to je bilo za očekivati. Imam moguču pomoč za vas.
Uzmite 2 litre mlijeka, ostavite dva dana na suncu pa ga popijte zajedno s 3 pokvarena jaja, 2 kg pokvarenog zelja i poplahnite s litrom kefira. To ponavljajte 20 dana zaredom i velika je vjerojatnost da cete preživjeti!!!
Mladić se zahvali i požuri kući kako bi pripremio "lijek".
Po njegovu odlasku sestra upita liječnika: - Doktore, zašto mu niste rekli istinu, da su testovi negativni?
- Zato da uvidi čemu zapravo služi guzica.

:D :) ;) :A13:

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 24 Sep 2009, 14:57

Vidim da ova tema lagano 'skreće na jug' i mislim da bi se trebali suzdržati od nepotrebnih napada na druge skupine.
Ovaj forum čitaju i ljudi koji nalete preko nekog pretraživača a koji nisu ljubitelji oružja i čitajući neke postove, ostavljamo im dojam netolerantnih čobana kojima smetaju ovi ili oni - a smatram da bi upravo TE ljude trebalo privoliti na našu stranu jer su oni dio tog javnog mijenja koji su podložni manipulaciji javnih medija i koje se šopa da je oružje zlo i da su legalni vlasnici "sigurnosni" problem države.

Što se tiče homoseksualaca, ako nešto možemo naučiti od njih jeste da su, ako ništa, bolje organiziraniji i bore se za svoju afirmaciju za razliku od nas, a afirmaciju u javnim medijima i društvu možemo postići samo ako ljudima pokažemo da među ljubiteljima oružja ima i doktora i odvjetnika i policajaca i pekara..dakle, sve skupine i klase ljudi.

Sviđa mi se komentar da je prirodno posjedovati i znati rukovati oružjem (u jasnu svrhu samoobrane), ali razmislite malo: prije 200-300 godina to je bila poželjna i sasvim normalna, "časna" stvar dok je tada homoseksualizam bio tabu i te ljude su spaljivali na lomačama i nije bilo apsolutno nikakvog govora niti mogućnosti da kao takvi imaju pravo glasa, a kamoli da se putem nekakvih organizacija afirmiraju i bore za to da ih društvo prihvati.

Pa ako su oni to uspijeli postići, ja vjerujem i nadam se da i mi možemo nešto slično napraviti, barem da se o nama u budućnosti u medijima ne piše kao o "slučaju" nego šta više, kao o stabilnom segmentu društva i upoznati ljude s našim problemima i uvjetima pod kojima djelujemo.

Siguran sam da barem 90% anti-gunovaca i ljudi koji nemaju jasno definiran stav prema oružju i legalnim vlasnicima, ne znaju što je uopće potrebno da bi se dobila nabavna dozvola i zahtjevi koji se postavljaju pred podnosiocem i samo ta jedna informacija bi im na neki način, promjenila mišljenje o nama. Većina njih misli da možeš jednostavno ušetat u dućan i kupit pušku ili pištolj i to je to. To im je polazična točka i temelj predrasuda odnosno tipičnog stava da je "oružje samo za čudake" i odatle nastaje čitava priča koja se godinama plasira u medijima..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 24 Sep 2009, 16:12

Trpat homosexualizam i ljubitelje oružja u isti koš samo zato što su nekakva "društvena skupina" automatski ne može proći jer je oružje najdelikatnija tema, upravo zato jer je toliko opasno, tj. prema nekim definicijama država je monopol nad silom, a državi nije u interesu da tu istu silu koju ona može legalno rabiti (vojska, policija) posjeduju legalno i drugi građani, makar ta sila nije za iste svrhe kojom služi državi (državi je da ljude natjera da poštuju zakone, a ljubiteljima oružja za zabavu).Naravno, država je zapravo personificirana vladajuća klasa, a njima je u interesu da njihovo vladanje bude što bezbolnije (ne prema građanima, nego da oni nemaju opasnosti),
pogotovo ako se loše vlada pa postoji mogućnost prevrata.
Primjer vam je bivša država i sve ostale komunističko-totalitarističke države koja je imala potpuni monopol nad silom i skoro nikakvo privatno vlasništvo oružja, tj. eventualno su ga dobili u posjedovanje oni koji su bili njeni organi i službenici
magisches schwein

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 24 Sep 2009, 16:14

hočeš reći da se država boji vlastitog naoružanog naroda :A27:
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 24 Sep 2009, 16:20

valdop wrote:hočeš reći da se država boji vlastitog naoružanog naroda :A27:
Logično da je tako u svakoj nesređenoj državi
magisches schwein

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 24 Sep 2009, 17:11

Eto, upravo javljaju: vuk ubio starca u Dvoru. Vukovi lutaju između Dvora i Gline. A država ne da oružje.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 24 Sep 2009, 17:29

i pederluka i oružja je bilo od kad postoji svijet

oružje je nekad bilo toljaga a danas pištolj ili čak kompjuter, sex između istog spola je isto tak bil prisutan čak i jače nego danas, pa je onda zabranjivan pa je zbog toga danas IN, oružje nije IN jer je danas IN dati oružje nekom drugom da ga platiš da te čuva (zaštitari, nato ...).

