Natjecanja u listopadu.

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Natjecanja u listopadu.

Post by Original_G » 07 Oct 2009, 07:56

Naravno na stranicama saveza ne rade linkovi, pa da li ko zna više o:

17.10.2009. - Medveščak, Zagreb - natjecanje VK pištoljem

i

16-18.10.2009. - Salona DC open, Solin
武士道

Ognjem i mačem.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Natjecanja u listopadu.

Post by istra champion » 07 Oct 2009, 08:42

Otvoreni turnir SK''Medveščak'' Zagreb , VK pištolj-revolver 15+15 (caracas 7-3) i VK pištolj-revolver 10+10 ( 5 met. za 10 sec.), u kategorijama: Seniori, veterani A, B i C.
http://www.crossbow-croatia.hr/hss_gale ... m_2009.pdf
i
Međunarodno otvoreno natjecanje Salona DC open, zračno oružje standard (puška i pištolj), kategorije: juniori i seniori.
http://www.crossbow-croatia.hr/hss_gale ... m_2009.jpg
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Oct 2009, 11:49

svaka čast :A25:

pisal sam savezu već prije ali nikak da slože to preuzimanje datoteka
武士道

Ognjem i mačem.

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 07 Oct 2009, 21:37

Imate otvorenu ligu SK Metak Osijek.
Nadnevka 10. listopada 2009. godine s početkom u 09,00 sati započinje 4. Otvorena županijska liga Streljačkog kluba "Metak". Natjecanje će se odvijati u disciplinama VK pištolj 10 + 10 i VK revolver 10 + 10. Natjecanje je pojedinačno i odvija se u 5 kola i vrši se po kategorijama. Natjecanju mogu pristupiti svi koji posjeduju legalno oružje ili su članovi streljačkih udruga. Kotizacija za natjecanje je 20,00 Kn po natjecatelju i disciplini.
Ovo je sa njihove stranice http://www.metak.hr/

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 09:21

Upravo sam pročitao da se PAMPAS zatvara radi održavanja sajmova. STRAŠNO, onakav objekt za streljaštvo zatvoren radi sajma???

Ova država se stvarno trudi spriječiti svoje građane da se bave streljaštvom.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

bacyc
Banned

Post by bacyc » 08 Oct 2009, 12:43

nobile157 wrote:Upravo sam pročitao da se PAMPAS zatvara radi održavanja sajmova. STRAŠNO, onakav objekt za streljaštvo zatvoren radi sajma???

Ova država se stvarno trudi spriječiti svoje građane da se bave streljaštvom.

taj se prostor već godinama koristi za nekoliko sajmova, uključujući sajam lova i ribolova i nitko neće biti zakinut što če streljana biti zatvorena nekih 12-15 dana godišnje

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 15:56

Streljana "Pampas" i sajmovanje
Ponedjeljak, 21 Rujan 2009

Tužnog srca javljam svim strijelcima da se od srijede 23. rujna 2009. godine zatvara "SPORTSKI OBJEKT" streljana "Pampas", poradi pripremanja za slijedeći sajam koji se treba održavati u terminu od 01. do 04. listopada 2009. godine, nakon čega će ista biti zatvorena do 09. listopada 2009. godine. Ovime vas obaviještavam da se sajmovanje vratilo na našu streljanu i da će sajmovanje imati privilegiju nad streljaštvom. Napominjem da nigdje u svijetu pa tako i u državama Albaniji, Azerbejđanu, Čadu, Srbiji se na sportskim objektima ne održavaju sajamske priredbe, jer se zna za što službi sportski objekt,a za što služi objekt za sajmovanje. Prošlog utorka, 15. rujna 2009. godine u gradskom poglavarstvu u Osijeku u nazočnosti gradonačelnika Krešimira Bubala dogovoreno je da će se streljana "Pampas" zatvarati 3 dana prije održavanja sajma,a ne 7 dana prije početka održavanja sajma. Toliko o čašću i držanju riječi gradonačelnika Krešimira Bubala. Što dalje reći. Ostao sam bez teksta.

