Streljivo .45 Long Colt ( Cowboy Action ammunition)

Oružje proizvedeno prije 1870. godine te oružje koje se puni s ušća cijevi crnim barutom, a pali se kremenom, fitiljem ili kapislom.

Moderator: BoB

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: STRELJIVO .45 LONG COLT ( Cowboy Action ammunition)

Post by nobile157 » 26 Sep 2009, 12:56

BlueEyeDesire wrote:Pozdravi prijatelja Hrvoje i reci mu da pročita uputstva za uporabu svoga revolvera!
Tamo naime izričito naglašavaju da se NE SMIJE upotrebljavati reloadano streljivo iz sigurnosnih razloga,naime može mu se desiti(ne daj Bože),
da mu se frame(okvir,rama) revolvera raspadne,ako "nabrije" metak...što mu od sveg srca ne želim...naravno,no ne bih mu to preporučio niti ja.
Hvala na angažmanu u svakom slučaju, eh...da... htjedoh još samo napomenuti da tvoj frend možda i ima UBERTI-a SAA .45 LC , u to ne sumnjam,no ozbiljno sumnjam
da ima ovakav(vidi sliku na mojoj temi "PLAVA BRUNURA") PINCHED FRAME CHARCOAL BLUE FINISH...u to sam 300% ziher,zbog toga što niti sama tvornica UBERTI ne može napraviti dvije iste plave brunure.
Pouzdano i odgovorno to tvrdim,jer sam kod njih naručio poseban cilindar(dodatni) u CHARCOAL BLUE FINISH-u i nije niti sličan a kamoli isti kao moj original BLUE FINISH.
dakle ako "tvorac" ne može napraviti dva ista FINISH-a,onda odgovorno tvrdim da imam UNIKAT!
Još bih naglasio da sam taj extra naručeni cilindar čekao 14 mjeseci,da mi na kraju ne paše u okvir(frame) revolvera,iako je .45 LC, iako ga je napravio UBERTI,jer svaki se cilindar posebno dorađuje za određeni revolver i zbog toga su isti brojevi na GATE-u (vratašca za punjenje i pražnjenje streljiva) i na samome cilindru.
Sve drugo je potrebno posebno doraditi,kako bi cilindar pasao određenom revolveru,što se meni ne sviđa,no tako je to...barem tako kažu a i sam vidim.
U svakom slučaju još jednom,moji komplimenti tvome prijatelju Hrvoje na izboru oružja i proizvođača i neka ga čuva,jer SAA PEACEMAKER 1873 je revolver svih revolvera.
Pozdrav tebi i tvome frendu!
Kao prvo, svaki western shooter strijelac sam puni svoje streljivo, oni najzagriženiji isključivo crnim barutom. A ako se revolver raspadne nakon malo jačeg metka, onda je taj revolver šrot.
To što cilindar ne paše u revolver znači da je Uberti loš i nekvalitetno napravljen. No, dobar puškar bi to mogao riješiti.
Freedom Arms koji proizvodi Cassul revolvere, koji se smatraju najboljim i najkvalitetnijim SAA revolverom na svijetu, a bubanj revolvera se proizvodi u više kalibara i svaki savršeno odgovara revolveru, što znači da je izrada vrhunska.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Post Reply