e to kaj je IN a kaj nije, određuju mediji tj. moralisti (ili lopovi) koji stoje iza tih medija (nekad crkva i država, a danas pojedinci, korporacije ...)
武士道

Ognjem i mačem.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 24 Sep 2009, 18:31

Evo novog komentara na Gvozdanovićevom blogu...

http://blog.vecernji.hr/gvozdanovic/200 ... sada-kriv/
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 24 Sep 2009, 20:08

nobile157 wrote:Evo novog komentara na Gvozdanovićevom blogu...

http://blog.vecernji.hr/gvozdanovic/200 ... sada-kriv/
Odličan članak, komentari zanimljivi ,sarkastični, u stilu: Umro mi susjed od šećerne bolesti. Hoće li sada zabraniti šećer?
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 24 Sep 2009, 21:29

Iskreno da vam kažem već mi je dosta tih filozofiranja i stalnog kukanja, objašnjavanja i opravdavanja nekome,
djeluje jadno i bijedno.
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 24 Sep 2009, 23:38

Odličan članak, komentari zanimljivi ,sarkastični, u stilu: Umro mi susjed od šećerne bolesti. Hoće li sada zabraniti šećer?
S obzirom da je neki dan u Veloj Luci sin oca zatukao čekićem, možda zabrane i čekiće.

Čavle ćemo morati zabijati najvjerojatnije glavom ili .... :A09:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Sep 2009, 22:29

da nastavim, vratio se s puta u UK i to je država u kojoj se vide efekti skoro potpune zabrane oružje...

svaki dućan ili shopping centar ima na ulasku crnca od 190 u crnom odjelu s slušalicom i mrko gleda (btw. plaćeni su 11Ł/sat ), na svakom kutku upozorenja (džeparoši, pljačkaši, achtung!!) svi se ko fol osjećaju sigurno a lanci debljine podlaktice su na biciklima i motorima, na dućanima se spuštaju rešetke i vežu lanci, sve s lovom je iza blindiranog stakla i zaključanih vrata s buzzerima, vozači autobusa i taksija su izolirani, snimani i imaju instalirane sprejeve s UV bojom. Policija (nenaoružana) na svakom koraku a na poziv doleti ekipa s MP5 i pancirkama, svake 3 minute proljeće po cesti policijski auto pod rotirkama!!!

sve je CCTV (closed circuit tv ili zatvoren TV sistem snimanja i praćenja )

čuvana mjesta (parlament, Buckingham Palace, 10 Downing Street, BBC) obilazi naoružana policija s otkočenim! MP5 i pancirkama, kad se previše približe turisti (japanci) govore STAND DOWN ili STAND OFF i lijeva ruka napred a desna prema rukohvatu i okidaču !!!

tolko o sigurnosti

naravno ovo se odnosi na London i veće gradove. ali jebeš takvu državu da stalno imaš osjećaj da te netko gleda i "štiti".

OK, dio je zbog terorizma, ali veći dio je manjak "straha" od strane kriminalaca pred samoobranom zdravih normalnih ljudi!!

tam se odrasli ljudi boje 14-15 godišnjih klinaca naoručanih skalpelima i preklopim noževima, pa to treba neko napljuskati dobro :twisted:
Attachments
Police_armed_uk.jpg
武士道

Ognjem i mačem.

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 28 Sep 2009, 22:40

necu direktno quotat ali cu "umjereno" replicirat gornjim postovima
stavljanje pedera i (legalnih) posjednika vatrenog oruzja je cisti primjer percepcije drustva u cjelini prema dogadjanjima.....
velika zahvala za opis situacije izu UK, a koju znam iz prve ruke, i samo bi napomenuo da je tamo puno vise premlacenih ljudi u pritvoru i zatvoru nego u bivsoj (i velikoj vecini mrskoj sfrj) a na sto s ene trosi tinta i ne dize glas aktivista i boraca "za ljudska" prava
kao mali primjer cu navesti na koji nacin su britanski saveznici izvlacili priznanja iz zatocenika, i, tu se spominju gasenje cigarâ na spolnom organu te lazno smaknuce, a sve u cilju potpisivanja onoga sto znas i onoga sto netko zeli cut...

ne zelim da tema skrene na jug nego da pokusamo svatiti kome nase znanje (i spremnost) moze skoditi

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 28 Sep 2009, 22:51

Ne zovu Ameri slučajno Britaniju "nanny state"..mislim, nedavno su čak i onim skautima zabranili da nose nožiće za pasom.
U banani su..mi smo prema njima po tim pitanjima, bastion slobode. :twisted:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 09 Oct 2009, 00:30

pozdrav decki! Evo ja se samo nadam da se ovo nece desiti i kod nas

http://www.youtube.com/watch?v=TkS2BRoC ... uBwGzgERpb

Post Reply