Ovo je tekst sa službene web stranice SK METAK OSIJEK.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Oct 2009, 18:00

Osiječani su to pokušali spriječiti na način da su forsirali natjecanja ( Prvenstva Hrvatske), koja su bila po kalendaru natjecanja HSS-a određena na nekom drugom mijestu, da se premjeste na PAMPAS (što su i uspijeli), te su dostavili i podatke o broju aktivnih natjecatelja i raspored održavanja treninga (tjedno) po Klubovima u županiji u nadležne Gradske službe. Sve su pokušali ali nažalost nisu uspijeli izbaciti sajam sa strelišta.
CUSTOM GUN MASTER

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 18:31

Evo i dokaza za moju tvrdnju. Dok ISSF reži na IPSC, i sam će ostati bez mjesta na kojima može pucati statično pucanje po postojećem Pravilniku. Umjesto da strijelci smijene stare prdonje koje vode HSS i koji su si tamo našli uhljebljenje, a za streljaštvo ih boli ona stvar. Njima je dobro. Samo ne znam dokle.

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 08 Oct 2009, 19:54

Nije mi jasna ta netrpeljivost izmedju ISSF-a i IPSC-a... Od kuda i kada je to uopce krenulo? Pa ipak se radi o "dvije skupine ljudi" koje veze ista ljubav prema oruzju, sad dal neki vise vole statiku, neki dinamiku, zar je to vazno? Umjesto da se streljane iskoriste u punom kapacitetu, ispast ce da ce se prenamjeniti za nekakve sajmove...
Uopce ne vidim, kao laik, cemu takva netrpeljivost, nesklad, potkapanje jednih prema drugima... Zasto jedni vide prijetnju u drugima?
I to pogotovo u ovo vrijeme kada svi reze protiv oruzja, najmanje sto ljubiteljima oruzja treba je nejedinstvo! Podjeli pa vladaj, tako ce ocito biti. Samo sto tu podjelu nije napravio netko izvana, vec cini mi se iznutra... :cry:
I ocito ce se trebati dogoditi situacija da i ISSF pocne gubiti streljane, clanstvo, ..., pa da se tek onda nadje zajednicki jezik ISSFa i IPSCa?!

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 08 Oct 2009, 20:07

gle već je rekel Nobile sve bitno, imaš prdonje a u slučaju ISSF-a tj. MOO (međunarodni olimpijski o...) još veče stare prdonje. dok se stari prdonje ne maknu ništa neće funkcionirati jer ako se mijenja nešto počinje frka za s.p. jer možda ne dočeka penziju bez talasanja.

a kaj se propisa oko streljana tiče, to trebamo mjenati svi zajedno! pa se opet vračamo na raspravu o HR-NRA :A26:
Attachments
Stari prdonja
Stari prdonja
武士道

Ognjem i mačem.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 08 Oct 2009, 20:21

Kolko sam ja shvatio, ISSF-u je IPSC trn u oku zbog same prirode discipline koja podsjeća na vojno-policijsku obuku pa im smeta to, kao "nije u duhu klasičnog streljaštva". Sviranje kurcu.

Inače, i ja sam primjetio jednu čudnu stvar kad se nekima spomene taj IPSC..neki mali podsmijesi kao da je to nešto neozbiljno..a da ne govorim kad pitam okolo zašto se to kod nas ne osnuje.

No, kao što sam to napisao u jednom od svojih prethodnih postova, poligon je na Drenovi i on postoji i već je takav kakav je, zaštićen od puškarskog dijela. Pitat ću nadležne osobe u nedjelju da l' se tu može doć pucat i koristit za te potrebe. Znam da je policija svojevremeno tamo imala svoje treninge pa ne vidim razloga, pogotovo što to čak nije ni njihovo, da ga ne koriste i ostali strijelci.

Sama ta mogućnost korištenja bi bio ako ne veliki, onda barem prvi simboličan korak prema riječkom IPSC-u.

