˝savijenje/krivljenje cijevi˝

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
glavke
Skupnik
Skupnik

˝savijenje/krivljenje cijevi˝

Post by glavke » 01 Oct 2009, 23:35

Kako je vidljivo na avataru od breadf.... ,sorry ne pamtim imena najbolje,da se cijev prilikom opaljenja savije,zanima me dali mi tko može reći svrhu i razlog toga.
Thnk.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: ˝savijenje/krivljenje cijevi˝

Post by Mike_Torello » 02 Oct 2009, 00:51

http://www.sniperworld.com/content.aspx ... lock_Index - stavi misa na broj 24 da bi vidio kako se krece cijev prilikom opaljenja

pogledaj kako to izgleda... ovo je glock...

ovo je cijev ajmo to reci klasicnog pistolja... http://www.midwayusa.com/midwayusa/stat ... 328070.jpg

cijev se pomocu onih zareza "zabravi" u navlaku... nakon opaljenja cijev prodadne i otkaci se od navlake koja putuje u zadnji polozaj, kada se vrati na svoje mjesto opruga ili zakošenje pomocu stifta podigne cijev koja zabravi zareze na navlaci i sve cvrsto stoji... neznam koliko sam bio jasan... trazim jos jednu sliku...
browning.jpg
evo ovako samo se cijev ne odmice kao na slici paralelno od navlake nego pod kutem... nadam se da si skuzio koliko ja to jasno mogu napisati ovako kasno =) ako imas nekoga tko ima tetejca, tamo ces to najbolje vidjeti kad ga raskopas u komade...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 02 Oct 2009, 01:43

To je zabravljivanje, svrha toga je da se prevelika energija 9mm hica potroši sa tim mehanizmom, inače bi se sve raspalo prije il kasnije,postoji i metoda padajućeg bloka kakvu ima recimo p-38,
za razliku od recimo slabijih kalibara tipa 9mm makarov koji ima fixnu cijev, jer energija nije tolika.
Navodno su i pištolji sa fixnom cijevi precizniji od ovih sa browning sistemom.

Btw. postoje i 9mm i .45 pištolji sa blowback principom (kao u makarova i sličnih slabih kalibara), zovu se Hi-Point, kod njih je cijev isto fixna, samo što se zabravljivanje vrši preko teške i masivne navlake koja preuzima na sebe energiju (nešto kao zatvarač kod strojnice),
inače su ti pištolji prilično jeftini baš zbog tog pojednostavljenog mehanizma i jer koriste nekakve lijevane legure u izradi slide-a i slično, nedostatak im je dosta velika težina i mali kapacitet spremnika
magisches schwein

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 02 Oct 2009, 12:51

Zanimljiva stvar.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 02 Oct 2009, 13:00

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Hi-Point_40_(voxluna).jpg

Ovako ti hi-point zgledaju, neki kažu da su im ružni, meni se baš sviđa izgled.
Primjeti masivnu navlaku

Inače pištolji se prodaju u usa za cca. do 200 dolara, dobiješ i doživotnu garanciju na njega,
za usporedbu hs2000 je cca 600 dolara
magisches schwein

Maximus
Pozornik
Pozornik

Post by Maximus » 04 Oct 2009, 23:20

Naslov teme kaže savijanje/krivljenje cijevi a ovde se opisuju principi bravljenja cijevi prilikom kojeg se cijev nekrivi i nesavija.
Možda bi trebalo reči da se cijev pomiče u nazad zajedno sa navlakom do određene točke te se zadnji dio cijevi spušta na dolje uoravo radi odbravljivanja od navlake a navlaka nastavlja sama kretanje do krajnjeg stražnjeg položaja. Upravo se zato i govori da su pištolji sa fiksnom cijevim precizniji jer nema kretanja cijevi u nazad. Mislim da je ta preciznost relativna ovisno o pištolju.
Na avataru od kolege Breadfan-a se radi o pištolju XD iliti ga naš HS koji radi na principu Browning-Petter sustava bravljenja cijevi. Radi se o uvećanom bloku oko ležišta metka koji se uglavljuje u otvor za izbacivanje čahura u navlaci. Znači nema onih polukružnih ispupčenja na cijevi.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 05 Oct 2009, 16:38

Čovjek nije znao zašto se cijev savija, tj. nije znao čemu služi zabravljivanje kod pištolja,
pa smo mu rekli zašto se to događa ili zašto se to ne mora događat u nekom drugom konstrukcijskom rješenju.
magisches schwein

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 05 Oct 2009, 17:10

Mike_Torello wrote:http://www.sniperworld.com/content.aspx?ckey=Sniper_World_Glock_Index - stavi misa na broj 24 da bi vidio kako se krece cijev prilikom opaljenja
Izvrsna animacija .. zahvaljujem u ime svih onih koji nisu znali za ovu animaciju i nisu se usudili pitati. :D

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 05 Oct 2009, 17:41

Armalite Kid wrote:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Hi-Point_40_(voxluna).jpg

Ovako ti hi-point zgledaju, neki kažu da su im ružni, meni se baš sviđa izgled.
Primjeti masivnu navlaku

Inače pištolji se prodaju u usa za cca. do 200 dolara, dobiješ i doživotnu garanciju na njega,
za usporedbu hs2000 je cca 600 dolara

Neznam,pa miskreno da ti kažem i meni se baš ne sviđa.
Ali dobro vidjeli smo stranicu koja ti se sviđa pa nečemo ništa zamjeriti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O ukusima se ne raspravlja.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Oct 2009, 19:00

djoko wrote:
Mike_Torello wrote:http://www.sniperworld.com/content.aspx?ckey=Sniper_World_Glock_Index - stavi misa na broj 24 da bi vidio kako se krece cijev prilikom opaljenja
Izvrsna animacija .. zahvaljujem u ime svih onih koji nisu znali za ovu animaciju i nisu se usudili pitati. :D
Vise puta je objavljena na forumu, ali eto, ocito ju treba staviti u periodical ili u sticky =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 05 Oct 2009, 20:42

glavke wrote:
Neznam,pa miskreno da ti kažem i meni se baš ne sviđa.
Ali dobro vidjeli smo stranicu koja ti se sviđa pa nečemo ništa zamjeriti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O ukusima se ne raspravlja.
Mene ni malo ne zanima je li se ikome sviđa ili ne, ja sam to naveo kao primjer, a ne da dobijem nekakvu potporu od drugih da se i njima isto sviđa, tak da možeš slobodno izrazit svoje mišljenje o tome bez uvrede.
magisches schwein

Post Reply