Budem vam javio šta bude.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 20:28

Marin Bralić wrote:Nije mi jasna ta netrpeljivost izmedju ISSF-a i IPSC-a... Od kuda i kada je to uopce krenulo? Pa ipak se radi o "dvije skupine ljudi" koje veze ista ljubav prema oruzju, sad dal neki vise vole statiku, neki dinamiku, zar je to vazno? Umjesto da se streljane iskoriste u punom kapacitetu, ispast ce da ce se prenamjeniti za nekakve sajmove...
Uopce ne vidim, kao laik, cemu takva netrpeljivost, nesklad, potkapanje jednih prema drugima... Zasto jedni vide prijetnju u drugima?
I to pogotovo u ovo vrijeme kada svi reze protiv oruzja, najmanje sto ljubiteljima oruzja treba je nejedinstvo! Podjeli pa vladaj, tako ce ocito biti. Samo sto tu podjelu nije napravio netko izvana, vec cini mi se iznutra... :cry:
I ocito ce se trebati dogoditi situacija da i ISSF pocne gubiti streljane, clanstvo, ..., pa da se tek onda nadje zajednicki jezik ISSFa i IPSCa?!
Već sam o tome govorio - netko se osjeća ugroženim i brani stečene pozicije.
Zamisli da su nogometaši rekli da se loptom ne smije igrati ni jedna druga igra osim nogometa???????
Ili da se smije, ali samo po pravilima nogometne organizacije???

To ti je to.

Osobno bih omogućio sve streljačke discipline - zračno oružje, mali kalibar, veliki kalibar puška-pištolj, IPSC, IDPA, IASC, Crni barut, Western Shooting, Steel Challenge, trap, skeet, kombinaciju IPSC - puška-sačmarica-pištolj, Bench Rest, Long range shooting, pa tko što voli, time neka se i bavi.
Zar ne bi bilo krasno da postoji streljana kao što je imaju Osječani i na kojoj ima mjesta za sve koji se bave streljaštvom? I da takvu streljanu ima svaki veći grad u Hrvatskoj?
Bavio sam se streljaštvom još kao klinac u srednjoj školi, pa mi je poznato kako to ide. Činjenica je da je HSS pokušao spriječiti osnivanje Hrvatskog saveza praktičnog streljaštva, umjesto da ga podrži i dobije još jednog saveznika.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 20:36

Breadfan wrote:Kolko sam ja shvatio, ISSF-u je IPSC trn u oku zbog same prirode discipline koja podsjeća na vojno-policijsku obuku pa im smeta to, kao "nije u duhu klasičnog streljaštva". Sviranje kurcu.

Inače, i ja sam primjetio jednu čudnu stvar kad se nekima spomene taj IPSC..neki mali podsmijesi kao da je to nešto neozbiljno..a da ne govorim kad pitam okolo zašto se to kod nas ne osnuje.
Pazi, podsmjehuju se oni koji to nikada nisu probali i koji o tome nemaju pojma. Nikada si nisam dozvolio pričati o nečemu što mi nije poznato i što nisam probao, a kako sam probao sve od zračne puške, MK puške, puške velikog kalibra, pištolja i revolvra velikog kalibra, IPSC, IDPA, IASC, Steel Challenge, Western Shooting, mislim da mogu o tome kompetentno pričati.
Kao što je bojnik napisao u jednom svom postu (dok je još bio na forumu), pozvao je tri ISSF strijelca da se nađu sa njim, samnom i još jednim IPSC strijelcem, pa da otpucamo ISSF i IPSC.
Naravno, izazov nije prihvaćen.
Zato sam i rekao da u Rijeci neće biti ništa od IPSC-a jer oni koji bi ga mogli organizirati ne žele zbog pozicija u ISSF-u, a oni koji bi htjeli, nisu u poziciji da mogu.
U svakom slučaju, naši treninzi su otvoreni i pozivam sve zainteresirane da dođu i pogledaju, a mogu i sami probati kako to izgleda.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Oct 2009, 21:54

nobile157 wrote:Već sam o tome govorio - netko se osjeća ugroženim i brani stečene pozicije.
Zamisli da su nogometaši rekli da se loptom ne smije igrati ni jedna druga igra osim nogometa???????
Ili da se smije, ali samo po pravilima nogometne organizacije???

To ti je to.

Osobno bih omogućio sve streljačke discipline - zračno oružje, mali kalibar, veliki kalibar puška-pištolj, IPSC, IDPA, IASC, Crni barut, Western Shooting, Steel Challenge, trap, skeet, kombinaciju IPSC - puška-sačmarica-pištolj, Bench Rest, Long range shooting, pa tko što voli, time neka se i bavi.
Zar ne bi bilo krasno da postoji streljana kao što je imaju Osječani i na kojoj ima mjesta za sve koji se bave streljaštvom? I da takvu streljanu ima svaki veći grad u Hrvatskoj?
Bavio sam se streljaštvom još kao klinac u srednjoj školi, pa mi je poznato kako to ide. Činjenica je da je HSS pokušao spriječiti osnivanje Hrvatskog saveza praktičnog streljaštva, umjesto da ga podrži i dobije još jednog saveznika.
HSS je kao krovna udruga nacionalnog sportskog saveza članica Hrvatskog olimpijskog odbora kao i svi nacionalni sportski savezi među kojima su 39 olimpijskih a 38 neolimpijskih sportova, 20 županijskih športskih zajednica i Grad Zagreb, te 9 udruga i ustanova od interesa za hrvatski sport i djelovanje Hrvatskog olimpijskog odbora.
Hrvatski savez za praktično streljaštvo nije član HOO, niti je taj savez koji ima 4 ili 5 članica IPSC klubova, uvršten u olimpijske ili u neolimpijske sportove u RH, što znači da ga nema nigdje, nije od nikoga priznat u RH i ne može se od takvog očekivati da se izbori za nešto jer ga neće nitko ozbiljno shvatiti. To je npr. osnuje se nogometni klub i isti se NE registrira u nogometni savez županije odnosno u Hrvatski nog.savez, a htio bi koristiti nog.terene, svu opremu i dr. što koriste redovni članovi. To ne može tako.
Jedino što se izborio Hrvatski savez za praktično streljaštvo je da izdaje potvrde za dokazivanje postojanosti uvjeta iz članka 10. stavka 3. točke 2., kao što je navedeno u čl.12 Zakona o oružju.
Ne znam kako je ( i dali je to istina) HSS pokušao spriječiti osnivanje Hrvatskog saveza praktičnog streljaštva, ako je za osnivanje nekog saveza potrebno 2 ili 3 kluba koja na sjednici donesu Odluke o osnivanju, Statut i dr., i sve to predaju nadležnoj službi-Registru udruga u gradu uz potvrdu (prijamni štambilj) o dostavi. Ne znam kako to netko može spriječiti!
Nitko se tu ne osjeća ugroženim, već bi Hrvatski savez za praktično streljaštvo ili uprava saveza ( kao i svi drugi sportski savezi i udruge) trebao poštivati pravila i propise i zalagati se oko prijema u nacionalne sportske saveze i HOO, time mogu samo dobiti, od članstva do financijskih sredstava nadležnih tijela i dr. povlastice.
Ako mogu sportovi kao badminton,pikado šah ili udičarenje biti članovi HOO zašto jedan Hrvatski savez za praktično streljaštvo ne može ili ne želi?
Jedna jedina crna ovca u hrvatskom sportu.
CUSTOM GUN MASTER

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 22:18

Ne može baš zato jer HSS lobira da NE bude primljen u HOO. Ako te zanimaju konkretni podaci, pitaj regionalnog direktora IPSC-a da ti pokaže dopis upućen od HSS-a kojim je traženo da se IPSC savez NIKAKo ne registrira. Kako mi definitivno nismo pravna država, moguće je to izlobirati bez problema. Da je netko od političara IPSC strijelac, već bi pravilnik bio promijenjen i svi bi to pucali.A ista je situacija i sa svjetskom ISSF organizacijom, i oni lobiraju protiv IPSC-a.
Zašto?
Osjećaju se ugroženima, jer je IPSC puno atraktivniji sport od ISSF-a.
Što se tiče objekata, nije ih gradio HSS, nego u pravilu vojska, a nešto malo gradovi, da bi ih HSS preuzeo. A i ono vojnih objekata koji postoje, se ne koriste, kao streljana u Puli,koja propada jer vojske skoro da i nema. A ne daju je klubovima, valjda je bolje da propadne.
IPSC ionako ne može koristiti klasične streljane jer mu ne odgovaraju ni blende ni udaljenosti, no nemoguće je čak i napraviti IPSC streljanu jer u RH postoji samo pravilnik koji favorizira JEDNU vrstu streljaštva.
Dakle, čak i da sada netko kupi zemljište i da ga uredi, ne bi dobio dozvolu, jer ne bi bio sukladan pravilniku.
Interesantno je da se IPSC BEZ PROBLEMA puca u Sloveniji, BIH, Srbiji, Crnoj Gori, Češkoj, Madžarskoj itd. Jedino je problem kod nas.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 22:37

Još nešto: bio sam član HSS, vodio sam klub, trenirao klince i vodio ih na natjecanja svojim autom bez da sam ikada od toga dobio jedan cent. Plaćali smo članarinu savezu, a od saveza nismo dobili ni kutiju dijabola, niti su pomogli klubu kada je vojska uvela tržišnu privredu u streljanu (koja je inače funkcionirala od 1954. godine), i naravno, upropastila streljaštvo u Puli jer je od članarine bilo nemoguće plaćati 1.300,00 kuna mjesečno.
Kada je shooter 9 kao predsjednik kluba otišao na skupštinu HSS-a (zadnju na kojoj je bio), postavio je pitanje o stotinama tisuća kuna potrošenih na rent a car i telefone, a na odgovor se dignuo i otišao. Klub je zatvoren i danas u Puli više nema streljaštva. Nema. Jer streljaštvo počinje od zračne puške.

Potvrde za sportsko oružje. Hm, HSS svakom članu, koji već plaća članarinu, tu potvrdu naplaćuje 150,00 kuna. Izračunaj koliko je to novca za cijelu RH i na što on ide? Koliko je tvoj klub od toga dobio.
Jedan papir = 150,00 kn??????
IPSC savez ne naplaćuje te potvrde.
Je li članarina (godišnja) za HSS još uvijek 1.300,00 kuna? Koliko je klubova ISSF-a u RH? Koliko daje HOO i ostali? Na što se troši taj novac?
Pogledaj si malo godišnja izvješća HSS-a i pogledaj koliki su prihodi i na što se troši lova, te koliko je od toga utrošeno za strijelce i klubove?

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Oct 2009, 23:02

Poslovi, radnje i zalaganja reg.direktora IPSC-a za primanje u HOO, organizacija natjecanja i dr. me ne zanimaju, on je svoje dokazao i pokazao.
Da je IPSC atraktivniji od ISSF-a? u Hrvatskoj sigurno nije. Pokazatelj ti je 5 klubova IPSC-a i 200 klubova ISSF-a, možda 3 natjecanja godišnje IPSC-a i stotinjak ISSF-a, a da ne govorimo o članstvu, onda bi bile razlike u tisućama.
U Puli nije upropašteno streljaštvo, postoje 2 kluba (SK''Uljanik i Centar) koji koriste streljane za zračno oružje (jedna je otvorena prošle godine). Naknada za putne troškove, naknada za trenere i dr. je stvar Kluba, a ne HSS-a.
Potvrde HSS-a ne plača svaki član, nego onaj ko želi nabaviti oružje (od 1.9.2007.g.) i onaj tko nije sudjelovao na PH. Njegova odluka, može se upisati u IPSC, u lovačko društvo ili polagati ispit-sloboda izbora.
Financijsko poslovanje HSS-a ne želim komentirati niti me zanima.
CUSTOM GUN MASTER

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 09 Oct 2009, 09:16

gospodo da ne dužimo....
uvijek i svugdje se radilo o novcu...
ukoliko HSPS uđe u HSS ovi moraju dijeliti novce a to znači nema više povlastica (ili su one smanjene) za pojedince....
fotelje su u pitaqnjua s tim se nije za zafrkavati...
IPSC ne treba biti dio HSS, posebice ne dok ga vode ljudi koji ga trenutno vode.

Poziv za međusobni streljački okršaj ISSF i IPSC strijelaca (naravno prijateljski) još uvijek vrijedi. :D
D-V-C
M R K I

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 09 Oct 2009, 09:53

IPSC ne treba biti dio HSS-a (bez obzira tko vodi HSS, ovi ili oni), dovoljno bi bilo da bude članica HOO kao ustanova(udruga) od interesa za hrvatski sport kao što su i neke druge udruge. Za to se netko treba malo više potruditi, a strijelcima IPSC-a i klubovima bi sigurno bilo bolje nego sada.
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply